Една вечер с MACHINE HEAD в София, която ще се помни дълго

25 сеп 2015, 08:12 ч. 4080 / 8 49
пред./следв.

   Преди да започна този репортаж съм длъжен да кажа, че във вечерта на 24 септември присъствах на един титаничен като качество, времетраене и съдържание концерт. В едно повече от 150-минутно шоу четиримата музиканти се раздадоха напълно, изцеждайки и последните сили на публиката пред тях. Нямаше изкуствени бисове, дълги паузи между парчетата или безсмислени приказки. Имаше мощ, виртуозни изпълнения и истинска радост в очите на Robb Flynn и компания.

   Отдавна не ми се беше случвало да видя публика, която да е едновременно толкова въодушевена и изтощена. Истината е, че някъде около песен номер двайсет в сета на справедливо кръстените окландски машини, вече не можех да повярвам, че ще има още. Но да започна отначало.

   Признавам, че не ми допадна леко рехавата тълпа пред залата. Вероятно разсъждавам като MFH ултрас, но наистина предполагах, че доста повече хора ще се тълпят пред вратите около 19:00 ч. Доброто настроение и очакването, които витаеха наоколо обаче бяха силно заразни (почти като рифовете, които Янко Бръснаря свиреше неуморно в желанието си да запълни липсата на подгряваща банда) и постепенно бях обзет от обичайното нетърпение преди голямо събитие.

   Вратите отвориха малко след осем и заедно с първите подтичващи фенове се наредих на оградата пред аранжираната в "огненочервено" сцена, откъдето и не мръднах до края. За отбелязване е, че разположението ѝ се оказа много удачно за качеството на звука, както се убедихме по-късно - тя преграждаше почти наполовина залата и спестяваше доста от естествените (д)ефекти на предвиденото за спорт помещение, с които не малко уши са се сблъсквали. От "BGTSC" отново показаха, че умеят да се справят чудесно и с организацията в по-големи зали.

   След порядъчно време и количество възгласи и подканяния, около 21:30 ч. прозвучаха първите акорди на "Diary of a Madman" на Ozzy Osbourne. Виждам как към средата на парчето, използвано от MACHINE HEAD за интро, Dave McClain се катери на издигнатите високо в средата на триметровия подиум барабани. Мрак, малки сини лампи и първите кристални акорди на "Imperium". Рев от всички страни, и прииждаща вълна от хора, която залепя всички първенци за металната ограда

   Тук е времето да напиша първата шестица на събитието - звукът, леко размазан в началото на песента, както и липсващите вокали на Robb, бяха поправени още в рамкитe на "Imperium". След второто парче всичко се чуваше ясно и брилянтно, без да се губи дори грам от тежестта.

   Естествено, Robb Flynn започна да дирижира концерта още от началото и подкара погото, съркълпитa и размахването на ръце веднага. Редяха се все мощни хитове - от отварящото последния албум "Now We Die" (типична смес от бавни и мелодични партии, прерастващи в тежки и бързи рифове), през "Locust", та чак назад до "From This Day" и хита от онзи дебютен за Dave McClain албум - "Ten Ton Hammer". След разчупващите "The Blood, the Sweat, the Tears" и "Crushing Around You" (от онези "слабите албуми", които сега си звучаха съвсем силно), Phil Demmel остана сам и извъртява едно съвсем кратко, но запомнящо се соло, като интро към голямата изповед на Robb Flynn "Darkness Within".

   Тук, преди тази доста разтърсваща песен, е и единственото място, на което изключителният фронтмен се отпусна да сподели малко повече думи. Дисциплината и професионализмът са забележителни, сякаш всеки от групата непрекъснато гледа часовника си, за да не закъснее или подрани. "Ние не сме диджеи с лаптопи, които да натиснат спейс клавиша, ние сме четирима музиканти, които обичат и свирят жива музика. Мисля, че и вие също обичате точно това" сподели мистър Flynn, и отново като някакъв обаятелен пълководец сплотява всички около своята идея. Наистина, ние сме там точно за това - искрена, изсвирена на място, жива музика. Бихме могли да простим някоя грешка, но не бихме простили измама.

