MEGADETH с мегаконцерт на 7 юли в София

8 юли 2016, 01:23 ч. 5044 / 10 60
пред./следв.

   Вчера, 7 юли, в столичната зала "Универсиада" се състоя третият концерт на траш метъл легендите MEGADETH в България. Както винаги, предвождана от неуморимия Dave Mustaine, бандата представи пред софийска публика 15-ия си студиен албум "Dystopia", който излезе на музикалния пазар в началото на тази година. Феновете на MEGADETH отдавна са свикнали с непрекъснатите промени в състава, като този път Mustaine доведе със себе си David Ellefson (бас, бекингвокали), Kiko Loureiro (китара, бекингвокали; ANGRA) и Dirk Verbeuren - барабанист на шведската мелодик дет метъл група SOILWORK, който бе привлечен на мястото на оттеглилия се Chris Adler. Без значение от имената обаче, четиримата музиканти демонстрираха нагледно защо MEGADETH са смятани за една от най-влиятелните групи в жанра, а творчеството им е сред основните "виновници" за развитието и популяризирането на метъл музиката в световен мащаб.

   Честта да открие концерта се падна на шведската метъл банда BEYOND ALL RECOGNITION, която е непозната на българската публика или поне на по-голямата част от нея. Това не попречи на музикантите да вложат цялата си енергия в опит да подгреят прииждащите фенове. Доколко успяха да се справят със задачата е отделен въпрос, а и едва ли BEYOND ALL RECOGNITION бяха най-подходящият избор за предгрупа на MEGADETH. Ако в момента не се провеждаше Европейско първенство по футбол, а Европейско първенство по вдигане на шум, то със сигурност шведите щяха да вдигнат купата още тази вечер и нямаше да чакат до финала в неделя, както отборите на Португалия и Франция. Така или иначе, в рамките на отделените им около 45 минути, шведите представиха авторски композиции от двата си албума ("Drop = Dead" от 2012-а и "Beyond All Recognition" от 2016-а), след което предоставиха сцената на хедлайнъра на вечерта.

   Третата MEGADETH инвазия по българските земи започна с траш класиката "Hangar 18". Разпродадената "Универсиада" посрещна на крака любимеца си, а в следващите близо час и 45 минути Dave Mustaine и компания "разходиха" публиката из някои от най-любимите ѝ места от дискографията на групата. Очаквано, акцентът падна върху вече споменатия албум "Dystopia", от който чухме цели пет композиции, първата от които беше "The Threat Is Real". Новите песни звучат убийствено на живо и са ярък пример за това, че Mustaine, независимо от напредването на възрастта, явно няма намерение скоро да спира с композирането на качествена метъл музика. "Tornado of Souls" ни върна във времената, в които Dave Mustaine, David Ellefson, Marty Friedman и Nick Menza заедно създаваха най-силните албуми на бандата и пишеха основни глави от историята на метъла. Логично, песента бе посветена на наскоро починалия Menza. Барабанистът си отиде от този свят едва 51-годишен, покосен от инфаркт.

   Dave Mustaine е с достатъчно музикален опит зад гърба си и е напълно наясно точно какво трябва да направи, за да подлуди феновете пред себе си. Най-лесно, разбира се, това става с утвърдени във времето и обичани от публиката песни - "She-Wolf", "Wake up Dead" и "Trust" - създадоха истинска метъл вакханалия пред сцената, а на желанието, настървението и отдадеността, с които четиримата музиканти свириха, могат да завидят болшинството съвременни групи, които се подвизават в тежките музикални жанрове. Феновете също не бяха безучастни. Освен че вдигаха неистов шум между песните, те насърчаваха и подкрепяха любимците си, които пък от своя страна ги възнаграждаваха с още и още траш метъл химни. И, ако METALLICA имат своя "Master of Puppets" или "...And Justice for All", то MEGADETH също могат да се похвалят с албуми, които дефинират жанра. От "Countdown to Extinction" прозвучаха "Sweating Bullets" и бисерът в творчеството групата "Symphony of Destruction", които нажежиха обстановката в "Универсиада" до краен предел. По време на "Симфонията" публиката не спря да крещи с пълно гърло "Megadeth! Megadeth!", точно както това се случва навсякъде по света, когато тази песен се изпълнява на живо, а основната част от този концерт завърши с политически ориентираната "Peace Sells".

