NERVOSA в България - мошпит с бразилски привкус и екстремна агресия в центъра на София

30 юни 2016, 18:42 ч. 2457 / 21 25
пред./следв.

   Сряда, 29 юни, прохладна софийска вечер и почивен ден на Европейското първенство преди двубоите на истината между класиралите се за елиминационната фаза отбори. Всичко това беше предвестник на задаващата се метъл инвазия в София, организирана от "Live & Loud". Участници в "нападението" бяха NERVOSA, WAR-HEAD и HELLRIDER. За първи път в България гостува NERVOSA - банда, съставена от три симпатични дами от страната на кафето и футбола - Бразилия. Посещението на бандата в България беше част от опустошителното турне на трите трашърки от Южна Америка "Agony All Over Europe Tour 2016". Преди да акостират в София, те свириха в Русе и Варна. Поради пътуването от морето към столицата шоуто малко закъсня, но без да е фатално. Клубът домакин на събитието "Live & Loud" както винаги беше уютен, прохладен и зареден със студена бира и успя да предразположи около 150-те екзалтирани фена към предстоящите приятни моменти. Озвучаването и сцената бяха перфектни.

   Началото беше дадено с бандата от Бургас HELLRIDER. Групата вече е добре позната на родните фенове и много бързо успя да приобщи меломаните по-близо до сцената със своя траш/дет метъл. Заредиха се парчета от предстоящото ново демо "No Future". Кулминацията бе на "Choke the Pain" и "State of Brutality" като Злият - вокалист и китарист на бандата, напълно оправда мрачното си прозвище. Вещо подкрепян от режещия бас и беквокали на Антон "Torden" Андонов и останалите две всеотдайни момчета - Джулиано Банков - китари и Велин Вълчев - барабани. Дойде време и за изненадата от българите - кавър на легендарните бразилци SEPULTURA - "Arise". Убийственият сет на HELLRIDER завърши с разтърсващата композиция "Immence Decay" от първото им демо.

Сетлист:
01. No Fture
02. Trapped in Hate
03. Choke the Pаin
04. The State оf Brutality
05. Arise (SEPULTURA cover)
06. Immence Decay


 

   Втори на сцената излязоха хърватите от Осиек WAR-HEAD. Идвалата вeче в България, и по-точно в София, цели четири пъти траш/дет метъл банда се чувстваше и плуваше в свои води. Тук WAR-HEAD имат едно твърдо ядро от много верни фенове. Бандата има зад гърба си вече три албума. Началото на сета ѝ започна с гъст пушек и чувство за апокалипсис по време на военна инвазия. Тримата хървати стартираха изпълнението си с парчето "Free" от албума "No Signs of Armageddon" (2008). След това със смазващата песен "While the Blind Leads the Blind" музикантите накараха феновете да се размажат. Третото парче, "Terrorizer", бе започнато зверски яко и ударно от феноменалния барабанист Eldar "Piper" Ibrahimovic, за да се включат след него брутално Dario Turcan - вокали и бас китара, както и соло китаристът Vladimir Suznjevic. Последвалата мачкаща композиция "Mass Immolation" от актуалния им албум "Imperium Mundi" затвърди изключителното им представяне. След това дойде "Who Dares Wins" и едноименното с бандата емблематичното парче "War-Head". Хърватите завършиха стегнатия си сет с "Mental Patterns", с която със сигурност спечелиха още фенове.

Сетлист:
01. Free
02. Whilе thе Blind Lеads thе Blind
03. Terrоrizer
04. Mass Immolation
05. Who Dares Wins
06. War-Head
07. Mental Patterns


 

   Тук е мястото да се спомене за богатото разнообразие от фен артикули на трите банди, които зарадваха и по този начин почитателите си. Настъпи кратка пауза за прегрупиране и бърз саундчек...