   Грешки обаче въобще не се намират, а след прочувстваната балада за тъмнината в нас следваха три ултратежки гвоздея в програмата: "Bulldozer", "Killers & Kings" и, разбира се, "Davidian". Силно ме учуди, че нещата вече не свършват с този легендарен хит на групата - следват още мощни парчета, сола, барабани и каси до полудяване. Скачаме, пеем, макар и гласовете ни да не са толкова издръжливи както този на Robb Flynn. Свръхенергичния фронтмен ни подстрекава към стена на смъртта и публиката пред сцената отваря грамадно място, което бива залято от телата и първите акорди на "Aesthetics of Hate". Повтаряме упражнението на "Game Over", потретваме го на "Supercharger".

   Виждам отделни хора, които едва се държат на краката си. Любимото ми "Halo" обаче вдига нова вълна от ръце, скокове и пеене. С края му приключва и този огромен, невиждан като продължителност и сила концерт на толкова тежка група в България.

   Силите в нас и в другите над 1000 присъстващи "машинисти" може да са свършили, но не и тези на вездесъщия Robb Flynn. Той остава на сцената, благодари, размахва ръце, обяснява без микрофон и дори успява само с жестове да ни дирижира да крещим и мълчим по негова команда. После следват задължителното мятане на перца, палки и други "фетиши", а след това MACHINE HEAD се оттеглят окончателно.

   Не знам дали онова правило, което чухме от TRIVIUM преди три години на "Sofia Rocks" (по спомен - "Каквото и да става на сцената, сред публиката отпред трябва винаги да е война") е било винаги валидно за тях. Знам, че на концерт на MACHINE HEAD е точно обратното:
Каквото и да става в публиката (а там има какво да се види) на сцената винаги е безпощадна сеч.

   Касапница, която се надявам да не чакаме още 11 години, за да видим пак.


Сетлист:

--- Intro: Diary of a Madman (Ozzy Osbournе)
01. Imperium
02. Beautiful Mourning
03. Now We Die
04. Bite the Bullet
05. Locust
06. From This Day
07. Ten Ton Hammer
08. Clenching the Fists of Dissent
09. Beneath the Silt
10. The Blood, the Swеаt, the Tears
11. Crushing Around You
--- Solo: Phil Demmell
--- Speech: Rоbb Flynn
12. Darkness Within
13. Bulldozer
14. Killers & Kings
15. Davidiаn
16. Descend the Shades of Night
17. Now I Lay Thee Down
18. Take Me Through the Fire
19. Aesthetics of Hate
20. Game Over
21. Superchargеr
22. Halo

 

Текст: Morion

 

machine-head2015

още за:

Machine HeadBgtsc


Коментари   (49)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Danev 2.10.2015 12:14:36 отговори + 1 0
така беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 30.09.2015 23:15:55 отговори + 2 0
Концертът беше много добър. Хареса ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гери 29.09.2015 17:09:38 отговори + 2 0
Велико! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ogi_Dogg 27.09.2015 08:50:27 отговори + 10 2
За първи път се почуствах длъжен,да дам всичко от себе си като фен на концерт…Защото MH го напрвиха.Сигурно има и други банди ,които се раздават по този начин,но аз не съм виждал такова изцеждане.Над два часа и половина тотално рамазване,без никаква почивка.И въпреки въпреки жегата, и въпреки задуха,и въпреки липсата на хим.тоалетни пред залата(бахти колко въпреки-та) ,това беше един гандиозен спектакъл ,събрал почти всичко най-добро от дискографията им.(не чух Old).
И последно „въпреки”,че няма да прочетат този отзив ,им благодаря за всичката пот ,която изляха на сцената..А от Роб Флин тя течеше буквално
RESPECT MH!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dred 26.09.2015 08:16:22 отговори + 10 5
Кинцерта беше чук! Много критици и много разбирачи се намесиха. Звука беше гаден преди 11 години. Сега си беше направо фантастично. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ник 26.09.2015 07:48:17 отговори + 12 2
Всичко си беше добре освен закъснението. А да се наливаш с бира на концерт... не знам... после прекарваш полвината концерт на опашка за гаден кенеф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kreator 26.09.2015 00:49:00 отговори + 12 4
Концерта беше пълната разцепвация , звука брутално добър , мошпитовете тотал щета . Роб Флин и компания абсолютните нечовеци . Единствената ми забележка към организаторите е поне като знаят какъв задух е вътре , да осигурят допълнителни води за публиката пред сцената или да пръскат с маркучи вода . На сцената се лееше пот , а пред нея още повече . А тези работи за бирата .... на биралия ли сте отишли или на концерт . Пийте колкото искате преди концерта !!!
Machine Head , RESPECT !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ЦАНИ 25.09.2015 20:08:08 отговори + 5 2
СМАЗВАЩОООООООООООООО!!! Сериозно, аз просто не мога да опиша колко зареден бях след тоя концерт, въпреки че бях като парцял- то такова хедбенгване, скачане, мачкане, крещене... АААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ebigitam 25.09.2015 18:48:52 отговори + 4 4
Не ми хареса единствено, че имаше само три парчета от Bloodstone and Diamonds. Много силен албум, и все още актуален. Трябваше повече! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dtox 25.09.2015 18:11:27 отговори + 13 2
Пълно с факани коментари...Концерта-много добър;групата-съставена от невероятни професионалисти;музиката-22 парчета пичуи...за 40 лева...Който не му е харесало,да ходи да мята салфетки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AVA 25.09.2015 16:53:43 отговори + 6 2
Добре, че не ходя на концерти, за да пия бира... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

