Чудесно шоу от българи за българи: ЛЕГЕНДИТЕ в София на 14 ноември

15 ное 2015, 10:30 ч. 2135 / 5 13
пред./следв.

   На 14 ноември се състоя поредният концерт на проекта ЛЕГЕНДИТЕ - този път в столицата. Във формацията, която привършва много успешно национално турне, участват Константин Марков и Стенли от ТАНГРА, Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от СИГНАЛ, Митко Кърнев от D2, и Любо Киров - бивш вокалист на група ТЕ. "Ролите" са разпределени по следния начин: Константин Марков - бас, Константин Цеков - вокали, клавишни, Йордан Караджов - вокали, китари, Стенли - вокали, акустични китари, Димитър Кърнев - китари, Любо Киров - вокали, ударни. Музикантите изпълняват български рок хитове от последните 40 години.

   Това е накратко, което се случва на сцената по време на този своеобразен рок спектакъл. Другото е огромното удовлетворение и от двете страни - изпълнители и публика. Бяхме свидетели наистина на чудесно шоу от българи за българи. Повечето обичаме да слушаме познати неща, а когато са и любими - те никога не ни втръсват. Пример за това са многократните гостувания на редица чуждестранни групи и изпълнители, които винаги пълнят залите и са посрещани с възторг от феновете си.

   Сетлистът на ЛЕГЕНДИТЕ беше идеално подбран - из пълната Зала 1 на НДК се лееха песни, които многократно изправяха публиката на крака. Хиляди гърла пригласяха, около седалките се танцуваше, навсякъде се виждаха лица, сияещи от щастие. Качественият български рок е обичана музика от няколко поколения. Похвално беше, че имаше и доста деца, тъй като в проявата липсваше каквото и да е неподходящо за тях.

   Изпълненията бяха на много високо ниво. На сцената се изявяваха опитни, доказани български певци и музиканти. Като се прибави и удоволствието от това, което правят, картината става още по-привлекателна.

   Мултимедията включваше три екрана - един зад сцената и два отстрани. Страничните показваха в увеличен мащаб какво се случва на сцената, а на този в средата вървяха видеоклипове към песните, фотоимпресии или кадри, които пресъздаваха съдържанието и духа на композициите.

   Песните бяха изпълнени във вида, в който са станали популярни и са познати на феновете - без промяна в аранжиментите или някакви алтернативни версии. Разнообразие се постигаше като едно парче се пееше от няколко души - вокалистите си разделяха куплетите, колоритно пресъздаваха "чужди" песни, например Данчо Караджов - на D2 и ТЕ, Любо - на ФСБ и т.н. Чухме и майсторски инструментални изпълнения - Косьо Цеков на клавира, Митко Кърнев на китарата. Овации обраха и превъплъщенията на Любо Киров ту като вокалист, ту като барбанист, а понякога и двете едновременно.

   Контакт с публиката не отсъстваше. Заложено беше на свежо, сърцато представяне един друг на музикантите. За колорит имаше и лек, но много премерен хумор, предвид трагичните събития във Франция - терористичните атаки от миналата нощ. От името на групата Любо Киров изказа солидарност с гражданите на Париж.

   В редовния сет бяха включени 17 песни, а пет парчета бяха изпълнени на бис. След овации и поклони музикантите се сбогуваха с публиката с фразата: "Обичаме ви, защото заради вас има българска музика".

Сетлист на ЛЕГЕНДИТЕ от концерта им в София на 14 ноември:

01. Богатствo (ТАНГРА)
02. Нашият град (ТАНГРА)
03. Любов (СИГНАЛ)
04. Нямашe кой да ни кажe (D2)
05. 100 години (D2)
06. Има ли цветя (ТЕ)
07. Обсебен (Стенли)
08. Другият (Васил Петров, композитор Константин Цеков)
09. Обещание (ФСБ)
10. Мога (ТЕ)
11. Може би (СИГНАЛ)
12. Любовта, без която не можем (ТАНГРА)
13. Бъди кaкъвто си (ТАНГРА)
14. Тук и сега (D2)
15. Не мога да спра да те обичам (D2)
16. Пак ще се прегърнем (ФСБ)
17. Оловният войник (ТАНГРА)
Бис:
18. Жулиета (ТAНГРА)
19. След 10 години (ФСБ)
20. Сбогом (СИГНАЛ)
21. Ледено момичe (D2)
22. Да те жадувам (СИГНАЛ)

 

 Текст: HeathenHeart

 

легендите
легендите
легендите
легендите

още за:

Легендите


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Драго Драганов 16.11.2015 14:21:33 отговори + 3 1
Тоя Кърнев така и не се научи да свири .. и за Епизод не става Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 16.11.2015 14:18:18 отговори + 1 0
Кърни пак е миткирил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 16.11.2015 11:38:07 отговори + 4 6
Някой учуден ли е от комсомолският позитивизъм, който лъха от статията? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

граматик 16.11.2015 13:24:13 + 5 1
Нещо и с граматика си недокоснат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мони и Домчил 16.11.2015 10:38:06 отговори + 3 8
Защо пак лъжете бе, лъжци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Провидец 16.11.2015 09:50:48 отговори + 6 0
Очаквам догодина да се пръкне още някоя такава група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


fffffffffffffff 15.11.2015 16:12:25 отговори + 3 6
Ей, маа му стара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 15.11.2015 15:21:43 отговори + 14 9
Браво на групата, чуден концерт се е получил.
Кърнев, как се е маскирал като талибан.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хъм 15.11.2015 13:04:40 отговори + 13 13
Хейтърите май са на работно време и в неделя почиват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 15.11.2015 14:56:36 + 11 8
Точно това си помислих, когато видях, палците нагоре са повече от палците надолу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 16.11.2015 10:22:50 + 2 0
Я виж ко стаа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamer 16.11.2015 15:10:37 + 6 3
По какво се познава терориста? Като натисне спусъка. По какво се познава трола? Като напълни коментарите с натискане на палец надолу, и наплюе новина за група, която не харесва.
Аз пък се радвам. И на концерта, който се е състоял, и на репортажа към него. Без значение дали съм фен на Легендите. Радвам се, че някой се е радвал, и е пял заедно с музикантите.
Ден преди това, на друг концерт, в една друга държава, 89 човека не излязоха от зала Bataclan :-( Други "тролове"-много по-зловещи, натиснаха спусък в името на това, че мразят, не харесват, или не искат...
Радвам се дори и на това, че троловете тук щракат по клавиатурите от глупост, или просто на инат. Ей така, да се види, че ги има. Защото няма с какво друго да впечатлят който и да било.
Само че, когато жегата е зад ъгъла, по-добре е да видиш какво ИМАШ, а не какво НЯМАШ. Иначе, учените ще продължават да търсят разум на други планети.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stewie griffin 16.11.2015 16:41:05 + 3 3
В момента около два милиона китайци достигат до оргазъм.
И за тях ли се радваш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".