"Kavarna Rock Fest 2016", ден първи - все още "здрав като скала"

3 юли 2016, 14:26 ч. 3951 / 19 40
пред./следв.

   Единайсетият по ред "Kavarna Rock Fest" се завърна със старото си име в една критична година - първата без подкрепата на доскорошния "кметъл" Цонко Цонев, белязана от несигурност до последния момент - ще има ли концерти, или не. Организаторите от "Loud Concerts", отговорни за едни от най-силните издания в историята на фестивала, обявиха първите групи за Каварна едва през април тази година и заложиха на формулата 3:2 - три международни имена и две регионални банди (българска и румънска) за всеки от двата фестивални дни. Акцент на първия ден, 2 юли, бяха дългоочакваните завръщания на българска земя - на симфометъл законодателите THERION и мелодичната хард рок шайка на немския китарист Axel Rudi Pell - но дори тези събития не успяха да привлекат многохилядната публика, на която се е радвала Каварна в най-добрите си дни. Въпреки това фестивалът започна, силно и непоколебимо, "здрав като скала" и като едноименното парче на AXEL RUDI PELL.

   Първи на сцената на стадион "Калиакра" минути след 17 ч. се качиха изгряващите фолк метъл звезди от Сибиу, Румъния - E-AN-NA. Петимата младежи и момичето на клавишните звучаха като кръстоска между ELUVEITIE и ENSIFERUM с щипка от веселата енергичност на KORPIKLAANI. Облеченият в бяла везана риза фронтмен Andrei "Solomonar" Oltean залагаше предимно на харш вокалите и включи в арсенала си кавал и гайда, а партиите на акордеон бяха възложени на клавиристката Ioana Popescu. Бандата положи огромни усилия да накара публиката да се движи с жизнерадостни парчета като "Tinca Popii" и "Sarba Ciobaneasca", а пред сцената постепенно се събраха стотина души, любопитни да чуят самобитната музика, изпълнена изцяло на румънски език.

 

   След края на половинчасовия сет на северните ни съседи и кратка пауза за подготовка на сцената, програмата продължи с изява на обичаната родна банда ODD CREW. Васко Райков и компания подариха на своите фенове изпълнение на почти всички песни от актуалния си албум, "Mark These Words", излязъл през октомври миналата година. Вокалистът призова към бурни аплодисменти за преживелия изпитанията на времето фестивал в Каварна, който продължава да ни събира, и благодари на колегата си басист Мартин Стоянов, който свири мъжки въпреки пукнатата си китка. Сред сгъстяващата се тълпа (вече няколкостотин човека) се виждаха десетки тениски с името на бандата - малко български групи могат да се похвалят с толкова верни последователи. Накрая, след 40-минутно енергично и емоционално раздаване, ODD CREW се сбогуваха като на голям международен фестивал - раздадоха палки и перца и се снимаха за спомен с гората от вдигнати приятелски ръце.

Сетлист на ODD CREW:
01. Mark These Words
02. Lay Оn Me
03. Dead Man's Eyes
04. A Bottle of Friends
05. My Enеmy
06. Shapes In Grey
07. Bury The Sorrow
08. Forgotten
09. I Ain't Losing Myself


 

   В 18:50 удари часът за първото пришествие в България на езическите метъл воини от Кобург, Германия - петорката, предвождана от вокалиста Philipp "Freki" Seiler, се втурна на сцената на "Kavarna Rock Fest 2016", оцапана до уши в цветовете на войната, та чак Уилям Уолас би им завидял. Стегнатият, ритмичен и ударен метъл моментално надъха феновете и ги запрати в съркъл пит. "VARG означава "вълк" - обясни фронтменът (но няма пряка връзка с основателя на BURZUM, Varg Vikernes - б.а.). "Вълчата глутница", както наричат себе си музикантите, се е събрала преди 11 години и оттогава прави метъл "от приятели за приятели" - с такова посвещение подхванаха "Streyfzug". Но безмилостната атака на Silvester "Fenrier" Grundmann върху барабаните наложи принудителна пауза в сета заради счупен педал. Фронтменът Freki съобщи през смях, че викингските воини са строшили барабаните, и използва "почивката", за да раздаде няколко безплатни бири на феновете, които се осмелиха да се качат на сцената при него без тениски. Призивът му към нежната половина от аудиторията обаче не предизвика желания отклик. Щом барабаните отново влязоха във форма, музикалната "касапница" продължи с брутално танцувалната "Einherjer" и още няколко парчета, които изцедиха и последната капка пот от телата на вилнеещите фенове. VARG сложиха край с песен, посветена на любимата на вълците героиня, Червената шапчица, и се оттеглиха доволни в леговището си с обещание за нови срещи в бъдеще.

