Michael Kiske: "Шоуто в Ловеч ще бъде последно за UNISONIC за известно време и ще бъде запомнящо се"

23 сеп 2016, 10:59 ч. 2624 / 6 0
пред./следв.

   Новото издание на "Lovech Rock Fest" започна вчера, 22 септември, когато на терена на бившата казарма в града свириха КОНКУРЕНТ, SCARLET AURAAXXIS и PRETTY MAIDS. Днес, 23 септември, очакваме на сцената да се изявят AN THEOSКИКИМОРАRAGE и хедлайнърите на събитието - германската супергрупа UNISONIC. Фронтмен на последните е легендарният Michael Kiske, бивш вокалист на HELLOWEEN.

   Хер Kiske даде интервю за предаването "От другата страна" по радио "Варна" преди броени дни. Целия разговор на певеца с Мартин Николов ще може да прочетете скоро на нашия сайт. А ето и най-важното за концерта довечера в Ловеч:

Michael Kiske: Привет, Мартин. Преди да започнем, какво представлява този фестивал, на който ще участваме?

Казва се "Lovech Rock Fest". Провежда се в град Ловеч, който се намира в централна България и в него има много история. Също така ще свирите в старо военно поделение…
Нямам търпение да го разгледам. Особено когато имаме време. Тази година нямахме много участия с UNISONIC. Направих световно турне с AVANTASIA, но с UNISONIC имахме само няколко фестивални участия тук и там. Най-вероятно концертът ни в Ловеч ще бъде последен за известен период от време. Така че със сигурност ще бъде запомнящ се.

А защо ще си вземате почивка - заради подготовката на нов албум…
Не, дори не за това. Смятам да си взема една година почивка от групи и турнета. Не ми се занимава за известно време с музика. Искаме да запишем нов албум, но засега не се получава, защото Kai е зает, имаме и други планове, заради което ще поотложим тези планове за друго време.

Какво провокира напускането на Kosta Zafiriou?
Той беше мениджър на групата и в същото време свиреше и на барабани. Предпочете да остане зад кадър и да бъде само мениджър, без повече да сяда зад ударните. Свиренето на барабани не е лесна работа. Трябва да си постоянно в страхотна форма, а той е вече уморен от подобно натоварване.

Да те попитам за сетлиста на UNISONIC в Ловеч - готов ли е вече?
Ще бъде същият, който изпълнявахме на последните няколко концерта, плюс две или три песни отгоре. При вас ще свирим 90 минути, така че ще добавим още няколко композиции. Парчета от двата албума на групата, като добавим и "March of Time" и "I Want Out".

Без "Future World"?
Не, без нея. Направих я с Kai на "Wacken" за първи път от много време...


   Какво друго разказва Michael за "бъдещите си творчески планове", "житието и битието" на групите и проектите, в които участва, ще научите съвсем скоро.

 

kiske



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".