GODSMACK свириха на първото издание на "Summer Chaos Festival". И не бяха сами!

17 юни 2015, 09:54 ч. 8414 / 11 48
пред./следв.

   По традиция, обусловена от множество фактори, големите рок и метъл събития у нас се случват в София. Единственото друго място в България, на което ежегодно могат да се гледат някои от известните имена в тежкия музикален жанр, е превърналата се от малко крайморско градче в наша морска рок столица Каварна. Е, спорадично, в различни градове, през годините се организираха отделни големи рок/метъл концерти. Пловдив, Ловеч, Варна, Берковица, Стара Загора... На всички е ясно, че мащабно музикално събитие се прави трудно извън столицата ни, особено ако желанието на организаторите е то да се превърне в традиция. В опит да разчупят статуквото "София-Каварна", "M. E. Music", със съдействието на община Бургас, организираха "Summer Chaos Festival", който се състоя на 16 юни, на бургаския стадион "Лазур". На събитието бяха поканени четири чуждестранни и една българска група, а дали експериментът е успешен и ще се превърне ли "Summer Chaos Festival" в традиционен, ще разберем догодина.

   Честта да открият първото издание на фестивала се падна на симпатягите от THE POMORIANS. Родната банда, предвождана от Янко Бреков, стъпи на бургаската сцена в 15:45 ч., създавайки (съвсем очаквано) купонджийско настроение у постепенно прииждащата публика още с първата си песен. Специално за представянето си в Бургас, THE POMORIANS бяха подготвили по-твърд сет от онова, което сме свикнали да гледаме и слушаме на техните концерти. И как иначе, когато след тях пред публиката щяха да се изявяват имена като BIOHAZARD, AMORPHIS, PAPA ROACH и GODSMACK. Странната смесица от пънк, метъл и, от време на време, реге, с която THE POMORIANS се представиха на (вероятно) най-големия концерт в кариерата си, накара доста хора да припяват и танцуват на музиката им, а те от своя страна не пропуснаха да ги зарадват с превърналата се в радио хит песен "Обичам". След около 30 минути на сцената, Янко и компания си взеха довиждане с нас, за да отстъпят място на следващия изпълнител.


   Един час BIOHAZARD, дори на светло, под облачното - за щастие - небе, е зареждащо начало за който и да е фест. Зареждащо в стилистиката на ритник в зъбите. Но след който ти иде да скачаш от кеф. Което правиха всички на стадион "Лазур", докато бруклинци, открили сета си с "Shades of Grey" от великия "Urban Discipline" (1992), разбиваха с класики само от първите си три албума. Бандата стъпва за трети път на българска земя, след двата предишни концерта в София, и доволно пипнатият звук, достатъчното пространство за зверски съркъл пит и превъзходната форма на групата безспорно направиха изявата им повече от запомняща се. И за верните фенове, и за незапознатите, участието на четиримата на "Summer Chaos Festival" показа, че въпреки железния професионализъм и годините опит, момчетата продължават да излизат с хъс, способен да захрани малка атомна централа. "Tales from the Hard Side", "Love Denied", "Punishment" бяха само част от парчетата, които до едно звучат истински и агресивно от сцената и препотвърждават мястото на BIOHAZARD в историята на хардкора и в съвременната музикална сцена. Няколко реплики на български, фенове, изкарани на сцената за последните две парчета – дребни жестове на респект, които само подсилват ефекта от чупещата глави музика и вдигат много високо летвата за следващите участници на фестивала. Scott Roberts, Billy Graziadei, Bobby Hambel и Danny Schuler се прибраха след "Hold My Own" и оставиха в Бургас стотици много доволни и десетки понатъртени стари и нови свои почитатели.

