Стоманеният чук на U.D.O. се стовари отново върху София

12 фев 2014, 04:15 ч. 1279 / 6 50
пред./следв.
Има изпълнители, които нашата публика винаги ще приема добре. Няма значение колко пъти са изнасяли концерт на българска земя, няма значение за модерни ли се приемат или за архаични - за тях винаги ще има зрители, българските рок-фенове винаги ще ги посрещат топло. HELLOWEEN, MANOWAR, DEEP PURPLE… ACCEPT…
   ...U.D.O.

   В действителност зала "Универсиада" не беше пълна. Зает беше около половината от капацитета й. Дали това не се дължи на факта, че след по-малко от месец и половина ще имаме възможност отново да видим хер Dirkschneider, този път като част от мегатурнето "Metal Allstars"? Едва ли е от значение. Залата не беше претъпкана, но за сметка на това публиката беше разнородна - в тълпата човек можеше да види корави метълисти в "пълно бойно снаряжение" редом до хора, дошли с костюм и вратовръзка. Деца, качени на раменете на родителите си, крещяха "U.D.O.! U.D.O.!" с пълен глас... И всички бяха там с една цел - да се насладят на първокласно метъл шоу. Това и получиха.

   Организаторите от "Rock Bar Fans" заслужават поздравления - обявеният ден по-рано график за излизането на групите беше спазен с точност до секундата, звукът беше чист, ясен и добре балансиран, а проблеми при излизането нямаше.

   Подгряващата група също се представи на ниво. Момчетата от хард рок триото BLACK BLITZ забиха стегнато и енергично и показаха подобаващи музикантски умения, добро настроение и атрактивно сценично поведение. В четиридесетте минути, дадени им да се развихрят, успяха да вмъкнат доста добро барабанно соло, което беше посрещнато радушно от публиката. Единственият проблем в представянето им беше фактът, че се налагаше певецът и китарист да настройва инструмента си отново след почти всяка песен. Но като цяло BLACK BLITZ се справиха прекрасно и бяха изпратени с аплодисменти.

   Около половин час по-късно излязоха U.D.O… Както можеше да се очаква, посрещна ги истинска експлозия от аплодисменти, викове и емоция. Заглавната песен на актуалния им албум, "Steelhammer", постави началото на концерта и даде тон на настроението, което щеше да владее публиката в следващите два часа - настроение на метъл и сила, енергия и агресия. За хората в залата това беше вечер на истинския, класически хеви метъл, който обичаха. Udo Dirkschneider видимо се забавляваше не по-малко от публиката, благодари доста пъти за прекрасното посрещане и не спря да подканя феновете да пеят с него - а те, естествено, не спряха да пригласят. Клавиристът Ulli Kollner изпъкна с диво сценично поведение. Китаристите Andrey Smirnov и Kasperi Heikkinen постоянно се заиграваха както един с друг - във виртуозни китарни дуели - така и с публиката. В това отношение изпълнението на класиката "Mean Machine" беше истинско съкровище - всеки от двамата получи възможност за дълго, изключително китарно соло, а след тях - отново в рамките на тази песен - завидна техника демонстрира и барабанистът Francesco Jovino.

   Сетлистът беше очаквано силен. Естествено, ударението падна върху актуалната творба на групата и от "Steelhammer" бяха изсвирени седем песни, но не бяха пренебрегнати и класическите албуми. За разлика от предишните изяви на U.D.O. у нас, този път в основната част от концерта песни на ACCEPT не присъстваха. Затова беше задължителният бис. Реакцията на публиката при обявяването на "Metal Heart", може да бъде сравнена единствено с ядрен взрив, а когато в солото зазвуча емблематичната композиция на Бетовен, феновете припяваха толкова силно, че Kasperi Heikkinen нямаше смисъл да свири - и той наистина в един момент спря за малко... Последваха "I’m a Rebel", "Balls to the Wall" и "Fast as a Shark" - и всяка от тези песни беше посрещната подобаващо. Нямаше "Princess of the Dawn"... Но пък нея вероятно ще я чуем съвсем скоро в зала "Арена Армеец".

