Michael Schenker обвинява брат си Rudolf, че краде и копира други музиканти

20 фев 2017, 08:35 ч. 2021 / 8 14
пред./следв.

   Китаристът Michael Schenker (екс-SCORPIONS/UFO) отново нападна своя брат и титулярен струнник на "Скорпионите" Rudolf Schenker и го обвини, че "краде неща" и "копира всеки друг, който е успешен".

   В последните месеци Michael даде няколко интервюта, в които критикува брат си и твърди, че той е възприел неговия стил и имидж. По-малкият от двамата заявява и че SCORPIONS са "изопачили" историята на краткото му пребиваване в групата. Michael е по-млад от Rudolf със седем години, но твърди, че той го е научил да свири на китара и да пише песни. По думите на MichaelRudolf е копирал всичко, което първият е правел заедно с певеца Klaus Maine, вкл. мелодии и всичко останало. И докато Michael се е забавлявал, експериментирайки с различни банди, Rudolf му е завиждал и се е стараел да му подражава, въпреки многократно по-големия успех, който има със SCORPIONS.

 

Michael Schenker Каварна



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


dido the great 20.02.2017 19:05:29 отговори + 2 5
Странно! На последният концерт на Майкъл в България се изпяха, ако не се лъжа, шест песни на скорпионите. При това звучаха ужасно в сравнение с оригинала. Сега седнал да плюе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 20.02.2017 21:20:36 + 4 1
Концертът е на групата Temple of Rock. В нея са Фран Бухолц и Херман Раребел от Скорпиънс, които заедно с Майкъл са работили заедно за създаването на тези песни и имат пълното право да ги свирят, а Дуги няма как да ги изпее с гласа на Клаус, защото притежава гласа на Дуги. С пълен член в изречение се членуват думи , които могат да се заменят с местоимението - ТОЙ! Той върши действието. Ако се заменя с НЕГО се членува с кратко членче- На концерта-на НЕГО.Майкъл не плюе. Аз му вярвам. Отношенията между двама човека може да са много сложни и това идва още от детството. Майкъл е по- голям като музикант от Рудолф , но е по млад. Той просто е себе си. MSG-,, Anytime,,- Божествен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 20.02.2017 21:54:16 + 5 3
Според мен Майкъл си плюе и се излага. Не защитавам Рудолф, ама може ли така да дрънкаш за брат си. Проблеми от детството, дрън-дрън, сбили се там, лапешка работа, кои братя не се поступват като деца. Това едва ли е причината.
Те имат и сестра, тя пък изобщо не успява като музикант, пък що не плюе.
Майкъл е по-добър музикант, ама е пиянде и митка от група на група, пък Рудолф една група е направил, ама каква. Талантът е хубаво нещо, ама понякога други качества носят повече полза и слава.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 20.02.2017 22:26:43 + 5 3
Ма защо трябва да се сравняват групите и защо винаги трябва да има разделение... Още по нелепо е да пишеш като недостатък това, че Майкъл е бил в много групи и като предимство, че Рудолф е бил само в една... Не го наричай пиянде- това си е лично негов избор какво ще прави с живота си. Разглеждай го като музикант. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 21.02.2017 09:19:34 + 2 0
Повечето музиканти са прекалявали с алкохола и наркотиците. Даже не мога да се сетя за трезвеници Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 21.02.2017 12:56:52 + 3 2
Така е, повечето музиканти прекаляват са алкохола и наркотиците, някои успяват да обуздаят тези навици и да не им пречат, други не успяват.
Майкъл Шенкър си е пиянде и мога да го наричам както искам. Разбира се, че е негов личен избор да пие или да ни пие и в коя група да свири. Но е известно, че си е имал конфликти с другите музиканти в групите заради навиците си. Ако това за теб е похвално и е да си себе си, за мен не е, защото човек има разум и воля, т.е. възможност да контролира поведението си. Не отричам способностите му като музикант, но да пише глупости за родния си брат, не му прави чест. Ако Майкъл е искал да е известен и богат колкото Рудолф, да си е налягал парцалите и да си е седял в Скорпиънс. Пък сега "гроздето е кисело" и дай да пишем щуротии, че да шумим около себе си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 21.02.2017 13:39:41 + 1 2
Ариел, по принцип това един човек дали е пиянде, наркоман и т.н. не е негов личен избор, защото това оказва влияние на близките му. Ако си живее в гората или на връх Мусала - тогава съм съгласен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 21.02.2017 14:13:26 + 3 0
Близките много често имат грешен подход към проблема и не търсят причината или начин да помогнат.Не е дадено на човек да знае какво му е на душата на друг човек и защо прави някои неща, ако не седне до него, не поговори и не намери правилния път към нея. Нищо не е случайно и без причина- включително и казаното от Майкъл за Рудолф. По принцип гениалните хора имат своите странности ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 21.02.2017 14:29:46 + 1 1
Съгласен съм за гениалните хора. Но и на тях не са им чужди страстите човешки. В случая мисля, че не е прав да говори така за брат си. Ако беше някой чужд - по се ядва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 21.02.2017 14:48:57 + 1 2
Майкъл е добър китарист, но чак до гениален не го докарва. Т.нар. странности са си пороци и оправдание за тях няма. За да помогнеш на зрял човек, първо той трябва да иска да си помогне, пък в случая май е точно обратното. Едва ли семейството се е радвало на зависимостите на Майкъл, вероятно са се опитали да му говорят, пък като е упорствал в пороците си, са го оставили да прави каквото си ще. В крайна сметка никой не е длъжен да се превръща в бавачка на някакво пиянде и наркоман. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 20.02.2017 11:09:18 отговори + 10 5
И от UFO го изгониха за пиянство и то няколко пъти. Какво имат да делят, че се заяждат така по медиите, не мога да разбера. Братя са все пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 20.02.2017 21:25:16 + 1 4
Не са го изгонили, а е напуснал. А те са пили само лимонадка... Той и Джимарата е пиел, ама не всеки, който пие е Джими Хендрикс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Прост българин 20.02.2017 09:59:32 отговори + 13 4
Глупости, Мишо е добър китарист, но пак се е натряскал и прекалил със забранените вещества. За това навремето го напъдиха от Скорпиънс, сега за пореден път се излага.
Руди никога не е бил соло китарист, Скорпиънс винаги са си имали друг за тази работа. Руди е композитор и по организацията.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 20.02.2017 12:26:45 + 8 5
много добър но май нещо и изтрещял Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".