Сън в лятна нощ: DREAM THEATER свириха отново в София

30 юли 2014, 01:06 ч. 1668 / 6 80
пред./следв.
Второто гостуване на прогресив метъл легендите в София (общо трето с концерта им в Каварна през 2009 г.) се състоя в напълно неподходящата, но пък доволно изпълнена с фенове зала "Фестивална". Концертът започна точно в обявения час - 20:00. За съжаление обаче, ние няма да можем да ви разкажем за първите две изпълнения на DREAM THEATER, тъй като едва 10 минути преди началото на концерта организаторите благоволиха да обяснят на журналистите как и от къде да влязат в залата, след като в продължение на почти час бяхме препращани между разни каси, входове и бариери от хора, които очевидно нямаха понятие какво трябва да се направи. Подобна ситуация, и то на събитие на промоутър като "SME", едва ли някой е очаквал. За съжаление, това не бе единственият проблем по отношение организацията, но нека се концентрираме върху наистина впечатляващото шоу на DREAM THEATER и да оставим неприятните моменти настрана.

   Най-образно казано, американците бяха разделили концерта си на три части: първа, съставена основно от по-нов материал; втора, посветена на "Awake" и бис, който беше тотално подчинен на "Scenes from a Memory". Първата част изобилстваше от песни от последните два албума на "Театралите", които бяха много добре познати на българската публика, изпълнила почти до краен предел "Фестивална". Още след първите няколко песни стана ясно, че музикантите всъщност ужасно се радват на топлия прием, който получиха в София. LaBrie съвсем неприкрито демонстрираше страхотно настроение, както и страхотно пеене, разбира се. Новите песни на DREAM THEATER на живо звучат още по-твърдо, което допълнително наелектризира тълпата. В началото на концерта се усещаше, че озвучителите все още се опитват да "напипат" настройките на звука, но след около 20-ина минути страхотното визуално шоу доби и задоволително звуково измерение. Перлата в короната на тази първа част обаче беше епосът "Trail of Tears". Освен че LaBrie направи намигване към родната публика, като замени Ню Йорк със София в част от текста, във втората част на произведението маестро Rudess зае центъра на сцената със своя екзотичен keytar - клавишен инструмент, окачен през рамо като китара; и за пореден път демонстрира, че може да изсвири абсолютно всичко, което си поиска. По време на шеметния инструментал "Enigma Machine" Mike Mangini пък направи соло, което не остави никакво съмнение защо именно той е избран за наследник на великия Portnoy. Изобщо, безсмислено е отново да си разказваме кой какви инструментални качества притежава в тази група.

   След "Breaking All Illusions" музикантите се оттеглиха на 15-минутна почивка, за да се завърнат на сцената мощно с ниския риф на "The Mirror". През 2014 г. се навършват 20 години от излизането на мрачния шедьовър "Awake" и музикантите го почетоха с цели пет песни поред. Въпреки цялата еуфория, която предизвика тази част на концерта, над всички се извиси разтърсващото изпълнение на "Space-Dye Vest". Рядко въздействащ момент, който нагледно демонстрира безпощадно високата класа на DREAM THEATER. Всички знаем за скоростните сола на Petrucci и нечовешките бас-линии на Myung, но с най-бавната си, замечтано-меланхолична, дори нетипична за групата песен да постигнеш подобен ефект - това е класа! Чухме и 22-минутния мастодонт "Illumination Theory", след който DREAM THEATER ни пожелаха приятна вечер. Разбира се, последва задължителният бис и въпреки, че всички го очакваха и знаеха, че музикантите отново ще излязат на сцената, публиката във "Фестивална" аплодира изключително бурно любимците си в продължение на около 5-6 минути. Последва връщане назад към друг юбиляр - 15-годишния "Scenes from a Memory", от който чухме четири песни, като финалът беше особено силен - "Finally Free" в цялата си прелест.

   DREAM THEATER, както и при предишните си две посещения у нас, сътвориха нещо много повече от концерт. Нещо, за което ще си говорим с години. Въпреки колебливите си студийни издания в последно време, на сцена групата е безкомпромисна. Шоуто е и доста сериозно визуално подплатено с видеоефекти и въздействащо осветление. Определено DREAM THEATER на живо не са за изпускане. За щастие, съдейки по наистина страхотната българска публика и по обещанията на LaBrie, вероятно няма да ни се налага да чакаме още цели 5 години, за да ги видим отново у нас. Стискаме палци това да се случи и оставаме позитивно настроени след тази незабравима вечер.

