Аудио-визуалната "Фрактура" навършва 16 години в тв-ефира

30 юни 2014, 22:34 ч. 511 / 7 10
пред./следв.

   Нa 6 юли най-старото тв предаване за рок и метъл музика в България - "Фрактура" навършва 16 години в ефира. По този повод неговия автор и продуцент Васко Катинчаров, ще отбележи годишнината с едно специално издание на шоуто. Точно в полунощ на 6 срещу 7 юли (неделя), в ефира на телевизия "Диема" ще стартира празничното издание "16 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят множество забавни откъси от интервюта, които са били излъчвани в шоуто през годините. Ще бъдат припомнени весели фрагменти от интервюта със SLAYER, LACUNA COIL, HATEBREED, SABATON, NILE, MACHINE HEAD, DEFTONES, Tarja Turunen, GOJIRA, MAYHEM, KORN, ACCEPT, KORPIKLAANI, ANATHEMA, SICK OF IT ALL, NAPALM DEATH, KREATOR, HELLOWEEN, TRIVIUM, W.A.S.P. и много други.

   "Като си направя равносметка малко се плаша кога минаха цели 16 години. С времето установих, че да имаш късмет е едно, но да си упорит и да се бориш за нещата, в които вярваш е съвсем друго. "Фрактура" отдавна се превърна във феномен в родния ефир, защото съумява да оцелява в съвременната телевизионна матрица, която отхвърля такива предавания като чуждо тяло. Шоуто обаче съществува благодарение на човешкия фактор, който го движи, а не защото е третирано, като чист телевизионен продукт. Искрено благодаря на всички, които са подкрепяли и подкрепят предаването по някакъв начин", коментира повода Васко Катинчаров.

   Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко през юни 1998 г. Дълго време то се излъчва по "ММ", но след като каналът е закрит през май 2010-а се мести в телевизия "Диема". За целия този период от 832 предавания, което е близо 100 хил. минути, зрителите са гледали специални интервюта с най-големите световни рок звезди, хиляди клипове, както и стотици репортажи от всички значими рок събития в страната.

   Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия "Диема" в неделя от 24:00 ч. с пълно повторение всеки петък от 00:30 ч. Шоуто достига до зрителите с подкрепата на "Jack Daniel's" и "Каменица".


 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Трол 11.08.2014 10:03:32 отговори + 0 0
Честито на предаването!
Жалко, че видеото с Макс е на фона на най-голямата метъл измама
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaaaaa 3.07.2014 16:48:54 отговори + 0 0
Наистина чудесно предаване!Във времената,когато нямах компютър и единствената хубава муз. телевизия в България бе ММ, прекарвах доста време пред телевизора особено тематичните уикенди на Васко Катинчаров ме запалиха по тази музика.А и като цяло по ММ пускаха много разнообразни неща не само поп и рнб изпълнители ами и неща като Бьорк и др.Уви,телевизията я няма от близо 4 години,но предаването продължава напред.Успехи на екипа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:-) 3.07.2014 16:04:52 отговори + 0 0
"хейтвате, ей така просто от любов"
Уби коча с лопатата :-D
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой 2.07.2014 18:32:37 отговори + 0 0
Катинчаров и трудът му са за уважение. Успех и занапред! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 2.07.2014 18:11:58 отговори + 0 0
Уникално предаване, във всяко едно отношение!
Аз лично си спомням с носталгия годините в ММ. Тогава беше в далеч по-гледаемо време. Не знам колко от вас си спомнят, но в ММ правеха тематични уикенди и тогава Васко Катинчаров беше мега-продуктивен, направо не знам как намираше време. Горе-долу всеки 4-и уикенд беше за метъл музика на определна тематика. Колко уикенди съм прекарал пред ТВ-то тогава...
сега изглежда смешно, но тогава да имаш компютър с интернет си беше рядкост, а и нета беше доста скъп.
Аз лично съм от един малък град (няма да кажа кой) и даже съм събирал подписка за пускането на ММ, защото имаше един период в който единствения местен кабелен оператор спираше тази телевизия всяка вечер за да пуска порно канал :-) И за протокола да отбележа, че успях да се преборя :-)
Честит рожден ден и продължавайте в същия дух! Дано дочакате отново да се появи нова свястна музикална телевизия в България, защото ММ определено беше такава!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


popfolk_headbanger 1.07.2014 22:05:41 отговори + 0 0
Първо - концертът на Judas Priest беше през 2004, а не през 2005г. и второ:

Спрете да злобеете - няма друго предаване като "Фрактура" в българския телевизионен ефир !
Това, че не излъчват по-стари кадри, не означава, че такива липсват.
Отчетете, че по-голямата част от историята им мина в една вече несъществуваща телевизия, не се знае кой държи правата за излъчване на архивите, и т.н.

Не разбирам от право на интелектуалната собственост, но не е изключено това, което споменах, също да е фактор. Не твърдя, че съм прав, възможно е и да не съм, просто трябва всичко да се има предвид, когато имаш претенцията за някаква интелектуална значимост.

Освен това - престанете да хейтвате, ей така просто от любов към спорта ! Казвам го отново - няма друго предаване като "Фрактура" по нашите ширини, оценете го, и му се радвайте. Между другото не е зле и да прощавате дребните пропуски, защото тия хора извоюваха мястото си в ефира, и те си знаят какво им е коствало през годините. Не допускам, че за 16 години не са имали трудни моменти.

Хайде, наздраве, "фрактура", честит рожден ден, гледам ви почти редовно, откакто ви има, давайте в същия дух, и не позволявайте провокациите да ви изместят фокуса на целите !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хеймс Джетфийлд 1.07.2014 17:51:51 отговори + 0 0
Ти явно не си гледал 15-та годишнина защото аз от 98-ма не видях НИЩО, имаше кадър от концерта на Металика от 2007, малко интервю със Слейър от 2002, кадър от Халфорд, на самостоятелния му концерт, преди този с Прийст 2005 и още 1,2 и това беше, масово бяха неща от 2008 насам, сега ще бъде същото, което сме гледали милиони пъти през лятото, на повторения, когато няма нови издания на Фрактура! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НеМакс 1.07.2014 16:37:33 отговори + 0 0
Е точно тая дрога ли избабанихте! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F16 1.07.2014 01:15:14 отговори + 0 0
15-годишнината беше отбелязана така: В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на концертния рок живот в България от 1998 г. насам. Ще бъдат излъчени кратки откъси от 125 концерта, провели се в България, като част от тяха са на METALLICA, WHITESNAKE, CRADLE OF FILTH, SOULFLY, DIMMU BORGIR, W.A.S.P., SODOM, MACHINE HEAD, HELLOWEEN, TWISTED SISTER, BEHEMOTH, APOCALYPTICA, MEGADETH и много други. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хеймс Джетфийлд 30.06.2014 23:54:16 отговори + 0 0
Същото го слушах и за 14-та, и за 15-та годишнина, а излъчваха все интервюта от последните 2-3 г, които така или иначе сме гледали! |-( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".