Сетлист:

01. Shades of Grey
02. What Makes Us Tick
03. Urban Discipline
04. Wrong Side of the Tracks
05. Down for Life
06. Survival of the Fittest
07. Tales from the Hard Side
08. Victory
09. Black and White and Red All Over
10. Five Blocks to the Subway
11. Howard Bеach
12. Love Denied
13. We're Only Gonna Die (From Our Own Arrogance) – кавър на Bad Religion
14. Punishment
15. Hold My Own

 



   Точно в обявения час – 18:15 ч., на сцената на стадион "Лазур" излязоха финландците AMORPHIS, за които това беше петото посещение у нас. Музикантите започнаха с две песни от последния си албум "Circle" (2013). Проблемите със звука им бяха очевидни, въпреки лекото подобрение след първите една-две песни. Знаем, че музиката на AMORPHIS е комбинация от твърди рифове, красиви китарни мелодии и клавирен фон. За съжаление, по време на участието им на "Summer Chaos 2015" някои от елементите "потъваха" в мътния и небалансиран звук и това определено ощетяваше изпълнението им. На терена нещата бяха приблизително приемливи, но на седалките под козирката на стадиона беше трудно да се различат отделните инструменти. Все пак, AMORPHIS изнесоха представление на доста високо ниво и компенсираха техническите проблеми с професионализъм. За феновете им, дошли специално заради тях, това бяха незначителни подробности и аплодисментите им бяха красноречиви. Чухме великолепните "Silver Bride", "Drowned Maid" и "The Smoke", както и по-твърдите "Towards And Against" и "Sampo". Финландците логично заложиха на репертоар от последните 8-9 години – от присъединяването на настоящия им вокалист Tomi Joutsen, а периодът на Pasi Koskinen беше представен от едва две композиции: "Against Widows" и "Into Hiding". През това вече близо десетилетие в групата, Joutsen успя напълно да убеди недоволните от напускането на Pasi, че именно той е най-подходящият му заместник. Дори думата заместник не е съвсем коректна, тъй като двамата са много различни като певци, а като фронтмени разликата е дори още по-осезаема. Концертът им на сцената на "Summer Chaos 2015" беше поредното доказателство. Tomi освен, че изпълнява безупречно и чистите и тежките си вокали на живо, има една особена харизма, която като че ли изпълва цялата сцена и те кара да приковеш поглед в него. На фестивали от подобен тип обаче, съществува вероятността голяма част от зрителите да не са именно твоята публика и AMORPHIS го усетиха по време на последната "House Of Sleep" – един от най-големите им хитове; когато опитите на Tomi да разпее тълпата с припева на песента, се оказаха доста неуспешни. Така или иначе, финландците направиха много силно шоу и заредиха публиката подобаващо за това, което следваше.

Сетлист:
01. Hopelеss Days
02. The Wanderer
03. Sampo
04. Silver Bride
05. The Smoke
06. Drowned Maid
07. Against Widows
08. Towards and Against
09. You I Need
10. Into Hiding
11. House Of Sleep

 



   Малко преди 20:00 ч., под оглушителни аплодисменти, на сцената се появиха калифорнийците PAPA ROACH. С напредване на вечерта, многохилядната тълпа започна да изпълва все повече стадиона и за началото на сета на PAPA ROACH около три четвърти от терена беше зает от публика. Музикантите започнаха ударно – "Face Everything and Rise" от съвсем пресния им едноименен албум "F.E.A.R." И въпреки, че музиката им е доволно твърда, на живо PAPA ROACH звучат дори още по-тежко. Още от първата песен стана ясно, че техническите проблеми от сета на AMORPHIS са в миналото и ни предстоеше нещо голямо. За втората си песен музикантите направиха скок от 15 години назад във времето, за да разтресат "Лазур" с класиката си "Between Angels and Insects" от 2000 г., по време на което публиката се включи подобаващо в шоуто. PAPA ROACH продължиха да редуват по-ново с по-старо парче, като поддържаха адреналина на високи нива. Групата свири адски класно и стегнато. Личеше, че всичко при тях е отработено до най-малкия детайл от представлението им – от внимателния подбор на песните до комуникацията с публиката. Трябва да отдадем заслуженото признание на фронтмена Jacoby Shaddix, който с убийствена лекота ръководеше шоуто в желаната от него посока, а невероятната публика го следваше безотказно, на където и да я поведе. За изпълнението на "Blood Brothers" Jacoby слезе долу при феновете, сякаш да демонстрира, че действително между групата и публиката няма граница. Хилядите на "Лазур" пяха с пълно гърло, подскачаха като един и изобщо показаха, защо българската публика се слави като една от най-отдадените на любимците си.