   Ето и пълен сетлист от концерта на DREAM THEATER на 29.07.2014 в зала "Фестивална", София:
01. False Awakening Suite
02. The Enemy Inside
03. The Shattered Fortress
04. On The Backs Of Angels
05. The Looking Glass
06. Trial Of Tears
07. Enigma Machine
08. Along For thе Ride
09. Breaking All Illusions
---- Intermission
10. The Mirror
11. Lie
12. Lifting Shadows оf A Dream
13. Scarred
14. Space-Dye Vest
15. Illumination Theory
Бис:
16. Overture 1928
17. Strange Dеjа vu
18. The Dance оf Eternity
19. Finally Free
Yanni



   В галериите ни може да разгледате близо 50 снимки на DREAM THEATER от второто им гостуване в София.



Коментари   (80)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Nicholas 25.08.2014 21:43:30 отговори + 4 0
Истината е, че каквото и да се каже за този концерт, ще е много, ама много малко. Сигурен съм, че тези, които бяха в залата (или поне мнозинството), ще ги топли споменът за това събитие доста дълго време. Поне аз като hardcore фен на групата чувствам нещата по този начин. Независимо от залата и от организацията, DT и публиката се раздадоха докрай. Всъщност, на такова раздаване от група и публика досега не съм присъствал. На биса имах чувството, че ще ми се спукат тъпанчетата, а не спирах да крещя като обезумял. 6000 човека създадоха атмосфера като за двойно повече хора. Съжалявам за тези, които са фенове на групата и не са могли да присъстват - изпуснаха много! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТЕАТРАЛ 20.08.2014 14:02:55 отговори + 1 0
Всички знаехте за коя зала си давате парите!!!!!!!Какво ревете??Казах да си стоите пред ТВ или ТУБАТА и да сте си чистички и неизпотени.Смешни сте с безкрайните си претенции.И АЗ зная, че Театъра на мечтите залужава много по-голяма и стойностна арена, но едно е да си публика, друго е да си организатор на събитие!!!Вашата работа беше само да си довлечете задниците след като сте платили , и вие ореваХТЕ нета!Хайде стига сте се правили на обидени разбирачи!Стискайте си парите и си стойте у вас! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 8.08.2014 17:14:05 отговори + 1 0
И дано не чакат 5 години и 2 албума за да дойдат отново Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kreator 5.08.2014 10:51:17 отговори + 1 0
Всички хейтъра на сапун .
Концерта си беше чук , дори аз дето не съм им фен , но станах и се размазах тотално .
И СМЕ на сапун ... не може да сложиш такива величия в такава дупка .
Универсиада може и да е по-малка , но там всичко се чува и то добре .
Най - големия гаф беше един надпис над един от входовете на залата "WC" , очевидно бяха забравили да го изтрият .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Purko 4.08.2014 11:05:36 отговори + 2 0
Който твърди, че музиката на Dream Theater е стерилна:

а) е глух,
б) е гламав,
в) любимата му книга е "Винету",
г) е глух, гламав и любимата му книга е "Винету";

@ e на мен любимата ми книга е Винету, ама не съм глух, гламав и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Все тая 2.08.2014 22:31:56 отговори + 1 0
Концерта беше велик, бях на първа линия и му се накефих на 100%. Вече минаха 4 дни, а мен още ме държи адреналина ЛаБри каза, че ще дойдат отново. Колко възможно би било това не знам, но се надявам да е така. Иначе мисля, че DT също ни харесаха като публика. Вижте това - facebook.com/jordanrudessofficial/photos/ a.10151821986107989.1073741826.8717682988/10152322364877989

А колкото до залата, щеше да е много по-добре поне вентилация да имаше. Бях най-отпред и ми беше задушно, а за хората назад просто не мога да си представя какво е било. Още не бяха влезли хората, а си личеше многото прах във въздуха. Това си е подигравка с феновете. Организаторите си заслужават шамарите от всеки присъстващ... Иначе се обзалагам, че DT са свирили и в по-големи дупки и се надявам, че не са материалисти и са гледали духа на публиката, а не самата зала. Все пак по-добре лоша и задушна зала с надъхана публика кефеща се и раздаваща се на макс, отколкото луксозна зала без публика... или скучна публика. Все пак всеки с мнението си. А такива като "шекер ма'ала" няма какво да ги коментираме, макар, че не мога да се въздържа от коментар... Сам си казва, че е от ма'алата : ) Да беше продал билетите, това е все едно мен да ме замъкнат на чалга, рап, дъбстеп концерт. След като не е твоят тип музика и не можеш да я почувстваш нямаш нито място там, нито право на коментар Хейтъри си имаме достатъчно.
Поздрави!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Театрал 2.08.2014 20:43:22 отговори + 1 0
"Въпреки колебливите си студийни издания в последно време...." Стига лич и мнения, журналя! Оставете на нас да съдим, кое е и кое не....... .uck! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 2.08.2014 17:31:33 отговори + 1 0
Иво - 2014-08-01 22:00:40
Яско Хаяско - 2014-08-01 17:40:57
Велик Концерт !!!
+10

