НОВА ГЕНЕРАЦИЯ, РЕВЮ, КОНТРОЛ и ХИПОДИЛ - очаквано добра комбинация

22 апр 2018, 11:16 ч. 5075 / 8 65
пред./следв.

   През април 2006 г. РЕВЮ, ЪПСУРТ и ХИПОДИЛ - една малко странна, но оказала се много успешна комбинация - разтресе Зимния дворец в София. Три години по-късно, пак там, но през месец май, тройната коалиция повтори успеха си, този път в състав РЕВЮ, КОНТРОЛ и ХИПОДИЛ. С КОНТРОЛ излезе Кольо Гилъна и мислехме, че виждаме групата за последен път в такъв състав, обаче, за щастие, не се оказахме прави. На 21 април 2018 г., този път в зала "Армеец", комбинацията вече е не три в едно, а куатро, така да се каже - към РЕВЮ и ХИПОДИЛ се присъединяват НОВА ГЕНЕРАЦИЯ и КОНТРОЛ, гости са Милена и Кольо Гилъна (не е нужно да уточнявам кой към коя група, нали?)

   Очертава се една незабравима вечер, това е сигурно. Каквото и да се случи, при тези предпоставки ще е най-малкото запомнящо се. Надяваме се да бъде прекрасно и се отправяме към мястото на събитието.

   Зала "Армеец" и всякаква свързана с нея логистика отказвам да коментирам, да не си разваляме настроението. Влизането за добре посетен концерт в нея е освен всичко останало и философско преживяване - неизбежно навява екзистенциални въпроси като "защо се залагат изобщо в плановете на сградите толкова много входове, като още на второто събитие в тях две трети се заключват и никога повече не се ползват" (същото се наблюдава в НДК). Организаторите не случайно обявиха час на отваряне на вратите 90 минути преди първата група. Създаден бе и прецедент - български рок концерт да бъде излъчван директно онлайн и да може да бъде гледан срещу заплащане.

   Преди началото на концерта билети още има, но предимно на терен. Човек може да си направи извода, че феновете на четирите формации са от поколения, които вече предпочитат да седят, но всъщност сред публиката се виждат и много млади хора. Мога само да се радвам - най-малкото заради наследството на първата група за вечерта, НОВА ГЕНЕРАЦИЯ. Създаденото от Димитър Воев не бива да остава в прахта на времето като артефакт от отминала епоха. Ако за музиката на талантливите творци е характерно да остане жива с годините, дори след като стилът е превалил апогея си, то текстовете на Воев, особено в спойката си с музиката, остават актуални и сега. Което пък никак не е успокояващо в по-общ план.

   Но да се съсредоточим над концерта - НОВА ГЕНЕРАЦИЯ излиза на сцената многобройна, точно в 19 ч. Сред седмината музиканти на сцената са две дами - Александрина Александрова на баса (вокалистка и басистка на ПАРАПЛАНЕР) и Екатерина Атанасова на клавир, която традиционно поема и част от вокалите, сред останалите са Мони Воев, Кристиян Костов, Михаил Пешев, а на микрофона е Тери. Тери, когото страшно харесвах в ALIEN INDUSTRY и когото така и не мога да преглътна като фронтмен на НОВА ГЕНЕРАЦИЯ. Сменил е леко визията, стои на сцената в черно, с яркия акцент на червеното (сатенено?) фишу, повтаря през песен, че залата се пълни - може би оттам изглежда празна, но хора все пак има и то немалко.

   Видеостената зад музикантите създава особена атмосфера, понякога на нея се мяркат архивни кадри, парчетата се редят едно след друго, култови, красиви, стряскащи, стискащи за гърлото, стягащи в хватка ума и сърцето. Има ли какво повече да кажа за НОВА ГЕНЕРАЦИЯ? Много е изговорено, но сякаш не е достатъчно. Винаги има какво да се каже за групата и никога няма да е достатъчно. Залата пее с пълно гърло парчета като "Скорпионите танцуват сами", "Тъмна земя", "Само двама". Отдавна публиката не е публика на уейв концерт, а съучастник в съпреживяването на мрачната емоционална искреност за нас, пеперудите от дъската с колекцията. "Карфиците бляскави бяха наши мечти..." Това е. Нова генерация завинаги.

