Глобяват "Fender Europe" с 4,5 млн. паунда заради ограничение върху цени при разпродажби

25 яну 2020, 12:22 ч. 967 / 8 5
пред./следв.

   Британското ведомство за защита на конкуренция и търговията "Competition & Markets Authority" наложи рекордна глоба на европейското поделение на американската компания, производител на китари и други музикални инструменти и оборудване, "Fender".

   На дружеството "Fender Europe" е разпоредено да плати 4,5 млн. паунда (близо 10,5 млн. лв.), затова че е ограничавало онлайн магазините и търговци, предлагащи продукти на компанията, да намаляват цените им под определена минимална стойност. "Fender" са изисквали продуктите им да бъдат продавани само на цена равна или по-голяма от дадена от тях стойност между 2013 и 2018 г.

   Това е прието за сериозно нарушение на законите за защита на конкуренцията в Обединеното кралство. Нещо повече - служителите на "Fender" са се опитвали да прикриват нелоялната практика като налагат ограниченията предимно устно и в минимална степен в писмена форма. "Неприемливо е компаниите да пречат на потребителите да могат да купят техните стоките на възможно най-добри цени", пише в мотивите си CMA.

 

още за:

FenderFender Europe


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Cronos 25.01.2020 21:33:34 отговори + 1 5
Големите "гиганти" с техните закърнели таралясници издишват пред новите фирми и азиатското производство, сега са удавник търсещ сламка... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

олд метъл 26.01.2020 21:26:31 + 2 0
ей, капацитет, сиромашкия, сигурно не знаеш какво е фендер!

Това е религия, нещо като мерцедес и харли дейвидсън!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 26.01.2020 21:42:54 + 3 0
Като гледам как си написал Фендър, защо не си написал Харлей? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 27.01.2020 16:55:01 + 0 0
Я кажи, кои нови фирми визираш?
В случая се коментират някои финансови практики, не качествата на инструментите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

force 25.01.2020 14:54:29 отговори + 6 2
Така, така...Сега започват да се чудят от къде да източват кинти. Тепърва ще става по-зле на острова! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".