   За втората половина на концерта на PAPA ROACH слънцето услужливо се скри зад хоризонта, за да дойде ред и на качественото светлинно шоу. Разбира се, музикантите бяха запазили за тогава някои от най-големите си хитове като "Getting Away With Murder", "Scars", както и може би песента, на която дължaт успешната си кариера: "Last Resort". За около час и 10 минути на сцената, PAPA ROACH демонстрираха безпощадно висока класа и определено си създадоха много нови фенове у нас. Какво шоу само, а кулминацията на вечерта всъщност предстоеше…

Сетлист:

01. Face Everything and Rise
02. Between Angels and Insects
03. Where Did The Angels Go?
04. Blood Brothers
05. Broken Home
06. Broken As Me
07. Forever
08. Gravity
09. Kick In The Teeth
10. Getting Away With Murder
11. Falling Apart
12. Scars
13. Lifeline
14. Warriors
15. Last Resort
16. … To Bе Loved


 

 


   Ето, че настъпи и моментът, в който една от най-популярните банди в хард рок и метъл жанра за последните двайсетина години, най-накрая стъпи и на българска земя! Sully Erna (вокали, ритъм китара), Tony Rombola (соло китара, беквокали), Robbie Merril (бас) и Shannon Larkin (барабани) влетяха на сцената в 21:30 ч., започвайки своето изпълнение с едноименната песен от последния си студиен албум "1000hp", излязъл на музикалния пазар миналата година. Концертът в Бургас бе първият (и един от малкото) от европейското турне на GODSMACK, на който те бяха главен хедлайнър. Като прибавим и факта, че до момента американците имаха в цялата си двайсетгодишна история едва около 35 концерта на Стария континент, то едва ли някой ще се изненада от меко казано радушния прием, който GODSMACK получиха на стадион "Лазур". Нека си припомним и онова, което Sully Erna каза наскоро в интервюто си специално за читателите на WeRock.bg: "Вълнуваме се за концерта в България повече, отколкото за всеки друг от турнето". Или с други думи, всичко говореше затова, че тази вечер ще бъдем свидетели на един здрав метъл концерт, от който и публика, и група, ще останат доволни. Точно така и стана.

   В продължилия около час и половина сет GODSMACK очаквано представиха няколко композиции от новия си студиен албум. Освен вече споменатата "1000hp", зрителите чуха още и чудесната "Something Different", по време на която те бяха призовани от Sully Erna да скачат заедно колкото се може по-високо и да бъдат колкото се може по-шумни, таке че да ги чуят чак в "шибаната Русия". "Generation Day" и "What's Next" затвърдиха усещането, че времето, когато GODSMACK ще спрат да правят качествен рок, е все още далеч. Изключително удачен избор на нови песни, които да бъдат изпети пред публиката – и четирите парчета са със запомнящи се мелодии и текстове, а и зрителите ясно показаха, че се забавляват еднакво добре както на тях, така и на най-големите хитове от по-старите албуми на групата. И като заговорихме за класики, то няма как да не споменем, че GODSMACK имат достатъчно количество мелодии и текстове, които през годините влязоха под кожата както на верните им почитатели, така и на не малка част от метъл феновете изобщо. "Straight Out of Line" накара множеството на терена да обезумее, като пред сцената буквално вреше и кипеше. "Cryin' Like a Bitch" беше посрещната с неистова радост от GODSMACK-фанатиците, окупирали първите редове, а част от тях, крещейки с цяло гърло, се опитваха да надвикат неуморимия Sully. Трудна, да не казваме невъзможна за постигане цел, защото освен, че е в чудесна форма, той ги и умее тези работи. И то доста добре. Показа го и в "Keep Away" от дебютния едноименен албум на GODSMACK и изненада публиката с изпълнението на "The Enemy", която по принцип не присъства в сетлиста на бандата, който тя изпълнява на това турне.

