Фен арестуван след публикуване на текст от песен на EXODUS във "Фейсбук"

5 сеп 2014, 09:49 ч. 941 / 5 8
пред./следв.

   31-годишният James Evans е бил арестуван за "терористична заплаха" след като е публикувал във "Фейсбук" следния текст от песента "Class Dismissed (A Hate Primer)", от албума на EXODUS "Exhibit B: The Human Condition" (2010): "Student bodies lying dead in the halls, a blood splattered treatise of hate. Class dismissed is my hypothesis, gun fire ends in debate." Според 14News.com, много институции са получили тревожни обаждания за публикацията, а съдебната заповед гласи, че Evans е арестуван защото "е заплашвал да убива ученици и персонал в училище." Той е освободен на 3 септември, след като е прекарал осем дни зад решетките, делото му е отложено за шест месеца, като мъжът ще трябва да премине оценка на психическото му състояние.

   Мениджърите на EXODUS са излезли с изявление, че групата не провокира тероризъм и насилие и че чрез ареста на този човек се нарушава правото на свобода на словото, гарантирано от американската конституция. Китаристът на групата Gary Holt разпространи коментар, в който се обяснява, че песента "Class Dismissed (A Hate Primer)" е посветена на случая с корейския студент Чо Сюн Ху, който на 16 април 2007 г. застрелва 30 души и се самоубива. Текстът на парчето отразява събитията през погледа на умопобъркан и не призовава към насилие. След случая със стрелбата в началното училище "Санди Хук" от 14 декември 2012 г., EXODUS вече не изпълняват песента на концерти.

   EXODUS ще издадат новия си студиен албум, "Blood In, Blood Out", на 14 октомври чрез "Nuclear Blast". Сред гост-изпълништелите в творбата са китаристът на METALLICA Kirk Hammett и фронтменът на TESTAMENT Chuck Billy.

 

 

exodus

още за:

ExodusJames Evans


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ббб 6.09.2014 11:55:56 отговори + 2 0
От американеца на тази планета по-тъпо няма! Тъпотията им граници не знае! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 6.09.2014 11:47:20 отговори + 1 0
Внимавайте какво пишете по форуми и фейсбуци. И в българия (нарочно с малка буква) има "слушатели/читатели" от службите за сигурност и защита на държавата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

м.д. 5.09.2014 15:57:21 отговори + 0 0
с тоя вокал Exodus са отвратителни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хеймс Джетфийлд 5.09.2014 15:29:10 отговори + 1 0
Между другото, ето какво се случва в също толкова демократичната Великобритания:
https://www.facebook.com/video.php?v=847910358553565
Тези демонстранти със сигурност не слушат дет метъл!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хеймс Джетфийлд 5.09.2014 15:26:33 отговори + 1 0
Може би съм го казвал и преди, ще го кажа пак: Хитлер навремето докато е слушал Вагнер е твърдял, че неговата музика въплъщава арийския идеал, поради тази причина и до ден днешен Вагнер е забранен в Израел. И к'во толкова?! Самият Вагнер е живял и творил дълго преди раждането на национал-социализма, музиката му с какво е виновна, че Хитлер си е градял плановете за хилядолетен райх докато е слушал "Валкириите"!?
Същото е с метъл музиката в днешно време, няма да се замислят какви проблеми имат в обществото си (а те имат не един или два проблема), но ще си намерят веднага някоя изкупителна жертва, обикновено хеви метъла, понякога хип-хопа и видеогрите, друг път нещо съвсем друго. Важното е, че истинските проблеми никога няма да се решат, а само ще замазват очите на стадото!
Интересно ми е ако беше публикувал някой генгста рап текст, нямаше ли да го опандизят заради членуване в мафиотска структура!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


'Murica 5.09.2014 12:43:26 отговори + 1 0
Ех, ужасно! Какъв ли зъл човек ще да е тоя, сигурно вече е избил сума народ, та решил сега да загатне по фейсбука къде ще стреля пак. Такова нещо само в Америка може да се случи...
Обаче никой няма да пипне някой, който поства неща от типа на "smoke weed everyday", че то тоя може да е от мексиканския наркокартел, а???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 5.09.2014 11:55:36 отговори + 2 0
Америка... Естествено. Държавата, където шоколадовите яйца са забранени, защото са опасни, обаче няма проблем да запишеш деветгодишно дете на уроци по стрелба с узи:
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-28948946
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Huko 5.09.2014 11:20:44 отговори + 1 0
И тва се е случило в "земята на свободните и дома на смелите" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".