Компилацията "We Rock for Ukraine" събра над 1600 лв. за 10 дни

16 май 2022, 11:45 ч. 1108 / 8 0
пред./следв.

   Изминаха 10 дни от пускането на благотворителната ни компилация "We Rock for Ukraine", в която 23 български рок и метъл банди обединиха сили, за да дадат помощ и надежда на пострадалите от войната в Украйна. До този момент, кампанията ни е набрала дарения в размер на над 1600 лв. Отправяме искрени благодарности към групите, които застанаха с името и труда си зад тази кауза и, разбира се - на феновете, които дариха средства, купувайки сборния албум.

   За десет дни близо 70 души се сдобиха с компилацията и се присъединяват към инициативата ни. Почти 60% от тях са дали по-голяма от минималната сума (5 евро). Няколко души са дарили по 50 евро, а най-голямата получена сума е 100 евро!

   Компилацията се разпространява дигитално чрез онлайн платформата за дистрибуция на музика "Bandcamp" - сайт, в който редица музиканти от цял свят имат възможност да продават творчеството си директно на своите фенове. "We Rock for Ukraine" може да бъде купена срещу символичната минимална цена от 5 евро (10 лева), като всеки потребите може да плати колкото повече прецени.

   "Bandcamp" удържа комисионна - 15% от всяка продажба, а при достигане на продажби, равняващи се на 5000 долара, това число пада на 10%. Посетете страницата werockbg.bandcamp.com за покупка и повече подробности.

   Приходите от "We Rock for Ukraine" ще дарим безвъзмездно на СУОБ "Мати Украйна". Това е неправителствена организация, в която членуват украинци, живеещи постоянно в България. Дружеството работи и в тясно сътрудничество с посолството на Украйна у нас. По информация на "Мати Украйна", към 15 април, от началото на войната са изнесли 35 тона хуманитарна помощ към Украйна. Помагат и на бежанците, които са потърсили подслон в България.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".