Tori Amos ще изнесе концерт в София на 20 юни

6 мар 2014, 11:35 ч. 593 / 6 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Една от най-открояващите се съвременни лайв изпълнителки, почти родена на сцената – Тори Еймъс, идва у нас, за да представи предстоящия си студиен албум: Unrepentant Geraldines.

На 20 юни 2014 г. в Зала 1 на НДК американската легенда ще докаже, че определението на списание Rolling Stones „един от 5-те най-добри изпълнители на живо в света” не е случайно.
Завършен артист, американката – певица, текстописка, пианистка и композиторка, заслужено е многократно номинирана за наградите на Grammy и MTV за хитове като Crucify, Cornflake Girl, Silent All These Years, God, Caught a Lite Sneeze, Spark , А Sorta Fairytale и много други.

За над 20-годишната си кариера Тори Еймъс може да се похвали с безброй професионални музикални проекти, 13 студийни албума, над 12 милиона продадени копия, 13 световни турнета, над 1000 уникални концерта и не на последно мястo – собствен музикален лейбъл, Transmission Galactic.

Тори Еймъс започва да свири и композира на пиано едва на 5-годишна възраст. Няколко години по-късно Тори може да се похвали с редовни клубни участия и първи сингъл през 1980 г. През 1986 г. Еймъс създава групата Read, заедно с барабаниста Мат Соръм, който по-късно става част от познатите на всички Guns N 'Roses и Velvet Revolver. Бандата издава само един албум, след което се разпада. Тори решава да продължи сама, като през 1992 г. излиза и първият й соло албум, Little Earthquakes, който бележи началото на световния й успех. Над дебютния си албум Еймъс работи с Дъг Морис – бивш изпълнителен директор на Universal Music, който понастоящем е начело на световната звукозаписна компания Sony Music.

През следващите няколко години Еймъс разширява кръгозора на музиката си, създавайки албуми като Boys For Pele – записан в църква, Choirgirl Hotel и To Venus and Back, в които експериментира с електронното денс звучене, Strange Little Girls, който представя кавъри на песни, в оригинал написани и изпълнени от мъже, но интерпретирани и пречупени през светогледа на жени, както и Scarlet 's Walk, който Еймъс определя като представяне на другото си „Аз“.

В края на 2011 г. Тори Еймъс издава първия си албум с класическа музика, Night of Hunters, трибют към великите композитори Бах, Шопен, Дебюси, Гранадос, Сати и Шуберт. Две години по-късно идва и друг амбициозен проект – мюзикълът The Light Princess, който е номиниран за най-добър мюзикъл на 2013 г. от престижните английски награди за театрално изкуство Evening Standard Drama UK.

Разтърсила всички с дебютния си Little Earthquakes през далечната 1992-ра, Тори не се спира нито за момент и 20 години по-късно издава компилацията Gold Dust с римейкове в чест на земетръсното си начало.

Тори Еймъс е от малкото алтърнатив рок артисти, ползващи пиано като основен инструмент. Именно благодарение на умелото и изкушаващо преплитане на звука на пианото със своя глас, Тори създава уникални акустик кавъри на паметни рок парчета като Smells like Teen Spirit на Nirvana, Karma Police на Radiohead, Losing My Religion на R.E.M и др.

Гостуването на магичната музикантка в София е по покана на EventEase и е част от европейското й турне, което ще представи 14-стия й самостоятелен албум Unrepentant Geraldines (12.05.2014) и ще премине през Ирландия, Англия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Русия, Румъния и др.

С помощта на своето пиано Тори деликатно забърква алтернативен рок с класически и фолклор мелодии – музика, която не можем да опишем на хартия. Единственият начин е да я чуете... и то на живо: София, 20 юни /петък/, начало 19.30!

Билетите за дебютния концерта на Тори Еймъс в София са в продажба в Билетен Център на НДК, онлайн и в цялата страна в мрежите на Ticketportal.bg (книжарници Booktrading, Office 1/ и Еventim.bg /Germanos, Picadily, OMV и др.) на цени от 40, 50 и 60 лв., a само 50 броя VIP билета на цена 90 лв. ще бъдат пуснати за най-големите фенове на Tori Amos.

 

още за:

Tori AmosEventease
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Stewie Griffin 6.03.2014 19:19:52 отговори + 0 0
Ако в сетлиста и присъства кавъра на "Enjoy The Silence", който тя изпълнява покъртително, ще отида. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Киро Гюров 6.03.2014 14:15:08 отговори + 0 0
Мхм, един от най-добрите и извратени кавъри ever: http://youtu.be/4PWgA3PI7VQ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

superoldschoolmetalfan 6.03.2014 13:39:20 отговори + 0 0
A Raining Blood ще има ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 6.03.2014 13:17:02 отговори + 1 0
Ето това е чудесна новина за събуждане! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".