ASPHYX изнесоха първи хедлайнинг концерт у нас на 27 март

29 мар 2016, 11:46 ч. 2316 / 2 58
пред./следв.

   ASPHYX е една от най-истинските дет метъл банди, активни в наши дни. Те са от тези групи в олдскула, чието звучене, концепция и отношение са определящи за жанра и, освен че дават доброто име на стила през 90-те, те го поддържат такова и днес.

   Холандците защитиха това име с повече от силен концерт в София в неделя, 27 март, вечерта. Те не са тук за слава, нито за пари. Те са тук за любовта на живота си – метъла. Имаме общо значи, имат общо с всеки от публиката тази вечер, затова и така добре се разбираме, без да има нужда да извървяваме дълъг път един към друг или да "топим ледове". Момчетата в групата са от онези типове, които имаш чувството, че познаваш от сто години, дори когато говориш с тях за първи път. Голяма част от хората в тълпата ще го кажат след края на концерта, когато е официалното афтърпарти. Заслужено напоително афтърпарти с музикантите, но преди това отлично свършена работа и от групата, и от публиката, и от организаторите от "Live & Loud". Последното чувам да повтарят неведнъж самите музиканти затова си и позволявам да го напиша.

   Разпродаденото шоу започва с група на име CONCURRENCY IN KNOWLEDGE. Това са много млади румънци, които имат енергията и потенциала да се развият и превърнат в завършена банда. В полагащото им се време, което е малко над половин час, изстрелват парчета с различен привкус – за всекиго по нещо. Старанието им е похвално и понеже се представят добре, успяват да продадат и дискове с дебютното си и единствено засега издание "The Decider" от 2014-а.

   Следва един учебен час време от HYPERBOREA. Учебен час наистина – младите банди у нас могат да се учат как се прави като следват Киро и Ко. Казвам Киро и Ко., защото името на вокалиста се скандира наравно с това на групата. Разчупват иначе стегнатия си сет с два кавъра – на DEATH и SEPULTURA. Хората така и така си ги обичат, но изглежда, че всеки път печелят и нови фенове, защото все ще се намери някой, който досега не им е обърнал достатъчно внимание. Още по средата на сета им вече сме не подгрети, ами направо кръвта ни кипи. ASPHYX са в тълпата и виждам как Martin Van Drunen им се кефи и аплодира. По-късно ще ги поздрави и от сцената.

   Не отнема много време на пичовете от ASPHYX да се огледат в обстановката и да се адаптират, така да се каже, след като почти не са спали след смазващ концерт и зареждащо, но в същото време изтощително афтърпарти в Солун. Сега задачата е концертът в "Live & Loud" тази вечер да е още по-як и да проверим може ли публиката да бъде дори по-шумна. След като предния ден изразявам известни съмнения, че гърците могат да бъдат надвикани, защото шоуто в тамошния клуб "Eightball" е наистина диво, Martin заканително отвръща: "Ние само загряваме в Солун… Ще видиш утре!" Оказва са прав – това, което ще се случи в София трудно може да бъде надскочено.

   Да знаете, че е лесно за един музикант с толкова опит да почувства къде и как нещата ще се случат. Martin е събрал в спомените си от първото гостуване на ASPHYX в София (на "Loud Festival 2012") детайли, които като подреди и сумира знае, че феновете на групата у нас са много луди и отдадени и чакат това първо хедлайнинг шоу твърде дълго. Това ще е пълнокръвно клубно шоу с близо двучасов сет в клуб, който дава възможност публика и фенове да са едно – да си куфеят заедно и енергията да върви из цялата зала като през добре свързана електрическа мрежа.

   Четиримата от ASPHYX още не са излезли на сцената и онова чудесно напрежение и удоволствие от предстоящото вече гъделичка всички, които са имали щастието да се снабдят с билет навреме и сега да са в "Live & Loud". Martin грейва, облечен в бяла тениска с надпис "Bulgaria" - от онези туристическите, сещате се. Подариха му я двойка фенове от Перник, които бяха на концерта в Солун. Български флаг се провижда и зад барабаните – барабанистът Stefan Huskens пък е с тениска с щампа на втората част на безплатно разпространяващата се компилация с български ъндърграунд банди "Death Metal Bulgarian Fans".