   Това, на което станахме свидетели на 11 февруари, е концерт, който ще се помни - страхотно харизматичен певец, страхотни музиканти, страхотно шоу.


Tigermaster
Сетлист:

01. Stеelhammеr
02. King of Mean
03. Future Land
04. A Cry of а Nation
05. Heart of Gold
06. They Want War
07. Never Cross My Way
08. Stranger
09. Stay True
10. In the Darknеss
11. Azrael
12. No Limits
13. Mean Machine (incl. guitar solos & drum solo)
14. Metal Mаchine
15. Devil's Bite
16. Go Back to Hell
17. Timebomb
Бис 1:
18. Holy
19. Metal Heart (ACCEPT cover)
20. I'm a Rebel (ACCEPT cover)
Бис 2:
21. Balls to the Wall (ACCEPT cover)
22. Fast as a Shаrk (ACCEPT cover)

   Във фотогалериите ни може да разгледате близо 50 снимки от концерта на U.D.O. и съпорт бандата BLACK BLITZ.

udo live

още за:

U.d.o.Rock Bar Fans


Коментари   (50)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Gooey Stiffin 23.02.2014 21:51:13 отговори + 0 0
@ Stewie - изказване, точно като на сукалче от анимационен сериал. Ти на 12 ли си? Влез в гугъл и прочети за "non sequitur", пък после с един замах си избърши задника и устата наведнъж/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bowie му майката 21.02.2014 16:00:20 отговори + 0 0
А,факт,по скоро ти си уцелил разбран човек.Я кажи същото на някой сельо-рокер,който си мисли,че като си е платил билета промоутъра лично е длъжен да дойде да му целуне члена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bowie му майката 21.02.2014 15:57:43 отговори + 0 1
HELLOWEEN, MANOWAR, DEEP PURPLE… ACCEPT…
...U.D.O.

НАФТАЛИН.РОКЕРИИ.ЧЕСЪН
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

факт 16.02.2014 22:37:59 отговори + 0 0
Като стана дума за пушачите в залата, точно пред мен един се опита да запали и когато учтиво му посочих изхода на залата, за мое голямо учудване само кимна и излезе да пуши навън. Пробвайте и вие, не е толкова трудно. Гласът ми почти си беше отишъл от настинка и човекът ме разбра, когато започнах да се давя от дима. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 15.02.2014 11:53:14 отговори + 2 0
Грозен елек
с еднодневен билет
си слушаше блек
във самолет.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BlackHeartedAngel 15.02.2014 01:44:13 отговори + 0 1
Според мен всички вие сте елеци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CR 13.02.2014 21:17:05 отговори + 0 0
@ . - 2014-02-13 18:21:36
Истината е следната...Хората, които пушат в залите са тъпи,ама много тъпи. Надявам се някой светъл ден да получат шутове от охраната
--------
Преди охраната, спокойно може да им се каже/покаже, че шутове и ние,дето сме на една ръка разстояние, го можем!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

. 13.02.2014 18:21:36 отговори + 0 0
Истината е следната...Хората, които пушат в залите са тъпи,ама много тъпи. Надявам се някой светъл ден да получат шутове от охраната Айде лека вечер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 13.02.2014 15:16:08 отговори + 2 0
Пияна Вишна, истинска тъпотия е да заобикаляш такава забрана. Нито на цигарата можеш да се насладиш като хората, при положение, че си наясно, че охраната може всеки момент да те изхвърли, нито на концерта - по същата причина.

