Двойна радост за феновете на MOTORHEAD през 2021-ва

18 сеп 2021, 08:22 ч. 1156 / 11 2
пред./следв.

 

   Както вече писахме, неотдавна британските рок гиганти MOTORHEAD ще представят през октомври нов бокс-сет "Everything Louder Forever - The Very Best of" - компилация от най-великите хитове на групата. Но освен него, запалените фенове на британците имат още един повод за радост тази година. По време на фестивала "Psycho", който се проведе във Вегас през август, бе записан трибют албум за MOTORHEAD с името "Love Me Forever: A Tribute to Motorhead".

 

  Psycho трибют


   Ако не сте запознати с него, фестивалът "Psycho" е набиращо скорост ежегодно събитие, което се провежда от 2016-а в световната столица на развлеченията Лас Вегас. То расте с всяко издание, като събира солидна маса от фенове на твърдата музика. Фестивалът разполага дори със собствен музикален лейбъл - "Psycho Waxx", който стои именно зад организацията по записа на трибют албума. Впрочем, "Psycho" и MOTORHEAD се радват на много близки отношения, като британската рок банда бе хедлайнър на първото издание на "Psycho", а покойният Lemmy е патрон на фестивала. Ако се питате какво ще включва тази компилация, ето какво споделят за проекта от "Psycho Waxx":

   "На първо място, става дума за двоен албум, който ще бъде записан на плочи. "Ще бъде", тъй като все още "Love Me Forever: A Tribute to Motorhead" е във фаза за предварителна поръчка от сайта на "Psycho Waxx", като се очаква, че феновете ще могат да го получат по някое време през юли следващата година. Добрата новина е, че поръчките ще бъдат изпращани както от САЩ, така и от Европа, което означава, че и европейските фенове ще могат да поръчат лесно и удобно винилите."

   Самите песни са изпълнени от групи, участващи в тазгодишното издание на Psycho, сред които BLACKWATER HOLYLIGHT, HOWLING GIANT и EXHORDER. Един от най-големите хитове на MOTORHEAD "Ace of Spades" пък включва колаборация между редица рок изпълнители като Phil Anselmo, Chuck Garric и Dwid Hellion. Самият проект бе оповестен за Psycho Waxx от не кой да е, а Alice Cooper.

 

  "Everything Louder Forever - The Very Best of"

 

 

Интересно е и какво се случва с очакваната компилация от самите MOTORHEAD. Официалната дата за издаване е 29 октомври, което означава, че остават броени седмици преди да можем да станем притежатели на комплекта, съдържащ цели 42 от най-добрите парчета на групата. Всъщност колко точно песни ще получим зависи от това коя версия поръчаме, тъй като "Everything Louder Forever - The Very Best Of" идва не в един, а в цели три варианта - двойно CD, 2LP и 4LP. CD и двойната LP версии ще включват 22 песни.

Сред тях е и "Snaggletooth", хитът носещ името на емблемата на бандата - зъбато чудовище, "красящо" общо взето всичко свързана с групата. "Queen of the Damned", част от албума "Aftershock" също присъства в траклиста. "Aftershock", който излезе през 2013-а, от своя страна пък е считан за един от най-добрите албуми на групата. Очаквано в компилацията от най-големи хитове ще присъства и "Ace of Spades"- една от най-култовите песни на британските рокаджии, която преди две години отвя конкуренцията в анкета на PokerStars за най-добра покер песен.

 

  Годината на MOTORHEAD

 

   2021-ва е голяма година за MOTORHEAD. Групата навършва 46 години от създаването си и предлага вълнуващи изживявания на своите почитатели.

   Освен предстоящия албум, наскоро Ozzy Osbourne също отдаде почит на Lemmy. През 1991-ва двамата, заедно със Zakk Wylde, са съавтори на "Hellraiser" за албума на Ozzy "No More Tears". Песента се появява и в "March or Die" на MOTORHEAD. Тази година предстои преиздаване на "No More Tears", а Ozzy пусна неговата версия на песента, заедно с вокали на Lemmy.

   "Това е само един малък начин да почета моя приятел, Lemmy. Sharon и аз много говорим колко много ни липсва", каза Ozzy за "Rolling Stone Magazine". Именно Sharon предлага на съпруга си да си партнира с Lemmy, като това е само една от четирите песни, които двамата създават за "No More Tears". "I Don't Want to Change the World", "Mama, I'm Coming Home" и "Desire" също са продукт на двете големи имена в рока. От своя страна Ozzy участва като гост-вокалист в излезлия година по-късно "March or Die".

още за:

Motorhead


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


destroy_and_sick 18.09.2021 10:54:35 отговори + 13 2
Британските рок легенди вече не съществуват физически. И тримата оригинални членове на групата са покойници, което ще рече, че каквото и да представят гигантите, то няма да е в нашето измерение наречено Земя! Между другото, същото се отнася и за the Ramones! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 18.09.2021 11:28:26 + 3 9
destroy_and_sick откри Америка. А Джон Ленън и Джордж Харис живи ли са? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".