Новият албум на 2CELLOS "Let There Be Cello" излиза на 19 октомври

16 окт 2018, 14:00 ч. 1017 / 10 0
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

След успеха на албума Score (2017, Вирджиния Рекърдс/Sony Music), Стефан и Лука от 2CELLOS се завръщат с нов студен проект. „Let There Be Cello“ включва творби и пиеси от различни жанрове, преаранжирани за неповторимия стил на двамата музиканти.

"Винаги сме казвали, че искаме да разбием предварителните стереотипи за виолончелото и наложените граници между музикалните жанрове. С този албум се опитваме да направим точно това. Почерпили сме вдъхновение от цялата красива музика на света – от любими поп хитове до вечни класически мелодии, през рок химни и филмова музика. В този албум има всичко включително и наши авторски композиции. Няма правила, няма щампи или граници – има просто виолончело! " – казват момчетата от 2CELLOS. 

Копродуциран от Лука Сулич и Степан Хаусер заедно с Филип Видович, „Let There Be Cello“ е неподправена демонстрация на страхотния талант на 2CELLOS в преоткриването на музика от всеки жанр. Албумът включва интерпретацията им на последните поп хитове на Ед Шийрън - "Perfect" и "Despacito" на Луис Фонси, които се превърнаха в предпочитани от феновете на дуета с близо 40 милиона гледания в YouTube общо.

Спечелили си световна слава с експлозивните изпълнения на рок класики, дуото представя в новия албум любимата на няколко поколения песен - “Eye of the Tiger” на Survivor и култовото парче на White Stripes - “Seven Nation Army“, което изпълниха на финала на Шампионска лига, провел се тази година в Украйна.

Майстори в съчетаване на мелодии, както и със страхотна техника на инструментиране, 2CELLOS включват в албума две от любимите си песни - „Imagine” на Джон Ленън и “Hallelujah” на Ленард Коен. В „Let There Be Cello“ почитателите на момчетата ще имат удоволствието да чуят за първи път и неиздаваните до момента техни авторски композиции - “Concept2” и “Cadenza”.

2CELLOS повдигнаха завесата към новия албум с пилотния сингъл от проекта - “Vivaldi Storm”. Видеото към сингъла е заснето в горите край град Пула в родината им Хърватия.

Албумът „Let There be Cello“ се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 19-ти октомври и е наличен за предварителни поръчки тук: https://bit.ly/2CkkONF.

Снимки: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

 

 

още за:

2Cellos


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".