Барабанистът на AEROSMITH съди групата, че не му е позволила да се върне, отговарят му, че не е бил способен на това

22 яну 2020, 08:57 ч. 1392 / 5 15
пред./следв.

   Барабанистът на AEROSMITH Joey Kramer е завел съдебен иск срещу групата, затова че не му е било позволено да се върне в състава ѝ след като временно му е било невъзможно да свири.

   Музикантът твърди, че е имал леки травми през пролетта на 2019 г., но през есента е бил в състояние да се завърне. Вместо просто да бъде приет обратно от колегите си, той се е изправил пред съвсем нова политика на бандата, която е налагала да мине през прослушване, за да докаже способността си да свири на необходимото ниво. Предложено му е било да участва на няколко репетиции, които ще бъдат записани, а след това бандата ще ги изслуша, за да направи преценка. Междувременно той е трябвало да плати разходите за заместващ барабанист - 20 хил. долара за седмица концерти и 10 хил. долара за седмица репетиции.

   Kramer с неохота се е съгласил да направи прослушвания в началото на този месец. Отново му е било отказано да се върне в AEROSMITH с довода, че на записите не е "достатъчно енергичен". Сега Joey настоява съдът да разпореди да бъде приет в бандата, за да бъдат предотвратени "необратими вреди" за него.

   По-късно барабанистът, който е оригинален член на AEROSMITH и е свирил с бандата над 50 години, разпространи официално изявление, в което казва, че искът му не е от алчност. Той го обяснява с желанието си да запази авторитета си в музикалната общност и да не се накърняват професионалните му качества. Той ще пропусне и предстоящото изпълнение на живо на групата на връчването на наградите "Грами" (26 януари). Kramer твърди, че е абсурдно да му бъде изисквано да се яви на прослушване за собствената си работа.

   След това Steven Tyler (вокали), Joe Perry (китара), Tom Hamilton (бас) и Brad Whitford (китара) отговориха със съвместна своя позиция. Четиримата заявяват, че Joey е техен приятел и "брат", но не е бил способен "физически и емоционално" да свири с бандата. Те неколкократно са му давали възможност да се върне, а той се е съгласил чак в последния момент и е показал, че не е готов. Според останалите от AEROSMITH, вече няма време за достатъчно репетиции преди участието на церемонията на наградите "Грами". Kramer е внесъл иска си в съда в петък вечерта преди уикенда, седмица преди церемонията. При това положение е абсолютно невъзможно той да участва.

 



Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


on the edge 23.01.2020 09:50:10 отговори + 3 0
Това са някакви вътрешни пререкания. Има много други групи, които просто взимат втори барабанист, който да запълва дупките в по-интензивните изпълнения. Правят същото и с вокалисти, и с китаристи. ЕГН-то не прощава, но в случая не е такава драма. Драмата явно е другаде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 23.01.2020 10:28:57 + 1 0
Е много ясно, че са вътрешни, а не външни.
Крамър е бил контузен - взели са му заместник. И драмата започва, когато му казват, че трябва да направи прослушване, за да се върне, а в последствие му казват, че не става....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 22.01.2020 22:27:44 отговори + 3 1
ЕГН-то не прощава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 22.01.2020 19:50:34 отговори + 4 0
Съдът може да осъди групата за обещетение, но не може да я задължи да го приеме обратно. Дори да го приемат , след този иск едва ли ще се получи някаква колегиалност. От друга страна е твърде лицемерно да го наричат ,, приятел и брат,,, а да го държат настрана и да го подлагат на тест като нов член.Това се казва с усмивка да те изгризка. Е, ние сме си други- тряс, прас, една благословия на майна... и въпросът е приключен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 22.01.2020 21:26:18 + 3 0
Че дори и в БГ има безброй случаи, в които съдът възстановява някой неправомерно уволнен на работа. Както и други групи може да си имат споразумение помежду си и то да приравнява участието им в групата като работа. Ако не скоро то след време ще разберем. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 23.01.2020 07:33:02 + 4 0
Да, но е съвсем друга работа. Насила хубост не става.Ако партньорите не могат да се разберат сами, съдът не може да ги задължи да съществуват като семейство. А една група е нещо подобно- все пак имат толкова дълъг стаж... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 22.01.2020 14:37:28 отговори + 7 1
Единствените албуми, които съм слушал тази година до момента са на Аеросмит, Блек Сабат, Дейвид Боуи и Батъл Бийст. На първите изслушах цялата дискография, специално първите им пет албума по няколко пъти. Та главно това съм слушал през 2020. Интересното е, че дори Джо Пери напуска групата временно в края на 70-те, след което издават два от най-слабите си албуми без негово присъствие. Та той е един от главните текстописци, да не говорим един от най-големите китаристи изобщо. За никого не е тайна, че Стивън Тайлър и Джо Пери на моменти не се дишат един друг, но до момента Аеросмит (почти) винаги са били в оригинален състав, въпреки несгодите си! А Джоуи Креймър от самото начало на групата до момента винаги е бил част от нея! Такова чудовище на барабаните няма като него... Никога не знаеш какво наистина е станало зад кулисите. Надявам се да е добре със здравето най-вече и да го вземат отново след "Грами"-тата (които и без това нищо не значат)! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 22.01.2020 15:30:33 + 5 1
Препоръчвам ти новия албум на Brothers Of Metal, съвсем пресен, от януари.
Aerosmith нещо са изкукали и явно искат да изгонят Joey Kramer, но защо ли, след толкова много години заедно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 22.01.2020 15:31:54 + 5 1
Терльо, не те знам кой си, иначе ще разменим инфо за нови свежи групички. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 22.01.2020 13:35:34 отговори + 12 0
Възрастта не прощава! Това преди години, нямаше как да се случи! След, като 50 години си бил барабаните в точно тази банда, ако ти нямаш възможност да се върнеш там, тогава кой!? Изкуфели старчета са всичките! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пеню 22.01.2020 11:35:07 отговори + 19 0
Най-голямата тъпотия в случая е нещо , което преди години не съществуваше : Прослушване (тест) на способностите ! Нима има по-голяма обида от това, след 50 години вярна служба на групата ?! Какъв е този тест, да не би да са започнали да свирят прогресив или екстремен метъл ? Във все по-сбъркан свят живеем, където всевъзможните капризи и прищевки се превърнаха в "човешки права" ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

БОГ SHAGRATH 22.01.2020 10:43:29 отговори + 14 0
Сърдити старчета 3 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оппааа 22.01.2020 09:39:15 отговори + 10 0
ТОЧНО ТОВА ИСКАХ ДА НАПИША, ТОВА Е 'МНОГО ГРОЗНО НЕЩО' !
След толкова години ...Дано се оправят диваците.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

};-( 22.01.2020 09:19:12 отговори + 15 0
Грозно, много грозно!
Такава помия с "извинявай" не се оправя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GapstaR[13] 22.01.2020 09:08:36 отговори + 12 0
Егати цирка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".