   Една от малкото композиции в изпълнението на GODSMACK, която беше със сравнително по-бавно темпо, бе "Moon Baby", но смазващите и рифове не дадоха възможност на феновете да си поемат глътка въздух. Изключителна китарна мощ от страна Rombola! "Batalla de los Tambores" пък разведри атмосферата, показвайки ни, че Sully Erna е могъл да стане страхотен барабанист. Той започва своята музикална кариера именно с палки в ръце, но в последствие решава, че амплоато на вокалист и (от време на време) китарист, ще му отива повече. Така или иначе Erna седна зад втори комплект барабани и двамата със Shannon Larkin направиха класно барабанно шоу, подпомагани от Tony Rombola и Robbie Merril. В тази интересна импровизация чухме и откъси от рок и метъл класиките "We Will Rock You", "Back in Black", "Walk This Way", "Creeping Death" и "Moby Dick". Sully за пореден път поиска помощ от публиката по време на "Whatever", когато зрителите трябваше по даден от вокалиста знак да крещят "Go Away!", след което пред сцената бе организиран и мощен съркъл пит. Първото гостуване на GODSMACK у нас (можеше да бъде второ, ако Erna не се беше разболял през 2012-а) логично завърши с най-големия хит на групата - "I Stand Alone". Песента доби огромната си популярност благодарение на участието си в саундтрака към филма "Scorpion King" и с течение на времето се превърна във визитната картичка на GODSMACK.

   В заключение ще кажем, че би било наистина хубаво, ако "Summer Chaos Festival" не остане еднократен, а се превърне в традиция. Бургас заслужава подобно ежегодно събитие и метъл феновете в България само ще спечелят, ако в концертния им календар се появи още една дата и още една дестинация. А ето и какво изпълниха GODSMACK на дебютното издание на фестивала, което събра на стадион "Лазур" около 10 000 зрители:

Сетлист:

--- Intro: For Those About to Rock (AC/DC)
01. 1000hp (1000hp'14)
02. Crуin' Like a Bitch (The Oracle'10)
03. What's Next (1000hp'14)
04. The Enemy (IV'06)
05. Straight Out of Line (Faceless'03)
06. Awake (Awake'00)
07. Generation Day (1000hp'14)
08. Something Different (1000hp'14)
09. Kееp Away (Godsmack'98)
10. Love, Hate, Sex, Pain (The Oracle'10)
11. Voodoo (Godsmack'98)
12. Moon Baby (Godsmack'98)
Бис:
13. Batalla de los Tambores – including:
--- We Will Rock You (QUEEN cover - part)
--- Back in Black (AC/DC cover - part)
--- Walk This Way (AEROSMITH cover - part)
--- Creeping Death (METALLICA cover - part)
--- Moby Dick (LED ZEPPELIN cover - part)
14. Whatever (Godsmack'98)
15. I Stand Alonе (Faceless'03)

 

Текст: Екип на WeRock.bg
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни ще намерите и над 140 снимки от "Summer Chaos Festival 2015":