Сетлист на VARG:
Intro: Der grosse Diktаtor
01. Das Ende aller Luegеn
02. Revolution
03. Schwertzeit
04. Streyfzug
05. Einherjer
06. Wir sind diе Woelfe
07. Guten Tag
08. Rotkаeppchen


 

   С падането на мрака плахо грейнаха първите звезди на небето, а на сцената на "Kavarna Rock Fest 2016" минути след 20 ч. изгряха в пълния си блясък първите големи звезди на вечерта: симфоник метъл магьосниците THERION, в цялата им театрална прелест, с култовия китарист Christofer Johnsson начело. Мнозинството от българските фенове (с изключение на пътуващите в чужбина) за последно се бяха срещали с любимците си през ноември 2010, по време на шоуто им в претъпканата и душна софийска зала "Юбилейна". В Каварна шведите удариха директно с тежката артилерия и смазаха захласнатата публика с големия си хит "The Rise of Sodom and Gomorrah", който обикновено звучи "за десерт", в заключителната част на изпълнението им.

   След такова начало нямаше съмнение, че вече всяка душа на стадиона е в ръцете на вещите в занаята вокалисти - Thomas Vikstrom, подкрепян от нежните чародейки Chiara Malvestiti и Linnea Vikstrom (дъщеря на Thomas). THERION поведоха почитателите си на магично пътешествие из творчеството си, с акцент върху издържали проверката на времето албуми като техния пробив "Theli" (1996), както и "Secret of the Runes" (2001) и "Lemuria"/"Sirius B" (2004). От по-новите си произведения заложиха на парчето "Son of the Staves of Time" от "Gothic Kabbalah" (2007), а последните албуми "Sitra Ahra" (2010) и "Les Fleurs du Mal" (2012) останаха без представители. По време на изпълнението на "Typhon" младата Linnea (която е честа гост-вокалистка на KAMELOT в последните им няколко турнета) впечатли с харш вокалите си, докато яркорозовите ѝ коси се вееха като неземен пламък. С "Invocation of Naamah" пък Chiara толкова категорично демонстрира мощта си във високия регистър, че не остана съмнение защо на концертите не се допуска внасянето на стъкло.

   Около час след началото на сета на THERION лидерът на бандата застана пред микрофона, за да разкаже кратка история, как неговите родители били на меден месец на Черноморието и всъщност Christofer носи името на човек, когото майка му и баща му срещнали по време на посещението си в България преди толкова много години. Връзката между Швеция и България бе скрепена с трибагреник, който Johnsson пое от първите редове на публиката и развя над главата си под шумните овации на тълпата, а последвалото заключително изпълнение на химна "To Mega Therion" (или "Smoke on the Water" на THERION, както го нарече китаристът в скорошно интервю) окончателно взе акъла и секна дъха на всичко живо, докато двете гласовити грации Chiara и Linnea продължаваха да веят българското знаме. THERION се сбогуваха с любимата си публика, този път, надяваме се, за по-малко от шест години.

Сетлист на THERION:
01. The Rise of Sоdom and Gomоrrah
02. Cults of the Shadow
03. Typhon
04. Nifelheim
05. Vanaheim
06. Lemuria
07. Wine of Аluqah
08. Flesh of thе Gods
09. Invocation of Naamah
10. Ginnungagap
11. Son of the Sun
12. Son of the Staves of Time
13. To Mega Therion


 

