Организаторите на концерти: "Ние пострадахме най-тежко от кризата с COVID-19"

26 май 2020, 23:16 ч. 2622 / 8 9
пред./следв.

    По-рано днес програма "Христо Ботев" на Българското национално радио (БНР) излъчи предаването "Нашият ден" с участието на трима представители на промоутърския бизнес в България - Бойко Гюров от "BGTSC", Алекси Калев от "Bulgarian Live Music" и Мирослав Емануилов - шеф на най-голямата компания - разпространител на билети у нас - "Eventim".

   Господата Гюров и Калев участват и в браншовата организация на промоутърите у нас - "Сцена Музика", като първият е председател на сформираната заради пандемията от коронавируса COVID-19 работна група в условията на криза.

   Накратко - с умерен оптимизъм, но и с доста негативни нюанси и тримата гости оценяват ситуацията като повече от критична. Организаторите на концерти са от най-пострадалите от мерките и ограниченията, свързани с провеждането на масови мероприятия. "Затвориха ни първи и ще ни отворят последни", казват промоутърите.

   Те говорят за вероятността до края на 2020 г. да не се провеждат големи концерти, а кога би се стигнало до възстановяване на положението от преди пандемията все още никой не се наема да прогнозира. От първостепенна важност са връщането на билети за отменени/отложени събития, вариантът за предлагане на ваучери и др. компенсации.

   Цялата публикция, озаглавена "Организаторите на културни събития - от бъдеще в минало време", вкл. аудио с точните думи на гостите, и повече подробности ще намерите на този адрес

   Минути преди да подготвим настоящия материал дойде новината за отлагането и на последния голям български летен рок фестивал, "Varna Rock", за 2021 г.

 

концерт



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Крава и пиле 28.05.2020 11:52:15 отговори + 3 3
Всички се уплашиха от нещо, което е просто един силен грип.
Е, тогава ще ви кажа така - гответе се да затворите всичко и следващата година, защото грип има всяка зима! Който не умре от грипа - ще умре от глад.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Браво 27.05.2020 17:59:24 отговори + 4 0
Прочетете цялото интервю. Много е интересно и става ясно защо всеки си прави каквото поиска. Интересно е защо Ст. Еленков (Hills of Rock и KISS) и министъра не са участвали в това интервю? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 27.05.2020 16:55:27 отговори + 13 6
Еми, живи и здрави. Дано фалират тия селяни и най-накрая някой по-млад и кадърен да им дойде на мястото. Организаторите на концерти в България са масово или хора, които не слушат музиката, концерти с която организират (т.е. въобще не разбират групата, която таргетират като аудитория), или пък са с 30 години назад като разбирания. Време е да се появи малко по-модерно мислене в тоя бизнес и да погледнат как се случват нещата на запад. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Браво 27.05.2020 18:03:16 + 9 8
Голям си цървул! Твоите млади и кадърни организатори имат ли пари за модерните ти групи? Също забелязвам, че тези с модерните групи не връщат пари и нещо си траят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 27.05.2020 08:59:37 отговори + 17 0
Държавата и КЗП спят и позволяват своеволия! Как така едни ще връщат, а други не? Значи едни ще крадат от нас безнаказано, а другите ще страдат защото са точни с нас!! Някой да ми обясни, че май не разбирам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Xdd 27.05.2020 08:59:25 отговори + 6 4
Преди време не ви ли казах точно за тия масови фалити и икономически кризи, особено засягащи точно такива бизнесмени ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


..... 27.05.2020 09:02:59 + 12 1
Не знам какво си предупредил, но това беззаконие трябва да престане! Време е тоя Банов да го пратят при екологичня министър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НЕнаивник 27.05.2020 10:32:41 + 8 0
Колега,къде по-точно да го пратят, че не разбрах....!?
Да си "А"рчи паричките необезпокояван и "позабравен"! Може това имаш предвид !!! В БГ-то НИКОГА НЯМА ДА ВИДИШ ПОЛИТИК, още повече министър, трайно осъден и в затвор !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Xdd 27.05.2020 21:39:31 + 3 5
Ся,не че съм предупреждавал,но преди близо 2 месеца имаше як спор за коронавируса в коментарите , тоест дали е цирк или не и аз им казах,че тия мерки са пишман мерки.Специално за фалитите ставаше въпрос за малкия,средния и голям бизнес(включително и промоутърските фирми),те тука ореваха света,защото истината боли и започнаха да ми изнасят лекция как било в Запад и зад Запад Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".