Сетлист на НОВА ГЕНЕРАЦИЯ:

01. Страх II
02. Скорпиoните танцуват сами
03. Градината на света
04. Човекът змия
05. Арлина
06. Сто години
07. Нарцис '88
08. Бездeйствие
09. Тъмна земя
10. Изповед
11. Само двaма

 



   Излизането на РЕВЮ се забавя с десетина минути, залата продължава да се пълни като голямо езеро, захранвано от мънички поточета - бавно, но славно. После се разнася звукът на виолончелото на Маги Петрович, включват се басът на Васо Гюров и барабаните на Деян Драгиев - Даката, зад микрофона е Кристина Серафимова и започва "Мухите" от последния албум на бандата "Ревюлюция", излязъл през 2016 г. Текстът тече на мултимедийната стена зад групата, чийто състав се допълва от Веселин Йовчев.

   Група РЕВЮ е връстница на НОВА ГЕНЕРАЦИЯ, ражда се заедно с нея в края на 80-те след разпадането на КАЛЕ, като обогатява ню уейва си с пънк елементи. Има малко албуми, особено за толкова години съществуване, но много култови песни (не се боя да използвам това изтъркано определение, защото в случая е съвсем удачно). Повечето от тях чуваме тази вечер, сетлистът е допълнен с по-новите композиции от "Ревюлюция", включително вдъхновените от протестите "Свобода или смърт" и "Орлов мост" (която може да се изписва и като OrLove most и се изпълнява от Сармата Хари). Васо Гюров винаги е имал гражданска позиция, която заявява открито и недвусмислено - тази вечер на китарата му е изписано Save Koral - "Спасете Корал", особено актуално с последните новини около мераците за заграбване на плажа "Корал". В същото време противоречиво се възприема подкрепата му за ACTA например. Какво да се прави, идеални хора няма.

   Далеч от идеално завърши и участието на РЕВЮ тази вечер. Оказа се, че Милена е наистина само гост (а съм сигурна, че никой в залата нямаше да има против тя да изпее парчетата, на които така и така е оригинална изпълнителка). Качи се на сцената едва за "Цветя от края на 80-те" и като запя, веднага станаха ясни две неща - ако не сме ги знаели или сме забравили, а именно - тези песни просто звучат в пъти по-добре в нейно изпълнение и гласът ѝ не е загубил от силата и въздействието си. "Ала-бала" разскача цялата зала и нещата щяха да продължат още по-напред и нагоре, но явно графикът на излизане на групите се нарушаваше твърде много или имаше някаква неизвестна причина, но Васо Гюров върна Кристина Серафимова да изпее "Ралица" - парче, което посветиха на Бойчо Карабойчев и Кирил Манчев. Милена не се върна и за "Директор на водопад", което озадачи, меко казано, публиката - за какво ти е да слушаш друго изпълнение, когато можеш да чуеш нея? Но Милена все пак излезе и оправи нещата, като изпя две свои "от времето, когато бяхме малки", а цялата зала пя с нея, особено силно на "Ха-ха".


Сетлист на РЕВЮ:

01. Мухите
02. Волни до гроб
03. Чичo
04. Закуска
05. Орлoв мост
06. Свобода или смърт
07. Шарeната сянка
08. На Чочо бара
09. Цветя от края на 80-те (с Милена)
10. Алa-бaла (с Милeна)
11. Ралица
12. Директор на водoпад

Милена Славова
01. Истинa
02. Хa-хa




   Схемата с гост вокалистите беше същата и при КОНТРОЛ, които изскочиха, изтупани с къси гащета, бели ризки и червени връзки, само Иван Гатев, настоящият фронтмен, беше заменил връзката с червени тиранти. Изненади по отношение на сетлиста нямаше - най-доброто от творчеството на групата, още от времето на първия им албум, излязъл като едната страна на плоча, която делят с НОВА ГЕНЕРАЦИЯ - ето я топлата връзка с предишните банди. При КОНТРОЛ уейв няма, има як пънк и явно наистина пънко не'а умре, след като голяма част от хората в залата изглеждат дошли точно за този лайв. От шеметната мешавица на джаз, рок и пънк в "Булка" до тежкото, почти метъл начало на иначе лирично озаглавената "Обичам те, мила", музиката не те оставя равнодушен, на терена в залата ври и кипи. Пеят се добре познатите текстове, някои закачливи, други по-сериозни под маската на хумора. "Нашето кратко послание за вечерта, точно преди тази песен, с една кратка дума - декриминализация", извиква Иван преди "Отивам там" - песента за тревата. А след това "стигнахме до баладите" - разбира се, най-баладично баладичната е баладата "Бий хлапето". Вокалистът не се спира на едно място, атмосферата е страхотна, купонът тече, както си му е редът, стигаме и до кулминацията с последните три парчета. Започва "Апатия" и когато прелива в "Seek and Destroy", на сцената се качва Кольо Гилъна, вокалист на бандата от създаването ѝ до 1999 г. Положението вече е неудържимо, на "Леле, како" Иван Гатев се впуска в краудсърфинг, а "Най-щастливият ден" е изпълнен дружески от двамата вокалисти.