Естествено, много малко хора биха тръгнали да те докладват на охраната - повечето фенове не биха искали изживяването им да бъде (до)опорочено от разправия на някого с охранителите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 13.02.2014 13:16:01 отговори + 0 0
Предпочетох да се насладя на Kylesa! И не съжалявам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nick Cave 13.02.2014 13:11:48 отговори + 0 0
Как ше спрат да пушат, нали това им е едно от малкото излизания от мазетата. Трябва да бъде отпразнувано с фаска и бир'чка комбинация носощип. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

К 13.02.2014 12:56:36 отговори + 1 0
Почти на 100% съм съгласен с теб освен това:

"Една цигара в толкова широка зала не може да окади персонално 1500 души "

Точно там е проблема, че цигарата не е една. И няколко не са. А са много повече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 13.02.2014 12:34:16 отговори + 1 0
Една цигара в толкова широка зала не може да окади персонално 1500 души до такава степен, че да ги задуши, или пък да остави трайна следа в някое дете, и това да му смути либидото в бъдеще.

Целия номер е, че след като е казано ИЗРИЧНО, че е забранено, да се пуши в залата, няма какво да се анализира, няма какво да се тълкува, а просто да се съобразим с дневния ред. Толкоз.


На хората с манталитет от първата половина на 19 век, които въпреки че изрично е написано правило, го нарушават - засрамете се, защото не ви прави чест, какво показвате, и на кого ? Знаете ли колко жалко изглежда, когато хора с жилетки от организацията изгонят някого за такава щуротия ?

Никой не е умрял 3 часа без да запали цигара, гаранция, аз също съм пушач от години.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пияна Вишна 13.02.2014 12:33:44 отговори + 0 0
@Мип-Мип: Чудесно! Ще ми е интересно да те видя в действие. Наистина...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sulfuras 13.02.2014 12:20:13 отговори + 0 0
Спокойно елеци , успокойте се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мип-Мип 13.02.2014 12:11:47 отговори + 1 0
Въпрос на елементарна култура е да не се опитваш да заобиколиш тази забрана на такова място.
И вече почва да става адски дразнещо и гадно. На някои от концертите имам познати от охраната.
Най-тържествено сега и тук ви обещавам, че видя ли някой да ми пуши в зала на концерт ще се погрижа колкото е необходимо да бъде ИЗХВЪРЛЕН от там.
Да не ми се оплаквате после. Това не са празни приказки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пияна Вишна 13.02.2014 12:08:08 отговори + 0 1
Крокодил с ориз - 2014-02-13 10:25:46
...Може ли да ти бичи "Metal Heart", а ти вместо да се кефиш, да пушиш?
---

Ми...може. Всеки е свободен да опитва да заобиколи дадена забрана безнаказано. Друг е въпроса, когато околните - фенове, охрана, организатор, случайни минувачи, чистачката и т.н. - му позволяват да го прави. В такъв случай някой не си е свършил работата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Драго 13.02.2014 12:04:39 отговори + 0 0
А не мога ли да се кефя пушейки цигара,а?!! И не обиждай,*****!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 13.02.2014 10:25:46 отговори + 2 0
Ъъъ, забрани за пушене на закрити обществени места има вече из цяла Европа. Даже рок звезди като Майкъл Вайкат се съобразяват с тях, та разни пропадняци в публиката ли няма?
Може ли да ти бичи "Metal Heart", а ти вместо да се кефиш, да пушиш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bM 13.02.2014 09:39:26 отговори + 1 0
rocky, аре стига заучени фрази! Рок и Бира са си синоними отвсякъде. Пиейки бирата си на никого не пречиш. Много от нас имат деца, на които се опитваме да им покажем нашите кумири от детството и ако можем да ги запалим по рок музиката. Е как да го заведа детото в залата като ще го окадят отвсякъде. Ти би ли завел твоето дете на такова място? Или викаш децата нямат място в залата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Smoky 13.02.2014 08:49:55 отговори + 1 0
Докато на някой концерт замирише на автентично печено човешко месо, заради автентичните ти рок въжделения!Пуши си на стадиона- в зали не се пуши! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocky 12.02.2014 22:58:16 отговори + 0 2
А на какво да мирише на рок концерт.... на теменужки и пролет ли ?!... я се стегнете... електронната цигара е първата крачка към безалкохолната бира и гумените жени !! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 12.02.2014 20:58:21 отговори + 0 0
Защо отговаряте на трола? Просто го подминете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RZK 12.02.2014 17:31:14 отговори + 0 0
Ненапушилите се наистина се опитаха да развалят кефа на останалите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смоуки 12.02.2014 17:02:33 отговори + 0 0
Абсолютно съм съгласен за пушенето.Трябва да има граници. Може би трябва някоя от най - обичаните групи или изпълнители да прекъсне концерт по средата при пълна зала и да си тръгне, за да разберат ненапушилите се фенове че има неща , които просто не вможеш да правиш безнаказано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bM 12.02.2014 16:38:18 отговори + 1 0
За УДО няма какво да кажа - велик.

