Оправдаха Bob Dylan по обвиненията в расизъм във Франция

16 апр 2014, 16:13 ч. 189 / 2 1
пред./следв.

   В края на миналата година ви съобщихме, че хърватската общност във Франция е завела дело срещу Bob Dylan с обвинения в расизъм. Обект на спора бяха думите на музиканта пред списание "Rolling Stone":

Ако вътре в себе си си робовладелец или последовател на ку-клукс-клан, черните могат да го усетят. Това е валидно и в наши дни. Също както евреите усещат нацистите и сърбите могат да усетят хърватската кръв.

   Съдът в Париж е отхвърлил обвинението с довод, че самият Dylan, който е с еврейски произход, не е давал съгласие интервюто да се публикува във френското издание на "Rolling Stone".

Bob Dylan

още за:

Bob Dylan


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Хеймс Джетфийлд 16.04.2014 17:18:03 отговори + 0 0
Разбира се, хем евреин, хем говори против славянски народ, виж ако говореше против негрите, щяха да го накарат да се извини ала моменто! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".