+ 10 000
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 1.08.2014 22:00:40 отговори + 1 0
Яско Хаяско - 2014-08-01 17:40:57
Велик Концерт !!!
+10
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 1.08.2014 17:40:57 отговори + 1 0
Велик Концерт !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ariel 1.08.2014 12:24:20 отговори + 0 0
Много хубави снимки. Все пак Джеймс е можело да сложи една боя за коса... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 1.08.2014 11:16:50 отговори + 3 0
Тестови въпрос:

Който твърди, че музиката на Dream Theater е стерилна:

а) е глух,
б) е гламав,
в) любимата му книга е "Винету",
г) е глух, гламав и любимата му книга е "Винету";
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamer 31.07.2014 22:37:22 отговори + 0 0
@Театрал:
я прочети пак това в линка по-долу, Театрале, и кажи "кралете на прогресив метъла" в какво бяха навряни?!?!
http://www.sme.bg/bg/news/40/trichasovo-unikalno-shou-na-dream-theater

В какво се навряхме всички фенове - в коптор, в който смелчаците от публиката зад озвучителите бяха голи до кръста??? Почувства ли се "уникално" за парите, които си дал? Дишаше ли? Звукът бил добре...прежалвало се...капризи имало...
Те затова всеки търгаш/политик и т.н. ни се качва на гърбовете и главите, щото преклонената главица сабя не я сече! Ама, то тука било така, дай да сме доволни и на огризките... Като ти спрат тока, се радваш, че имаш вода, нали?
При нулеви критерии за свястно шоу, следващия път Dream Theatre ще ти ги поканят в чакалнята на централна гара, пък ти иди да се потапяш в любимата музика.
Ако дойдат изобщо, и ако нас дотогава ни има.
Мястото на бандата не беше в тази зала. Още колко концерта трябва да се случат по този перверзен начин откъм организация, та SME да си отнесат най-после заслужените шамари?!?!?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dream Theater 31.07.2014 20:37:22 отговори + 0 0
Звукът си беше добре - е, поне на 10 метра от сцената беше добре.

Като отговаряте на троловете, само ги поощрявате. Не се занимавайте.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свилен 31.07.2014 19:48:12 отговори + 0 0
Отпред звука може и да е бил поносим, но отзад и по средата не беше добре, Театрал. Иначе е готино, че споделяш абсолютно субективното си мнение и го налагаш за абсолютна истина, миндил!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Театрал 31.07.2014 19:39:33 отговори + 0 0
Велики творци! Страхотен концерт! Добър звук (бях отпред )! Смазващо добър сетлист! Смея се на нечий капризи в коментарите,-когато потънеш в любимата музика, когато сетивата са в оргазъм.... Какво значение има коя е залата, мръсна ли е,душна ли е... Стойте си у дома, контета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

марин 31.07.2014 14:27:04 отговори + 0 0
От тази група слушам само 4-5 песни. Не свирят моя метъл снил. Това което чух в Каварна ме направи фен на групата. Гледал съм над 200 групи на концерти. За мен DREAM THEATER са концертна група № 1. Залата неподходяща музикантите великани, звученето , светлинните и видеоефекти, сценично поведение много добро. Да сравним този концерт с концерта на мейдън ли? В залата бяха предимно фенове на групата. Те феновете бяха интелигентна и културна публика разбираща от музика. Дълбок поклон. Който не е бил на концерта само може да съжалява. Винаги ще посещавам техни концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 31.07.2014 14:02:32 отговори + 0 0
Абе от организацията наистина имаше какво да се желае, макар че част от глупостите, както казах, бяха в моя полза. Все пак ще е добре като разделят залата на зони, да гледат и да се спазват. А най-добре зала за пряко сила пет хиляди човека да не се дели така. Според мен, де.

Хубаво впечатление ми направи обаче това, че не се позволяваше на никого да снима с телефон. Странното е, че за сапунерките не правеха проблеми. А с телефон - не, охраната като видеше някой да снима така, му казваше веднага да спре. Така и трябва - никой не е отишъл на концерта, за да гледа стена от екранчета. (А на концерта на U.D.O. някакъв извади ТАБЛЕТ по едно време, да му се не знае! Друг е въпросът, че хер Диркшнайдер май-направи най-добре озвучения концерт за тая година.)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

боян 31.07.2014 12:38:01 отговори + 0 0
До Фънки и СМЕ: не знам как не ви беше неудобно да организирате концерт на тази банда точно на това място, нямам думи да изразя колко гаден беше звука в залата, баланса на инструментите беше перфектен, но отвън беше една голяма БОЗА. Абсолютен резил. А това, че имаше само един четец за електронните билети беше черешката на тортата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 31.07.2014 12:22:54 отговори + 0 0
@шекер мекер
За човек случайно попаднал без пари на концерта и тръгнал си от там преждевременно нещо твърде много се обясняваш тука
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дони 31.07.2014 11:59:44 отговори + 0 0
Все едно да ми попаднат два билета за поп фолк концерт и да отида, за да не изпусна авантата ...