Сетлист на КОНТРОЛ:

01. Не съм нормален
02. Булка
03. 100 - 150
04. Обичам тe, мила
05. Ти ощe ли си тука
06. Алкохoл блус I
07. Алкохол блус II
08. Герой
09. Винaги готови
10. Твърде съм красив (кавър на ЧУВАЛ ЧУВАЛ)
11. Отивам там
12. Бий хлaпето
13. Апатия/Sеek and Destroy (с Кольо Гилъна)
14. Леле, какo (с Кольо Гилъна)
15. Най-щaстливия ден (с Кольо Гилъна)

 



   След КОНТРОЛ концертът можеше спокойно да свърши и всичко щеше да е повече от чудесно - за някои хора нещата стоят точно така и те си тръгват от залата. Не само че е по-естествено КОНТРОЛ да сложат точка на вечерта, но и физическата умора си казва думата - ако човек е дошъл с желанието да избегне опашките на влизане, му се събират над четири часа в залата. Не зная какъв е този стремеж към рекордни продължителности - концерт с няколко групи, обявен за петчасов, със сигурност ще продължи малко по-дълго, а да си смазан и прежаднял, докато на сцената музикантите се опитват да ти задържат вниманието, не е от полза за никого.

   Но нещата стоят по друг начин в конкретния момент и в паузата преди ХИПОДИЛ зад барабаните застава невръстен малчуган, когото ни обявяват като Рангел, и показва завидни за възрастта си умения с палките.

   И ето че най-накрая на сцената са ХИПОДИЛ в състав Петър Тодоров, Лъчезар Маринов, Венцислав Лозанов и Венцислав Мицов, с брас секция, водена от Михаил Йосифов. Светльо Витков си е все така зад микрофона, с типичните лафове между парчетата, повече или по-малко забавни, с характерното си сценично поведение, музикантите свирят, парчетата са си същите, но нещо е различно. Дали е от умората, дали е от по-необичайния сетлист, дали някакво излъчване на претупване не се долавяше? Дали "другият" живот на Светльо, амплоато му на политик, не хвърляше сянка върху изявата на цялата група? А може би от всичко по малко. Не че парчетата не се пяха от хората, но ентусиазмът беше намалял. Не че нямаше танци и подскоци пред сцената, не че феновете не се изкефиха. Само дето не се получи баш като за хедлайнър.

   На сцената към края на концерта се качиха и бивши членове на групата, но изглежда и тук се наложи да се приключва по-експедитивно - разбираемо, вече отдавна минаваше полунощ - та изведнъж дойде финалът с "Бате Гойко".

Сетлист на ХИПОДИЛ:

01. Сутрин го навира
02. Момичe
03. Жената
04. Бабата
05. Скакaуец
06. Бира с водка
07. Овци
08. Нова грaцка песен
09. Облаци
10. Чифт очи
11. Химна
12. Нищо
13. Като слънце
14. Ицо Петрoфф
15. Д'скa
16. Въжeн
17. Отнесен
18. Хиподили
19. PVC
20. Батe Гойко


   Така завърши тази дълга и емоционална концертна вечер. Дали ще има друга от същия вид само времето ще покаже. Заявката е направена - не е малко да се напълни "Арена Армеец". Интересът към групите от тези жанрове и от това поколение не стихва, а колкото повече време минава, толкова повече се засилва носталгията по оригиналните изпълнители. В очакване да се пръкне нещо ново, със заряд да надхвърли средата и времето си, златната среда е за реюниъните и съвместните концерти на старите пушки.