   ...И на сцената са вече трите бразилки - NERVOSA от Сао Пауло. Много нахъсана изцяло дамска траш метъл банда. Парчета като "Hypocrysy" и "Arrogance" от наскоро издадения албум "Agony" директно подсказаха каква касапница очаква всеотдайния български фен. Третата композиция - "Death" от първия албум на бразилките "Victim of Yourself" (2014), нажежи съвсем атмосферата и Fernanda Lira - вокали и бас, заплени българската публика със своя чар и голяма доза артистичност. Изсипа се поредица от три сурови парчета - "Surrounded by Serpents", "Victim of Yourself" и "Failed System", които накараха публиката да заформи мошпит пред сцената и да изкуфее тотално пред тътените на рожденичката Pitchu Ferraz на барабаните. За отбелязване е нейната сила и себераздаване на ударните. Публиката и другите две чаровни музикантки я поздравиха по случай празника, който посреща в България. Последвалото парче "Envious" помете като ураган всичко, а Prika Amaral - китари и беквокали, пригласяше зловещо на Fernanda Lira. Интересното и впечатляващо при трите бразилки е, че те са абсолютни вегани. Доста противоположно на музикалната им агресия. Те изпълниха още две горещи и яростни парчета от "Agony" - "Intolerance Means War" и "Guerra Santa". След това взривиха въодушевената публика с култовото "Masked Betrayer". Следваха парчетата "Hostages", "Theory of Conspirancy" и "Morbid Courage". След това NERVOSA се оттеглиха от сцената, за да излязат на бис с мачкащото "Into Moshpit". Железните момичета от Бразилия завършиха шоуто по един невероятен начин. И доказаха на всички фенове силата на страхотната бразилска метъл школа.

Сетлист:
01. Hypocrysy
02. Arrogance
03. Death
04. Surrоundеd by Serpents
05. Victim of Yourself
06. Failed Sistem
07. Envious
08. Intolerance Means War
09. Guerra Sаnta
10. Masked Bеtrayer
11. Hostages
12. Theory of Conspirancy
13. Morbid Courage
14. Into Mоshpit

Текст и снимки: Михаил Бекяров - Син език

 



Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


kuzman 4.07.2016 13:30:49 отговори + 1 21
Е** ти! Въобще не съм чул, че е имало концерт и в Русе. Щях до отида да ги гледам. За София датата не ми беше удобна, а и ми е много далеч. По дяволите! Защо наистина нямаше никаква информация за Русе, а за Варна - съвсем малко? Е, после как да ходят втори път групите в провинцията. Това е прецакване и на феновете и на групите за сметка на софиянци и софийските промоутъри. Не се прави така пичове. Не е коректно. Всички слушаме метъл, не само софиянци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 4.07.2016 16:17:20 + 20 2
Защо вдигате джангър тук за Русе и Варна. Питайте си организиторите за там - къде им са съобщенията, плакатите, рекламите и т.н. Като са искали да минат съвсем по тънката лайсна, само с фейсбук, кой да им разбере за събитията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВУДУ ПИПЪЛА 1.07.2016 01:22:31 отговори + 10 29
София е центъра на вселената! Изруди мръсни... пълна липса на реклама и информация в другите градове. Ооооо ВИЕ НЕ ЗНАЕХТЕ...!? Nervosa бяха също така в Русе и Варна. Срамно беше във Варна да има 40 човека, като за основна причина посочвам слабото разгласяване на мероприятието. Събитието във Facebook не ви върши цялата работа! Засрамете се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грамотен 1.07.2016 01:56:09 + 28 14
Неграмотнико селски, първо се научи как се пишат правилно някои думи.
Второ се научи, че за липсата на реклама виновен е организаторът.
И като Руси и Варнъ не са ти столицъ - какво си се разсмърдял?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВУДУ ПИПЪЛА 1.07.2016 08:28:45 + 12 26
Колкото си грамотен толкова си и глупав... Мисля,че от написаното от мен се разбира,че проблема е в организаторите. Винаги,когато е имало "мини турне" на някоя банда, се спестява реклама за "провинцията",като се набляга основно на събитието в София. Не знам кои думички те притесняват в речника ми... явно имаш нужда да минеш отново първите 3 години в училище. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Punisher 1.07.2016 11:15:40 + 30 3
Организаторите в трите града бяха различни, така че явно вината за слабата реклама си е наистина в организаторите от Варна и Русе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 2.07.2016 16:39:32 + 18 4
Пипъл ли си, мипъл ли си, намери инфо, преди да правиш заключения и да обвиняваш (меко казано) "организаторите". Вземи и напиши репортаж за концерта в Русе, ако си ходил изобщо. Да си беше навил приятелите за концерта във Варна. Ако можех да отида и на него (за жалост плана ми се провали), щях да доведа поне 6-7 човека, дето не са чували за групата. Ти колко заведе? Смешник Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВУДУ ПИПЪЛА 2.07.2016 19:02:12 + 2 20
Че те да не правят концерта в моя чест,че са да си събирам приятелите там?! Айде да не спорим излишно... подобно нещо се случи когато идваха Grave и Malevolent Creation. Беше срамно колко човека публика имаше във Варна. След концерта имаше коментари,че много хора не са разбрали за събитието. Да не говорим,че никъде не се виждаше и един афиш на събитието... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колю 30.06.2016 19:57:42 отговори + 16 20
Тоя Син език е *************, във фейсбук си пише, отговря си сам и си харесва сам постовете... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 30.06.2016 20:05:47 + 23 8
Точно така и в момента гледам Славия - Заглембе в добра компания пиейки бири . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 30.06.2016 22:40:04 + 25 9
Какво ще стане сега с голямата звезда и трите малки отгоре ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колю 1.07.2016 12:37:01 + 5 22
Пак не казваш нищо по темата. Нищо де, ти си ***************, за да си харесваш сам постовете и да си коментираш сам също Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 1.07.2016 21:42:37 + 23 1
Ти тук си анонимен . Коментирай на стената ми ... Във Фейсбук ! Знам те ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колю 4.07.2016 11:11:24 + 2 21
Не съм анонимен, аз съм Колю, а ти все така се държиш като човек с психични отклонения, харесвайки си сам собствените постове във фейсбук и коментирайки и отговаряйки си сам на себе си )) ку-ку Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 4.07.2016 12:25:01 + 21 2
Не ти е лесно ... Какъв ти е проблема ? Мога ли да ти помогна ? Анонимен си тук !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колю 4.07.2016 13:32:08 + 2 20
Не виждам защо намесваш футбол, отбори и т.н. като аз въобще от футбол не се интересувам. Гледам обаче, продължаваш да си водиш диалог сам със себе си във фейсбук и да си харесваш сам постовете хахахха жалка работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 4.07.2016 13:51:46 + 20 1
Анонимник !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 30.06.2016 19:49:36 отговори + 27 5
Много се изкефих. Отвъртя ми се тиквата, Nervosa режат с голямата бичкия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 30.06.2016 19:51:32 + 28 6
Страшни и в същото време много усмихнати и приветливи момичета . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 30.06.2016 19:46:50 отговори + 21 16
Гледай каква интересна работа. На концерт на някакви бразилки със 150 човека публика си имаме репортаж, а на концерта на Foreigner с няколко хилядна публика нямаше. Загубена работа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Син език 30.06.2016 19:49:28 + 23 7
Давай директно ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 30.06.2016 19:50:22 + 24 6
И трите банди се раздадоха и то много . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RJD 30.06.2016 19:52:21 + 28 3
Коментара не към теб, репортажа е супер. Просто не очаквах такъв пропуск от страна на WEROCK! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 30.06.2016 20:07:04 + 24 5
А по-долу пише:

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти", или ги задайте във форума ни.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 2.07.2016 16:45:34 + 20 2
Това показва какви хора ходят на "някакви бразилки" и какви на Форинър - на първите от 150 човека поне трима пишат и споделят впечатления, а на вторите от няколко хиляди - никой. Седят и чакат. На всичкото отгоре някой ви е крив, че не били написали репортаж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".