Brian May: "Adam Lambert достига високи тонове, които дори Freddie не можеше"

19 дек 2014, 09:14 ч. 1435 / 8 20
пред./следв.

   Формацията QUEEN + Adam Lambert е в навечерието на европейско турне, което ще обхване предимно Западна Европа в първите месеци на 2015 г. Китаристът на групата Brian May не спира да сипе суперлативи по отношение на американския певеец. В скорошно интервю за "Universal Music" May казва, че Lambert може с лекота да достигне на живо високи тонове, които са били трудни дори за Freddie Mercury. Според китариста, легендарният фронтмен би одобрил избора на Adam, ако можеше да го чуе, и дори би проявил известна завист.

 



Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


graf dracula 1.12.2015 11:53:05 отговори + 0 0
Истината е много простичка.Това е огромен бизнес и става дума за адски -адски-много-пари-Печалбата от турнето със Пол Роджърс-студен албум-концертен-видеото от Япония-милиони евро. Концерта със Пол Роджърс от Шефилд е със много по-твърд и агресивен звук от епохата със Фреди Меркюри.

Със Ламбърт като вокал звука е още по-твърд и мрачен.Парите -огромни.На стари години Куинн свирят много-по-агресивно и шумно отколкото във концертните тави със Фреди Меркюри.Пари-пари-пари-пари-бизнес.Това е истината-романтика отдавна няма.

Поклон пред Куин във всички епохи и времена.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 30.11.2015 11:51:14 отговори + 1 1
На живо Фреди наистина имаше трудности с някои високи тонове, но стигаше до F6, Adam Lambert не може по-нагоре от B5. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кака Пенка 10.05.2015 01:29:44 отговори + 1 0
мно'о сте прости, честно! То бива бива невежество, ама вашето си е чиста проба злоба и завист и всякакви такива долни, ниски, мижетурчести и първосигнални реакции! Вярно си е, дето казват, че хубавото да ви удари в мутрите - няма да го видите и оцените - ще го стъпчете и оплюете, без дори да сте видели какво ви е ударило! Ама... то си е за ваша сметка... пък аз си ходя на концерти и се разцепвам от кеф! Пък вий си стойте тука и си плювайте... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

blaaa 19.12.2014 22:06:42 отговори + 6 1
Мда, ама не всичко е във високите тонове. Иначе що просто не си вземат Sharon den Adel де**а. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

aaaa 19.12.2014 18:55:44 отговори + 3 1
Мей не е казал, че Адам е по-добър певец камо ли пък артист или композитор. Казал е, че има страхотна техника и че стига по-високо тонове от колкото е стигал Фреди. Това са си факти. Адам никога не може да бъде Фреди, това е ясно на всички. Иначе даже и в България има хора, които пият предни на Фреди съвсем прилично - за справка Рене Ранев. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Веселата печурка 19.12.2014 14:02:28 отговори + 9 3
По обясними причини Брайън Мей е сред най-уважаваните китаристи, дори да не споменавам колко хора е вдъхновил, известни и неизвестни. На всичкото отгоре човека е и наистина, ама НАИСТИНА интелигентен... но не мога да се съглася с това му мнение. Факт е, че феновете на която и да е банда или самостоятелен изпълнител, са най-големите критици, но понякога (рядко) сме прави. Да се твърди, че Ламбърт не може да пее е пълна глупост, но да се сравнява с Фреди Меркюри е дори по-голяма, защото Фреди не беше само един безсрамно талантлив певец, но и същински артист и професионалист, как да го кажа: от него просто лъхаше харизма като от ароматизатор, тип борче - лъхне ли те веднъж, няма отърване. По мое скромно мнение Queen трябваше последват Led Zeppelin и да се разпаднат със смъртта му. Бонъм също бе безсрамно добър барабанист, но нека не драматизираме излишно - няма незаменими хора - AC/DC го доказаха с най-рисковата смяна на култов член на банда. Цепелините нямаше да са същата банда без барабаниста си. Както всъщност стана и с AC/DC - пак са си те, ама в същото време, и не са и много хора не признават съществуването на тази банда след Highway to Hell. Но, приятели, забравяме един много важен факт - ние, феновете, гледаме всичко отстрани, докато Брайън и Фреди са работили заедно, били са приятели. Тъй, че неговото мнение (на Мей) определено тежи повече. А никак не ми се иска да повярвам, че всичко е за пари. Ама никак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веселата печурка 19.12.2014 14:05:07 + 2 0
Уф, голям съм кретен. Забравете за втората запетая в ..."пак са си те, ама в същото време, и не са"..., нещо съм се отплеснал, простете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 19.12.2014 15:59:17 + 2 1
Е как го прецени May - като артист може да му даваш оценка от позицията на фен, но като човек, не мисля. Не бъркай нещата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веселата печурка 19.12.2014 16:30:29 + 2 0
Е, (възможно е и да) греша. Всъщност с чиста съвест признавам, че може би попрекалих със суперлативите, леко заслепен от фенщина. Отново се извинявам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 19.12.2014 12:56:59 отговори + 15 2
Няма Freddie - няма Queen. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zombi killer 19.12.2014 12:56:18 отговори + 8 5
Да бяха взели Azis,той достига още по високи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 19.12.2014 12:53:21 отговори + 12 2
Много са тия с по-високите тонове от Фреди, но размаха на таланта му...недостижим. Между другото тия думи на May може да са извадени от нищото и да не означават нищо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BSF 19.12.2014 12:42:06 отговори + 6 6
Ето и едно особено непопулярно мнение. За мен Адам Ламбърт в чисто техническо отношение е наистина по-добър от Фреди и всеки, който има поне малко идея от вокална техника може да го потвърди. Да, Фреди има характерен глас и Адам не се старае да го копира, но се справя отлично с песните, и честно казано няма по-подходящ певец от него за Куийн в момента.
Омръзна ми от мнения от типа, че видиш ли никой не трябвало да пее песни на Фреди, поради тази и тази причина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Брайън Гей 19.12.2014 11:35:43 отговори + 2 2
Ем тва е щото е гей... всъщност... чакай малко... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Unknown 19.12.2014 11:34:29 отговори + 6 3
Напълно съм съгласен с Digger. Brian May действително е сдухал гарнитура... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 19.12.2014 10:41:43 отговори + 10 4
Оооо, не смей, Браян! Не смей да говориш такива глупости!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 19.12.2014 10:40:10 отговори + 5 2
ми то този нищо чудно че взима високи тонове :Д Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Digger 19.12.2014 10:22:29 отговори + 13 3
Да сравняваш този изтърсак с Freddie Mercury и признак за деменция... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ushikawa 19.12.2014 16:40:35 + 4 1
А какво да каже Мей? "Взехме един щатски селяндур, а и той на всичкото отгоре е и по-кофти вокал от Фреди!" Ламбърт има страхотни гласови данни, обаче няма биография, което не го прави некадърен! Фреди е незаменим като артист и личност, ала за съжаление е покойник. Аз лично бих посетил концерт на настоящия състав на Куин, бих го посетил без колебание и при високи цени на билетите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockFan 19.12.2014 10:07:48 отговори + 7 4
Слабооо, много слабо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".