 

Текст: Гергана Стойчева - Нуша
Снимки: Виктор Александров


   Фотогалерии от събитието със снимки на четирите банди може да разгледате от връзките по-долу:

НОВА ГЕНЕРАЦИЯ
РЕВЮ + Милена
КОНТРОЛ
ХИПОДИЛ

 



Коментари   (65)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Big Bad Cat 30.04.2018 16:42:38 отговори + 5 2
МНого точно написано. Нещо на Светльо не му се получи съвсем. Явно политиката верно ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 25.04.2018 13:19:25 отговори + 6 3
Ти беше ли там??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Леля ви Гюргя 26.04.2018 12:13:42 + 4 2
Ммдааааа, минах от там с автобуса Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Леля ви Гюргя 24.04.2018 12:01:58 отговори + 10 13
Жалка история...четири групи заедно и не можаха да напълнят залата. Не е случайно..Овехтяли и изчерпали се позьори, почти без изключение. Най-добрият музикант измежду тях си отишъл отдавна вече от този свят..останалите не стават, очевадно е. Закривай! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хххх 24.04.2018 12:15:23 + 11 10
Жалък си ти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Машалла 24.04.2018 11:29:32 отговори + 8 4
Поредното доказателство - колкото по-далеч е от софия (в рамките на държавицата ни), толкова е по-добър и хубав концерта
Това е факт, понеже столичните ************************************ си. Благодаря Ви, за което.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.04.2018 17:43:44 отговори + 7 4
Оная мацка от Генерация става ли още? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хмм 23.04.2018 17:47:17 + 8 3
Екстра е. Може да видиш клипчета в у тубата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.04.2018 17:58:53 + 5 4
Браво.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хмм 23.04.2018 15:18:05 отговори + 19 3
Добър концерт. Добро озвучаване. В общи линии концерта мина така:
- Нова Генерация - изненадващо страшно добри, всички хитове които хората чакаха
- Ревю - вместо Save Koral трябваше да пише Save Ревю
- Милена - добре, че излезе да вдигне пак всички на крака, НГ ги вдигнаха, но Ревю приспа всички
- Контрол - яко екшън - така и трябваше да бъде
- Хиподил - просто хората след 4 часа на крак нямаше как да са във вихъра, но пак направиха доста добър завършек
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рт 23.04.2018 16:39:27 + 9 4
Обективно мнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хмм 23.04.2018 16:44:00 + 5 4
Рт благодаря! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Член член 23.04.2018 14:00:12 отговори + 11 4
Като гледам коментарите само за това, че васо гюров е мърша сме единодушни, иначе на мен само звука не ми хареса и че нямаше какво да се яде.Ако оргарнизаторите са изкарали само на бира с варена или пукана царевица гарантирам ,че никой фен не може като тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

I robot 23.04.2018 12:02:47 отговори + 17 16
концертът беше зле. гаден звук ама гаден - гаден. някви пълни нещастници и лекета се бяха натикали в залата само за да се блъскат и съответно се блъскаха и ревяха все едно са на футболен мач. не вярвам тия хора въмчоще да могат да кажат кво се е чуло на концерта. За пореден път се убеждавам че класните групи в България са една -две. Ако не беше Уотърс след две седмици щях да кажа, че повече няма да стъпя в тая зала. Ама бате ви Роджър е професионалист и може да извади звук както и българските ФСБ . А това беше направо жалко. Концертът ме остави с ужасни усещания, няква измет довлякла се кой знае откъде и то я изтърпях за да слушам безобразния звук. Ако трябваше да стана фен на тея групи на този концерт, каквото е и част от предназначението на концертите, та затова и хората водят децата си, нямаше да се получи. Жалко, щото иначе подбора на парчетата беше супер. Изгубени време и пари, плюс разочарование. Алчността на организаторите за пореден път лъсна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джезве с кокаляк 23.04.2018 12:08:09 + 9 4
точно със същите впечатления останах през 2009, когато се проведе "Сега и завинаги" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 23.04.2018 14:47:47 + 9 4
Не ми казвай, че на концерт с участието на Хиподил, си очаквал феновете да са по фрак и вратовръзка. Имаше "говеда" не повече от всеки средностатистически метъл концерт. Звука не беше отвратителен, но можеше да е по-добре. На Контрол си беше перфектен, на Ревю на 90%. На Хиподил беше по-зле, може би защото беше яко надънен. Но в Арената може да се прави добър звук и е доказвано нееднократно. Въпрос на професионализъм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Злият Самосвал 23.04.2018 15:22:07 + 11 13
TOP KEK

Хипстерче,

"бате ви Роджър"... "ФСБ"...
Я ходи да се самоубиеш.

По време на сета на Контрол и Хиподил сигурно си стоял свит като мишле и си нямал търпение да се прибереш вкъщи за да консумираш соеви продукти.

