Официално е - SKALMOLD и WIND ROSE се присъединяват към концерта на ELUVEITIE в София

1 дек 2014, 13:40 ч. 698 / 6 16
пред./следв.

  Получихме следното съобщение:

BGTSC има удоволствието да обяви SKALMOLD и WIND ROSE, които ще бъдат част от концерта на ELUVEITIE на 15 февруари 2015 година от 19.00 часа в столичния клуб Mixtape5. Както знаете концертът е част от втората половина на европейското турне по представянето на последния и най-титулован албум на бандата “Origin”.

SKÁLMÖLD са млада банда създадена през месец август на 2009. Издаденият през 2010 година дебютен албум "Baldur" постига моментална подкрепа и успех не само сред метал феновете. През 2011 година албума е издаден и чрез Napalm Records, което допринася за допълнителния му успех на световната метъл сцена. След продължилото повече от година турне по представянето на „Baldur”, Skálmöld се завръщат в студиото, за да запишат вторият си албум озаглавен "Börn Loka" (Loki's Children). Издадената в края на 2012 година творба е подкрепена подобаващо и от екстензивно турне през цялата 2013. Следва обединение с Iceland Symphony Orchestra и грандиозен завършек на годината с трите разпродадени шоута в най-голямата концертна зала (зала Нарпа) на Исландия. Концертът беше издаден на CD/DVD и за много кратко време се превърна в бестселър.

Музиката на Skálmöld може да бъде описана като Battle Metal, съдържаща части от Epic Viking Metal, old school Death and Thrash Metal, преплетени с исландската история. Текстовете са написани по стриктните правила на древната исландска поезия и са повлияни от езическите корени на северната нация. Резултатът е мощна, вряща смес от Heavy Metal и героични митове, изригващи от замразения остров.

WIND ROSE e италианска Symphonic/Power Metal група създадена през 2009.
През 2010 година издават първото си EP, продуцирано от Cristiano Bertocchi (ex-Labyrinth, ex-Vision Divine) и получило много добри отзиви.
През 2012 година чрез Scarlet/Bakerteam Records групата издава дългосвирещия албум „Shadows Over Lothadruin”, с който отново получават повече от добри резултати и отзиви от световната метъл сцена. Албумът отново е продуциран от Cristiano Bertocchi, но този път обложката е дело на Felipe Machado Franco (Rhapsody of Fire, Blind Guardian...). През 2013/2014 година следва турне в Европа по представянето на албума като директен съпорт на групи като Wintersun, Finntroll and Epica.
През тази година Cristiano Bertocchi се присъедини като басист като с това допълни и състава на Wind Rose.

Билети се продават онлайн и в мрежите на Eventim, TicketPro и Ticketlogic BG. На касите в Germanos, Пикадили, Orange, Фотосинтезис, Easy Pay, Fast Pay(Фаст Пей), Техномаркет, Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, Магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

В момента билетите са на цена от 35 лева, а при налични в деня на събитието и на място в клуба ще са 45 лева.

Предстои оповестяването на още групи и подробности!

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

 



Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Oden 7.12.2014 17:50:49 отговори + 6 1
Моля ви преместете концерта в по голяма зала. Тая дупка микс тайпа е пълен тъ..к за концерти от този ранг! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Роско 1.12.2014 22:41:49 отговори + 11 6
Микстейп си е Ок, а и щом организатор са BGTSC значи всичко ще е наред.
Супер концерт се очертава!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 1.12.2014 23:00:15 + 7 5
И аз съм на това мнение ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 1.12.2014 17:05:08 отговори + 9 5
Ще бъде чудесен концерт !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даниел 1.12.2014 16:50:36 отговори + 3 7
Да идва тоя концерт да ги видим всичките групи,най-вече Елвейти разбира се.На мен нещо подгряващите нещо не са ми интересни.Ще ги видим.Може пък да ме спечелят за фен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Син език 1.12.2014 17:03:20 + 11 4
Skalmold са супер банда !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фолк метъл 1.12.2014 18:44:57 + 8 3
Преслушай на спокойствие Скалмьолд, може и да ти харесат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но Красив! 1.12.2014 16:35:57 отговори + 0 9
Поръчал съм на жената 2 билета за рождения ми ден, който поне малко се кефи на Eluveitie да не се чуди ами да идва. Подгряващите като никой път са точно каквото искаме - ОЩЕ ОТ СЪЩОТО! МОЛЯ СЕ ДА ГО ИЗМЕСТЯТ ТОЯ КОНЦЕРТ - Дори в оная Юбилейна е по-добре от Микстейп, а и е по-евтина от Универсиада.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Син език 1.12.2014 16:59:55 + 9 1
За заличката ''Юбилейна'' мога да кажа само една дума - трагедия !!! На Therion се измъчихме и ние и бандата ! Да не говорим на Amon Amarth какво мазало беше тогава ... Така , че въпросното място не става погледнато от всякъде ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фолк метъл 1.12.2014 18:41:31 + 8 1
"Юблейна" е свръх противна зала и не знам как някой може да иска да ходи там на концерт. Освен това е на майната си. Направо може да откаже колебаещите се, които купуват билети в последните дни, все пак Елвейти идват за четвърти път. И моля без "който е фен ще иде навсякъде". Ще иде - ама дръжки, тези времена минаха. "Микстейп" е в центъра и си е много точен клуб. Но както писах - сцената е тесничка. "Универсиада" е ок, ако решат да местят концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 1.12.2014 15:58:43 отговори + 8 3
Енсиферум да подгряват Елвейти?! Фолк метъле,... стегни се. А новината не е лоша. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фолк метъл 1.12.2014 18:34:49 + 1 6
Що не - как Удо подгряваше Сабатон, а в момента Елвейти са най-популярната фолк метъл банда. Енсиферум ако направят още един албум с приспивни песни, не мога да ги мисля. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Няма значение 1.12.2014 15:20:39 отговори + 0 7
колко са известни подгряващите. Не вярвам подгряващите групи да променят продажбите. Ако билетите за концерта в Микстейп бяха вече изчерпани , щяха да го преместят в Универсиада. Да ама те не са, тъй чееее - Микстейп. Просто бизнес. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фолк метъл 1.12.2014 15:26:11 + 2 6
Зависи от подгряващите. Ако бяха например Енсиферум, щяха да повлияят положително на продажбите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фолк метъл 1.12.2014 14:55:14 отговори + 9 1
Skalmold са супер, но ако бяха по-известни подгряващите, концертът със сигурност се местеше в Универсиада, където сцената е по-широка. Сега вероятно ще остане в Микстейп, там е тесничко за 8 души на сцената. При всички положения като концерт се очертава много добре. Wind Rose са приятни, нито джангър, нито лигаво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Криси 1.12.2014 14:45:37 отговори + 10 3
Очертава се чудесен концерт, а SK?LM?LD са върха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".