Искам обаче да обърна внимание на ония рок фенове с чалгарското мислене. Да уж се мислят за интелигентни фенове, уж се имат за нещо повече, но не могат да се сдържат да не си начешат крастата и типично по чалгарски да запалят цигара, въпреки, че им е пределно ясно, че в залата не се пуши, че в залата има ДЕЦА и има други рокаджии, които не пушат и тровят и тях по тоя начин. В края на концерта си вонеше като квартална кръчма, късаща се по шевовете заради участието на Галена, очите пареха, а дрехите ми смърдяха.

Съжалявам ама това си е типично чалгарско мислене!!! никакви рок фенове не са тия пушещи имбецили. И това също към кошничката на организаторите и автора на статията с поздравленията към тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

monti 12.02.2014 16:31:34 отговори + 0 0
Размазващ концерт! Още ме болят краката! Убедих се на живо че с новите музиканти дедо Удо е нацелил десетката! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 12.02.2014 15:17:35 отговори + 0 0
Хе хе, че светът в който живеем е свят на фалша, част от който са и псевдо-изпълнителите. Добре, че има и истински неща все пак...като U.D.O. в случая. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ПРОФЕСОР ВУЧКОВ-MAIDEN FO 12.02.2014 14:46:56 отговори + 0 0
ПОКЛОН ПРЕД ДЯДО УДО -ПОКЛОН ПРЕД СИЛАТА НА КЛАСИЧЕСКИЯТ ХЕВИ МЕТЪЛ КОЙТО НА ЖИВО Е КАТО ЧУК-НЕМСКИ-АМА НАИСТИНА МАШИНА-ТАНК-
АЗ СЕ ЧУДЯ КАК Е ВЪЗМОЖНО ВЪВ 21 ВЕК ДА ИМА ПСЕВДО-ИЗПЪЛНИТЕЛИ КАТО СЛАВИ ТРИФОНОВ-ГЛОРИЯ-МАЛИНА-ФИКИСТОРАРО И ВСЯКАКВИ ТАКИВА -ПЛЕЙБЕЦИ И ГЮБЕЦИ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Markoni 12.02.2014 14:09:05 отговори + 0 0
Концертът беше размазващ. Като дългогодишен фен на Удо (още от ранния 18-ти век – за GenerationX) с най-голямо удоволствие констатирам, че с новите съставни части (Ulli, Andrey и Kasperi), машината U.D.O. мачка и разбива както не го е правила от времената на Thunderball насам. А сетлистът беше просто перфектен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


. 12.02.2014 13:59:13 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - 2014-02-12 13:26:14
WE ARE TIMEBOMBS - COLD KILLING MACHINES !!!!!!