Всички знаем защо никога няма да наречеш тези хора на живо "нещастници и лекета"

9/11 беше вътрешна работа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Messi 23.04.2018 12:00:24 отговори + 14 3
Концерта ми хареса ,но наистина очаквах повече!В "Зимния" като че ли и публиката бе по-ентусиазирана...Милена трябваше да има повече време за изява ,а може би и съвсем отделен сет! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 23.04.2018 11:32:27 отговори + 8 6
Кърни Миткоф и нухрИ пак ли не свириха? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


джезве с кокаляк 23.04.2018 12:04:39 + 7 6
Китко Мърнев ли искаш да кажеш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 23.04.2018 10:17:51 отговори + 17 1
Светльо Хиподилски е простак от класа. И като общински съветник и като фронтмент. И докато за второто е ОК, то за първото е за срамотите. Докато слушах Отнесен си мислех, че песента звучи по-различен начин когато Светльо е бунтар и когато е един от другите. Следя действията му в столичния съвет и той е един "Yes man" без кауза, а Хиподиски е просто образ, който слага, за да е популярен с групата си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пиян дебелак дет се бута 23.04.2018 10:03:14 отговори + 16 6
Бате мое ли да оставите партийните работи и музикаутор и да се кефите на музиката? Всички сте големи разбирачи по секви теми, значи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 23.04.2018 12:09:00 + 7 6
Не не може... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Графа 23.04.2018 10:02:03 отговори + 10 5
Ванко от кое монтанско село си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 23.04.2018 12:07:03 + 7 9
Графе от селото на майка ти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 23.04.2018 00:06:53 отговори + 10 19
Епохален концерт.Това са групи от световна величина.Особено НОВА ГЕНЕРАЦИЯ група която може и трябва прес спокойно да седи редом до групи като THE CURE,DEPESHE MODE ,че даже и пред тях.Аз съм на 35 израснал съм с музиката,тяхната музика .Лично Аз за пръв път ги гледам Нова генерация и ми направиха убийствено добро впечтление може би едва ли някога ще ги видя пак.Останах пре доволен, от всичко и грам неме интересуват търканията между тях.Васко Гюров си пада *********** (но не го познавам лично и едва ли имам право да го съдя)мнението ми е базирано върху медийните му изяви иучастието му в терористичната рекетьорска групировка Мюзикаутор.И аз бих се радвал да чуя Ревю и Милена ,но за мсетка на това ТЯ си изпя това което се очакваше от нея.
Контрол няма кво да ги коментирам , до сега съм ги гледал многкратно с различните им вокалисти, Пецата Иван но не бях ги гледал с Колю Гилана та и тук меко казано се изкефих.Единствено лошо впечатление ми направи представянето на г-н ДЕПУТАТА и неговата скинхед агитка без която не ходи никаде , и се чуда как 15-20 човека успяват да развалят кефа на неколкото хиляди души отишли да се забавляват ( не да се ръгат в погота и други простотий).
Единствения **** в Хиподил за пореден се убеждавам че си остава ПЕШО (траш и SLAYER сега и завинаги въпреки всичко ).Чета в коментарите ви виждам ,че има драскачи които са на партийна хранилка и поилка в партията на депутата. И КВО г-н депутат ,бяхме пънкари,после писатели, минахме през телевизията там свенливо (но гордо ) целувахме задници на чалгаджий ****** и всякакви други житейски недоразумения до като не стигнахме до политиката и там кво?Взехме 1 000 000 лв партийна субсидия купихме си мерцедес и закрихме сергията.Изхарчихме парите и защо да не изтръскаме още малко фенската маса за некой друг лев. че даже и онлай стрийм подсигурихме срещу 10лв.
Искренно се надявам някой от някаде да го е свалил целия концерт (или пък защо не да го издадете официално) и да цъфне на пук на Гюров по торентите (лично аз бих си го купил разбира се ''въпреки всичко'')
Да се върнем пак на концерта.ПЕРФЕКТЕН ОТ ВСЯАКЪДЕ ,организация светлини мултимедии ЗВУК–съвршен китари ,бас клавири барабани вокали и брас всичко се чуваше кристално чисто и ясно Без кривене без пращене без каквито и да е било забелжки и най важното Нова генерация излезнаха точно в 18:58 2 минути по рано от обявения старт на концерта.
За мен Хиподил трябваше да са първи и без съмнение КОНТРОЛ беше групата на вечерта която трябваше да закрие КОНЦЕРТА.
За ГОВОРИТЕЛЯ НА *** НАРОДЕН КОЯТО СЕ ИЗКАЗВАШЕ НЕ ПОДГОТВЕН ЗА КОНТРОЛ ЩЕ МУ КАЖА ,ЧЕ КОГАТО Е ИМАЛО КОНТРОЛ СВЕТЛИО Е БИЛ ЖИТЕЙСКИ НЕ ОРИЕНТИРАН (ТАКАДА ГО КАЖА АКО МЕ РАЗБИРАТЕ,А Е МНОГО ПОД СЪМНЕНИЕ В МОМЕНТА КОЛКО Е ОРИЕНТИРАН)
Дълбок поклон от мен към организатори групи и публика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 23.04.2018 01:12:10 + 8 17
Не че ти е работа, но принципно подкрепям БСП. Та нямам нищо общо с партийните дейности на 'г-н ДЕПУТАТА', както го наричаш ти. За агитката на Хиподил, не виждам нещо лошо да има и скинхед елементи (все пак говорим за пънк рок). Като не ти харесва начина на танцуване и забавление, който е характерен за тази музика , можеше да се дръпнеш назад или просто да си беше взел билет за трибуните. Не съм поръчков писач, просто ми писна от хора, които не знаят къде са попаднали. Все едно да отидеш на концерт на Секс Пистълс и да се оплакваш, че са те бутали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Uncle Vester 23.04.2018 19:24:57 + 6 3
Мри в *****, комунистче *******. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 24.04.2018 01:38:11 + 2 5
Uncle Vester , много си ****** Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Графа 8.05.2018 19:46:40 + 0 0
Ванко,бухал слънчасал,Светльо организира концерта.Плюеш го и му благодариш едновременно.Иди и се прегледай незабавно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