П. Славейков 25.09.2015 18:03:03 + 8 0
Ти и да ходиш за това нещото, което ще пиеш няма да е точно бира.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джезве с кокаляк 25.09.2015 16:13:02 отговори + 6 13
След всичко прочетено се радвам, че не съм бил на този концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dred 26.09.2015 08:09:26 + 6 2
А трябваше! Сега нямаш материал или имаш, но не е от първо лице. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ива 25.09.2015 15:07:19 отговори + 11 3
Концерта беше страхотен! Бях отпред, сега всичко ме боли от цялото скачане и викане и с гордост мога да кажа, че истински се забавлявах и не усетих кога минаха 150 минути. Понякога човек трябва да се отпусне и да гледа положително на нещата, а не да намира кусури на всяко нещо. Да, концерта почна със закъснение, влизането в залата беше бавно, вътре беше горещо, имаше няколко надъхани фенове, които щяха да се сбият за едно перце, веднъж един ме фрасна без да иска... и какво? Момчетата от групата се раздадоха, харесаха ни, пяхме заедно, забавлявахме се заедно, това е най-важното! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 25.09.2015 14:04:03 отговори + 14 3
Между другото, за пръв път видях на концерт в милата ни р?дина охранителите да следят за пушачи в публиката и да ги карат да си гасят цигарите. Естествено не беше особено ефективно, но ми направи добро впечатление. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bloodstones & diamonds 25.09.2015 16:29:39 + 6 3
И на мен и на мен! Само не разбрах, това с мацките с надуваемите чукчета, к'во беше? Може би , ten ton girls, или нещо подобно, ама карай да е весело... беше добър концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 25.09.2015 19:25:24 + 6 2
реклама на aftershock правиха... уж Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 25.09.2015 13:31:32 отговори + 1 14
Eдин висок ,едър с дълга коса ли беше въпросния?Помня,че някакъв го изкараха,после се върна.Иначе звукът при мен си беше отличен.Естествено на ню-метълските парчета като |"From this day"стана най-голямата лудница.Само отбелязвам факта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