   Цели 11 години бяха изминали от посещението на германския китарист Axel Rudi Pell и неговата група през 2005 г. на стадион "Калиакра", в съвместен концерт с MASTERPLAN, който бе предшественик на първото издание на известния тогава като "Kaliakra Rock Fest". Тази вечер Axel водеше със себе си Johnny Gioeli - вокали, Ferdy Doernberg - клавишни, Volker Krawczak - бас, и Bobby Rondinelli - ударни. Зад барабаните се усещаше липсата на небезизвестния Mike Terrana. Зажаднели за срещата с българските си фенове, музикантите нямаха търпение да залеят публиката с коктейл от енергични рок хитове със заразителни припеви и носталгични балади, които са запазена марка на групата. Началото пламна с мелодичния пожар "Fire" и незабавно премина в големия хит "Fool Fool", на който танцуваха и куфееха над 3000 души. Вокалистът Johnny Gioeli сърцато поздрави събралото се множество на български с лек приятен акцент: "Добър вечер! Как сте?" и допълни на английски: "Изминаха 11 мъчителни години…"

   Но както обикновено става, когато след дълга раздяла се срещнат стари приятели, разстоянието и времето бяха изтрити като с магическа пръчка и остана само насладата от мелодичните рок химни като "Nasty Reputation", "Burning Chains" и "Game of Sins", в които недвусмислено прозираше музикалното наследство на Ronnie James Dio, Ritchie Blackmore и RAINBOW, така близко до сърцата на българските фенове. Парещите сола на майстора Axel Rudi Pell украсяваха всяко парче (в "Strong As A Rock" дори се намери място за две!), а Johnny умело дирижираше публиката пред себе си, която с готовност му пригласяше в изпяването на припев след припев. Пауър баладата "Oceans of Time", една от най-известните композиции на AXEL RUDI PELL, прегърна душите на по-романтично настроените зрители. А в продължителното изпълнение на "Game of Sins" клавиристът Ferdy и барабанистът Bobby имаха възможност да се развихрят на инструментите си.

   Преди "Mystica" вокалистът разказа как по време на сесията за раздаване на автографи по-рано през деня един фен бил "паднал на колене и се молел като малко момиченце" да изпълнят именно тази песен. След изпълнението й Johnny благодари с кратка прочувствена реч, в която сподели: "Занимавам се с това от 30 години, вече съм възрастен човек. Но винаги всичко е било заради вас. Ако ви няма вас, няма музика, няма ме мен, няма ни нас."

   Участието на германските рокаджии бе на път да приключи минути след 23 ч., след близо час и половина музикален празник на рок носталгията, но нямаше как да се мине без бис. На фона на изящни тонове на пиано Johnny поде "The Masquerade Ball", която скоро преля в поредния химн - "Casbah" - и поредния шанс на публиката да разкърши гласните си струни. Вокалистът пък упражни отново хумора си и помоли феновете да си купят тениски от щанда за мърч близо до входа на фестивалната зона с думите: "Купете си фланелка, много съм гладен! Шегувам се!" Кулминацията на сета на AXEL RUDI PELL бе недвусмисленото заглавие "Rock The Nation" и след сбогуване на български с "Лека нощ! Благодаря!", в 23:30 щастливо уморени меломани се разотидоха по квартири, палатки или пред екрани, където да проследят кой надделява в епичната футболна битка за място на полуфинала на "Евро 2016" между отборите на Италия и Германия.

Сетлист на AXEL RUDI PELL:
01. Fire
02. Fool Fool
03. Nasty Reputation
04. Strong As A Rock
05. Oceans of Time
06. Burning Chains
-- Keyboard Sоlo
07. Game of Sins
-- Drum Solo
08. Mystica
09. The Line
10. Edge Of The World
Бис:
11. The Masquеrade Ball / Casbah
12. Rock The Nаtion


   След категоричното начало на единайсетия "Kavarna Rock Fest", за което си струва да се отбележи стегнатата, професионална организация (лесно влизане, никакви опашки за бира и тоалетна, чудесно озвучаване и голям екран, на който футболните фенове можеха да следят мачовете от европейското първенство), очакваме и концертите днес, във втората фестивална вечер. Предстоят изяви предимно на групи, които никога не са гостували в България: MYRATH, SOILWORK и нетърпеливо чаканите хедлайнери AVANTASIA, предвождани от Tobias Sammet. Румънците TIARRA и българите LAST HOPE ще подгреят публиката със сетовете си. Ние от WeRock.bg ще спазим традицията и ще ви държим в течение с включвания от мястото на събитието и подробни репортажи и фотогалерии след концертите.