РЕВЮеr 22.04.2018 23:52:17 отговори + 14 7
Глупави коментари по адрес на Кристина Серафимова само заради конфликта на Васо Гюров и Милена. Мацката няма вина за това, а Милена сама си избра на времето да гони Робърт в Англия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


The art of dying 22.04.2018 22:05:58 отговори + 16 3
Moжеше да изпълнят някоя песен заедно като big 4 , но уви пролича си още по време на сетовете дразгите между някой от членовете в групите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sad but true 22.04.2018 19:52:39 отговори + 29 25
"Жалбата за младост", носталгията по миналото и налагането на ретрото като новото "модерно", за съжаление ще продължават да възпроизвеждат подобни събития без никаква културна и художествена стойност. Провалени и като изпълнители, и като личности, поостарели хаховци, сервират претоплени стари манджи на пияни и потни плешивци и фрустрирани женки, които на 40 се държат като на 20 и си мислят, че това е "секси"...
Подобни концерти наистина са диагноза - за тежки ментални увреждания.
А васил гюров е едно толкова жалко човече, че не заслужава и главните букви в името му. Зелен, био, еко, принципен, с каузи - и в същото време - в гаврещата се с всички автори фирма-рекетьор Музикаутор - това ако не е върховно лицемерие и низост, не знам кое е...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 22.04.2018 21:03:15 + 8 9
Хехе, аз съм един от поостарелите плешивци и много-много не се засегнах от претенциозния ти коментар А и голяма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 22.04.2018 21:05:23 + 5 8
Тъпа клавиатура... Мина ми ентусиазмът и оставям умните ми разсъждения за друг път... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

джезве с кокаляк 23.04.2018 11:56:45 + 3 1
Много точен коментар! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Машалла 24.04.2018 11:19:11 + 4 0
Браво, точен коментар на събитието! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 22.04.2018 18:08:02 отговори + 15 9
Милена - много голяма! Контрол - ОГРОМНИ, Хиподил - тва си е диагноза, а Васо Гюров си мърша с китара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Член член 23.04.2018 13:33:51 + 4 0
Даже не е с китара ,ами с бас Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Клоун 22.04.2018 17:42:17 отговори + 19 4
Време е Мартинчо да разбере, че Терминала е максимума на възможностите му. След Дубиоза не си е взел поука и пак беше пълен хаос. Жалка работа! Повече не ме търсете! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Newsted 22.04.2018 17:23:58 отговори + 18 3
Прибирането от тази зала е кошмар , особено когато градския транспорт не работи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


