FAUN ще свирят за пръв път в България през декември

26 апр 2024, 11:17 ч. 863 / 68 3
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

FAUN с първи концерт у нас на 8 декември!

Феновете на фолк метъла ще се срещнат с любима група!

BGTSC представя: Очарователните FAUN, които ще гостуват за първи път у нас на 8 декември в столичния клуб Джой Стейшън! Цяло щастие е, че турнето „East & Central Europe Tour“ на фолклорния колектив ще се случи и феновете на средновековния фолклор ще успеят най-после да се срещнат и с тях в България.

FAUN коментират: „По време на турнето „East & Central Europe Tour“ през този ноември и декември ще свирим основно песни от настоящия ни албум „Pagan“, както и избрани песни от историята на FAUN. Щастливи сме да обявим също, че на това турне ще посетим страни, в които никога не сме свирили преди. Сигурно е, че ще представим изживяване в най-добрия му вид."

FAUN са от водещите групи в света в смесването на средновековни инструменти и музика със съвременни ритми и модерна музика. Имат издадени единадесет студийни албума от които пет са били в топ 10 на немските класации за албуми, а някои от тях достигат и челни позиции (например албумите "Pagan" и "Midgard" достигат до #3).

Също са номинирани три пъти за най-голямата немска музикална награда „Echo“. Албумът "Von den Elben" е с платинен статус, а "Luna" е със златен!

FAUN имат в историята си над 1000 сценични участия на различни фестивали и музикални форуми из целия свят, а по време на концертите публиката и феновете им винаги се вълнуват. Музиката, която изпълняват е разнообразие от виртуозни изпълнения на средновековни инструменти, полифонични вокали и архаични бийтове.

Стилът им е определян като паган метъл, фолк рок, даркуейв, а също  средновековен фолк с келтски и скандинавски мотиви, но какъвто и стил да откриете в изпълненията и на концертите на FAUN музиката им си остава приказка и пиршество за душата.

Не пропускайте приказката FAUN за първи път у нас!

Билети ще се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim.bg от 26 април [поръчай онлайн]. Ограничено количество промо-билети ще се продават до 30 април, включително. Електронната версия на пропуските не е необходимо да бъде отпечатана, а ще могат да бъдат сканирани директно от телефон.

Деца и непълнолетни могат да присъстват на събитието само с придружител с попълнена декларация. До 7 годишни влизат без билет, но с придружител с попълнена декларация. За придружителите се изисква редовен билет.

BGTSC са член на сдружението „Сцена музика“и спазва Етичния кодекс за дейността на организаторите на концерти в България!

Предстои обявяването на допълнителна информация.


още за:

FaunBgtsc
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Wolfgang 27.04.2024 22:39:06 отговори + 2 0
Те не са типично метъл фолк група, по-скоро езически фолк, фолк рок, също имат и дарк уейв елементи,но имат много яки песни! С удоволствие ги слушам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 28.04.2024 12:20:18 + 0 0
Аз не мога да се сетя за една тяхна метъл песен. Просто качествена фолк музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 26.04.2024 12:37:44 отговори + 9 2
Ха! Тези викингкелти са много интересни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".