 

Текст: Florimel
Снимки: Герасим Трифонов

 



Коментари   (40)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


................. 4.07.2016 18:22:15 отговори + 21 0
От Axel Rudi Pell получих точно това, заради което отидох - прекрасен рок и нечовешко добро пеене от Джони. Чух доста от песните, които исках да чуя, а чувството да видиш на живо любима група е несравнимо. Всички други глупости за кметове, организатори, посещаемост и тн. нямат никакво значение, защото когато човек може и иска да се забавлява, той просто го прави... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

КмиетАл 4.07.2016 09:53:35 отговори + 9 1
Догодина деф лепърд Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 4.07.2016 00:35:38 отговори + 4 6
И един въпрос, без заяждане, просто бих искал да знам: колко публика имаше? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaoc 4.07.2016 11:19:53 + 3 1
Първия ден сумарно около 2000. На втория не бях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaoc 4.07.2016 11:22:55 + 10 1
Но много трябва да съжаляваш, че пропусна Therion - рядко добър сет се получи. Просто се видя на физиономиите им колко се въодушевиха от радушния прием на публиката и от песен на песен вдъхновението им се вдигна на макс. Чисто технически - сетът също беше на изключително високо ниво, а вокалното представяне беше феноменално. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 5.07.2016 10:25:36 + 2 0
Абсолютно съгласен с хаос! Просто перфетктно изпълнение! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 4.07.2016 00:32:57 отговори + 2 19
Не отидох на феста, защото Therion не бяха хедлайнер. те са ми една от най-любимите групи. Доста нелогично решение беше да не ги сложат хедлайнер. Затова и реших да не се разкарвам до най-далечния край на България за кратък сет. Аз Therion пак ще ида да ги видя на техен си концерт някъде из Европа, не ми е проблем това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ми тъй ши е! 4.07.2016 08:50:23 + 8 1
Пак ли ти ве? Това твое мнение не е интересно на никой, написал си го само за да оправдаеш съжалението си за това, че не си присъствал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ми тъй ши е! 4.07.2016 08:53:56 + 8 1
13 песни малко ли са ти?
Или точно това е проблема? Видял си, че не са 5-6 песни и сега те е яд? Опитваш се да докажеш на себе си, че си постъпил правилно като не си отишъл.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 4.07.2016 08:57:48 + 2 12
Спокойно, гледал съм ги доста пъти вече, не се тревожи за мен. Просто странен избор на хедлайнер направиха. Затова и не бях там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Therion 4.07.2016 11:21:27 + 11 0
Да, изключително изключително нелогично решение и много странен избор беше Therion да не са хедлайнър. Точно заради това безумно решение по време на Axel Rudi Pell пред сцената имаше поне 2 пъти повече хора отколкото по време на Therion. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 5.07.2016 10:23:34 + 4 0
И на мен Therion са ми любима група - от всички групи на феста най-вече заради тях отидох, ама не бяха за хедлайнер. А и честно казано, не ми трябва да ги гледам на самостоятелен концерт и да слушам френските бози. Фестивалният им сет просто е жесток! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockFan 3.07.2016 22:53:41 отговори + 4 8
Бе ОК беше ама поне един водещ да бяха сложили. Преди със Звезди на фона на AC/DC, между групите, беше някак си по-различно. Създаваше се повече настроение между феновете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


КмиетАл 4.07.2016 09:55:35 + 13 3
Аз се радвам, че този лизач го нямаше. Въобще кметълските лакеи липсваха, беше ми писнало тия да ми се правят - няма покана-няма фестивал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.... 5.07.2016 14:55:02 + 3 0
Звезди първо да започне да слуша музика, че в предаването му се повтарят 15 групи и 100 песни. "Няма покана - няма фестивал" - хахахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Онзи 3.07.2016 22:53:16 отговори + 5 18
То пък оставаше и да има проблеми с бирата и входа, с всичките 600 човека... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Едно различно мнение 3.07.2016 22:08:57 отговори + 10 10
Човешкото поведение и мисъл, са уникално нещо, което може да изучаваш цял живот и пак ще срещаш изненади.
Знаете ли, че мислите на един човек се формират от поведението му, не обратно... замислете се!
Ако си дал пари за билет и си пропатувал незнам си колко километра, дори да не ти е харесал концерта, ти пак ще разправяш, че е било супер.
И обратно, ако до последно си се чудил, дали да си купуваш билет, и в последствие( посредством формирано от чужди мисли мнение) си решил да не го правиш, а в последствие се окаже, че е било, цитиерам: "незабравимо изживяване", много ясно, че ще се предържаш към старото си мнение...
Сега естественно, че като четете статия като тази, едните ще виждат само плюсовете, а другите минусите, и това е нормално за нашето общество!
Трябва да си много силен и уверен в себе си човек, за да притежаваш тази така рядко срещана способност, да променяш мнението си... няма да пояснявам в подробности как работи този механизъм, но ще ви помоля да се замислите, кога за последно сте променяли мнението си по някой належащ въпрос? отношението си към някой човек или публична личност? когато гледате клип във вбокс или четете някоя статия, на кой коментар вярвате? на втория, на третия? НЕ, Вие се доверявате на първия! Много малко хора са способни да формират собствено мнение и затова предпочитат да се доверят на чуждото и много често се придържат към него до края на живота си( не преувеличавам) ,само защото, то е първото което са прочели и не искат да губят "ценното" си време в разглеждане на други варианти .

