Музиканти от METALLICA, NIRVANA и др. почетоха Chris Cornell на погребението му

27 май 2017, 10:25 ч. 2411 / 6 0
пред./следв.

   Музиканти от METALLICA, NIRVANA, PEARL JAM, LINKIN PARK, JANE'S ADDICTION и др., заедно с колегите му от SOUNDGARDEN, актьори, роднини и приятели отдадоха почит на вокалиста Chris Cornell, който бе погребан на частна церемония на 26 май в гробище в Холивуд.

   Останките на певеца, който се самоуби на 18 май на 52-годишна възраст, бяха кремирани. Сред присъстващите на погребението са били още актьорите Брад Пит, Крисчън Бейл и др. Chester Bennington от LINKIN PARK е изпълнил "Hallelujah" за опечалените.

   Както знаете, Chris Cornell бе намерен мъртъв в следствие на обесване в хотелска стая часове след концерт на SOUNDGARDEN в Детройт. Първото заключение на съдебните лекари е за самоубийство. Семейството му оспорва това и твърди, че музикантът не е знаел какво върши поради предозиране на успокоително лекарство, което му е било предписано. Очакват се резултатите от токсикологичните изследвания.

   В други новини, "Billboard" отчита увеличаване с 552% на продажбите на записи на Cornell, в т. ч. самостоятелните му издания и различните групи, в които участва. Видео и аудио стрийминга на песните му е достигнал 32,5 млн. (спрямо 5 млн. преди смъртта му). Физическите продажби за седмица са 38 000 (спрямо 2000), а отделни песни са даунлоуднати 144 000 пъти (спрямо 6000).

 

още за:

Chris Cornell


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".