шекер махала, от този стерилен концерт вече втори ден не мога да си подредя главата и емоциите Попаднал си на неподходящото място, просто това не е твоята музика и няма как да те докосне. Никога няма да разбереш за какво ти говорим
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

шекер ма'ала 31.07.2014 11:59:21 отговори + 0 0
до Писна ми!
Много внимавай как наричаш съпругите на хората, защото ако не от мен, тупалката ще я изядеш от някой друг със сигурност, дудо

Стерилна група, стерилна публика. Така съм видял ситуацията, така съм я описал. Нищо драматично, но лелките се чувстват ощипани. Никъде не съм коментирал музиката на групата и в този ред. Щото са ми попаднали два билета съм длъжен да стоя до края ли? Ще ми държите сметка, когато внасяте в нея на мое име.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Писна ми! 31.07.2014 11:58:03 отговори + 0 0
Абсолютно съгласен с Крокодил с ориз!
Да наречеш група, като DT стерилна си е най-малкото огромно недоразумение. Факт е че са максимално прецизни и на границата на перфекционизма, но това може да бъде единствено огромен плюс.
За публиката също мога да кажа единствено положителни неща, с изключение на типчето пред мен, което си наглеждаше "фермата" във фейса и след антракта изчезна безследно. Шекерчо, дали не си бил ти?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 31.07.2014 11:42:45 отговори + 1 0
Шекер ма`ала е трол. Факт.

А за да заявиш, че групата е била стерилна, трябва да си не трол, ами нещо сляпо и глухо... Единственият, за когото бих използвал подобно определение, е Джон Мюнг, и то само защото изглеждаше все едно е изпаднал в транс. И свиреше като Господ, просто няма друг такъв басист. А Петручи малко ли се раздаде? Малко ли контактуваше с публиката? Ами Ръдес с постоянната усмивка на лицето, дето не спря да се движи и в един момент даже се ухили на камерата, която го показваше на видеостената? Ами Манджини? А и ЛаБри постоянно се катереше по мониторите, подканяше хората с движение... За публиката пък да не говорим. Толкова да крещят не очаквах. Само аз дето май не си съдрах гърлото и това беше основно защото не познавам толкова групата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Писна ми! 31.07.2014 11:41:10 отговори + 0 0
@Шекерчо, щом настояваш - духай го Щото подобава именно на беден (материално и духвно) карчак, да отиде на концерт на група, която не харесва с безплатен билет, че на всичко отгоре да завлече и проскубаната си жена, а после да реди слабоумия в коментарите си.
Предлагам тези, дето са си платили за "мийт & грийт" да ти се наредят в редичка и ти да духаш
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


TheNomad 31.07.2014 11:08:11 отговори + 1 0
Абе шекер не бях ти чел мнението, ама сега скролнах да го видя. Ами с право те плюят хората! Мненето ти си го написал просто да дразниш, какво значи стерилна група? А стерилна публика? Точно откъм група и публика шоуто беше страхотно, и Тиътър и зрителите се раздадоха! А да се оплакваш, че е имало 15мин. антракт по средата на 3 часов сет си е малко малоумно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

шекер ма'ала 31.07.2014 10:55:24 отговори + 0 0
до Писна ми! и няколкото трепетлики по-долу:

Ш, ей, написах си мнението за концерта и групата, както много хора тук. Не съм се молил за тези билети - посочих ги като фактор да съм на концерта. Това не ми отнема правото да коментирам. И съвсем сериозно - да го духат бедните.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Писна ми! 31.07.2014 10:04:03 отговори + 0 0
И как така безплатните билети винаги се оказват в ръцете на хронично незадоволени хора??? Към тях: след като са ви стерилни DT, посетете чичо ви Фънки, той ще ви заплоди гарантирано... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Писна ми! 31.07.2014 10:00:30 отговори + 0 0
******************** Фънки, както и за СМЕ изобщо!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ренета Кочева 31.07.2014 09:35:09 отговори + 0 0
Залата БЕШЕ КРАЙНО НЕПОДХОДЯЩА!
Не разбирам с какво заслужиха това отношение музикантите и най-вече феновете им??!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анормален 31.07.2014 06:45:38 отговори + 0 0
ozzyyes - 2014-07-30 16:29:54
до шекер ма'ала
Следващия път като си с жената и ти попаднат два безплатни билета, вземете та си ги заврете отзад. Така хем доволни ще останете, хем няма да страдате от стерилност. А иначе още не мога да проумея как в този бункер Фестивална през 2007г. Форинър изтръгнала кристален звук. Значи за тях може, за ДТ не. Все пак звукът снощи беше приличен. Горе-долу, особено за Илюминацията.

