Гледайте целия концерт на ЕПИЗОД от 5 юни с участието на певеца Димитър Аргиров

1 авг 2021, 07:59 ч. 1500 / 16 6
пред./следв.

   На 5 юни родните хеви метъл ветерани ЕПИЗОД изнесоха уникален концерт в клуб "City Stage".

   Събитието бе в две части - "Средновековие" и "Възраждане". Именно първата бе нещо невиждано и нечувано от дълги години - изпълнение на песни от първите албуми на групата по текстове на френския "прокълнат" поет Франсоа Вийон, при това с бившия фронтмен Димитър Аргивов (Dimmi Argus), участвал в бандата още през 1988 г. Звучат класики като "На оня свят", "За прошка моля всички аз", "Чака ни поп", "Да пържим завистливите езици" и епосът "Молете се".

   Във втората част завърналият се след боледуване вокалист Емил Чендов пее познатите по-късни композиции по текстове на възрожденски поети като Иван Вазов, Христо Ботев, народни песни в метъл вариант и др. Изпълнени са "Аспарух - земя завинаги", "Законите на Крум", "Моите песни", "Ако умра ил загина", "На прощаване", "Майце си", "Хаджи Димитър", "Батак" и "Хайдути".

   По-долу може да гледате видео от целия концерт. Кадрите са на телевизия "СКАТ" и бяха пуснати от ЕПИЗОД в "YouTube" вчера, 31 юли.

 

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


MetalHeadbanger 2.08.2021 18:22:06 отговори + 19 4
Не съм бил на концерта,но мога да изкажа само адмирации!Още помня как се кефех на техните концерти на които съм бил.Особено на тези през 90-те и в началото на 2000-та.В средата и края на 90-те правиха концерти-походи срещу мизерията.Но за мен най-великият им концерт беше на Царевец във Велико Търново по случай промоцията на албумът им "Свети Патриарх Евтимий". За мен те са неизменна част от моята младост,пък била тя и наивна.Част от моето израстване...А и благодарение на тях доста хора откриха БЪЛГАРСКИТЕ ПОЕТИ и разбраха,че и на РОДНИЯТ ни език може да се пее....Така,че респект...За някои може и да са банда само за рокерски събори,но за мен са група дала изключително много за развитието на БЪЛГАРСКАТА сцена.Може и да не са най-виртуозните инструменталисти,но пък точно в това им е чарът.А относно текстовете им ВИНАГИ са били с послания.Дали в ранният им период когато бяха по френските класици,текстове писани от тях самите или по НАШИТЕ КЛАСИЦИ...Казвам едно голямо БРАВО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

New Wave of Bulgarian Blac 2.08.2021 15:32:54 отговори + 22 2
Добре са им се получили старите песни, за нас, по-архивните набори, "Молете се" си беше истинско съкровище на родната пост-соц сцена. "Епизод" забиваха много яко, само си пуснете кадри от 1991 в "Универсиада", а тогава даже залагат повече на хореографията. На О.Ч.З се виждат децата, които избраха "металния" звук пред рапа и диското Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

NeVs 2.08.2021 01:08:31 отговори + 5 22
Мъка!.. Пълна скръб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 1.08.2021 18:38:12 отговори + 16 4
Браво на групата! Добре са го измислили и направили. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кърт Douglas 1.08.2021 14:00:19 отговори + 8 21
Толкова е тъжно... наистина...защо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мрънкач 1.08.2021 08:55:37 отговори + 8 18
Защо? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".