NIGHTWISH започват работа по новия си албум

15 юли 2019, 14:29 ч. 2095 / 6 11
пред./следв.

   Финландските симфометъл величия NIGHTWISH обявиха, че са започнали работа по новия си студиен албум. Все още неозаглавената творба ще бъде девета в дискографията им и ще се появи на музикалния пазар през пролетта на идната 2020-а година.

   Музикантите добавят, че след като през 2014 г. барабанистът Jukka Nevalainen излезе в почивка поради здравословни причини, наскоро е взел решението окончателно да се оттегли от състава на групата, но въпреки това ще продължи да се занимава с NIGHTWISH по отношение на бизнес елементите, свързани с бандата.

   Jukka беше част от групата от самото ѝ създаване през 1996 г. Негов заместник ще бъде Kai Hahto (WINTERSUN), участвал в записите за актуалния "Endless Forms Most Beautiful", както и всички последвали концертни участия.




Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ringo Mlad 15.07.2019 19:50:17 отговори + 8 26
Тази група е умряла отдавна. Няма Таря- няма НАЙТУИШ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 15.07.2019 21:55:39 + 20 0
Не си справедлив/а. Ако беше така, нямаше да има Helloween, Accept, AC/DC, Iron Maiden, и редица други, които ги знаем във вида им днес. Предпочитам нещата такива каквото са, а не каквото им се искат на хора с твоите разбирания Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 15.07.2019 23:05:48 + 16 1
Напротив, с Флоор Янсен бандата звучи по-рокаджийски, по-агресивно. По-скоро Таря без Найтуиш я посещаваме в полупразната "Универсиада", докато Найтуиш посещават пукащата се по шевовете "Арена Армеец". Стискам палци божественото вдъхновение да е с тях за новия албум! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 16.07.2019 10:07:10 + 4 6
Пукаща се по шевовете Армеец, защото Найтуиш идваха за първи път, ако дойдат пак се съмнявам да напълнят същата зала.
Таря никога не е пяла пред полупразна зала, пълни си винаги Универсиада, има си у нас стабилна фен база.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

................... 16.07.2019 10:46:24 + 8 0
Дойдоха пак, ама във Варна. И пак събраха повече от Таржа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 16.07.2019 10:52:29 + 6 0
Яга, много рядко правя снимки когато съм на концерти, но на предпоследния на Таря в "Универсиада" снимах. Хайде, да не беше полупразна залата, беше наполовина пълна. Нека така да го кажем. И не се заяждам, бях голям фен на Таря преди години, ала считам, че Флоор не ? отстъпва, или поне мен Флоор ме зарежда с голяма доза енергия. Често си пускам концерта на Найтуиш от 2015-та във Вакен. Е, като Афродита съм, умирам и се раждам от пяната на собственото си удоволствие, слушайки този концерт! ))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 16.07.2019 12:22:20 + 8 1
Бях на последния концерт, със Стратовариус и беше пълно. Стратовариус са допринесли, но не мога да преценя колко.
На предпоследния имаше съвпадение с концерт на Грегориън, които идваха за пръв път, аз съм фен на Таря, но предпочетох грегорианците, защото не ги бях гледала, направиха супер шоу. Предполагам, че имат отчасти обща публика с Таря и затова на Таря не е имало много хора.
Изобщо не отричам и способностите на Флоор и мисля, че е крайно време да се спре противопоставянето на Таря и Найтуиш - двете групи си вървят по собствен път вече от 13 години.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr Freeman 15.07.2019 15:07:39 отговори + 2 10
Юка се оттегля ей така между другото... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

R'hllor 15.07.2019 15:09:23 + 13 0
Далеч не е "ей така между другото"... Новината за оттеглянето му не е нещо неочаквано за хората, които следят Nightwish отблизо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr Freeman 15.07.2019 15:18:12 + 10 2
Не, аз друго имах предвид. Обикновено не цъкам на подобен тип новини, защото заглавието само по себе си казва всичко. Този път по изключение натискам и чета по-надолу, че се оттегля. Поне според мен това е по-важната от двете новини, а не е отразена по никакъв начин в заглавието. Можеше поне да сложат снимка на Юка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 15.07.2019 16:20:08 + 11 2
При наличието на Кай Хахто, какво толкова да коментираме, че Юка няма да е в групата вече. А и то отдавна беше ясно, че няма да се върне активно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".