   Естествено, Mustaine нямаше как да си тръгне от София, без да чуем и "Holy Wars... The Punishment Due", която беше запазена за биса и се превърна в последният свиреп траш удар, който публиката понесе тази вечер. А след като музикантите ни помахаха за довиждане от сцената, можем да кажем, че това, като че ли, беше и най-доброто представяне на MEGADETH в нашата родина. Първият концерт на групата у нас, състоял се през 2005-а в столичната зала "Фестивална", ще запомним предимно с лошия звук. Една петилетка по-късно такива проблеми нямаше, но пък тогава гостуването на MegaDave бе част от мащабното представяне на Голямата четворка на траш метъла в България и съответно Mustaine изнесе концерт със съкратен сетлист. Снощи, звукът беше сравнително добър (макар и леко пресилен на моменти), а като добавка, публиката се наслади и на пълнокръвно шоу. Няколко десетки снимки на MEGADETH и BEYOND ALL RECOGNITION можете да разгледате в нашите галерии, а ето и сетлист от третото гостуване на Dave Mustaine и компания в България:

--- Intro: Prince of Darkness
01. Hangar 18
02. The Threat Is Real
03. Tornаdo of Souls (Dedicated to Nick Mеnza)
04. Poisonous Shadows
05. She-Wоlf
06. Wake up Dead
07. In My Darkest Hour
08. Conquer... or Die! (instrumental)
09. Fatal Illusion
10. Trust
11. Post American World (2015)
12. A Tоut Lе Monde
13. Dawn Patrol
14. Poison Was the Cure
15. Sweating Bullets
16. Dystopia
17. Symphony of Destruction
18. Rattlehead
19. Pеacе Sеlls
Бис:
20. Holy Wars... The Punishment Duе


Текст: Ози
Снимки: Герасим Трифонов

 

megadeth

megadeth

megadeth



Коментари   (60)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Чичо Гошо 15.07.2016 06:57:02 отговори + 3 7
Звукът беше под всякаква критика. Дори Dave Mustaine се чудеше какво става в началото и обиколи всички три микрофона в началото да намери поне един който се чува. Вокалите бяха намалени за сметка на барабаните, които бяха усилени до края и все едно Dirk удряше върху кофи за боклук. Въпреки отвратителния звук и смъртната в тази порутена зала, Megadeth и Mega Dave дадоха всичко от себе си. Уникална и любима група! Дано дойдат отново, но този път организацията да е поверена на други. Тия явно не стават. Щом и Универсиада са букнали за такива група, явно не им стига акъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Питам за един приятел 9.07.2016 21:22:18 отговори + 10 12
Защо на този организатор никога не му се получават нещата? Звука винаги му е зле, въздух не стига, всички пушат, на баровете са неприятни хора?
Визирам двата концерта на Slash и Cradle of Filth.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Misery 20.07.2016 11:01:32 + 1 2
Предай на преатела си, че този организатор е организирал към 200, а не двата концерта, на които си бил. Предай му също така да прегледа клипчетата в ю-туб - всичко ще му стане ясно, вместо да му преразказваш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

blah 9.07.2016 11:17:39 отговори + 16 2
Поздравявам публиката, че при хвърлянето на палки и перца нямаше дивашко бутане и блъскане, ами хората съвсем културно и мирно си се придвижиха напред! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Васко 9.07.2016 09:08:40 отговори + 13 1
Много ми хареса аз бях на 5-6 метра от сцената фронтално. Направо ми падна главата. Ходих на доста концерти разнородно музикални и фестове но Мегадет ме изненадаха супер яко. Ясно че можеше звука да е по-добър но и залата можеше да е по-друга Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чичо Дейв 8.07.2016 18:16:24 отговори + 24 4
И аз съм много доволен от концерта. Бях се стационирал на седалките около пулта. Там звукът беше горе-долу добре. Можеше и по-добре, но съм слушал концерти в България с многократно по-лош звук. Да, първият Мегадет и последният Слейър са чудесен пример в това отношение - отвратително озвучаване.
Бирата била 3 лева. Ами, ходете тогава на концерти на СМЕ. Там напоследък е 4 лева, сигурно повече ще ви хареса. И да, жегаво беше, ама с такива зали в София - това е положението. Нито е първият концерт, на който сме се сварили, нито ще бъде последният. За жалост.
Важното е, че чичо Дейв ни разби и публиката се изкефи на макс. А мрънкалници винаги ще има. Техен проблем. Както някой по-долу спомена, най-много повече бръчки да си докарат
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пипи Дългото Чорапче 8.07.2016 18:15:01 отговори + 10 25
Това ако е траш............................ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чичо Дейв 8.07.2016 18:17:16 + 18 7
Това, ако не е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 10.07.2016 13:37:38 + 4 16
Мегадет са пълен смях... и моля ви не казвайте, че свирят траш - доста са далече от траша.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 8.07.2016 17:40:17 отговори + 15 6
Незнам кой какво не е харесал ама аз съм доволен Изкефих се .Даже и перце от MEGADAVE си хванах .
Единственото което не харесах са шведските педерастчета.
Ама те са друга тема за обсъждане .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

