INTELLIGENT MUSIC PROJECT "сътвориха поредния празник за българския рок"

21 сеп 2020, 11:47 ч. 1162 / 5 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Intelligent Music Project сътвориха поредния празник за българския рок

Изминаха още два дългоочаквани концерта на Intelligent Music Project – проектът на д-р Милен Врабевски, който от едно десетилетие разчупва статуквото на българската музикална сцена с новаторство, креативност и професионализъм. Проектът, в който за близо осем години участваха световни звезди като Джон Лоутън (Uriah Heep), Саймън Филипс (Toto), Джоузеф Уилямс (Toto), Kарл Сентънс (Nazareth), Джон Пейн (Asia), Ричард Грисман (River Hounds), Рони Ромеро (Rainbow), който в момента е основен вокалист на групата, както и още много други професионалисти от световна класа.

Intelligent Music Project е проект, който няма аналог на българската сцена не само заради брутално безкомпромисния си професионализъм и качествена продукция на световно ниво, но и заради това, че в момент на световна пандемия, когато много хора са затворени духовно в себе си, се осмели да осъществи подобно мащабно рок събитие и то само, за да зарадва феновете на рока!

Концертите бяха открити от емблематичната рок журналистка Елена Розберг, която представи с няколко думи човека с главно „Ч“ – душата и мозъкът на този Intelligent Music Project – д-р Милен Врабевски. Излизайки под бурните аплодисменти на софийската публика, на мен ми минаха доста мисли през главата, но една се открои ярко - колко ли му е трудно на този човек в сегашната ситуация на концертна дейност с този звезден състав, с тази сцена? Как се организира подобно мероприятие?!
Отговорът дойде от него самия: "Нека посветим за пореден път този концерт на добротворчеството, на нелогичното, което изглежда глупаво и безумно, което ни води към четвъртото измерение, за което не ни стига рецепторният апарат, но което ни прави одухотворени, издигнати и ефективни....". Няколко прости думички, които казаха абсолютно всичко и след които можеш не просто да се отдадеш на духовно просветление, но и да откриеш отговорите на много въпроси!

И всичко тръгна с хубавият рокендрол, музикантите бяха в стихията си, перфектно изсвирен беше всеки тон от парчетата от последните два албума на супергрупата „Sorcery Inside“ и „Life Motion“. Изредиха се “Looking for Тhe Feeling“, “Every Morning”, “Life Lingers” Победителят от X-Factor Славин Славчев, който се изявява като беквокалист в групата, изпя като фронтмен две парчета от репертоара на Intelligent Music Project, а след него на сцената се качи и специалният гост за давата от концерта на супергрупата на д-р Милен Врабевски - Негово Рок Величество – Йордан Караджов. За всеки роден почитател на рока е ясно какво място в историята на тази музика има той! Заедно с групата той за пръв път изпя на живо своята обща песен с Intelligent Music Project „Приказка“ и вдигна на крака публиката!
В София Стунджи заби едно от прословутите си извънземни сола и по нищо не се отличи от големите имена в световната прогресив сцена. В Бургас, обаче, имаше друга изненада... Стунджи замени барабаните с тъпан, а атрактивното му соло взриви Летния театър.

Няма да се впускам в подробности как продължиха концертите, те бяха със страхотна организация, супер мултимедия и уникален звук! Всичко беше разчетено до секунда, както предполага концерт на такива професионалисти. Без да изпадам в прехласване, но по-добър звук от българска група не съм чувал!

Тук искам да поздравя и хората, които обикновенно остават извън кадър на едно такова събитие - озвучители, осветители, организатори и т.н. Браво момчета, страхотна работа!
Рони Ромеро с типичното си неподправено чувсто за хумор не остави и за минута публиката да скучае, защото не е въпросът само да можеш да пееш, но и да можеш да задържаш вниманието на публиката! Голямата изненада и на двете вечери беше неговата годеница, пристигнала от Румъния, специално за двата концерта на Intelligent Music Project. Ромеро използва сцената да й се обясни в любов, признавайки, че тя е човекът, който е променил живота му.

Всеки който все още не е присъствал на концерт на Intelligent Music Project може само да съжалява, защото това не е просто рок концерт, а повече от вълнуващо преживяване! Но всичко е поправимо, разбира се! По време на концерта в София д-р Милен Врабевски обеща още много такива преживявания и дори заговори за далечна Япония! Ще чакаме и следващия албум, разбира се... Но аз вярвам не само на създателя и двигателя на Intelligent Music Project - д-р Врабевски. Аз вярвам и на човека Милен Врабевски, защото когато обедениш толкова чиста енергия, няма начин резултатите да не бъдат добри!

И нека да е с "...с хубавия рокендрол НАПРЕД!"

 

Калин Стефанов-К@РТ

 

    В галериите ни може да разгледате снимки от концерта в София.

 

intelligent music project with ronnie romero



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Разбирач 21.09.2020 13:29:10 отговори + 15 1
"Проектът на д-р Милен Врабевски, който от едно десетилетие разчупва статуквото на българската музикална сцена с новаторство, креативност и професионализъм. "
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".