   Има химия тази вечер и това се усеща още с първата песен от сета "Vermin" ("The Rack"). Включени са песни от първите два албума "The Rack" (1991) и "The Last One on Earth" (1992) и от по-новите - последните два "Death...The Brutal Way" (2009) и "Deathhammer" (2012). Коват песни, които публиката добре познава, една след друга, като след всяка има скандирания на името на бандата с интензитета на запалянковци на футболна среща. Луда работа! "Нямате ли умора!?", ще запита през смях Martin, след като сме дивели един час, и ще продължи: "Вие сте по-луди и от феновете в Южна Америка! Не мислехме, че е възможно." Ами групата получава каквото и дава т.е. когато групата се раздава докрай, същото прави и публиката. Много е хубаво да видиш онзи пламък в очите на музикантите, които са на сцена от толкова години, пламък, който е и ключът към това да разбереш колко са истински, и отговорът на въпроса "Защо го правят?".

   Както обича да казва един приятел,- това е истински "eargasm", т.е. оргазъм за ушите – този така специфичен глас с уникална бленда на фронтмена и съвършената сплав от дет и дуум на живо.

   Между другото, Martin има огромно гласище. По пътя от Солун до София ни е пял в микробуса и METAL CHURCH, и IRON MAIDEN, и SEPULTURA, и BOLT THROWER. С последните, както надявам се знаете, е бил на сцена за известно време.

   Както и да е, сега гледаме ASPHYX с удължен сет, който включва парчета като "The Rack" ("The Rack", 1991), "M.S. Bismarck" и "Asphyx (Forgotten War)" ("Last One on Earth", 1992), химнът "Death The Brutal Way" от едноименния албум от 2009-а. От него много ми се ще да чуя и "Asphyx II (They Died As They Marched)", която песен много харесвам, но - следващия път.

   В сета, разбира се са и хитът "Deathhammer" от едноименния диск от 2012-а и още един хит и мой личен фаворит - "We Doom You to Death" от същото издание. Силни мошпит вълни има през цялото време и като на истински олдскул концерт има и немалко стейдждайвинг, което така много радва музикантите.

   Много куфеене, крещене и ръцете горе почти нон стоп - заслужили сме си "бонус" – "песен, която свирим много рядко", както обявяват "Der Landser" ("Deathhammer", 2012).

   "Deathhammer" е и последният засега албум на групата, ще рече не са издавали нищо ново 4 години, но по всичко личи, че издателите им от "Century Media" са търпеливи. Лейбълът е с групата още от начало – от първия албум през 1991-ва, така че очевидно това са изпълнители, на когото държат. Всъщност материала за новия албум е готов, че дори почти са приключили със записите, така че не бойте се, скоро ще има нов албум, а след него идват и турнета за представянето му, а с тях и повод и възможност да се срещнем отново с групата на живо в София.

Сетлист на ASPHYX:

01. Vermin
02. Food for the Ignorant
03. The Flood
04. Death The Brutal Way
05. M.S. Bismarck
06. Deathhammer
07. We Doom You to Death
08. Eisenbahnmorser
09. Asphyx (Forgotten War)
10. Der Landser
11. Wasteland of Terror
12. Into the Timewastes
13. The Rack
14. Scorbutics
15. Last One on Earth

 

Текст и снимки: Албена Цолова - Бета

 

asphyx

asphyx



Коментари   (58)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


парци 31.03.2016 11:11:22 отговори + 8 0
Бетке, премногоблагодаря, че ми обясни що значи "eargasm", не бих се сетил за цял живот време. :Р

За концерта - беше Чудовищен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митака 31.03.2016 09:02:09 отговори + 13 0
Бях на концерта и със сигурност беше на по-високо ниво от много други, правени досега. Клубът има перфектно озвучаване и акустика! Другите дреболии не ме интересуват. Аз съм фен и като отида на концерт е важно да чуя добър звук! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко С. 31.03.2016 11:16:34 + 0 8
И какъв звук чу? Звук на високо ниво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ели 30.03.2016 22:15:34 отговори + 15 0
А на мен и групите и клуба ми харесаха. Моите приятели обсъждаха че рядко са били на концерти с толкова добър звук, а аз мисля че е далеч от някаква дупка. Според мен дупки са Адамс, Мазе и Три уши. Явно някой тук има лични проблеми с някой от тоя клуб щом има такова изкуствено и безпочвено плюене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митко С. 31.03.2016 11:13:00 + 0 9
Пич, жалки сте!!!!!!
По-добре си извадете поука!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ели 31.03.2016 12:47:24 + 8 0
Не съм пич и нямам нищо общо с клуба или организаторите. Просто изказах своето мнение. А и нямам намерение да влизам в безсмислени спорове с никой. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