олд метъл 8.07.2016 16:16:28 отговори + 12 3
съжалявам, че не можах да дойда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nasko 8.07.2016 15:50:14 отговори + 24 5
Пропътувах пътя от Бургас, за да видя Megadeth и не съжалявам за секунда. Мноооооооооооооооооого големи са! И концерта си беше супер. Ясно е, че все на някой нещо не му е харесало, но всеки истински фен на групата се размаза снощи, пък кой каквото ще да пише....... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Н. Николов 8.07.2016 15:20:15 отговори + 26 5
Концертът си беше чуден. Може би най-добрият на Megadeth у нас.
Аз бях точно отдясно на кошарката с пултовете, до самата ограда, и звукът си беше относително зле.
От подгряващата група се чуваше само вокалът и думкането на барабаните. Китари и бас на практика нямаше. Освен това вървеше и някаква подложка на запис, синтезатори разни, което допълнително омазваше всичко. По мое мнение точно тези метълкор младежи са доста далеч от подходящата група, която да подгрее Megadeth. Иначе, ако ен друго, вокалът им реве много компетентно
За Megadeth звукът беше по-добре, но според мен заслугата е повече на самите песни, не на техниката, залата или операторите. На практика на всички по-тежки пасажи китарите се омазваха до неузнаваемост и се чуваха само барабани и някакъв вокал. Там, където самата песен е с по-камерно звучене, или двете китари свирят нещо различно звукът по-се ядваше. На доста места звукът на китарите беше изкривен до степен тоновете да звучат различно от оригинала. Даже се усъмних да не са драстично свалили строя, за да компенсират по-ниското пеене на Дейв Мъстейн. Според мен някои честоти бяха преиздути, други много свалени и като ефект тоновете птосто звучаха фалшиво. Басът на Дейвид Елефсън също беше ужасно изкривен и "пърдеше".
Иначе по мои впечатления групата се представи безкомпромисно добре. Стегнато, прецизно свирене. Професионално отношение, но без да е студено и арогантно. Може да звучи парадоксално, а и си е в голяма степен субективно, но от трите участия у нас Дейв Мъстей пя най-добре снощи.
Пичовете го могат и не се стискат да го покажат. Жалко само, че такива групи се представят и нас в кочини като Универсиада, Фестивална, Хр. Ботев и Зимния дворец...
Публиката, особено "на терена", се представи на висотата на групата, което си е половината от кефа. Отзад, на трибуните бая народ обаче седеше като на концерт на дует "Ритон", но все себе си знае Първият ред седящи места се бяха наредили като журито на "Мелодия на годината", само че с бири пред себе си Мен вратът ме боли, гърлото ми дращи, ушите ми шумят. С чиста съвест го пишем в графата "як концерт"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


RJD 8.07.2016 14:02:15 отговори + 17 1
Аз бях точно пред пулта и там звука беше ок, само от време на време вокалите на Дейв заглъхваха, и малко бяха пресилили касите. Другото беше ок. Подгряващата група бяха зле, излязох навън на третата песен. Мегадет няма да ги коментирам, достатъчно суперлативи има за тях в предишните коментари и аз съм напълно съгласен с тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 8.07.2016 13:47:50 отговори + 19 12
Относно статията - MEGADETH са си MEGADETH, няма какво повече да се каже.

Умишлено отидох след 20:50, надявайки се, че подряващата (бой) банда ще е приключила с хленченето и позирането си. Веднага щом влязох се наредих максимално близо до сцената в очакване на Дейв и компания. Веднага щом излязоха (малко след 21:15), като че ли земята започна да се тресе и феновете полудяха! Започнаха с една от любимите ми песни (Hangar 18) и в следващите близо два часа показаха на публиката и младите фенове точно какво е Истински метъл, в случай че подиграващата (бой) банда ги е объркала!