Не знам дали някой от пишещите и ходилите на втпросния концерт на DT бяха през...2002 мисля...Тогава в зала едно на НДК има концерти на Джо Сатриани и DT. И задавам въпроса: как Сатриани извади звук все едно си пуснал CD ,а DT имаха проблеми със звука почти през цялото време?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

who 30.07.2014 22:33:18 отговори + 0 0
Срам, Фънки!И ужас!А го чаках този концерт толкова време.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

йоан 30.07.2014 22:15:05 отговори + 0 0
От много време не бях виждал новина с толкова много плюса за сметка на минусите:Д. Поздравления на присъстващите, страхотно е било. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чистачката на" Търтеи 30.07.2014 19:13:14 отговори + 0 0
Прекрасен концерт на любима група.Възнамеряваме да не посетим и следващият, както предишния. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Occulta 30.07.2014 18:57:43 отговори + 0 1
Шекер ма'ала, добре сте направили. И на мен "стерилност" е първата дума, която ми изниква, като чуя за тази група. Добре, че нямах безплатен билет )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дони 30.07.2014 18:14:59 отговори + 1 0
Освен НДК не се сещам къде щеше да е добре за всички. Не знам как щеше да се отрази това на цената на билетите и дали можеха да се продадат. Хора, живеем в бедна държава, 80% от хората живеят бедно, а не всички от останалите 20% са фенове на групата. По-скоро не са. Нека сме щасливи, че все пак имахме отново шанса да ги видим тук. На стадион не е сигурно предвид метеорологичните условия. В Армеец на Мейдън акустиката също не беше на ниво. Разбира се, перфектна акустика и перфектна климатизация биха допринесли за още по-незабравимо преживяване, но явно към момента това не е възможно тук. Наистина, много хора от другите градове нямаха тази възможност да дойдат, както писа предния участник и поради транспортни разходи и поради цена на билета. Лично ние пропътувахме общо 800 км в двете посоки за тези 3 часа и няма да си причиня някакви детайли да ми развалят незабравимото усещане от това, което видях и чух снощи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лачирейс Кучев 30.07.2014 16:45:41 отговори + 1 0
Толкова хора, особено извън София, които истински обичат групата не са могли да дойдат, поради финансови или други причини в делничния ден, а този тръгнал да обяснява, че му попаднали два безплатни билета, ама се изнесли с жената като почнала частта "Awake", щото не им понесла стерилността на музикантите и публиката... Боже, колко мъка има в тази KLETA MAJKA BALGARIQ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 123 30.07.2014 16:34:16 отговори + 0 0
До мхмх - Защо чакаш някой да ти обърне внимание на коментара? На сайта на СМЕ има форма за контакат - пращаш им гневно писмо и готово. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ozzyyes 30.07.2014 16:29:54 отговори + 1 0
до шекер ма'ала
Следващия път като си с жената и ти попаднат два безплатни билета, вземете та си ги заврете отзад. Така хем доволни ще останете, хем няма да страдате от стерилност. А иначе още не мога да проумея как в този бункер Фестивална през 2007г. Форинър изтръгнала кристален звук. Значи за тях може, за ДТ не. Все пак звукът снощи беше приличен. Горе-долу, особено за Илюминацията.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 30.07.2014 16:26:15 отговори + 0 0
Никой не следеше дали се спазва забраната за пушене, никой не контролираше дали на местата за седящи не сядат правостоящи... Казвате, че имало охрана?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:-) 30.07.2014 16:19:23 отговори + 0 0
Не знам Ковачев откъде го вади това самочуствие на "промоутър", при положение, че залата снощи беше като разграден двор, охраната - колкото да се каже че я има. Иначе концертът беше добър, дори (изненадващо) и звукът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мхмх 30.07.2014 16:12:18 отговори + 0 0
Заради такива като Все тая, дето и в кенеф да я бутнеш ще е доволна, се тъпчем в гнусни зали. Не знам колко се обръща внимание на коментарите и недоволствата, но не бива да се мълчи, трябва да се казва кое е хубаво и кое лошо, пък понякога има резултат - как спряха да правят концерти в душегубката "Юбилейна". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тиатърчо 30.07.2014 15:36:20 отговори + 0 0
Оф, що просто не си затвориш устътъ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Все тая 30.07.2014 15:33:43 отговори + 0 0
Освен да мрънкате, нещо друго знаете ли? Аз съм доволна, че ги гледах на 4-5 метра от мен в продължение на 3 часа. Доволна съм от шоуто, което направиха. Защо винаги гледате на лошата страна на нещата и се оплаквате? Да, залата е стара и отвратителна, Dream Theater не заслужават да свирят в нея, но пък вие ми кажете къде другаде биха могли да го поканят? Единствената хубава зала е Армеец, но в нея щяхме да изглеждаме като много малка шепа хора и щеше да е дори смешно. В БГ малко хора оценяват хубавата музика и повече от 6000 човека едва ли щяха да дойдат, дори концерта да беше там. Универсиядата пък е малка...
А колкото до звука, отпред беше върховно Радвам се, че ги видях, дано дойдат пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pro 30.07.2014 15:23:03 отговори + 0 0
Въобще не "мрънкаме", направо сме бясни заради решението на сметкаджиите от СМЕ да организират концерта на най-прецизните и талантливи прогресив музиканти в това долнопробно място: мръсотия, миризми, запрашено, топло и задушно и най-вече липса на акустика и силен резонанс от железните елементи по тавана.Дано ДТ не са ни отписали за следващите си турнета!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