GODSMACK
PAPA ROACH
AMORPHIS
BIOHAZARD
THE POMORIANS



Коментари   (48)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ddj 26.07.2015 21:18:02 отговори + 0 0
Гкеево Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Boko 24.06.2015 08:08:48 отговори + 2 0
Стига сте говорили глупости! Няма значение къде е концерта, който иска - ще отиде, където и да е. Забележки имам единствено към община Бургас - стадиона много прилича на стадион Локомотив, т.е. една съборетина. Не пишете простотии ако не харесвате някоя група, а просто си стойте вкъщи и не си давайте парите. С цените и опашките на концертите ще трябва да се свикне - неизбежни са. Просто се забавлявайте!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пипи 22.06.2015 20:02:16 отговори + 4 0
Невероятен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angerfist 22.06.2015 19:05:19 отговори + 0 0
Жалко, че ги изпуснах. (( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 22.06.2015 00:48:21 отговори + 5 1
Папа Роуч размазаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Димитър 21.06.2015 11:02:25 отговори + 5 0
Страшен концерт !!! Който не е бил там а е рок фен е изтървал мнооого!!! Годсмак показаха какво е да си висша класа!!! Папа Роуч бяха за мен изненадата на вечерта, на живо тези момчета къртяяят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ами 18.06.2015 23:33:16 отговори + 5 5
Годсмак разбиха просто, но за организацията не мога да кажа нищо хубаво. 2 часа чакане за храна как ви се струва? Както и затворени тоалетни на трибуните, отворени входове между терена и трибуните - за да могат спокойно да минат хората с най-евтините билети в най-скъпите сектори. Това с пускането на билети за седящи беше пладнешки обир при условие, че можеше да се седне там и с билет за правостоящи. Мизерия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 18.06.2015 09:45:28 отговори + 46 3
Концерта беше супер-мега-гига-турбо як! Ходя по концерти от 1991г. - Содом. Някои тук не са били родени тогава. По-добре е, че беше в Бургас а не в София. На всички концерти извън София се чувствам много по-добре, по-културно и по-спокойно, отколкото на софийските. За съжаление концертите в "провинцията" са много по-малко. По този повод Хеменгуей е казал "Всичко, което не е на морето е провинция". Аз не съм от морето; от В. Търново съм и съм съгласен с това. Сега по същество. Бях дошъл за Годсмак на първо място и за Аморфис - на второ. Аморфис ме разочароваха. Не сам заради звука. Просто нямаха енергия. За това не можаха нито да разпеят, нито да подгреят публиката. Според мен трябваше да са преди Байохезърд. Папа Роуч ме изненадаха приятно. Не бях ги слушал до сега. Не са моята музика, но много ми харесаха на живо. После си дръпнах и студийни албуми..., ами звучат ми по-комерсиално. Модерно - да, излъскано, технически перфектно, ама ... , абе по-скоро като филмова музика, ако ме разбирате. От техните парчета могат да се сглобят няколко саундтрака за съвременни филми в които участват тийнейджъри, например Дивергенти и т.н. Това не е критика. Пак казвам, изненадаха ме приятно. А Годсмак...., човече...тия са абсолютни професионалисти! Аз не бях фен на Годсмак до преди 2-3 години. Честно казано и сега не съм. Но тия свирят като богове! А за Съли Ърна нямам думи! Тоя се раздаде, скъса, смаза, отнесе, прегази публиката с гласа си, с вокалната си техника, с присъствие, с лидерство...., абсолютен фронтмен и лидер на банда. Представих си същата музика и песни на групата, но с друг вокалист. Ако го сменят например. Еми, не си го представям. Няма да го бъде. Уникален глас, уникален човек, въобще не се пестеше...; тоя пич се надпяваше с публиката. Караше ни да пеем и пееше над нас. Абе пълна лудница. Много съм впечатлен от Годсмак на живо. Ако въобще дойдат втори път, няма да се поколебая пак да ги гледам. За организацията: Бях предубеден, заради Гани, но този път се представи много добре. Бих казал отлично. Нямам забележки по организацията, времето за излизане на групите - нямаше закъснения, нищо. Опашките за бира бяха поносими. Не съм чакал повече от 10 мин. Виж тия за храна и безалкохолно бяха безумни. Там въобще се отказах. Че кой ти пие вода на рок концерт бе братче! Пък и за супер-жадните, отвън имаше чешмички, безплатни, че и работеха. Много-много добър концерт. Отказалите се и недошлите по някакви причини, спокойно могат да съжаляват. Не злорадствам. Препоръчвам им следващият път да дойдат. P.S. Не съм платено рекламно лице на Гани, не познавам Гани и не съм самият Гани. Обикновен метъл фен съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