John Lawton 30.03.2016 12:48:02 отговори + 3 12
Оправете си клуба, сега е 2016 г., България е европейска държава!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 29.03.2016 22:31:53 отговори + 7 3
Скосено - не скосено стъпало, в двата края в ляво и дясно си е направо стъпало .Мартин се спъна даже два пъти на слизане точно преди "гримьорната".
За мен групата е голяма .Невероятни музиканти особено Пол.
Да кажем че ги слушам от 1991г. и е без значение мястото на провеждане. Който ходи на мач да не ходи да яде семки? Легнал в сепарето с две каки отстрани ухаещи на ... любов и то на концерт на ASPHYX не става!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


GG ALLIN 29.03.2016 21:33:14 отговори + 8 13
Аз лично исках много да присъствам на този концерт, но за жалост, след като бях разбрал за мястото на провеждане на събитието, се отказах тотално. Вече бях ходил на 2-3 концерта във въпросния клуб и бях насъбрал следните негативни впечатления:

- клубът има капацитет от максимум, маааксимум 120 - 150 човека, където всички присъстваще да се чувстват що-годе комфортно. Голяма чуждестранна група като Asphyx ще има реално много повече желаещи да дойдат. На този концерт са били поне 250+ човека, така предполагам каква гъчканица е било.
- няма гардероб. Последния път като бяхме там (преди около 2 месеца на Khanь ) си трупахме дрехите по столовете на бара, където после след концерта ги намерихме изпотъпкани по земята. Някой беше писал, че имало гардероб?! Къде по точно, като на входа няма дори място да се постави такова нещо, кога успяха да го построят? Питах хора ходели на концерта на Asphyx и потвърдиха, че не е имало гардероб въобще.
- цената на пиенето, специално бирата - 4 лв. за бира в металски / рок клуб?! Още повече, че няма голям избор и предоставените марки са меко-казано смешни.

Иначе като цяло озвучението (поне на концертите, които съм бил) е било доста добре и клубът не е толкова лош всъщност. Ала за група като Asphyx, според мен поне, трябваше клуб като голямата зала на Mixtape-a или Terminal 1. `Айде, със здраве!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тодор 29.03.2016 22:00:34 + 13 3
Аз бях на концерта!
Имаше гардероб който е точно до входа ... даже една една невроятно красива дама го обслужваше. Бирата ми беше по 3 лв, а при две поръчани : 5 лв .. Явно това е схемата! Концерта беше уникален, и до сега не бях чувал толкова як звук. HYPERBOREA ме спечелиха тотално!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

