"Katrin Music" отговарят с ново изявление за проваления концерт на THE RESISTANCE

6 ное 2015, 13:33 ч. 1890 / 5 16
пред./следв.

   Следва трета за днес публикация по повод отменения концерт на шведите THE RESISTANCE в София на 7 ноември. Първоначално организаторите от българска страна "Katrin Music" уведомиха за канселирането на събитието. Приблизително по същото време групата излезе с изявление в социалната мрежа "Фейсбук", в което обвинява промоутърите, че са измамници. Сега следва нова позция на "Katrin Music" за създалата се ситуация. Предаваме я дословно:

Основната причина, поради която концерта на The Resistance в София беше отменен е - неимоверно слабия интерес.

От месец-насам в интернет мрежата протича усилена рекламна дейност, за които ни съдействаха най-посещаваните метъл медии.

Във фейсбук не спирахме да спамим, не само ние, а и групите от българска страна LieVeiL и Eufobia, както и партньорите ни от eTicketsMall.

Разлепени са плакати и са раздадени флаери в повечето от по-посещаваните рок и метъл клубове в София.

The Resistance си определиха хонорар от 5000 евро, които искаха предварително, а отделно от тях, искаха осигурен транспорт, нощувки и кетъринг.

Оставяме настрана озвучаването и високите им изисквания за технически параметри на залата и техниката.

Продадените билети, бяха общо 7.

Въпреки всичко, дадохме всичко от себе си, за да се състои този концерт, но не се получи.

Камъчето, което окончателно обърна каруцата, беше, че след като резервирахме самолетните билети от Гьотеборг (от където се оказа, че няма пряк полет до софия) и Стокхолм малко преди да ги изпратим до Швеция, разбрахме, че китариста няма да може да лети, тъй като е на работа в петък.

Разбира се, безотговорно би било, ако не споменем и липсата ни на опит с чуждестранни групи.

Грешката, която отчитаме от своя страна е, че твърде много искахме този концерт и се съгласявахме буквално на всичко, дори и когато ясно се виждаше, че няма начин да дойдат повече от 20-30 човека, от които не повече от 10 с билети.

Ще отговорим на всички въпроси, стига да са зададени коректно.

И накрая:
Основната ни идея е - да радваме, макар и много малкото останали фенове на по-екстремния жанр.

 

 



Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Rock'N'Troll 8.11.2015 22:49:07 отговори + 0 1
Добре, че се изложиха още с първия си опит за концерт. Мислех да ходя на Grave & Malevolent, но тази случка ме отказа. Не желая да ставам свидетел на пародия на концерт, с участието на любими банди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ОГМ 6.11.2015 21:46:08 отговори + 3 0
Както обичаме да казваме в подобни случаи - набълбукали са се, хахаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 6.11.2015 18:36:36 отговори + 4 0
Без коментар... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodomit 6.11.2015 18:19:03 отговори + 8 0
То всичко OK, ама да видим какво ще стане на 14-ти и 17-ти. Че ако и тогава се осерат, по-добре никой повече да не чуе за тях! БГ фена се е напатил от пишман промоутъри, дано тия не са поредните! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Old School 6.11.2015 18:00:40 отговори + 9 0
5000евро хонорар, отделно самолетни билети и т.н. да речем грубо 15-16 хилки. Това прави около 650 очаквани човека. Тия организатори луди ли са или са прости? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ю сък 6.11.2015 17:04:47 отговори + 9 0
"Оставяме настрана озвучаването и високите им изисквания за технически параметри на залата и техниката."
Еййй, няма да се научите, "промоутърчета"...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Папурковски 6.11.2015 16:50:16 отговори + 18 0
Делото на Тони Кирката и Бай Иван Юзбашията е живо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

g 8.11.2015 00:17:56 + 1 1
Иван Лазаров почина на 7.10.2015г. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жив е той жив е 8.11.2015 12:57:36 + 2 0
Е явно се е преродил в Катрин.
Неизпратени самолетни билети, неплатен хонорар и оправдания с лъжи.
Почеркът е същия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ivo 6.11.2015 14:54:11 отговори + 15 0
"Гьотеборг (от където се оказа, че няма пряк полет до софия)"

"The Resistance си определиха хонорар от 5000 евро, които искаха предварително" - очевидно досега "Katrin Music" са определяли хонорарите на групите, които са свирили на организираните от тях концерти и са им плащали след концертите. Oh, wait... те нямат организиран нито 1 концерт...

Извинявайте за некоректните забележки.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кра 6.11.2015 14:42:00 отговори + 8 7
А някой няма ли да коментира защо има толкова малко продадени билети? Не оправдавам промотъра, но след като има фенове на тая банда, защо не са си купили билети предварително? Помислете, ако имаше достатъчно продадени билети, нямаше да четем тая новина сега, а феновете щяха да се готвят за концерт утре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Асо Пика 6.11.2015 18:17:48 + 15 0
Дрън-дрън... Феновете достатъчно са се парили от несъстояли се концерти от непознати промоутъри, така че моля - организацията на един концерт НЕ Е работа на феновете. Дали ще си купя билет пет месеца предварително или пет минути преди хедлайнера да излезе на сцената, си е лично моя работа. Организацията на един концерт и преговорите по условията му трябва да се основава на проучвания и професионализъм в преговорите от страна на промоутъра, а не от благоволението на феновете... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ппп 6.11.2015 14:30:32 отговори + 13 0
Булгасистански типични отпадни продукти са тия и толкоз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Поро 6.11.2015 14:17:34 отговори + 14 0
Не умеят да преговарят явно и въобще не им е ясна тази дейност. Или да се образоват, или да се откажат. Но да не обещават повече пари, които не са готови да загубят, иначе няма да стане никога. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

***** 6.11.2015 13:56:12 отговори + 27 0
Това с оправданията е детска работа. Много аматьорско изявление, да не говорим за оповестяването на хонорар - пълен абсурд. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Toad 6.11.2015 13:37:19 отговори + 35 1
Тея по-добре повече изобщо да не се занимават с подобни неща а да си къркат по дупките. В момента групата може спокойно да ги съсипе. Така ли публично се обявяват хонорари договори? Не просто са аматьори ами жалки глупаци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".