Не мога да коментирам климата, но както винаги звукът можеше да бъде и по-добър. Гласът на Дейв трудно се разбираше, дори когато говореше. Дори не знаех, че за изсвирили Dystopia и още няколко песни, докато не прочетох статията... а бях отпрех! Винаги съм казвал, че такива концерти са за стадиони, не за зали. Като изключим тези неща - MEGADETH изнесоха велик концерт! Отидох да се насладя на Истински метъл и точно това получих

Слава на Дейв! Слава на MEGADETH!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чернев 8.07.2016 14:49:28 + 12 2
По-скоро към и 30 почнаха, но за 15 минути няма да спорим. Иначе през почти цялото време се чудех толкова ли е скъп стадион "Академик"? Че дори да го бяха преградили наполовина, пак щеше да е по-добре от това снощи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анти на антинто на античн 8.07.2016 15:03:22 + 7 6
Уаау, Профанът изтрая два дни без да ни залива надълго и нашироко с профанщината си. Уаау, истински рекорд! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronoс 9.07.2016 00:17:33 + 4 4
Съгласен съм, мегадет са си за стадиона в Каварна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

баткатасаудиту 8.07.2016 12:53:59 отговори + 22 2
Пропуснах ги снощи, но ми се счупи карбуратора на 80-чката и парите ми отидоха там. Иначе съм голям фен и имам касетката на So Far, So Good ... So What! Понякога аудито я дъвче, но още става за слушане! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 8.07.2016 11:50:34 отговори + 28 4
Лошият звук не беше от залата, защото на UDO, на Accept, на Sabaton имаше много приличен звук (като се има предвид за какви децибели става въпрос всеки път при Accept). Получаваше се микрофония, пищене, за пръв път на концерт си сложих хартия в ушите, за да не оглушея.
За жегата: Не знам как е било долу, но на трибуната, като цяло, си се задушихме в собствен сос. Никаква вентилация, дори и да е имало - не се усещаше.
За Дейв: Прекрасно същество! Страхотно свирене, истински майстор! Сетлистът можеше да бъде и по-добър, но това си е субективно мнение. Много от любимите ми песни на Megadeth не се свирят на живо, така че проблемът си е мой. Иначе публиката беше подивяла и се представи страхотно!
Като цяло се получи добър концерт... С изключение на заглъхналите уши.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 8.07.2016 13:39:40 + 15 3
точно така, на няколко концерта съм бил преди в Универсиада и звукът е бил окей.

снощи беше ужасен и точно както го описваш - като че ли имаше микрофония и пищене, а не боботене както други пишат по-долу.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ratt 8.07.2016 13:48:19 + 11 1
Долу беше по хладно,плувахме в собствен сос и се усещаше лек хлад )))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ratt 8.07.2016 13:50:12 + 7 1
Долу беше по хладно,плувахме в собствен сос и се усещаше лек хлад )))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Messi 8.07.2016 11:50:14 отговори + 17 12
Абе тия където ми пишат,че звука бил супер...не знам...започнах да се чудя дали съм бил на концерта вчера!??За първи път ми се случва в тази зала толкова ужасен звук!Относно жегата вътре ... както и да е ...преживява се...ама звука Като почнаха шведите беше гаден и си помислих ,че за Мегадет ще го пооправят,ама...Нооо иначе се изкефих!Доволен съм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Misery 8.07.2016 11:18:28 отговори + 22 11
Концерт чук! Пълна зала, безупречна група, много добър звук, екзалтирана публика.
Супер изживяване!!! Жал ми е за хейтърите - всъщност не, не ми е точно жал, по-скоро изпитвам известно злорадство - трябва да си много, много тъжен и нещастен, за да не можеш да видиш хубавото, когато ти е дошло на крака. Да не говорим, че от толкова злоба се остарява рано и се появяват бръчки преждевременно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елена Кучкова 8.07.2016 11:42:30 + 15 17
Гани, ти ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Койчо 8.07.2016 11:48:29 + 15 16
Ако не е Гани, значи е някой явно изявен мазохист с глава в задника. Много добър звук? Да, ако си свикнал да слушаш mp3-ки на полуразвалени слушалки от левче... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 8.07.2016 11:13:04 отговори + 5 15
А да и бирата беше 3лв ... 3 лева! В каварна беше по 2лв - каква точно е разликата? Жегата в залата беше неописуема ... всъщност е доста описуема - всички се потяхме като свинки. Аз не обвинявам организатора, защото в София къде другаде да направиш концерт - Арената ще ти излезе на загуба. Но суперлативи от рода на "беше супер" и "не проувеличавайте" са от фенщина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бой Джордж 8.07.2016 11:21:54 + 12 3
Какви 2 лв, ти против Цонко ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

