Gus G. представи акустично първия си солов албум в клуб "Rock It"

26 сеп 2014, 12:53 ч. 1744 / 18 3
пред./следв.

   Във вечерта на 25-и септември, гръцкият китарист Gus G., познат ни като основна фигура в метъл бандата FIREWIND и като човекът, който замести през 2009-а Zakk Wylde в групата на Ozzy Osbourne, изнесе чудесен акустичен концерт в клуб "Rock It". Компания на сцената му правеше Mats Leven, добил популярност с изявите си в CANDLEMASS, THERION и KRUX. В интимна обстановка, пред около стотина зрители, двамата музиканти представиха основно песни от първия соло албум на Gus G. "I am the Fire", излязъл по-рано тази година. В много отношения концертът напомняше unplugged-изпълненията на групи като NIRVANA или ALICE IN CHAINS, въпреки че на сцената имаше само двама души. Gus и Mats не пропускаха да се шегуват един с друг между отделните парчета, поддържайки по този начин доброто настроение на зрителите, които пък от своя страна аплодираха бурно музикантите след всяка изсвирена композиция. Очаквано, най-добре от феновете бяха посрещнати няколкото изпълнени кавър версии на известни рок песни. "Temple of the King" бе съпътствана с изящно соло от страна на Gus G., напомнящо ни за най-силните години от кариерата на гениалния Ritchie Blackmore. Донякъде изненадващо, творчеството на Ozzy Osbourne бе представено не с някоя от песните от албума "Scream", в който китарите се изпълняват именно от гръцкия музикант, а с великолепната "Goodbye to Romance" от соло дебюта на Бащицата "Blizzard of Ozz". Баладата бе перфектно изпята от Mats Leven, който през целия концерт демонстрираше добрите си вокални възможности. Като най-силен момент за вечерта можем да посочим изключителното изпълнение на "Planet Caravan". Класиката на BLACK SABBATH логично получи най-много аплодисменти от публиката, а събитието за ценители завърши с файъруиндския метъл химн "World on Fire".

   Ето и пълен сетлист, а в галериите ни можете да разгледате и снимки на Gus G. и Mats Leven от акустичния им концерт в София:

01. Mу Will be Done (Gus G.)
02. Long Way Down (Gus G.)
03. Goodbye to Romance (OZZY OSBOURNE)
04. Eyes Wide Open (Gus G.)
05. End of the Line (Gus G.)
06. Mercenary Man (FIREWIND)
07. Temple of the King (RAINBOW)
08. Dreamkeeper (Gus G.)
09. My Loneliness (FIREWIND)
10. Just Can’t Let Go (Gus G.)
11. I Am the Fire (Gus G.)
Бис:
12. Gus G guitar solo / Planet Caravan (BLACK SABBATH)
13. World on Firе (FIREWIND)

Текст: Ози
Снимки: Герасим Трифонов

 

още за:

Gus G.Mats LevenBgtsc


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Димитър 29.09.2014 14:06:21 отговори + 1 1
Страхотно беше! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 26.09.2014 14:42:04 отговори + 9 5
Да. Беше супер. На Paradise Lost също беше супер. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мария 26.09.2014 14:18:39 отговори + 10 6
Благодаря Ви BGTSC!
За 5 дни 2 чудесни концерта! С нетърпение очаквам Sabaton и Blind Guardian!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".