Nigel Kennedy: "Очаквайте изненада на концерта в София"

28 апр 2015, 07:45 ч. 590 / 8 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Визитата на Найджъл Кенеди наближава, а нетърпението на феновете му какво точно могат да очакват от новия проект с интерпретации на незабравимия Джими Хендрикс се увеличава. Организатор на концерта на 10 май в зала 1 на НДК е Loud Concerts със съдействието на G.P.Group Ltd.
Билети за изявата на Найджъл Кенеди на 10 май в зала 1 на НДК все още могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly. Цените са от 55 до 110 лева, в зависимост от местоположението в залата.

"Навсякъде, където свиря Хендрикс, измислям нещо необичайно. Просто духът на Хендрикс изисква провокация”, коментира Кенеди предстоящия си концерт в София пред журналиста Жоро Тошев. Той призна, че обича да свири в България заради емоционалната публика. На първия си концерт преди години той сбъдва мечтата на българско момче като го кани на сцената да свири с него. Какво е намислил сега най-продаваният цигулар в света ще разберем по време на изявата му в София.

Непрестанно в движение и с нови идеи, на 1 май музикантът се готви да постави рекорд, с който да влезе в книгата на Гинес: с изпълнение на парчета на Хендрикс заедно с над 5 000 китаристи на фестивал на площада в полския град Вроцлав.
Признат за най-добрия съвременен интерпретатор на Бах, преди броени дни Найджъл Кенеди се изяви в катедралата на родния град на великия композитор Айзенах. Поканата е по повод честванията на 330 години от рождението на Бах.

Нека припомним, че ден преди срещата на българската публика с Найджъл Кенеди - на 9 май, световно-известният цигулар ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел - художника Румен Рачев в галерия Нюанс. Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а творческата им колаборация - през 2000 година, когато Кенеди кани Рачев за направата на графичното оформление и дизайн на албума си “Kennedy plays Bach”, отличен с престижната British Classic Award.

Експозицията от живопис и рисунки в галерия Нюанс ще представи нови творби на художника Румен Рачев, в които звучи градският джаз. Характерният нео-импресионизъм в комбинация с поп-арт и абстрактни елементи продължава тематиката на автора в малко по-различен дискурс. Урбанизмът в работите на Рачев засяга смисъла на взаимоотношенията между човек, пространство, архитектура и природа.

Началото на концерта на Найджъл Кенеди на 10 май в зала 1 на НДК е 20 часа!

 

   Напомняме, че до 4 май WeRock.bg и "Loud Concerts" ви дават възможност да спечелите две покани за събитието.

 

nigel-kennedy-poster



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


оракул 28.04.2015 10:28:02 отговори + 2 3
Предвиждам го! Ще има блек! И билетите са еднодневни! Разгеле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".