waterjess 30.07.2014 15:09:21 отговори + 0 0
Такава подигравка с увертюрата от 1928 не съм очаквал! Заради което гласувам с палец надолу! Рядко го правя, но си го заслужиха.

Предполагам, че са си имали причина за да не изпълнят техния хит, но все пак щеше да е по-добре да го бяха изпълнители.

В залата нямаше въздух, а и хубава бира, както и добър звук!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Big Bad Cat 30.07.2014 14:52:30 отговори + 0 0
Концерта на беше лош, НО.......
1. Залата беше пълна отврат и нямаше грам въздух.
2. Музикантите са супер про, но вокалистът издишаше на моменти.
3. Аз лично не си падам много по прогресив и отидох само заради името и концерта ми беше малко скучен....
От друга страна беше пълно със сладуранки мацоранки...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дримка 30.07.2014 14:45:02 отговори + 1 0
Подигравка,срам и унижение за виртуози като DT, както и за достойните им фенове!!! Аз съм "ЗА" линчуването! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tragedy 30.07.2014 14:43:21 отговори + 0 0
Към всички мрънкащи, защото видях , че хич не са малко, едно въпросче!? Концертите - All Stars и Iron Maiden в Армеец, да ли бяха по- добри?, малко се съмнявам и то пак поради същите причини срещу, които роптаете. Ами в БГ, толкоз. Иначе вариантите си ги знаете.№1 Провален концерт –no thanks , имайки предвид, колко често вали това лято, не ги оправдавам, ни най- малко, просто констатирам фактите,SME стъпват на сигурно. Битовизмите, които видях, че се споменават тук - там, се преглъщат. №2 Посещение на такова меко казано уникално събитие, извън пределите на страната, срещу доста по- сериозно изваждане, обаче! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 30.07.2014 14:16:07 отговори + 0 0
Първият концерт, на който отидох с толкова голямо желание в България. И определено липсваше разочарование - DT се раздадоха докрай, а хората около мен щяха да се пръснат от кеф. Усмивката не слезе от лицето ми през цялото събитие, получих ударна доза щастие за 3 часа. Да не говорим, че след това бях прегракнал от викане и пеене. Звукът не беше на ниво, особено в началото, но после се подобри значително. Нямам намерение да говоря за СМЕ и залата, DT и публиката направиха този концерт незабравим. Ще чакам с нетърпение отново да посетят китната ни страна. Дълбок поклон! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Man 30.07.2014 14:09:12 отговори + 0 0
Май не си слушал DT от 1992 година насам. Ако изобщо си слушал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Looker 30.07.2014 14:00:55 отговори + 0 0
А защо театралите не са изпълнили най-големия си хит Pull me under? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Man 30.07.2014 13:54:01 отговори + 0 0
"Въпреки колебливите си студийни издания в последно време ..." - Yanni, съвсем не бих казал, КОЛЕБЛИВИ. Това, че за някой последните албуми на DT не звучат както му се иска, е лично негов проблем.

А за концерта - Цялата продукция беше на ниво. Музика, осветление, мултимедия. Бандата отново доказа, че е водеща в този стил.