маке 22.04.2018 15:40:44 отговори + 25 8
Бях на концерта в Зимния. Не този с Ъпсурт. А на този не отидох точно щото Светльо е последен. Може много да му се иска, но Контрол са по-големи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Графа 22.04.2018 18:07:48 + 8 11
Кой го каза?И двете банди са любими и не бива да се сравняват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gligan 22.04.2018 14:51:27 отговори + 18 12
Концертът беше суперздрав!Най-голямото разочарование за мен беше Васо Гюров.Не ме интересува,какви са и отношенията с Милена.Хората бяха дошли да чуят Ревю с нея,а а не с жалка имитаторка.Нищо против момичето,но не можа и на малкия и пръст да стъпи.Емблематични парчета само ме издразниха.Жалко,до вчера му бях фен.И Кольо ми се щеше повече да участва,но поне Иван наистина се справя добре и не беше разочарование като при Ревю.
А на критикуващите организацията да кажа,че вратите бяха отворени от 17.30.Ние влязохме към 18,20 и нямаше абсолютно никакви опашки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Клоун 22.04.2018 17:49:05 + 8 2
50 минути за влизане... напълно нормално, нали?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gligan 22.04.2018 17:52:36 + 4 6
Не,отидохме към 18,15 и 18,20бяхме в залата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Клоун 22.04.2018 18:29:45 + 4 6
И как разбра, че са отворили в 17:30? Или един преател ти каза? Същият ли дето е влязъл за 5 минути? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 22.04.2018 14:40:50 отговори + 15 1
Когато купувах билети преди две седмици, схемата на седящите места беше почти запълнена. А на самия концерт имаше безкрайно много празни места по трибуните, особено на завоите. Странно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 22.04.2018 14:05:01 отговори + 12 10
Леко пристрастен ми се струва авторът на статията. Не мисля, че на Хиподил не им се получи. Единственото негативно при тях беше, че на Витков гласът му леко поумря на 2/3 от сета. Разбира се, трябва да се отчете и че те бяха единствената от групите все още с оригиналния си вокал от 90-те; при Контрол Гилъна едвам издържа 3 песни и на третата вече осезаемо поиздишаше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WitcheR 22.04.2018 14:02:23 отговори + 20 5
Слаба организация, забавяне на входовете на залата при влизане, огромните опашки на всякъде, вътре в залата беше страшна ръганица и мизерия, забелязах че голяма част от публиката бяха пияни, в коридора на залата пушеха, също така и вътре в залата. Иначе концерта мина "добре" с много изключения. За мен най добрата група за вечерта си остават Контрол, Ревю въобще не ми харесаха - като се има предвид и това което направи Васко Гюров, Хиподил се представиха добре, но имам чувството че бързаха за някъде. Най лошо впечатление ми направиха многото пияни фенове, многото случайни хора и мизерията на всякъде.
Хубава работа, ама българска ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


siXXX 22.04.2018 14:17:01 + 10 22
Като не искаш да има мизерия, пияни фенвове и ръганица - на БИАД Това е пънк рок. Както пеят Хиподил "Без свинщина няма купон бе човече" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Witcher 24.04.2018 15:32:28 + 6 0
siXXX, бил съм на страшно много концерти и фестивали в България и чужбина от 1990г насам, свикнал съм с блъсканицата по концертите, но в събота имаше нещо дразнещо в тълпата. Група пияни фенове развалиха удоволствието на много хора, блъсканицата започна още към последните песни на Ревю, имаше опити и за "пого" Лошото впечатление ми оставиха хора които идват за първи път (може би) на концерт, пияни, дрогирани, ... нямам идея кой ги пуска в залата.