олд метъл 8.07.2016 16:19:58 + 7 5
бе ти на пъб ли си бил бе, алкохолик? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 8.07.2016 11:10:02 отговори + 14 14
Звука беше пълно *****! Най-скапания звук на концерт, на който съм присъствал у нас - просто се чуваше едно огромно боботене. И добре, че песните на Megadeth са достатъчно популярни, че да се разбира какво свирят, но да определиш звука като "такива проблеми [със звука] нямаше" е пресилено много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Megadeth 8.07.2016 11:55:26 + 10 10
Е, кой ти е виновен, че си си стоял "у вас"? Да беше отишъл на концерта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 8.07.2016 13:50:18 + 11 4
А ти на колко концерта си ходил - два, три? Въобще този концерт не може да се класира и в топ 20 на концертите с най-лош звук в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 8.07.2016 14:39:17 + 8 11
шшш, алоуу ... бил съм на повече концерти от колкото ти си си помислял да ходиш. Казвам ти - звука беше БОЗА! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Misery 8.07.2016 14:45:34 + 9 8
пич, в ушите се събира много ушна кал, ако не се чистят редовно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай Пешо 8.07.2016 10:36:43 отговори + 21 7
Концертът беше чук! Звукът беше на средно ниво. В пъти по-добър от на Слейър, не пишете глупости. И какво е това мрънкане? Водата, бирата, температурата, липсвали две песни от сетлиста. Ще каже човек, че сте фенове на Бийбър ))) Дейв разби! Аз доволен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 8.07.2016 10:21:40 отговори + 17 18
Ози, този репортаж може да се напише и без човек да е ходил на концерта. Никакви детайли и неща описващи самото изпълнение и случилото се между песните на групите и т.н. В случай обаче, че не си го писал предварително, те съветвам да отвориш старите броеве на Про-Рок или да почетеш малко от колежката си Florimel и да се научиш как се пише. Това всеки може да го драсне набързо на база сетлист.

А относно концерта - поне хората, които бяхме вътре се изкефихме доста на шведите, а и те на нас. Жалко, че бяха преебани с този кофти звук. А това със спартанския вик беше много яко.

Мегадет са си Мегадет. Но отново - кофти звук. Била съм на концерти в тази залата на които звукът е бил кристален (Sabaton, Blind Guardian и още). Не знам какво се случваше. Обаче на Дейв му личеше, че остарява - на моменти баш си рецетираше... вместо да пее

А за тези, които пушеха в така или иначе задушната зала поради липса на вентилация - МАЙНАТА ВИ, БЕ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


oldschool 8.07.2016 10:13:27 отговори + 9 21
с авторът май сме гледали различни концерти.. ужасна зала, изкривен и пищящ звук, скучен сет, особено по средата.. най-добрият им концерт според мен беше именно от 2010 с Биг 4, въпреки че беше само 1 час тогава

бтв, даже на Слейър преди два месеца беше по-добре звука, поне сравнявайки от там където аз бях тогава с където бях вчера
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

олд метъл 8.07.2016 16:22:19 + 8 9
еми ходи на пайнер, там ти е мястото... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Abandoned 8.07.2016 10:07:16 отговори + 11 12
Ужасна зала и звук, който в най-добрия случай може да бъде описан като посредствен. Лошо впечатление от бара - след чакане на опашка от 4-5 човека поисках вода и ми беше отговорено "няма". След 2 минути вода вече имаше в хладилника, но трябваше да чакам още 5-6 човека... Добре че бяха Megadeth да замажат отвратителната организация Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ratt 8.07.2016 09:39:28 отговори + 19 4
Яко си беше отвсякъде,само дето нямаше и грам вентилация и вряхме в собствен сос.Дейв се изкефи и той яко,щом накрая си куфееше макар и за минутка сам на сцената,нямаше го онова студено гърлено thank you,good night! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sss 8.07.2016 09:46:51 + 12 1
Абе имаше вентилация, макар да не беше включена на макс. Просто бяхме твърде много народ(крайно време е да се почнат такива концерти да се правят на стадион). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Минувач 8.07.2016 09:33:27 отговори + 17 2
Megadeth се раздадоха на 120%, страхотни бяха.