Не искам да коментирам залата. Афектиран съм.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пегъзи 30.07.2014 13:31:26 отговори + 0 0
Към екипа на Werock.bg - Много сте добри! Така описвате нещата, че човек, който не е бил на концерта, още повече да не го е яд Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

шекер ма'ала 30.07.2014 13:28:30 отговори + 1 0
Попаднаха ми два безплатни билета и с жена ми отидохме. Не съм фен на групата, но от уважение към статуса им в международен план решихме да отидем....стерилна група, стерилна публика. На камерене концерт в зала България ли бяхме, даже имаше и антракт, малко след който не издържахме и си тръгнахме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dreamer 30.07.2014 13:24:19 отговори + 1 0
Ако има група, способна да изтръгне звук във Фестивална, това е DT. И не, не са битовизми споделеното за цигарен дим над публиката, и то в най-плътната й част; липсата на вентилация в зала в края на юли.
Никой от нас не се е съмнявал в професионализма на Театралите, и публиката се отнесе към тях с емоция, обич и уважение. Всички ние бяхме в това подобие на зала не само да ги видим на живо,а и да ги ЧУЕМ на живо, да докоснем магията и тя да докосне нас.
Битовизмите ги споделяме тук с надеждата, че промотърската "гилдия" ще прочете нещичко, ще го запомни, и няма да се превърне окончателно и безвъзвратно в шайка негодници, потриващи ръце за организация на следващият им концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 30.07.2014 13:10:57 отговори + 0 0
Без да съм никакъв фен на групата, се изкефих оптимално. Т.е. още не мога да спра да мисля за това... Отидох основно заради компанията, а и от чисто музикантски интерес, а свиренето...
Нема такова свирене, дето има една приказка.
Па и почна навреме, чак се учудих.

Сега обаче малко минуси. Наистина нямаше да е зле охраната да знае какви билети/покани/акредитации от къде влизат и къде отиват, че ни разкарваха на три различни входа. В крайна сметка обаче именно неориентираността им спомогна за това с билети от най-евтините да се настаним на метър и половина от сцената. Звукът... Идеален, като се изключи фактът, че на ЛаБри не му разбирах почти нищо, докато говореше, и съвсем нищо, докато пееше. А и в началото китарата беше около три идеи по-тиха от необходимото, обаче после я оправиха. Залата... ОК, звукът беше по-добре от очакваното, но пълната липса на вентилация... Егати, петнайсет минути, след като влязох, тениската ми беше буквално подгизнала от пот... За да съм наистина дребнав, ще спомена и че имаше изгорели пиксели на видеостената

Както и да е, това са бели кахъри - концертът в цялост беше страхотен и вероятно най-техничният, който изобщо съм виждал през живота си. За феновете на групата очевидно беше празник, което е най-важното.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свинли 30.07.2014 12:40:52 отговори + 0 0
Не са битовизми бе, момичета и момчета. Изказвания от типа "Кво кат' не са е чувало добре, нали видяхме DT наживо!" направо са обидни за който и да е фен, отишъл да се скапе от кеф! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дони 30.07.2014 12:07:29 отговори + 0 0
Невероятни бяха. Не очаквах и друго, те са перфектни. Дано не се наложи да чакаме пак толкова време, за да ги видим отново. Не си разваляйте настроението с дреболии, това бяха 3 часа чист Dream Theater, празник за сетивата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dream Theater 30.07.2014 11:54:57 отговори + 1 0
Яни, името на песента е TRIAL Of Tears. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


misunderstood 30.07.2014 11:42:32 отговори + 0 0
Не съществува друга такава група. Никой не дава толкова много на феновете си. Въпреки цялата измекярщина, демонстрирана от СМЕ(Х). Зала, повече приличаща на бункер, без никаква вентилация и акустика като в ЖП завод. Поне прозорците да бяха затъмнили.Това за лошото! За другото - ИЗУМИТЕЛНИ ДТ.
За всички, притежаващи нужните сетива това отдавна не е просто поредната добра група с виртуозни музиканти. Безкраен извор на позитивизъм и стремеж към прогрес. Чувствам се благословен, че са част от живота ми. Честито на всички, усетили това вълшебство!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 30.07.2014 11:13:36 отговори + 0 0
Конфискация на цигарите на входа на залата, иначе друго спасение няма! Тези ще ни изтровят и издушат, без да им мигне окото! Организаторите, моля да вземете мерки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?!? 30.07.2014 11:10:44 отговори + 0 0
@carpe_diem - 2014-07-30 10:01:45
Е как защо, нали трябва да се налапат с парички за допълнителни сектори.

Бил съм на над 50 рок и метъл концерта у нас и за пръв път си позволявам такава критика. В тази зала мога да изтърпя да качеството на звука на почти всички банди, но намирам за тежка обида към театралите да свирят там. Или им предоставете зала с отлична акустика, или открито пространство, хич не ми пука дали ще ме вали дъжд. Алчността на организаторите очевидно няма край...
Въобще не ги интересува, че в края на юли може да стане 40 градуса. Изкараха късмет с времето и с това, че залата не беше пълна. Иначе вътре може да стане страшно.

