Последни новини за концерта на DREAM THEATER в София

24 юли 2014, 10:43 ч. 470 / 8 7
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

След броени дни София ще бъде разтърсена от уникалното шоу на DREAM THEATER! Кралете на прогресив метъла пристигат у нас за един много специален концерт, част от тяхното ново супер успешно турне, което промотира последния им албум. Озаглавен просто Dream Theater, той затвърди успеха на групата и й донесе втора номинация за „Грами“ за сингъла „The Enemy Inside”, както и четири номинации за Progressive Music Awards. Турнето под надслов „An Evening with DREAM THEATER” стартира в началото на тази година и покори публиката в Америка и Европа.

Специално за това турне великолепната петорка е подготвила доста изненади за своите фенове. DREAM THEATER ще изпълнят за първи път песни, които никога досега не са звучали на техни концерти. Освен това ще ни впечатлят с нова визия, декори и ефекти. Всички коментари на музикални специалисти и фенове се обединяват около категоричното твърдение, че това е най-доброто шоу на групата до момента!

Джон Петручи, който е един от най-големите китаристи в света, пристига у нас с колекцията си китари, с които никога не се разделя. Той винаги решава в последния момент с кои от своите специално изработени за него инструменти да се появи на сцената. Все пак със сигурност ще чуем убийствения звук от последната му гордост – китарата Majesty на Music Man.

Изричното желание на DREAM THEATER е да не се пуши никъде в зоната на бекстейджа. Вечерята им ще включва телешко печено или стек, спагети и пържени зеленчуци по ориенталски. Сред предпочитаните питиета са бяло и червено вино и бира. Рокаджиите са поръчали и неограничено количество минерална вода и газирани напитки.

DREAM THEATER пристигат у нас след концерта си в Букурещ в ранните часове на 29 юли. Входовете на зала „Фестивална“ в деня на концерта ще бъдат отворени в 18,00 ч. За разлика от други концерти, на този няма да има подгряващи изпълнители. Очакванията са Джон Петручи и компания да се качат на сцената малко след 20,00 ч., като шоуто им ще продължи поне три часа!

Билетите за концерта на DREAM THEATER на цени от 60 до 80 лв все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

 

DREAM THEATER poster

още за:

Dream Theater


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Лачирейс Кучев 26.07.2014 00:29:28 отговори + 0 0
При DT, и в частност при Лабри, положението постепенно стана "love it or hate it". То не са бъзици, ебавки, чудо на чудесата... Във връзка обаче с това, че турнето е свързано и с 20-годишнината на Awake, за някои мамини синчета, които се правят на много екстремни и Лабрито им е твърде мазен, или просто за незапознатите, бих споменал един факт: "In a 1995 Guitar World interview, Chuck Schuldiner praised Awake and the band Dream Theater in general, claiming that "their music is very complex, but they definitely have hooks, which is crucial to making music listenable", citing them as an influence on the more progressive nature of his band Death's later material as opposed to the stagnant death metal scene at the time."

Хайде сега да вдигнат ръка онези, които знаеха, че това е албум, повлиял изключително на Чък в последните му години.
Така че, да си правим ташак е едно, няма лошо да ни е весело, но тия, които през 90-те изтърквахме касетките на Awake и си купувахме 'ксерокопирани' текстовете от разни апокрифни рок-дупки и кашони, за да ги наизустим, ще ходим да се размажем от кеф и не щем никой друг да ни пее, "мазният канадец" си ни стига, хаха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 24.07.2014 18:25:31 отговори + 0 0
Дано се получи звук, ако не - пак като на Слаш с памучета в ушите... там доста помогна, въпреки, че пак беше гадно...
А за Лабри - напоследък пее добре, върна си формата, въпреки че не се харесва на всеки (и на мен в някои случаи)...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamer 24.07.2014 14:48:34 отговори + 0 0
@ Stewie Griffin - 2014-07-24 10:57:34
Единствената добра новина, която би могла да споходи тоз концерт, е смяната на залата.
==========
+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 24.07.2014 11:50:09 отговори + 0 0
Аз мисля, че звукът ще е добър, защото залата ще бъде пълна и няма да има подгяващи групи. Така инженерите на DT ще могат да имат цялото време за да си сършат работата по озвучаването. Това не е някоя случайна банда, това са велики музиканти и професионалисти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 24.07.2014 11:47:39 отговори + 0 0
Без Лабри, но с друг на негово място или изобщо без вокал? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nespithe 24.07.2014 11:45:29 отговори + 0 0
Ако имаше вариант на следващия ден да повторят концерта без LaBrie, щях да ида с удоволствие, нищо че е в бетонния саркофаг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 24.07.2014 10:57:34 отговори + 0 0
Единствената добра новина, която би могла да споходи тоз концерт, е смяната на залата.
Ще ни развали празника тоз бетонен ковчег. Язък!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".