батман 29.03.2016 23:15:15 + 8 5
Имаше гардероб пич, обаче требе да си еабти късметлията да го намериш - точно до където проверяваха билетите - през една дупка в стената си подаваш якето на една мадама - няма бъзик - много трудно е да го видиш, въпреки листа А4 с надпис "Гардероб" - аз за 3-4 ти път ходя в тоя клуб и чак ся разбрах че там имало гардероб. Виж стъпалото ми се наби у главата още първия път като отидох - тогаз още беше само ръб. Абе смешна работа! Вместо да си оправят бакиите и да жънат само суперлативи оставят някакви неуредици в клуба да стават център на отзвук, вместо събитията които се провеждат там. Понеже в БГ секи разбира от сичко- да кажа на организаторите ако не са се сетили - за 20К - местите бара с около 2 метра назаде - правите си пода равен - наемате барман който го е*е за клиентиете - тея 20К той ще ви ги избие за 5-6 месеца. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прозрачно 29.03.2016 21:18:39 отговори + 13 4
Към един-двамата хейтъри: Само не се заблуждавайте, че като пишете под различни псевдоними, си мислим, че сте различни. Еднотипните ви смешни и банални заяждания няма да променят мнението на хората, които бяха на концерта и които всеки може да прочете във фейсбук. Но там не може да се пише анонимно и затова сте "силни" само тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fen 30.03.2016 07:50:42 + 3 9
Пич, аз пиша само под този псевдоним и не се заяждам, а съм ви много ядосан! По-добре си вземете бележка, а не се фръцкайте като ощипани каки и не ни се извинявайте с хейтъри и тн. И във фейсбук ви го написах, но явно не искате да го прочетете! Зле сте и ако не са големи групите никой няма и да ви стъпи в дупката! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин ван Друмев 29.03.2016 20:57:28 отговори + 14 4
най-якия клубен концерт, надмина дори SDI лично за мен!
Само едно оплакване: поне до средата на сетлиста на AsphyX първият ред пред сцената беше окупиран от хора с огромни и предполагам скъпи фотоапарати, които само седяха и снимаха ли снимаха...и да се чудиш да ги прескачаш ли, да ги газиш ли, да ги пазиш ли... Няма лошо да си фотограф ама в тая теснотия и блъсканица 40 минути да заемаш най-централните места и публиката вместо да си гледа кефа да се съобразява постоянно само с вас...снимай там каквото ще снимаш и бегай с тия обективи, после пак излез фотай а не да разваляш тръпката на всички седейки в средата на погото като кристална статуя песен след песен че и да се оплакваш ама ха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дръмърхел 29.03.2016 20:56:56 отговори + 8 11
Ами аз мисля ,че точно такова място за концерти като такъв клуб за такива яки банди като Asphyx не е мястото за концерт.Първо на първо дупка,второ на второ няма бек стейдж, за да могат бандите да се подготвят както трябва,озвучението не е никак добро а да не говорим за пиенето.Просто всичко е под всякаква критика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фенка 29.03.2016 20:50:35 отговори + 8 12
Клубът беше под всяква критика. Озвучението не беше на ниво, вентилация никва. Надценки на питиетата. Asphyx не заслужават такава дупка като Live&Loud. Тясно е. Не е място за големи групи като Asphyx. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тодор 29.03.2016 22:03:37 + 3 9
"Големи групи като Asphyx" ха ха яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 29.03.2016 18:57:22 отговори + 4 3
Забележки към групите нямам .. шоуто беше на 6 .. имаше леко куцане в озвучаването при Asphyx .. и липсата на гардеробна бе голям недостатък .. но като цяло си изкарах страхотно ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Псевдоним 29.03.2016 20:11:15 + 13 3
Гардероб имаше на цена от левче точно на входа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cahd 29.03.2016 17:32:55 отговори + 6 3
Само една дребна забелжка за статията - ван Друнен каза Южна Америка, не Северна. Asphyx се върнаха от турне точно от там (Krushing Latin America Tour 2015) преди да запончнат с концертите в Европа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 29.03.2016 17:26:51 отговори + 2 17
Жалко, че не присъствах! Поне мога да се похваля, че по това време пих с БТР, Кикимора, Кметъла и няколко националисти от Православна Зора. Очаквайте изненади. Катунът продължава! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 29.03.2016 15:18:42 отговори + 18 4
Всичко си беше супер!Невероятно е да бъдеш в публиката с Мартин,Пол и сие,да се здрависаш с тях.Тениската беше приятна изненада.Звукът беше супер с изключение на първата песен на която китарата и вокала не се чуваха за сметка на барабаните.Пътувам 420км ,не пия щото карам,малко задушно,малко тясно ,стъпалото пред сцената е малко опасно,но съм доволен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

батман 29.03.2016 20:24:29 + 8 6
Това е най-абсурдното нещо което съм виждал по средата на клуб. Още повече на място където ще се провеждат екстремени концерти! Някой ще пострада там заради това недоразумение (въпросното стъпало) обаче нищо няма да може да каже, защото нали има пого! Няма как стъпалото да е виновно! Между другото преди "великата поправка" беше по-добре - когато имаше просто РЪБ, а не скосено стъпало. Като цяло клуба става, но не и за екстремни концерти поради теснотията и въпросното стъпало. По отношението на организатора към точно този проблем, ми изглежда че не го е*е за бг фена, ами да си вземе парите и да спести едни 200-300 лв за алтернативна зала докато си оправят шибания под в собствения им клуб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тодор 29.03.2016 22:08:04 + 8 1
Викаш е по-добре да паднеш на ръб отколкото на полегата повърхност!
Ако хората не ги е*еше за феновете щяха ли изобщо да гопроменят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

