CHRIST AGONY - понеделнишки мрак и олдскул полски екстремизъм

25 апр 2017, 18:06 ч. 1257 / 6 4
пред./следв.

   Натовареният откъм метъл събития април включваше вълнуващ концерт 24-и в София на полските "екстремисти" CHRIST AGONY, съпроводени от италианците ETERNAL SAMHAIN и родните банди EUFOBIA и HEREANDNOW. Събитието беше част от източноевропейското турне на блек/дет/дуум класиците CHRIST AGONY, които гостуваха за втори път в столицата на България. Организаторът "Autumn Souls Of Sofia", с любезното съдействие на традиционния клуб за такива мероприятия "Live & Loud", бяха създали всички предпоставки за гладкото протичане на концерта по последно обявения график. Метъл вечерта привлече отдадени на екстремната музика фенове, които можеха да избират най-различен мърчандайз от богатия асортимент артикули на отделните банди.

   Събитието започна с леко закъснение, което не помрачи настроението на феновете. След кратък саундчек първи на сцената се появиха момчетата от софийската банда HEREANDNOW, които предложиха мелодет/метълкор парчета от актуалния си албум "Flipside Story". Нахъсаният вокалист Иво Калионски, подпомаган от фронтдамата Виктория Дашова, изрева парчета като "The Hydra", "To Resist" и др. HEREANDNOW завършиха с "Rebuild and Destroy", като се понравиха на публиката със стегнатия си сет.

   Всичко протичаше нормално и втори на сцената забиха родните детендрол маниаци EUFOBIA. Те се "разходиха" из цялото си творчество, като заложиха главно на актуалния си едноименен албум, който беше официално промотиран в началото на годината. Публиката се забавляваше от дълбоките вокали на Ники и бруталните пригласяния на Стеф, които премазваха всичко живо. Бандата беше на познатото ниво и показа школувано сценично поведение с парчетата "Laid to Rest", "Scarecrow" и "Hater". Стената от звук ставаше още по-здрава с тежките картечни удари на Благо в композициите "Liquid of Creation" и "Madness", за да завърши с емблематичното парче "Graveyard". Бандата доказа, че е една от водещите в екстремния сектор за България и неслучайно участва в различни събития зад граница.

   След кратка пауза сцената превзеха хедлайнерите на вечерта CHRIST AGONY, които доунищожиха безпощадно феновете с безкомпромисни композиции като "Devilish Sad" и "Paganhorns". Бандата заложи в представянето си главно на парчета от емблематичния албум "Moonlight - Act III", издаден през далечната 1996 г. Титаничният фронтмен Cezar с нечовешките си вокали приковаваше вниманието на феновете и ги подчиняваше с тежките дуум пасажи. Режещият бас на Reyash, съпроводен с пъклените удари на машината Mlody, стовариха тонове метъл в композицията "Mephistospell". Ударното трио от Полша показваше нагледно, че екстремната първична сила е безмилостна и свирепа. CHRIST AGONY имат актуален албум - "Legacy" от 2016 г., който е пълен с мрачни и адски композиции.

   Последни на сцената след полунощ се появиха италианските симфоник блекметъли ETERNAL SAMHAIN от Верона. Бандата светкавично и бурно изсвири краткия си, но много стегнат сет, включващ парчета от актуалния миналогодишен албум "Storyteller of the Sunset and the Dawn". Вокалистът Nemesis със страхотно сценично поведение и голяма доза артистичност спечели симпатиите на феновете от мрака, приковавайки вниманието им с парчето "Ode al vento". Симфоничните пасажи доукрасиха прекрасната музика и представянето на младата банда от Италия, която по план трябваше да свири преди CHRIST AGONY, но бе изместена в края заради забавяне на границата.


   Така завърши поредната вечер за любителите на екстремните музикални преживявания. Ако и останалите две трети от 2017-а са толкова плътно запълнени с подобни събития както първите четири месеца, то ни очаква повече от интересна година.

Текст и снимки: Цветелин Замфиров - Morean, Михаил Бекяров - Син език

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


El Trolo 26.04.2017 08:13:29 отговори + 14 13
Aбе на тоя Син Език всичките му репортажи са еднакви - "богат мърч, стегнат сет, свирепи и тн" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 26.04.2017 08:24:27 + 18 7
Добро утро ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 26.04.2017 08:29:26 + 21 8
Абсолютно никой не може да ме разгневи . Продължавам да се забавлявам . Няма Колю , няма Молю !!! Животът е кратък . Футболни мачове , концерти и бири !!! Приятен ден на всички и посещавайте събитията организирани от родните промоутъри - има защо ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hate me 25.04.2017 21:46:13 отговори + 17 4
KонцертУ беше на 6!!! САМО куцо беше че "Агонията" не свири песни от 2016, а те са мнооооооого добри. Още ме боли гърлото от виковете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".