Така де, изказах се, кой прочел, кой не, не е важно... важното е поне някой да се замисли над това!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 4.07.2016 11:52:49 + 3 5
Съгласен! Родния фен ще се изплюе върху всичко, което не съвпада с мнението му. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I spit on you 4.07.2016 12:54:22 + 8 2
Аз върху тебе плюя, нищожник с нищожник мега-гига-тера-досаден. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

................. 4.07.2016 18:41:05 + 7 0
Моето мнение пък е, че ти си поредният философстващ досадник, който не е написал мнението си за концерта. Само "дрън дрън дрън"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 3.07.2016 21:40:05 отговори + 14 2
2012 беше най-слабата година. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 3.07.2016 21:50:53 + 15 2
Така е, но 2012 кмет беше Цонко. И сега не е политически коректно да се казва, че е била най-слабата година Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 4.07.2016 00:00:21 + 13 3
Наистина, 2012 беше най-слабата година, с дребната, но съществена разлика, че тогава промоутърът беше напълно неизвестен и неопитен. "Лауд" определено не са такива. Другата, не толкова дребна, но още по-съществена разлика беше, че тазгодишният хедлайнер е по-популярен от всичките групи от преди четири години, взети заедно.

Тази година фестивалът със сигурност щеше да има много повече посетители, ако не беше меко казано безобразното поведение на Нина Ставрева - и под "меко казано безобразното поведение" имам предвид отменянето на новогодишния концерт под фалшив претекст, откровените лъжи, манипулациите на дребно, публичното оплюване на промоутъра, безумните ултиматуми и прочие. Не че поведението на Цонко в последните месеци беше цвете, де...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даааа 3.07.2016 18:31:42 отговори + 12 15
Loud са продали 700 билета.
Другите са продадени от Цонко "на зелено"
До година Фест няма да има.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цон 4.07.2016 12:18:16 + 9 3
Цонко, ти ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 3.07.2016 15:18:28 отговори + 22 8
Това паметта на хората по-точно липсата на такава или изопачаването на миналото е голяма работа. Ако след 3 години още има фест и ако се запази някаква цикличност и пак има смяна на промоутъра и спад - всички ще казват как до тогава вървял добре и изведнъж станал зле.
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ 2012 ГОДИНА БЕ ГЛУПЦИ?!?
2012 е най-ниската точка на този фест и вчера в никакъв случай не беше по-зле. Беше видимо по-добре.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


upper 3.07.2016 15:42:05 + 13 7
МАНИ го тоя клоун- Търлъка. Надали някой вече му обръща някакво внимание...Толкова е жалък, че нямам думи. Като му видиш ника и направо подминаваш. Такива жалки форумни тролове под път и над път. Лошото е, че тоя е типичния байганьовски трол на средна възраст, не някоя лапетия. Толкова по зле за него, ма е показателно за милата ни родина. Или ще е такъв, или ще е някакъв като "елечето", Като че ли иначе цъфтим и връзваме във всяко отношение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 3.07.2016 17:06:39 + 6 12
Клоун? Жалък? Трол на средна възраст? Майка ти не те ли е казвала, че е невъзпитано да обиждаш другите без причина? Кой е бил Бай Ганьо! С такъв манталитет и такива хора като теб нищо чудно, че милата ни родина отива по дяволите! Срам и позор! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

