ОСТАВА празнуват 22 години с концерт на 4 септември

27 авг 2014, 17:36 ч. 921 / 5 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Група ОСТАВА ще отбележи 22 години от създаването си с традиционен голям концерт в края на лятото. Събитието ще се състои на 4 септември (четвъртък) на откритата сцена в Маймунарника, Борисова градина. Допълнително ще бъдат обявени специалните гости, които ще вземат участие.

Вече трета година музикантите от ОСТАВА се събират за голям концерт по повод създаването си. Събитията събират много от публиката на групата през годините, както и нови фенове, като бележат едни от най-силно посетените и впечатляващи клубни концерти у нас.

ОСТАВА е сформирана от Георги Георгиев (китара, вокали), Боян Петков (бас-китара) и първия им барабанист - Драгомир Димитров. Това се случва през 1992 година в Техническия университет в Габрово под името "Добре дошли в Остава".

По-късно към тях се присъединяват Свилен Ноев и Даниел Петров. В първите години бандата репетира в Казанлък, след това, заедно с Блуба Лу и Уикеда създават лейбъла "Жълта музика" и се преместват в София. Осем години след началото - през 2000 година излиза първият им албум "Пинг понг".

ОСТАВА и техният стил, съчетал най-доброто от бритпопа, инди рока и ню уейва, са част от съвременната българска алтернативна музика. В момента съставът включва Свилен Ноев - вокал, акустична китара; Георги Георгиев - китара, вокал програминг; Даниел Петров - барабани; Алекс Марбург - китара; Боян Петков - бас.

Билети за концерта на 4 септември вече се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цени от 8 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на самата дата и място. Каси - Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец, Строежа, Маймунарника, както и онлайн през сайта на компанията.

 

още за:

Остава


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ггг 29.08.2014 15:32:38 отговори + 0 0
за мен тези на остава са красиви. а тези с добрите текстове кои са, защото съм сигурен, че не са хард рок групи? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ввв 29.08.2014 13:31:12 отговори + 0 0
важно е за какво пееш, но нито текстовете на остава нито тези на БТР са еталон за добър текст. Има толкова БГ групи които имат и добри текстоове и могат да пеят, и не са хард рок клишета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ббб 28.08.2014 23:27:00 отговори + 0 0
не е важно само как пееш, а за какво пееш, защо пееш, оригинален ли си - а остава определено са доказала се и интересна група. проблемът е, че родният фен предпочита да слуша хард рок клишета, а всичко друго е гейско и "депресарско". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ааа 28.08.2014 21:35:20 отговори + 0 0
Насо от БТР поне пее вярно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

saturnine 28.08.2014 19:08:28 отговори + 0 0
слушайте си бтр и не коментирайте една от малкото качествени групи тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


S.O.N. 28.08.2014 17:45:08 отговори + 0 0
Уникална група за нашата пълна с потомствени задръстеняци татковина. За съжаление няма повече такива групи тук-при нас- рай на глупостта и безвкусицата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Jack 27.08.2014 19:30:57 отговори + 0 0
добри музиканти са,но свирят гаден педалски рок(по- скоро някакъв вариант на депресантския бритпоп.) а на вокала трябва да му се забрани да пее.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ecio 27.08.2014 18:39:48 отговори + 0 0
Чувал съм само две техни песни...и не ми харесват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гутьо 27.08.2014 18:34:57 отговори + 0 0
фостава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

студена игра 27.08.2014 18:27:17 отговори + 0 0
Това е българската група, която свири гей-рок. (Забележете - не става дума за музикантите, а за музиката) Международната група я знаем коя е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".