BLOODRUSH с видео към първата си балада - "Сам"

20 май 2022, 11:00 ч. 519 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Bloodrush с първа балада в историята си

Лиричната „Сам“ излиза с изключително красив и емоционален клип

Премиерата на „Сам“ – най-личната и емоционална песен, която Bloodrush някога са записвали, е в петък, 20 май, в 11:00 в официалния YouTube канал на групата.

Това е и първата балада в историята на групата от Добрич, която има зад гърба си вече два албума. Косьо Коларов, вокал и автор на музиката и текста на „Сам“, признава, че дори малко се притеснява да я сподели със света. Свързана е с дълбоко емоционална лична случка, провокирана от раздяла, която вдъхновява Косьо да напише „Сам“ за по-малко от два часа.

Видеото към „Сам“ е второто от четири видеа, които групата планира да издаде до края на годината и всъщност е хронологичното продължение на историята в сингъла, с който Bloodrush се завърна преди два месеца на музикалната сцена у нас: „Заедно ли ще горим?“. Елегантният клип отново е по идея и изпълнение на “четвъртия” в рок триото – Петър Тухчиев. Със завръщането си в родния град, Bloodrush продължават да преоткриват потънали в прах и забрава уникални локации, които съживяват с видеоклиповете си. Наситен и сантиментален ренесанс получава добричката регионална библиотека „Дора Габе“, която момчетата са посещавали като деца. Нейният въздействащ автентичен витраж на тема българска история става част от историята на „Сам“, въпреки че залата отдавна е превърната в хранилище и е затворена за посетители. Добричкият драматичен театър „Йордан Йовков“ и художествена галерия в града пък са изненадващият нов декор за лайв сцените на Bloodrush за „Сам“.

Песента е снимана в изисканата и безскрупулна стилистика на 20-те години на миналия век и носи духа и особеностите на отминали времена, на честни бандити с висок морал и страстни любови. Въпреки изключително ниските температури в неотопляемите културни забележителности по време на снимките, Митко, Марти и Косьо влизат супер естествено в ролите си на класически гангстери и мистерията в новите клипове на Bloodrush се задълбoчава.

Лятото на Bloodrush включва няколко оpen air фестивала – Антибал 2022, MammothFest 2022 в Гърция, Reload Festival, Neverfest във Варна, Elin Pelin Pop, Rebel Rebel 2022 в София и поне още един сингъл – 3/4 вече се подготвя.

 

 

bloodrush video

още за:

Bloodrush


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".