Изпълнениято на бандата беше фантастично, не можех да повярвам, че някой е способен да изсвири това, което представиха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

no smoke 30.07.2014 10:48:19 отговори + 0 0
"Най-добре при проверките на входа, на тази пасмина пушачите да им се конфискуват цигарите."

+100
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мда 30.07.2014 10:38:36 отговори + 0 0
Свириха като извънземни, въпреки непоносимата жега. Поклон пред такива професионалисти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


veskob 30.07.2014 10:38:23 отговори + 0 0
Тази зала НЕ СТАВА ЗА КОНЦЕРТИ!Dream Theater въпреки обстоятелствата бяха на супер ниво!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 30.07.2014 10:30:31 отговори + 0 0
Клипчетата, които прожектираха по време на паузата, бяха много забавни и мили.

Dream Theater са чудовищна банда. Пред тях дори и най-добрите сред останалите групи изглеждат като аматьори.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 30.07.2014 10:23:17 отговори + 0 0
Абе феновете, не допускайте разни битовизми да ви вгорчават кефа - не ви ли стига, че сте ги видяли на живо ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тиатърчо 30.07.2014 10:15:37 отговори + 0 0
Точно пък зад пулта имаше много народ, защото се изнесоха назад хората, заради кънтежа в първата част. Имаше наистина "дупки" между групичките по-назад иначе, но така беше по-свободно. Аз бях около пулта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тиатърчо 30.07.2014 10:11:13 отговори + 0 0
Двата лоени измекяри-търгаши са за публична гавра, след това разстрел и после пак гавра с туловищата им.


Дрийм тиатър са ВЕЛИКИ. Заради тях и публиката се получи нещо МНОГО добро, поне за мен, особено в емоционално отношенне.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Кики 30.07.2014 10:10:08 отговори + 0 0
Зала за 6 хил. души при ок. 5 хил. е пълна. Ако ти е трудно придвижването в цялата зала и има вече 6 хил. е препълнена Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 30.07.2014 10:01:45 отговори + 0 0
А, и забравих... към автора - залата изобщо не беше пълна... На терена зад пулта нямаше почти никой. СЛед средата се посъбраха малко хора, но много на рядко (явно им е било жега и са пазили дистанция). Изобщо не се оплаквам обаче, че ако беше пълна, щеше да е трудно придвижването към щандовете за бира/вода и тоалетните... Но имаше капацитет за поне още 1000-1500 души...

Което поставя въпроса - защо не бяха сложили сцената обърната към главната трибуна, както по принцип се прави, когато се знае, че залата не е пълна...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 30.07.2014 09:56:51 отговори + 1 0
С памучета в ушите звукът беше прекрасен! Да си знаете за другия път, ако ходите в тази зала...

Концертът беше феноменален. Накефих се на 100%

Макар че мене не знам коя друга група би ме накарала да стъпя там лятото. Още с влизането се разбра, че трудно ще се живее, да не говорим и че пушачите много допринесоха...
Ноооо, Dream Theater компенсираха напълно всички недостатъци!

И - не забравяйте памучетата за другия път! Ще нося цяла опаковка за всеки случай, ако някой не се е сетил да си вземе
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кики 30.07.2014 09:56:32 отговори + 0 0
"Най-добре при проверките на входа, на тази пасмина пушачите да им се конфискуват цигарите."

+10
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ash Qoulsun 30.07.2014 09:56:15 отговори + 0 0
ЛаБрие демонстрирал страхотно пеене и неомазнена коса? Ааашсолсун! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Dreamer 30.07.2014 09:52:58 отговори + 0 0
Слаб на SME, отличен за публиката, и много повече от Отличен++ за Театралите.
Разказаната от тях приказка снощи беше просто вълшебна,
въпреки Фестивална....
Най-добре при проверките на входа, на тази пасмина пушачите да им се конфискуват цигарите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FEN 30.07.2014 09:27:35 отговори + 0 0
Никога повече концерти в отвратителната зала Фестивална!!!
Иначе Dream Theater бяха както винаги на ниво!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сър Свинлестър 30.07.2014 08:38:37 отговори + 0 0
Беше си мъчение за ушите, мъчение да успееш да чуеш феноменалните Theater. Безобразието да се организират концерти в тоя коптор трябва да спре. Ясно, че излиза без пари, ама е хубаво и свеж въздух да има понякога. Ако някой е успял да чуе какво каза Лабри накрая, моля, нека го публикува. Нищо не му чух на тоя човек от говоренето между песните. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pisho2 30.07.2014 01:40:31 отговори + 0 0
много здрава музика .лошо узвочена зала лоша вентилация
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sylver 30.07.2014 01:37:10 отговори + 0 0
Евала на девойката с маджестито, Лабри се накефи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".