Групата от роботи COMPRESSORHEAD набира средства за конструиране на вокалист

26 ное 2015, 07:22 ч. 846 / 5 5
пред./следв.

   COMPRESSORHEAD е германска метъл банда, съвсем основателно претендираща за титлата "най-тежка група в света". Тя е съставена от хуманоидни роботи, чието тегло несъмнено превишава това на реални музиканти. "Членовете" на COMPRESSORHEAD засега са трима - Stickboy - барабанист с четири ръце, Fingers - китарист със 78 пръста и Bones - бас. 

   Време е роботите да преминат към следващия етап от "творческата" си кариера - да попълнят състава си с вокалист и да издадат албум. За целта е стартирана краудфъндинг кампания, чиято цел е финансиране за конструирането на фронтмен. Създаването на "певеца" вече е започнало, но са необходими още средства. Най-вероятно той ще тежи около четвърт тон. Плановете са COMPRESSORHEAD да издадат албум с оригинален материал през пролетта на 2016 г. и да се представят "на живо" на фестивала "Wacken Open Air" като квартет. За записите ще им помага John Wright, работил с NOMEANSNO и THE HANSON BROTHERS.

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Владо/FETUS RAPE 26.11.2015 18:45:36 отговори + 0 3
Един оксижен и им решавам всички проблеми,мисля че има много кадърни банди по света формирани от хора от плът и кръв на които трябва да се обърне внимание и да се подаде ръка когато имат нужда,да се промотират или запишат своята музика!за такива неща трябва да се събират средства,а не за идеята на някого на когото му е през к**а за музиката и гледа само как да си лансира легото.за тея неща си има друг тип сайтове и хора! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъвси 27.11.2015 03:00:25 + 1 0
Баце, точно па сега всеки може да си записва квото и където иска. Стига ти една външна звукова карта и си в джаза... Тва да не са 70-те, че да трябва да те забележи някой. Ако си кадърен и знаеш кво правиш шси направиш албума сам и шси го качиш в ютюб, саундклауд, или разни подобни сайтове... Ако си добър - ще те забележат. И все пак няма как да очакваш средностатистическия олигофрен да те хареса, дори да си добър... Сам виждаш кво се слуша сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 26.11.2015 13:16:00 отговори + 1 2
А кой ш' композира тоз албум? Всъщност днес ни е забавно, но това е бъдещето на музиката. Не че живите музиканти ще изчезнат, но след 1-2 поколения, младите хора ще предпочитат музика композирана и изпълнявана от роботи. Така ще са в крак с новото, а не като нас, които тогава ще бъдем рок-динозаври. Ако някой ми беше казал преди 25г. "Чакай да те снимам с телефона" - щях да го помисля за луд Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъвси 26.11.2015 15:22:15 + 1 0
Вярно е, че технологиите напредват, но ме съмнява истинските ценители някога да предпочетат нещо направено от компютър пред гения на някой музикант. Освен това хората не могат да се идентифицират с бездушна музика, създадена чрез някви алгоритми, а както знаем музиката е емпатия в голямата си част. За да чувстваш нещо от нея трябва някой да е вложил нещо в нея първо. Тъй си мисля аз, де, пък може и да греша... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 26.11.2015 12:47:48 отговори + 3 0
ШИЗЖОФРЕНИЯ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".