Уви, звукът беше под всякаква критика, ужасно пращане. Beyond all recognition звучеше още по-зле, заради лошия звук се чуваше някаква какафония (а те доста ми допадат). За пушенето да не говорим.... Толкова ли съвест нямат пушачите.
Напълно съм съгласен с предния коментар - трябва нова зала, която да е само за концерти. В тези зали с този отвратителен звук се губи половината от удоволствието, защото не можеш заради пращането да оцениш хубавата музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Чернев 8.07.2016 09:24:02 отговори + 30 3
Влязох малко преди края на Beyond All Recognition, за да ги чуя. Е, съжалих за това си решение. Омазани инструменти, прекалено изнесени вокали. С две думи - пълната програма.

Иначе за MegaDave впечатленията ми бяха сравнително добри/доста добри. С изключение на това, че на някои места Дейв се губеше в микса и касите се чуваха прекалено силно, положението се ядваше. Особено на фона на Slayer фиаското отпреди месец и нещо.

Крайно време е в София да бъде построена зала, която е предназначена само и единствено за концерти. Ако ще и да е само 3-5 хил. души макс. Защото соц. гордостите Фестивална, Универсиада и ко. издишат. А да - и до всички, които не можаха да сдържат да не пушат за час и половина вътре - Fuck you!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MalmSuite 8.07.2016 08:59:55 отговори + 37 2
Мъстейн е велик.
А за пияните прасета дето се блъскаха пред сцената: поне се къпете преди концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 8.07.2016 08:58:51 отговори + 18 2
Добавих двете липсващи песни в сетлиста. Благодаря за забележките.
На място отмятах песен по песен, но някак си съм ги изпуснал
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ohoboho 8.07.2016 10:25:46 + 9 2
Супер! Но все пак си беше малко събитие да я изпълнят за нашата публика това е третото изпълнение на Rattlehead през настоящето турне...можем да се почувстваме леко специални Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пикси 8.07.2016 08:20:53 отговори + 18 20
Лош звук, гаден бар, задушно и прашно!
Гани отново напомни за себе си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дикси 8.07.2016 08:39:34 + 21 7
Сигурно не е имало и къде да паркираш и за това Гани ти е виновен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гани ли си? 8.07.2016 10:45:10 + 16 9
Скъпи Дикси, знаеш ли смисъла на думата ОРГАНИЗАЦИЯ или групата е виновна, а?
Гани е най-слабият и мизерен организатор от години и такъв ще си остане!!!!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

олд метъл 8.07.2016 16:24:16 + 10 2
кви са тия алкохолици по метъл концертите бе ненапили се бе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гани ли си?,а ти знаеш ли 9.07.2016 10:18:28 + 3 4
Мизерна е калната ти и завистлива душица жалка! Бастун! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grumpi 8.07.2016 08:07:38 отговори + 14 2
Kiko Loureiro не е екс-Angra Остана си член и на двете групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър Николов 8.07.2016 08:02:33 отговори + 27 3
И аз съм доста доволен от концерта. Мъстейн е голяма работа! Страхотен китарист, вокалист и композитор. Отнесе ни тиквите снощи. Липсваха ми няколко песни, ама то не може всичко. Звукът - средно ниво. Ядваше се. Публиката също добре се представи, особено на последните няколко песни. Днес ще хриптя на работа, но ще съм усмихнат целия ден
Тия BEYOND ALL RECOGNITION ли са, какви са не знам, ама и не искам да ги знам и виждам повече. Цирк и шумотевица. То не бе крещяне и дране, то не бе чудо. Смляха ми мозъка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пикси 8.07.2016 07:37:22 отговори + 23 3
Голям Дейв, направо ни разби! Велики Мегадет! Да идват пак, вече нямам търпение
Подгряващите зле, зле, зле. Ушите ми още пищят от тях. За Мегадет звукът се ядваше, макар че можеше и по-добре. През 2005-а верно беше трагедия, тогава трудно разпознавах някои песни.
Супер снимки, благодаря!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 8.07.2016 01:34:28 отговори + 7 29
публиката пълна трагедия, май много ви дойдоха фъстъците Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

frost 8.07.2016 01:32:11 отговори + 25 4
Супер добро беше! Сигурно поне 2 дни ще ме боли гърлото и няма да имам глас. Само малко кратичко ми се стори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetaliuM 8.07.2016 01:28:35 отговори + 19 2
Пичове, вие малко сте пропуснали Rattlehead. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

da 8.07.2016 02:24:08 + 11 4
И "In my darkest hour"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ratt 8.07.2016 09:32:11 + 3 6
На Peace sells... ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".