батман 29.03.2016 23:22:32 + 4 6
Тодоре, прав си, но решението е половинчато! Лично според мен най-големия риск идва от неравността и е много лесно да стъпиш на криво и примерно да си усучеш глезена/паднеш в/у други хора и т.н. То ръбове много - някой така може да те изблъска към бара че да си шибнеш главата в него. Ей ся питай има ли някой доволен от това стъпалото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 15:13:12 отговори + 12 5
Резултата стана 5 на 4 за мен и мнението ми за концерта на легендарните Asphyx ! Успях !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Истината е, че 29.03.2016 15:07:56 отговори + 14 6
концертът беше супер як като цяло! Това, че някои хора тук мрънкат и хейтват е нормално - конкуренцията я е яд, когато другите се представят добре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 14:58:45 отговори + 13 5
Имам цели четири минуса и по този повод мисля да си отворя една бира ! Прав съм не греша . Да !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 14:46:00 отговори + 12 5
Вие какво искате на Екстремен концерт ???? Греяна ракия и салата ли ? Камина , кресло ... В момента съм си пуснал албума на Morbid Angel - Blessed Are The Sick и се забавлявам със хорските капризи . Не е лесно !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митьо Тъпото 29.03.2016 14:39:42 отговори + 5 10
А коя е Бета??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 15:00:38 + 9 3
Информирай се сам ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 15:06:12 + 10 3
Иначе трябва да направя реклама ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 14:34:11 отговори + 14 3
На румънската банда им хареса всичко . Хората останаха много доволни , а бяха пътували кажи речи половин ден . И се изкефиха максимално ! Да !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Син език 29.03.2016 14:28:34 отговори + 14 5
Вече имам два минуса !!! значи съм прав за всичко ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 29.03.2016 14:22:15 отговори + 19 12
Всичко си беше перфектно !!! Три яки банди , обстановка , озвучаване , фенове и гостоприемни домакини ... Когато си оправите панелките от които изпълзявате тогава евентуално можете да имате някакви претенции ... И се научете да уважавате труда и усилията на хората . Бирата беше ледена , а в клуба топло и уютно ... Вечно недоволните !!! Как не ви омръзна да критикувате !?! Специални поздрави на организаторите от мен за това яко събитие !!! Афтър партито беше на шест !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fen 29.03.2016 14:35:44 + 13 14
Ти луд ли си или умре циганката дето те хвали?
Лош звук, сърдит барман, скъпа бира, НЕуютно! Какво да уважавам??? Домъкнах се от 150 километра, за да ми е гадно - това ли да уважавам???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Томи и Аника 29.03.2016 18:47:26 + 7 6
На 150 км от София бирата по 15 стотинки ли я купуваш? Следващия път можеш да си спестиш пътуването Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

батман 29.03.2016 20:15:58 + 5 4
хаха - верно бармана е един път! Толкова незаинтересован човек Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пипи Дългото Чорапче 29.03.2016 14:10:02 отговори + 12 12
За Asphyx - ГОЛЕМИ СА \m//
Но за пореден път се убеждавам, че този клуб не става и за чеп за зеле... пълна хуйня.... а и откъде се бяха навъдили толкова миришещи на пот и чесън глигани... стана ми гадно, че това може да са фенове на дет метъла....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Томи и Аника 29.03.2016 18:43:29 + 11 1
Предлагаме ти да го напишеш още 1 път Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пипи Дългото Чорапче 29.03.2016 14:02:25 отговори + 9 11
За Asphyx - ГОЛЕМИ СА \m//
Но за пореден път се убеждавам, че този клуб не става и за чеп за зеле... пълна хуйня.... а и откъде се бяха навъдили толкова миришещи на пот и чесън глигани... стана ми гадно, че това може да са фенове на дет метъла....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormbl?st 29.03.2016 14:16:44 + 10 3
Нима досега не си бил/а на дет концерт? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТУЦ 29.03.2016 14:28:10 + 10 7
Аз бях с джуфка и си бях фъцнал парфюН burberry. Excuse me...mon cherri, следващият път ще кажа на шофьора ми Чарлз да те закара до имението ти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пипи Дългото Чорапче 29.03.2016 14:32:21 + 7 5
Била съм разбира си и то доооооооооста пъти, но такава смръдня не е била...... а времето все още е хладно....... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fen 29.03.2016 14:00:59 отговори + 14 15
Този клуб трябва да престане да съсипва концертите на хубавите групи, а Бета да се самохвали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


... 29.03.2016 13:54:58 отговори + 5 6
Имаше ли терлици и цонковисти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 29.03.2016 13:34:15 отговори + 14 3
Невероятно чувство...След 2012-та,отново среща с тази страхотна банда!Бях си закупил билет още през октомври миналата година и броях дните до новата ни среща. Куфях яко - на първи ред! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТУЦ 29.03.2016 13:08:09 отговори + 9 4
Като поведение ASPHYX бяха 100/100. Звукът - добър, но твърде ниски вокали на MVD. Като цяло концертчето беше над средното БГ ниво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 29.03.2016 12:02:12 отговори + 9 4
Мдам! Много добре беше!!! Само дето Хипербория имаха по-добро озвучаване. И то благодарение на Кирето, дет се провикваше 3-4 пъти, за да го оправят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 29.03.2016 12:01:24 отговори + 9 4
ах защо не отидох Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Fen 29.03.2016 14:03:01 + 8 3
Защото си ***!
Култова група пропуска ли се?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Toad 29.03.2016 11:50:46 отговори + 18 5
Беше страхотен концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fen 29.03.2016 14:05:42 + 6 20
Щеше да е страхотен ако имаше поне нормално озвучаване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".