........... 25.09.2015 17:10:08 + 9 0
Не се опитвай, няма да мине това с ню-метъла... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...---... 25.09.2015 18:23:14 + 7 0
Спри да навираш тоя ню метъл навсякъде. Може да си го навреш на едно място дето слънце не огрява. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 25.09.2015 13:15:24 отговори + 7 8
Значи първо типичните български гафове:
не допустимо е при обявен час от 19:30-19:45 вратите да отворят в 20:15 близо 45 минути закъснение.
второ при обявен час на излизане на групата 21:00 в 21:15 тепърва да се изнасят и подреждат колони (монитори) на цената и накрая те да ми излиза след 21:35 .И съм 100% убеден че за това не са виновни MH ,ами устровците от бг страна.Гафа с бират неме интересува защото след концерта на Crowbar се зарекох повече по концерти бира за по 3 лв да не купувам при положение че в търговската мрежа е същата тая бира е по 1-1,50 и къде подяволите са шибаняците от НАП ,защото до сега на концерт квото и да съм взимал (не говоря за мърч и други фетиши свързани с концерта) до сега никой не съм видял една касова бележка да издаде , а по закон е длъжен.
Сега за цигари знам че е вредно ма но ми убаво бе...
Срам не срам и аз си пуших на воля вътре.проблеми нямаше и никога не е имал, и се надявам никога да няма.
МН няма да ги коментирам безкомпромисни както винаги.ОСТАНАХ СИЛНО ОЧАРОВАН ОТ НОВОТО МОМЧЕ ДЖАРЕТ (НАПЪЛНО НА 100% ЗАМЕНЯ АДАМ ) РАЗДАВАШЕ СЕ НА 100+ % НА СЦЕНАТА КАКТО ТОЙ СЕ ПОКЛОНИ И ПАДНА НА КОЛЕНЕ ПРЕД НАС ФЕНОВЕТЕ ТАКА ИМА ДЪЛБОК ПОКЛОН И ОТ МЕН.ГОЛЕМ Е!!!
УСПЯХ ДА СИ ХВАНА ПЕРЦЕ ОТ ДЖАРЕТ И ПАЛКА ОТ ДЕЙВ .
РАВНОСМЕТКАТА Е СЛЕДНАТА СУПЕР КОНЦЕРТ СУПЕР ЕМОЦИЯ.
ИМАШЕ ЕДин дебил който постоянно размахваше средни пръсти на Фил и пича явно се засегна от жеста на въпросния "фен '' даже идваха от предполагам личната охрана на групата за да го изкарат на вън ( не можах да разбера какво точно става ) ,но е супер тъпа проява като не те кефи някоя група просто не си хвърляй парите за нея на вятъра.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 25.09.2015 14:08:19 + 5 3
за пръв път да сме на едно мнение с теб, Ванко! Имам предвид относно Джаред - страшно енергичен, позитивно зареден и много, много метъл пичага! Изобщо бандата са една много добре смазана машина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 25.09.2015 14:32:16 + 11 4
Срам не срам и аз си пуших на воля вътре.проблеми нямаше и никога не е имал, и се надявам никога да няма.
---
А аз, без да съм бил на концерта и без да съм бил на сцената, се надявам следващия път като запалиш, да те изхвърлят от залата като мръсен парцал. "Универсиада" не е толкова голяма, а и вентилацията й е ужасна. Десет човека да си палнат миризливите фасове и ще я осмърдят цялата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 25.09.2015 14:34:27 + 3 0
*без да съм бил на концерта и без да съм фен на групата

Егати, като пиша полумъртъв какво става...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 25.09.2015 15:56:47 + 16 1
типичен БГ сървул си!
Държиш сметка, че не ти давали касови блежки, ама пушиш, въреки, че е забранено и на много хора не им е кеф да ти дишат лайната!
На другият конерт, обещавам тържествено, че ще викам охрната да изхвърля такива боклуци като теб!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Noodles 26.09.2015 21:19:48 + 1 9
Забраната да се пуши на концерти е най-смешната забрана на света! Големи лиглиовци станахте :Д Нека бъде рок енд ролл, анархия и нихилизъм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 25.09.2015 12:29:12 отговори + 7 4
Велико изживяване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thrasher 25.09.2015 12:06:11 отговори + 5 4
Звукът, пред сцената, на първите парчета беше потресаващо зле. Не се чуваха китари и вокал, и все едно слушах концерта от друга зала! След това се преместих на трибуната, откъдето вече беше много по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellraiser 25.09.2015 11:23:22 отговори + 9 1
Какъв е проблема да се забавляваш с бира в рък и какво му е съжалителното на това?
Май се включиха от клуба на трезвениците, ама нейсе. Концертът наистина беше смазващ, но зловещата издънка с бирата е налице. Точка по въпроса.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

П. Славейков 25.09.2015 11:04:58 отговори + 15 7
Българският разбирач
все за нещо ще намери
да се начумери:
ту му млякото горещо,
ту пък друго нещо.

И задето Петко в къщи
често тъй се мръщи,
Николинка, Ваньо, Митко
викат му Сърдитко.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


азоу 25.09.2015 10:43:03 отговори + 7 16
пушили са в залата?ти да видиш
толкова мерки за сигурност като лишаване от фотоапарати и подобни,пък вътре се е пушило
ако групата не беше толкова надута и ако ми харесваха белким 2 техни песни щях да дойда и да изфася поне 5 кутии цигари да им е хак за талибанските мерки за концерта им тук!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божидар Ников 25.09.2015 10:39:04 отговори + 18 6
Размазващ концерт! Закъснението доколкото разбрах беше заради технически проблем и очаквано звука на първата песен беше зле, но след това всичко си дойде на мястото и си беше супер! Robb е велик, а тези организатори си остават най-добрите! От самото начало казаха, че концерта ще е 150 минути и така стана. Ако не бяха си свършили работата сигурно и ние щяхме да си получим стандартните два часа. А тези които дойдоха заради бирата и удоволствието от мрънкането искрено ги съжалявам! Забавлявайте се бе хора! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

