DEITY издадоха дебюта си на компактдиск

19 авг 2019, 14:28 ч. 594 / 8 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

DEITY са създадени като клонинг на Suffer H, когато част от членовете на култовата кросоувър банда решават да се обърнат към по-екстремните жанрове в метъла, на които всички са почитатели. С времето проектът хибернира, но е върнат към живот през 2011 г. от Цецо Пейчев – китара и вокал на Suffer H, който събира тайфа за участие на ежегодния трибют в чест на Чък Шулдинър от DEATH. Следващите няколко години DEITY обикаля като пълнокръвна банда софийските клубове в състав: Цецо Пейчев, Димитър Антонов, Добромир Парасков и Мони Каменов. Правят го основно за забавление, радвайки себе си и феновете с технични кавъри на любимите групи: Sepultura, Slayer, Metallica, Motorhead, Anthrax и др. Постепенно обаче, покрай забавленията, започват да се трупат и авторски парчета, а едно от тях, "In Pain", моментално обира овациите и става истински хит, след като е пуснато в мрежата. Въпреки че с времето групата отново излиза от активна концертна форма, Цецо решава, че новите композиции все пак заслужават да видят бял свят.

Така на 25 февруари 2019 г. излиза първият албум на DEITY - "Evil Seeds of Life". Той съдържа 7 кратки и нахъсани траш резачки, които са оценени високо дори от найпретенциозните почитатели на жанра. Интересен детайл е, че Цецо записва сам всички инструменти в албума – китара, бас, барабани и вокали. Поканени са гост-участници единствено за солата в отделните парчета: Милчо Колев, Вили Нешев, Олег Николов и Велин Пенев. За пълната реализация на песните спомагат текстописците Анжела Алексндрова и Калоян Стефанов, а визията на "обложката" е дело на Пенчо Чуков, чиято уникална снимка на паметника "Шипка" веднага се вписва в концепцията.

Качен за свободен даунлоуд в Youtube и Bandcamp, "Evil Seeds of Life" набира бърза популярност сред траш маниаците на няколко континента. Албумът е представен във водещите траш канали в Youtube: "Thrash Metal Catalog" , "New Wave of Old School Thrash Metal" , "Rare Metal Albums", както и в "Metal Vault" - където само за първите 24 часа има пвече от 2000 преглеждания.

В отговор на призивите на феновете, "Evil Seeds of Life" отскоро е наличен и на компакт-диск. Може да бъде поръчан през ФБ страницата на DEITY или в Wizard.

 

още за:

Deity
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Rage 19.08.2019 20:16:33 отговори + 1 0
Браво на Цецо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 19.08.2019 15:48:01 отговори + 3 0
Наша траш убавина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".