abigail 18.06.2015 12:16:18 + 21 0
Коментарът! Браво, човече. Личи си, че имаш Мнение. И познания. Вместо комплекси - като преобладаващите тук.
А това, че всеки, написал добра дума за концерт на Гани, трябва да се извинява, говори много, много зле за провинциалната българска психика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 22.06.2015 18:38:49 + 0 0
Аз пия вода по концерти, анатемосай ме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яско Хаяско 18.06.2015 00:02:26 отговори + 13 4
Ни един по сериозен коментар за концерта............. групи , изживяване и т.н............. Само някакви квартали, кой - къде - на кого, лук......... и кой къде да ходи!!!!!!!! Все едно чета постове под новина в сайт за поп - фолк!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всичко от Битълс до...................................... ..... Сепутлута, Криейтър и т.н. си е яко и трябва да се уважава. Всеки с предпочитанията си и вкусовете си.

Хау!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 17.06.2015 22:31:39 отговори + 3 1
В Каварна е яко,ама в Бургас не било яко,логика.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Angry Chair 17.06.2015 21:13:10 отговори + 20 13
В София този лайнъп щеще да направи поне 20 - 30 хиляди публика! Колкото и да не е приятно да се признае ние сме едно голямо село като държава и банди от такова естество нямат място по провинциални квартални стадиони! Само от логистична гледна точка доста народ е спестил присъствието си (в това число и моя милост), още повече че събитието е по никое време - втория работен ден от седмицата! Иначе респект за групите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry table 17.06.2015 21:26:12 + 16 7
Локомотив не е ли квартален стадион ? Айде бе София! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry Bed 17.06.2015 21:52:33 + 9 13
Не е квартален. Клубен е. Приберете си родите от тук, че да дишаме по-спокойно и без мирис на лук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry ПИПЪЛА 18.06.2015 08:37:35 + 13 7
Във вените ти сигурно тече ярко червена софийска кръв.....тъп преселник с още по-тъпо изказване! Първо Бургас не е провинция и второ... Вие "градските" да вземете да си почистите малко,че лука на "селските" ви е най-малкия проблем. Мизерни столичани... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalchomaniq 18.06.2015 17:28:32 + 1 1
Angry ПИПЪЛА, самия факт, че се засягате на тема провинция и столица говори напълно достатъчно ))
Angry Chair, е много прав, че в голяма степен наистина сме село като държава. Колкото и да не обичам обобщенията, а и не деля на провинция и столица.
Да не говорим, че съм спорил с бургазлийка колко се дразнела на Spirit Of Burgas понеже се пълнил Бургас с "наркомани" по време на фестивала и най - вероятно голяма част от бургазлии имат същото мнение. Понеже имам някакви канали за инфо, разбрах, че някакви местни специалисти са отказали англичаните/ англичани организираха в началото Spirit/ и са хванали те да организират фестивала. Резултата го знаем всички! Едно пропуснато лято, а тази година обявиха Robbie Williams и поискаха 180 лв. за тридневен билет! Обявиха и Stereo MCs/ скоро не съм гледал какви други артисти и групи ще има това лято/, много са готини, но в София са идвали поне 3, 4 или 5 пъти. Пълен ташак!

