Десетте най-четени новини на WeRock.bg за януари 2016 г.

7 фев 2016, 08:47 ч. 895 / 7 13
пред./следв.

   През първия месец от 2016 г. WeRock.bg отбеляза 102 067 уникални посещения (по данни на "Google Analytics") и публикува 308 новини. Те бяха видени общо 109 127 пъти, като посетителите ни написаха 1256 коментара. Във вечерта на 25 януари ви съобщихме, че на сайта на MEGADETH има дата за концерт в София. Новината за това влезе в "Клуба на хилядниците" с 1,5К Фейсбук-харесвания. Ето и Топ 10 на новините за януари:

 

 

още за:

Werock.bg


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Elling 8.02.2016 14:22:24 отговори + 1 4
Вижте схема на входовете и секторите на стадион "Васил Левски" - та казвате, че това е една от най-четените ви новини за януари 2016-та?!!!! Браво, че почти 8 години след публикуването ? има все още хора, които се интересуват от нея... Бъдете по-сериозни, моля.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 8.02.2016 14:29:38 + 4 0
По-сериозни от това не можем да бъдем.
Потърсете с Google.bg "стадион васил левски схема" и вижте какво излиза на първо място.

Поради това тази новина се появява в 10-те най-четени за месеца няколко пъти в годината най-редовно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ази 8.02.2016 11:33:12 отговори + 5 3
ахахаххах, божке, искрено се смях четейки коментарите под новината Какви проблеми имат някои хора, пожелавам им - това да са им кахърите. Ако страдат, че техните новини нямат хиляда плюс лайка - да използват описаните от тях методики за навъртане на километража. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.02.2016 11:30:13 отговори + 2 0
Че аз къде съм изразил съмнение, че това се е случило с тази новина? Точно обратното. Някой си беше писал за това и вие си му отговорихте съвсем точно и ясно. Аз възразих относно мнението ви, че манипулирането на подобен показател би било трудно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 8.02.2016 09:11:36 + 2 0
Това е вече наша грешка - в хода на дискускията сме забравили, че първият коментар не е Ваш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой си там. 7.02.2016 11:30:03 отговори + 7 7
Шапка ви свалям. Големи сте, но така и не разбрах как ги събрахте тея 1,5к при положение, че има 40 човека гласували за новината, а във Фацебука не събрахте повече от 200 ''харесвания'' на самия пост. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 7.02.2016 14:45:23 + 8 1
Пропуснахте най-важното в случая число - колко пъти е видяна самата новина. Над 2500. При това положение 1500 души да натиснат ФБ лайк бутона съвсем не е нещо нереално.

По отношение 40-те вота за самата новина - тя предизвика такъв бум и толкова хора посетиха сайта ни, че той се претовари и, за да облекчим базата данни, временно спряхме гласуването за новините

И накрая, но не на последно място - този показател не подлежи на манипулация. Освен ако не разполагаш с 1500 фалшиви ФБ профила или не накараш 1500 свои "приятели" да лайк-нат новината
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 7.02.2016 17:12:45 + 4 5
Този показател абсолютно подлежи на манипулация... както и всики останали... но този специално е един от най-лесните...

Но определено съм съгласен, че лайковете във фейсбук са доста показателни и наистина е малко странно как женската свада между мъже с бритони е била по-четена от новината за този концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 7.02.2016 18:16:58 + 4 4
Наистина ли?
И как по-точно?
Намерете произволна новина с няколко лайка и ги направете 1500 за два-три дни
По различен начин от двата, посочени от нас.
Или дори по някой от тях, но след като покажете кой
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 7.02.2016 20:29:03 + 3 4
Пропускате вариацията на първия начин, в която плащаш на някой, който има фалшивите профили. Не мисля, че се налага да го демонстрирам. И определено не твърдя, че това е случая. Просто отбелязах, че ако човек иска да го направи, няма да е никак трудно и не се изискват никакви технически познания - просто достъп до интернет, умението да ползваш Google и желание да похарчиш няколко долара за "каузата". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 7.02.2016 21:05:52 + 6 1
Така да бъде, посочвайки начин за нещо, вече ще изброяваме и неговите вариации

Цената за 1500 лайка едва ли е няколко долара. По-скоро - няколко десетки. Които трябва да платиш с кредитна карта/PayPal акаунт. Наистина - повече от лесен начин за манипулация

Откакто е пусната настоящата версия на сайта, имаме грубо 15-ина новини с над 1000 лайка. Да приемем минимална цена за тях - 20 долара. Това биха били 300 долара, похарчени само за "Клуба на хилядниците".

Е, добре - правим го. Освен това, даваме и по 2000 лв. месечно на платени писачи на коментари. Също така - 5000 лв. за наркотици и 10 000 за проститутки и жигола. Ето така си живеем ние
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.02.2016 00:20:40 + 2 5
Хахаха Говорим за различни неща явно.

Аз говоря за манипулация от външно лице. За външен човек, най-лесно за манипулиране би било да напомпа лайковете на желана от него новина тъй като нуждата от дебитна карта с 10 лева и желание да потърси още 25 секунди за да намери поне четири пъти по-евтина оферта от споменатата от вас, поне според мен, не са сериозна бариера. А ако говорим и за поръчки на едро, цената сигурно съвсем може да се подбие, но това в кръга на шегата. Иначе няма проблем да се напомпа който и да е друг показател. Нужно е само желание, малко търсене и наиситна пренебрежимо малък финансов ресурс. Въпреки това дълбоко се съмнявам някой да се хване с това, но комплексите в милата ни родина са сериозни и няма да е толкова учудващо ако все пак се случи или се е случвало. Все пак аз говорех основно теоритично.

Ако обаче говорим за манипулация от вътрешен човек, тогава определено броя лайкове е най-трудното нещо за манипулиране. Но подобно обвинение към WeRock.bg за мен звучи толкова абсурдно, несериозно и безпочвено, че дори не ми е минало през ума, че това, което съм написал може да се изтълкува така. За мен това е медия, която се е доказала през годините и многократно е показала колко струва и не може да става и дума за целенасочена некоректност от ваша страна. Струва ми се стотици пъти по-вероятно някой български промоутър или някоя българска банда или музикант да се опитат да спечелят малко внимание или реноме по подобен начин, но дори и това е в сферата на теоритично възможното, то е изключително малко вероятното.

А що се отнася до цитираните по горе суми - от една страна нямам и капка съмнение, че мотивацията на екипа е много повече фенска, от колкото финансова, а от друга - пожелавам ви наистина да разполагате с подобни суми всеки месец и и съм сигурен, че бихте ги харчили доста по-разумно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 8.02.2016 09:11:36 + 3 2
Говорим за различни извършители на едно и също нещо
След като няма да сме ние (благодарим за което ), към спорната новина остават двама потенциални извършители - Дейв Мъстейн и "MOE Music". Вторите обаче не само че не се споменават в тази новина, но и са наясно, че няколко часа след нея (преди обед на следващия ден) ще разпространят официална информация за концерта. Респективно, ако биха платили за фалшиви лайкове, биха го направили на последващата новина.
И така, използваме принципа, известен като "Бръснача на Окам", и стигаме до извода, че Дейв Мъстейн е напомпал лайковете на новината
Хем за него и няколко десетки долара са супер дребна сума, хем има и кредитни карти. Хем късният за нас час, в който пуснахме новината, е през светлата част на деня в САЩ.

Ето и отговор на изначалния Ви въпрос, откъдето тръгна всичко - "но така и не разбрах как ги събрахте тея 1,5к"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".