див аграр 25.09.2015 10:26:53 отговори + 11 3
Концертът беше чук, машините ни оставиха в локви пот, отлично настроение и прегракнали гласове. Звукът беше на ниво. Организаторите не си свършиха работата с точния час и с бирата.
Тъй като имам едно наум от предишни концерти, първо се пият няколко бири преди концерта, а промоутъра да си ги продава вътре за по 3 лева. Купувам си най-много една-две ако закъсам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 25.09.2015 10:25:23 отговори + 19 0
Чак пък ясно и брилянтно да се бил чувал звукът, не мисля. Бях на трибуната, там през цялото време се чуваше лека до средна мазня.
Издразни ме, че имаше пушещи идиоти и доста миризливи екземпляри, но пък и концертът не беше за цигулка и пиано, така че приемам.
Браво на групата, шоуто беше страхотно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fan 25.09.2015 09:56:56 отговори + 11 9
Невероятно смазващ и чист звук. Да, правилно прочетохте. Страхотен концерт, страхотна публика. Единствено организацията не беше на ниво. Началния час за влизане не беше спазен и да, бирата свърши още в началото. Явно ако се заредят пивече кенчета бира, току виж се развалила... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хич 25.09.2015 09:46:57 отговори + 9 5
Вие пък за толкова години не се научихте, че за звука групата си води озвучител, а въпросите с бирата си ги решава съответната фирма за конска п**** която промоутъра е осигурил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sladura 25.09.2015 09:44:57 отговори + 7 6
БРАВО!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Truth: 25.09.2015 09:40:47 отговори + 12 9
Не е нужно или задължително да хвалите организаторите, когато няма за какво... Звукът беше зле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hellraiser 25.09.2015 09:32:28 отговори + 13 0
Относно организацията има една много сериозна забележка:
бирата свърши почти в началото на концерта.
Другия път организаторите би следвало изрично да предупредят, че осигурената бира е в скромни количества!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tormi 25.09.2015 08:41:31 отговори + 12 15
Звукът не ми хареса Бирата свърши, колата за уискито също .... не беше моя концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Яско Хаяско 25.09.2015 08:33:49 отговори + 15 2
Било е уникално изжвяване. Жалко, че е на близо 500 км от мен и посред дългаааааа, тягостнаааа работна седмица! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Toad 25.09.2015 08:32:09 отговори + 12 4
Звука беше недостатъчен.. беше супер тих. Не е логично да гледам Machine Head и да чувам какво си говорят тея зад мен. Отидох и на трибуните там беше по-добре но пак недостатъчно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fobos 25.09.2015 08:32:04 отговори + 26 7
Прекрасен концерт - организацията, звукът, групата... Истинска "поголовна сеч"! Поздравление на замесените!

P.S. Пушачите са прасета!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spt3r 25.09.2015 09:40:16 + 22 0
Пушач съм, но не мога да не съглася с мнението досто тъпо да пушиш в залата. Не стига че беше задух и не стигаше въздух ами и някой да ти пуши ма главата !! ГАДНО Е!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Noodles 26.09.2015 21:27:12 + 1 5
Брат, това е Метъл концерт, трябва да е свинщина, размазвация и мазало! Ходи да слушаш Николина Чакърдъкова и това е.... Ходя, на концерти от доста време, едно втреме хората си взимаха найпстарите обувки и дрехи за целта .... Последният път на Бодом, един чичак ми направи забележка, че много съм се бутал !!!! Такива хора местата са им пред монитора на компа и това е, Последния път на Ласт Хуп и Вендета бяхме 400 човека, но без пациенти и всички знаеха защо са там!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...---... 27.09.2015 00:12:57 + 3 1
Noodles, представите ти за метъл концерт май са доста спрели. Някои метъл концерти вече нямат нищо общо с размазвация и свинщина, хората искат да гледат и да слушат, без да ги блъскат някакви подивели индивиди. Затова ходи си на Ласт Хоуп и Вендета и на подобни концерти и не се навирай там дето ще ти правят забележки, че се буташ или просто се дръж подобаващо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Noodles 27.09.2015 10:19:32 + 0 2
Метъл концерта не е място точно за тези хора!!!! Винаги така ще бъде ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...---... 27.09.2015 10:38:50 + 2 0
Метъл концерти разни. На групи като Бодом все по-често ще отнасяш забележки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".