Поздрави
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalchomaniq 18.06.2015 17:43:41 + 1 2
Та относно фестивали и концерти, София наистина е с едни гърди напред сравнено с почти всички други градове в България. И то за не толкова известни артисти и групи. Изключение поне според мен прави Пловдив. По другите градове определено не съм чувал да има големи концерти с добра посещаемост. Дано се раздвижат нещата, ама с хора дето слушат Тони Димитрова, Тоника и подобни е трудно. Нямам против тях, ама не са ми тръпка.
Миналата събота в София на парка на летището имаше много готин концерт на Dub FX с нямам идея точно колко човека посетители, може да е имало 1000. Но нека да се опитаме да познаем колко щяха да бъдат където и да е другаде в България.
И пак поздрави
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 22.06.2015 18:29:48 + 2 0
Angry ПИПЪЛА, коментарът ти отдалеч крещи за комплексарщина и инфантилност. Боклуците, мили мой/моя ги правят основно пришълците. И да, всичко извън София е провинция. Провинция не е лоша дума, но само тъп и комплексиран селтак я взима за такава. Ае чао. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анита 17.06.2015 20:52:35 отговори + 14 1
Концерта беше хубав и на мен ми хареса. Признавам си, отидох само и единствено заради Аморфис, но останах и за другите след тях. Бях без абсолютно никакви очаквания Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

QBall 17.06.2015 18:43:25 отговори + 15 3
Много яка статия, пресъздава точно това което аз изпитах на концерта, доброто и лошото (Аморфис). А за хейтърите по-долу, не знам, може би са гледали концерта от покрива на съседния блок, та им се е видяло рехаво. Отпред в погото си беше добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

N.S. 17.06.2015 18:41:06 отговори + 5 1
Silent Waters къде я чухте? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bmth 17.06.2015 18:29:55 отговори + 10 3
Все не сме доволни от нещо!! фестивалът беше супер! Другият път нека поканят и някоя модерна банда Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-елек 17.06.2015 22:30:27 + 7 8
Godsmack и Papa Roach ако не са модени групи,кои? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 17.06.2015 22:55:30 + 8 3
Battle Beast.
Това е модерна група, тоест - млади са, тъкмо набират популярност, харесват се на публиката и тъй нататък.

Така де. По-млади са, ако това се брои. Както и да е, съжалявам, че не отидох в Бургас. Даже билет имах, ама ми пропаднаха плановете и в момента ми е бая мъчно. Godsmack ме кефят.

Ама не бих ги нарекъл модерна група - не и при положение, че съществуват от двайсет години и издават от седемнайсет. Същото и за Papa Roach, впрочем - основани през 1993, издават от 1997... Млада банда, дума да няма.
Не знам, анти-елек, не ти ли писна да квичиш за модерни групи, при положение, че и модерните ти отдавна одъртяха?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bmth 17.06.2015 23:08:09 + 3 9
Нямам никакво намерение да споря с когото и да било, но моите извинения: papa roach и godsmack бяха модерни преди 10 години аз имам предвид групи като of mice and men, bring me the horizon
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 18.06.2015 01:01:35 + 9 1
анти-елек, я стига се излага с твоите представи за модерни групи, това, че ти ги харесваш не ги прави нито млади, нито актуални, нито модерни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 18.06.2015 10:56:20 + 7 1
Модерни групи? Добре ли сте? Кво ви пука кое е модерно и кое не? И кой по-точно го определя? Я стига наизустени глупости. Метълът и рокът са за хора с неостаряващи души, това е важното! Стилът и годината на създаване на която и да е банда нямат никакво значение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нещастници 18.06.2015 11:20:55 + 5 2
Така е на сьело. Искат фьешън. Без значение какво и как точно важното е да е фьешън. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 18.06.2015 15:50:53 + 3 2
Бе, те могат да си искат фйешън колкото си щът, ама като дойдат някои от групите, които изброиха, колко хора ще съберат? 100? 273? 461? Ще съберат колкото на Годсмак и Папа Роуч, ама друг път
Модерни групи, викат... Get the fuck out with this shit, man!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bmth 18.06.2015 19:41:27 + 2 0
Вие се хванахте за една моя дума и започна за пореден път този безсмислен спор... Аз останах доволна от фестивала ( както написах в първия коментар) и просто изказах кои групи бих искала да видя в България сега, а не след 10-15 години. Аз съм на 27 и преди десетина години се кефих на godsmack и papa roach. Това е то Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нещастници 17.06.2015 18:25:48 отговори + 25 5
Е какво? За пореден път Гани си направи концерт без фалове и като вече няма за кво да плюете това ви стана проблема - дали имало 1000 души повече или по-малко. Ще си останете мижитурки за цял живот. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tex 17.06.2015 20:39:29 + 2 15
Ти чуйш ли са кви тъпотии изкряка, бе, хахахаха, щастлива мижитурко, хахаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tex 17.06.2015 17:44:41 отговори + 5 21
Щом викат 10 хиляди, значи реално 7-8 хиляди. И тва даже им е много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-) 17.06.2015 15:38:10 отговори + 14 2
Ей младежи, не изпадайте в детайлност с неща, които явно не познавате.
Into Hiding няма нищо общо с "Pasi Koskinen периода", да не говорим, че по това време Amorphis вече са фактор в европейската метъл сцена, а Tomi Koivusaari дори има 50% вокално участие в Against Widows.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 17.06.2015 15:29:59 отговори + 25 2
Плюйте колко си искате. Важното е, че още една любима група дойде най- накрая и изкърти! Отидох само заради Годсмак и никога няма да забравя веселбата два дена поред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

