"IQ Music Festival" с Marilyn Manson и LAIBACH в Белград на 9 юни

17 май 2012, 10:31 ч. 490 / 8 4
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   На 9 юни в сръбската столица ще се проведе първото издание на "IQ Music Festival". Събитието се организира от "Белградска Арена" и Белградски културен институт и ще представи изпълнители от регионалната и международна музикална сцена. Целта на фестивала, който ще се проведе под надслов "Мисли с главата си!", е не само да се обърне внимание на музиката, която групите ще изпълнят, но и върху идеите, които самите те искат да представят чрез творчеството си. В продължение на около 10 часа публиката в "Белградска Арена" ще има възможността да се наслади на качествената музика на няколко, различни по стил артисти. Хедлайнър на вечерта ще бъде една от иконите на алтернативната рок музика – Marilyn Manson. Това ще е и неговия първи концерт в Сърбия, на който той ще представи новия си студиен албум "Born Villian". Това ще бъде и единственото шоу на Manson за тази година в региона. Преди него на сцената ще се качат словенците от LAIBACH, които ще представят комбинация от авангарден, експериментален и нео-класически рок, заедно с най-големите си хитове. Групата ще представи и песни от последния си саундтрак към филма "Iron Sky".
   Британското хаус трио DIRTY VEGAS също ще вземат участие в "IQ Music Festival". Групата е известна преди всичко с международния си хит "Days Go By", който им носи награда "Грами" през 2003-а година. Компания ще им правят и едни от регионалните пионери в дарк-уейв жанра – македонската формация MIZAR, която вплита в своята музика и етно елементи от Балканите. Част от фестивалната програма ще бъде и белградската група BLOCK OUT, чието отличително и запомнящо се звучене ще обогати цялостния облик на фестивала.

  "IQ Music Festival" ще даде възможност и на неутвърдени, млади музиканти, да стъпят на сцената в "Белградска Арена". На страницата facebook/iqmusicfestival се провежда гласуване за различни групи, като победителят ще има честта да открие фестивала. Билети за събитието можете да закупите от www.eventim.rs и www.tickets.rs, а цената им е 27 евро. Ето и пълната програма на "IQ Music Festival":
18:00 - 19:00 - Победител от конкурс
19:00 - 20:00 - MIZAR (Македония)
20:00 - 21:00 - BLOCK OUT (Сърбия)
21:15 - 22:30 - LAIBACH (Словения)
23:00 - 00:30 - Marilyn Manson (САЩ)
01:00 - 03:30 - DIRTY VEGAS SOUND SYSTEM (UK)
Marilyn Manson


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


MetalisT 4.06.2012 22:59:33 отговори + 0 0
Кого си позволяваш да наричаш смешник бе, Менсън ли ? Та той е безспорна звезда от световна класа. По-велик няма, поклон пред него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

naglfar 17.05.2012 20:33:37 отговори + 0 0
ха ха-докъде я докараха в мазненето на евро-атлантическите ценности братята сърби Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 19:44:00 отговори + 0 0
Страхотна идея за фестивал.. само дето тоя смешник не заслужава да е част от лайн-ъпа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2012 18:23:40 отговори + 0 0
те това е фест Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".