upper 3.07.2016 17:43:00 + 8 7
Ох, нацелих мястото , нали, дребно човече? А, добре, ако не ти 'аресва "байганьовец", ко ши кайш за "цонковец"? Двете се припокриват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 3.07.2016 17:58:23 + 9 11
Помислих си, че може да си от електората на Червената вещица. Само вие можете да сте толкова нагли! А пък може би ти си Червената вещица, тролеща по форумите? Това обяснява всичко... Извинете невежеста ми, кметице. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 3.07.2016 18:01:14 + 5 9
П.С. По-добре "цонковец", отколкото "байганьовка", каквато сте Вие! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

upper 3.07.2016 18:30:44 + 7 3
От разни електорати (АХАХАХА, "електорат" - божеее, божее,) можете да те само вий, жалките селяндури... То си ви е вградено в празните кофи. Пък си и личи кой е от нечий "електорат". Нали, байганьовче, или цоньовче, или бойковче. Кое най си харесваш, хаха? А, да, вече си каза. Куха лейка-100% бугаристанско производство. Айде, ходи цункай вожда по едно интимно място, Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 3.07.2016 18:52:00 + 3 6
Не е ли иронично, че след това изказване все още настояваш, че аз съм Бай Ганьо? Спирам да отговарям на коментарите ти, преди съвсем да съм ти паднал на нивото.

(и нека Один те срази с гръм и мълния!)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 3.07.2016 19:46:01 + 5 2
Не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 3.07.2016 14:50:00 отговори + 17 36
В сравнение с миналогодишните издания, снощи е имало рекордно ниска посещаемост - според новинарски сайтове едва около 600 души по време на Therion. Според някои от коментиращите е имало 1000 души за хедлайнера, други казват 2000... Съдейки по снимките мога да кажа, че е било бая празно снощи. Та стадион "Калиакра" има 5000 седящи места! Миналата година не можеше да се диша на стадиона - толкова много хора имаше! Кметицата ли е виновна за ниската посещаемост или липсата на интерес от страна на фена към групите?

Тази вечер ще остане в историята като гибелта на Каварна - един доскоро европейски град на път да се разруши - и една дългогодишна традиция, която постави България на световната карта (защото в днешни дни няма за какво да се бием в гърдите, освен малоумните ни политици, чалга културата, кюфтета и кебапчета). Надявам се довечера Avantasia да закрият подобаващо този обичай, защото догодина рок/метъл фестивал няма да има...

(според мен единствената причина тазгодишното издание все пак да се състои, е обещанието на Цонко Цонев преди да напусне, че фест през 2016 ще има)

А междувременно Червената вещица наскоро организира един цирк наречен "Kavarna Youth Fest", който по нейни думи възнамерява да превръща в "традиция". Само преди седмица в Каварна се състояха и дните на РУСКАТА КУЛТУРА. И това е само началото! Посещения на чичо Владо, концерти на Ники Минаж, паметници Живков и Сталин до тези на Дио и Георги Минчев не са изключени за в бъдеще. Цонко Цонев все пак беше прав...

Почивай в мир, Каварна
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

баткатасаудиту 3.07.2016 15:07:26 + 28 10
Цонко много яко цоцаше парички през общината за този фестивал и сега като му измъкнаха килимчето изпод краката, се чуди как да плюе. Ти да не си му глашатай? Жалко, че имаше потенциал фестивала и 10-ина година въреше горе-долу добре. Дано *********** Мартин от Лауд се споразумее с лелката от Каварна и продължат да действат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Amorph 3.07.2016 15:14:48 + 16 6
Много тъп коментар, чуек, много. Нищо общо с реалността Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Морския 3.07.2016 16:45:28 + 30 6
Доста хора искат да погребат Каварна жива. Но всички, които бяхме вчера и днес ще продължим, можем да кажем, че там си е като всеки друг път - купон и страхотна музика със супер озвучаване, което не се чува всеки ден дори и в София. Завиждайте и плюйте, пък ние ще се веселим Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даааа 3.07.2016 18:26:40 + 7 20
Пича е прав.
Каварна е бледо копие на себе си.
R.I.P
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 4.07.2016 07:39:07 + 9 2
Посещаемостта е ниска в сравнение само с посещаемостта на майка ти конплексирана! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".