А ВЕ 17.06.2015 15:15:07 отговори + 6 9
мегаяк фест със супергрупи!! А ве, истински ме разсмивате! то бива реклама, ама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


А ВЕ 17.06.2015 14:42:37 отговори + 4 5
КВИ СА ТИЯ БИГ МАК? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Софияниънс 17.06.2015 14:35:52 отговори + 1 18
Добре че беха Помориънс, че иначе Godsmack щеха да са сами. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ushikawa 17.06.2015 14:47:04 + 4 5
10 000 посетители си е подигравка за групи от такъв ранг! И част от тези групи са изцяло почитани от млади хора, феновете им са под 30 годишна възраст. Егати и държавата сме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стоян 17.06.2015 14:32:34 отговори + 6 2
Всичко беше добре, концертите бяха страхотни. Само една корекция - Amorphis със сигурност не свириха Silent waters Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Papa Roach 17.06.2015 14:15:16 отговори + 19 1
Жесток концерт. Доживях да видя още една от любимите ми групи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Леееко предоверен 17.06.2015 12:32:04 отговори + 16 15
На този събор имаше 10 хиляди ама друг път
Ако го пишете за да метнете Туборг - може
Другият път направете добра сцена и се постарайте тия с евтините билети да не се мешат със скъпите...а, забравих, че Ви е все тая!
Заслужавате си и предварителния хейт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ugly joe 26.06.2015 21:37:57 + 1 0
************!!! Да не те яд нещо,а?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 17.06.2015 12:12:40 отговори + 19 2
Страхотен концерт на Бостънските момчета. Доказаха и че са земни и купонджии предната вечер. Дано повторят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смех! 17.06.2015 12:10:41 отговори + 9 24
Като знам как в репортажите завишават малко бройката зрители ми става ясно как шумно обявеният "почти разпродаден" стадион е бил малко рехав. Жалко за Аморфис...не бяха за тоя фест. Сцената с тия размери е по-подходяща за "Цвете за Гошо", отколкото за стадион с такива групи. Дано да няма подобен фест друг път. Това се прави с много пари. Като ги нямаш- ходи прави концерти в клубове. Подигравка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stupid MIRO 17.06.2015 23:22:09 + 13 0
Плувай бе смех(оран). Преживей го без коментар! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 17.06.2015 11:08:53 отговори + 22 1
Отидох без очаквания и.... това е най-правилната тактика - Останах много доволен..... от Godsmack, другите няма да коментира, не са моята музика. Те и Годсмак не са, ама момчетата добре се представиха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".