Съжалявам само че не отидох на Rotting Christ в Бургас същата вечер ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Е.Британски 22.04.2018 13:39:51 отговори + 26 3
Като цяло беше страхотно и носталгично красиво; даже пролича, че групите са се готвили специално (видеата на стената) и изобщо не са "чичаци с подагра" - много по-експлозивно витални са от някои от реанимираните с финансови инжекции доайени, или от днешните младежи.
Враждата между Гюров и Милена си тече неустоимо. Минусът сега бе за Васо. Майната му на всичко станало, но да завършиш с "Директор на водопад" без Милена - която е там - е подигравка и с публиката.
Да преживееш "Нова Генерация" в състав 7 души на сцена беше почти епохално (въпреки че и там "стари" и "нови" не са първи дружки). Тяхната фенска задруга може да е по-странна, но е непоклатимо вярна.
"Контрол" спечелиха личната ми "класация" от събитието - при тях култовите парчета и новите (като че ли) вървят най-безпроблемно.
Каквото и да се случи снощи, публиката продължава да не дооценява музикално Гюровото днешно "Ревю" (дали не и заради неговите обществени позиции, нееднозначни наистина). От 4-те в лайва именно "Ревю" продължава да твори и да се развива. "Чичо" и "Цветята" са непреходен култ, но новите им неща не са по-лоши.
За "Хиподил" ще кажа само, че с браса и енергията на Светльо няма опасност да се изложат, но да кажем, че бих ги гледал веднъж на две години и ще ми е достатъчно.
Публиката! Между 17 и 18 ч. се притеснявах, че се очертава провал. Но залата се напълни напук на благотворителните напъни на разни телекоми по чаршиите на окръжни градове и паланки.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sladuk_Kelesh 22.04.2018 13:17:24 отговори + 31 5
Много точен очерк на събитието! Вечерта трябваше да завърши с Контрол, много енергично и стегнато изпълнение, Иван Гатев не се спря! На Хиподил наистина умората беше на макс вече, а звука бе неуместен като шегите на Витков... Нещо странично --> имайки предвид доволното количество примати сред публиката си мисля, че единствената разлика между чалгаджийската пасмина и метъл/пънк/ню-уейв такава е в килограмите и окосмяването... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 22.04.2018 13:50:40 + 15 7
> "единствената разлика между чалгаджийската пасмина и метъл/пънк/ню-уейв такава е в килограмите и окосмяването... "

...и в миризмата!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 22.04.2018 14:24:38 + 16 25
Ако искате да не ви бутат, да не се пуши, да не мирише на алкохол и пот.... сбъркали сте концерта. Отивате на Графа или Остава и нямате проблеми. Това е пънк рок така трябва да бъде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 22.04.2018 13:12:41 отговори + 14 15
Нова Генерация - всички знаем, че това не е много НГ , но свириха добре, въпреки променените аранжименти тук там, които тотално прецакаха песни като Тъмна земя например. Ревю - скандален сет. Малоумна постъпка на Гюров да свали по рано Милена от сцената, но това е типично за него. Много добър музикант но винаги е бил пълно леке. И с неговите каузи, винаги ме е дразнил този човек. Контрол забиха здраво, въпреки че аз никога не съм ги харесал. Яка пънкария и това си е. А Хиподил отново показаха, че са номер едно. "Хиподил не е название, Хиподил е диагноза" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Murphys 22.04.2018 12:46:03 отговори + 33 4
Милена и Гилъна заслужаваха повече време на сцената. Може би т'ва беше най-големият минус на събитието. Също можеха да разнообразят подредбата и този път Контрол да са последни, ама явно егото на г-н политика не позволява. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SiXXX 22.04.2018 13:14:38 + 9 30
Просто Хиподил е в пъти по популярна и култова група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 22.04.2018 16:29:39 + 22 4
SiXXX говориш пълни глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пънкаря 22.04.2018 12:43:02 отговори + 7 14
Много нескопосано написан статия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дрогаря Снегоффф 22.04.2018 12:38:07 отговори + 14 0
Жалко, че толкова малко пяха Милена и Гилъна, но активността на Ревю и Контрол си каза думата - много по-стегнато звучащи от "Сега и завинаги". И далеч по-добра и организирана брас секция. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пичо 22.04.2018 12:00:23 отговори + 18 19
Смешна и жалка история. Некви шкембести чичаци се правят на рок звезди. И тия последните трябва да се наричат Подагра. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Киро Скалата 22.04.2018 11:56:43 отговори + 16 5
Хиподил = Халтура. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Таблото 22.04.2018 11:39:43 отговори + 19 3
Традиционно слаба организация. Огромни опашки. На вход и на щандове за алкохол/храна. Не успях да вляза за Нова генерация. Слаби Ревю от 12 песни пет са от периода, заради който са дошли хората. На място не разбрах какво точно е направил Васо Гюров, но е много долна постъпка. Големи Контрол. Много добре включиха Гилъна. Нямаше някакви излишни обяснения. Само здрав пънк. На мен подбора на песните на Хиподил ми хареса. Бяха парчета, които не са от постоянния сет на Свелтьо и легендите.
Да не забравяме че за разлика от предишните им концерти в момента и трите групи са активни. Контрол, Ревю или Светльо може човек да гледа почти всеки месец. Нормално шегите на Светльо да са изтъркани, а на този концерт си бяха не на място.
Много пияни дебалаци имаше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".