Именно!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

andro 12.02.2014 13:53:45 отговори + 0 0
Бъбреков, эа мен ти си един Бареков. Това иэчерпва всичко.
Останалите, моля простете на маминия GenerationX, той не энае какво говори (както обикновенно, лошото е, че въобще го прави). Желая му само, в слънчев ден се събуди до нещо желано, нещо модерно, нещо от тоэи век, дори от бъдещето и то да се каэва Деси Тенекеджиева.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 12.02.2014 13:26:14 отговори + 0 0
WE ARE TIMEBOMBS - COLD KILLING MACHINES !!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 12.02.2014 13:20:35 отговори + 2 0
Браво за репортажа на Тайгърмастър. Харесвам този стил на писане много отдавна. Грамотно написан,изчерпателен и без излишни украшения. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Warrior 12.02.2014 13:00:26 отговори + 0 0
Разцепихме се от кеф!
Следваща спирка Gamma RAY!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хам 12.02.2014 12:28:15 отговори + 0 0
"Универсиада" не беше пълнa"

Оу, нима?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тцЪ 12.02.2014 12:23:52 отговори + 0 0
GenerationX - 2014-02-12 11:22:04
Как е възможно подобни изпълнители да имат фенове в 21 век?
----------------
Ако е за въпрос в 21 в има хора, които слушат музика от 18 в. На това му се вика класика, мой човек.
А дедо Удо, може да е далече от класически музикант, ама пък си е класика в хеви метъла... А както е очевидно, класиката е непреходна. Мисля, че това отговаря на въпроса ти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ML 12.02.2014 12:22:23 отговори + 0 0
Как може да има привърженици на класическата музика на Вивалди, Бетховен... музика от преди няколко века? Как може да се гледат филми от миналия век, филми превърнали се в класика и неуспешно римейквани? Как може да се четат книги написани от миналия, че и 2000 години?...
Generation X , немам думи да те обидя, накажи се сам!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

21 century Fox 12.02.2014 11:58:09 отговори + 0 0
Generation X - извинявай, не се стърпях, въпреки че се опитвах. Ако не си редовният лигльо, който просто рови във форумите за да провокира, би ли ми отговорил на един въпрос? Какви изпълнители и музика трябва да се слушат през 21 век? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 12.02.2014 11:50:51 отговори + 0 0
@GenerationX - 2014-02-12 11:22:04
"Как е възможно подобни изпълнители да имат фенове в 21 век?"

По същия начин, по който е възможно в 21 век да има религиозни хора, вярващи в божества.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Чукче 12.02.2014 11:50:06 отговори + 0 0
GenerationX - 2014-02-12 11:22:04
Как е възможно подобни изпълнители да имат фенове в 21 век?
---------------------
Лошо няма да си припомниш "доброто старо време". Но имаш известно право. Масовия посетител на такива мероприятия мрази да мисли, слуша, усеща и открива нова музика и изпълнители. Да не говорим че като цяло БГ чуекЪт е доволно тесногръдо и нетолерантно копИле. Тъй, че всичко 6
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IRON ONE 12.02.2014 11:43:52 отговори + 0 0
Как е било възможно да има фенове на такива изпълнители в 21 век ли??? Ама ти сериозно ли ??? Това е класически HEAVY METAL !!! Аз се питам как е възможно някой да слуша нещо друго поне до 666 век METAL IS FOREVER !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GenerationX 12.02.2014 11:22:04 отговори + 0 0
Как е възможно подобни изпълнители да имат фенове в 21 век? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Краси 12.02.2014 11:18:59 отговори + 0 0
Изкърти ни ... Другият месец пак ... \m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ventsi 12.02.2014 10:41:44 отговори + 0 0
Удое вечен! И вечна му слава! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


. 12.02.2014 10:16:55 отговори + 0 0
Смазване!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иванов 12.02.2014 09:54:49 отговори + 0 0
Като нищо ще отида и на Metal All Stars да го гледам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

satanic psycho 666 12.02.2014 09:19:59 отговори + 0 0
Не бях там, но Дикшнайдер и без това ще го видиме на Metal All Stars. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СС 12.02.2014 08:18:22 отговори + 0 0
Дядо е вечен! И вечна му слава! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бъбреков 12.02.2014 04:33:37 отговори + 0 0
Никакъв Удо не е това.
Това е професор Вучков!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".