"Apple" искат да спрат феновете да снимат по време на концерти

30 юни 2016, 22:51 ч. 1446 / 6 17
пред./следв.

   Технологичният гигант "Apple", един от чийто топ продукти е марката мобилни телефони "iPhone", е получил патент за разработка, чрез която камерите на устройствата ще могат да бъдат временно деактивирани по време на концерти или други събития. Това ще става чрез специални инфрачервени сингали, които ще имат определен обхват - например концертни или кинозали и др. Притежателите на "iPhone" на такива места няма да могат да записват видео или правят снимки при активиране на сигналите.

   "Apple" са подали заявление за такъв патент още през 2011 г., но чак сега Патентното ведомство в САЩ го обнародва. Желанието на компанията е на места, на които снимането е забранено, да могат да се емитират съответните сигнали, деактивиращи камерите на устройствата им.

 

още за:

AppleIphone
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ник 2.07.2016 09:51:10 отговори + 0 4
Как така още не се е появил някой мозък да попита какво прави тази новина тук и какво общо имат телефоните с метъла? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 2.07.2016 10:51:14 + 3 0
Явно ти си единствения мозък, който си мисли, че връзката е трудна за забелязване... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 1.07.2016 19:53:56 отговори + 7 0
Абе...тия от "Apple",що не вземат да го духат...! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 1.07.2016 13:54:26 отговори + 8 0
Още една причина да не си купува човек от техните продукти с пренадути цени... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.07.2016 14:51:29 + 5 1
Работата е там, че когато Apple наложат стандарт за "деактивиране на камерата" и си спечелят милиардите, другите компании за производство на телефони ще ги последват и един ден всички модерни телефони ще бъдат такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 1.07.2016 15:16:37 + 3 0
Много възможно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 2.07.2016 00:40:15 + 2 0
Понеже другите компании са умрели да плащат на ябълките за патентите им... Още повече, че това е една от "функциите", които телефона ти по-добре да няма... и освен това сигурно ще е противозаконна поне в няколко развити държави... истината е, че това е един от тези патенти, които най-вероятно никога няма да се приложат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 1.07.2016 11:05:38 отговори + 12 0
Как ще ми пипат от разстояние телефона, за който съм платил и по тяхно усмотрение ще ми се включва и изключва камерата? Тука пак са намесени корпоративни интереси. Аз не знам някоя банда, освен Металика, да са се дразнели, когато феновете снимат. Дори всяка по-малка банда се радва, когато феновете снимат, защото после ще качат клипа в Ютуб и повече хора ще могат да видят, че бандата се справя добре на живо. Поредната алчност за пари - първо ще контролират телефоните със сигнал от разстояние, после и мозъците ни ще поискат да човъркат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.07.2016 14:48:20 + 4 0
Това за мозъците не е далеч от истината - Те вече го правят и това не е нищо ново!!!

"Който контролира медията, контролира ума." - Джим Морисън
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 1.07.2016 09:33:30 отговори + 9 0
Голем Батко слуша, Голем Батко слуша - егати наглостта! По принцип никога не снимам по концерти, не ме влече, (пък и снимката може да се използва като доказателство в съда!), обаче, тези, които го правят, го правят за свое удоволствие. Дори тези с полу-професионалната техника после пускат в интернет клипчета на 1-3 песни със съмнително качество, които така и така биват изтривани в рамките на месец... ама не от качилите ги. Концерта настрана, но ако Епъл попречат на феновете да се щракнат за спомен с любимия изпълнител - лафовете настрана, един изключително силен момент - ще ги сринат със земята.
Явно някои по-мастити, да се чете всички големи, лейбъли са натиснали Ябуката, че снимката в >моето< устройство нарушава техните права. Горкте, живи да ги ожалиш!
Ябуката по-добре да започне да инсталира в устройствата си филтър за цигарен дим или пък диспенсър на сапун - много по-полезни джаджи от заключвачка на щракачка(ТМ). О, и кафеварка. Винаги съм искал телефон с кафеварка. И слот за трифазен щепсел.
За протокола - използвам смартфон, чиято цена е по-ниска от слушалки за IPod.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 1.07.2016 01:33:27 отговори + 13 2
Дефиницията на корпоративна алчност. Дори да сложат логото си на тоалетна хартия или бутилирана вода, това ще се превърне в новата "иновация" и овчиците ще похарчат луди пари, само и само за да се сдобият с нея.

Сега искали да "деактивират" снимането по време на концерти? Сигурен съм, че това ще им допринесе големи доходи, ама аз как ще снимам Лейди Гага на живо тогава!? А, ето как - НЯМА ДА ДАВАМ ПАРИ ЗА ОСКЪПЕНИТЕ ВИ ТРОШКИ в името на суетата! И нека Один срази Apple с гръм и мълния!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 1.07.2016 01:41:29 + 9 2
Така де, човек да не може да направи една снимка за спомен, само защото има нещастието да притежава парче пластмаса с изрисувана ябълка? Колко ли ще им платят за такава технология. Горд съм да заявя, че никога през живота си не съм притежавал продукти (боклуци) на Apple - и нямам намерение да се сдобивам с такива за в бъдеще. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Crabtree 30.06.2016 23:06:26 отговори + 11 6
Добра новина! И без това обикновено по концертите снимат тия, които не знаят защо са там, сега ще им се наложи да люпят семки или да удвоят цъкането във фейсбук! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 30.06.2016 23:08:16 + 11 0
Мислиш, че всички тези са с айфони ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 30.06.2016 23:15:38 + 8 1
Обикновено не са. Ама все пак би било яко по-малко хора да прекарват цял концерт надвисили телефона си над главата ти, мрънкащи да не ги буташ, че не могат да фокусират. Да не говорим за ония със селфитата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 30.06.2016 23:24:36 + 9 0
А оборудването, което излъчва тея сигнали едва ли ще го дават без пари. И едва ли ще е евтино. Т.е. може да забравите организатори на събития по-малки от стадион или Армеец да могат да си го позволят. А точно в малките зали тея с телефоните пречат много повече отколкото на стадион. Така че излиза много шум за нищо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 30.06.2016 23:01:10 отговори + 16 0
Никога не съм искал да имам айфон, а сега искам още по-малко.
За протокола - на концерти правя снимки много рядко, а видео съм снимал не повече от 2 пъти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".