Още подробности за новия албум на AVENGED SEVENFOLD "The Stage", вижте уникалното им шоу

28 окт 2016, 08:43 ч. 1234 / 4 19
пред./следв.

   Въпреки че детайлите (обложка, траклист и др.) за новия албум на AVENGED SEVENFOLD "The Stage" се появиха в Мрежата вчера сутринта, вече издадената творба на групата може да се обяви като "изненадваща" и без предварителен анонс. Това е първи случай, в който рок банда пуска на пазара албум на физически и дигитален носител без да го обяви предварително. Освен това, AVENGED SEVENFOLD направиха нещо много повече - уникален, безпрецедентен концерт, който бе излъчван онлайн с най-модерни и революционни видеотехнологии на 27 октомври. Събитието се случи в 6:30 ч. сутринта днес, 28 октомври, българско време. AVENGED SEVENFOLD свириха на покрива на сградата на "Capitol Records" - новият им лейбъл, който издава "The Stage". Шоуто бе излъчено с възможност да се гледа от 360 градуса, в 3D формат и като виртуална реалност. Изиживяването на присъстващите на живо фенове също бе подсилено с високи технологии ("Augmented Reality"). Използвана е новопоявилата се "VRTGO VR" платформа на "Universal Music Group", която е базирана на VRLIVE-технология. Всичко това е без прецедент в сферата на рока.

   Самият албум "The Stage" не се определя като класическа концептуална творба, но има обща тематика. Тя е вдъхновена от произведенията на известния астроном Карл Сейгън и Илон Мъск. Това е изкуственият интелект (ИИ), без групата да влиза в типичните коловози на научната фантастика, а развивайки образа на един футуристичен свят, в който интелектът на заобикалящите ни технологии се увеличава непрекъснато, достигайки невъобразими нива. Епичната затваряща песен от албума - "Exist" - е с времетраене над 15 минути и включва гост-участие с речетатив на Нийл деГрас Тайсън - съвременен астроном, който бе водещ на новите епизоди на легендарния научно-популярен филм на Карл Сейгън "Космос".

   Заглавното парче на "The Stage" се появи като сингъл с видеоклип на 13 октомври и това бе единствено предизвестие за дългосвирещата творба. По-долу може да гледате част от уникалното шоу.

 

Avenged Sevenfold Live from the Capitol Records Rooftop!

Our new album "The Stage" is out now!! Get it here: http://smarturl.it/A7XTheStage

We’re live from THE STAGE! #A7XOCT27LIVE

To watch us perform in 3D 360° Virtual Reality, download #VRTGO (http://umg.lnk.to/VRTGO)
or ENTER VR here: http://avengedsevenfold.com

Posted by Avenged Sevenfold on Thursday, October 27, 2016


още за:

Avenged Sevenfold


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Linkin Park 30.10.2016 00:04:47 отговори + 1 0
и култови метъл албуми? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кой-свой 28.10.2016 22:57:14 отговори + 2 0
За мен едноименният им албум е най-добрият - пълен с енергия и това се усеща."Втората половина" на "Nightmare" беше прекалено доминирана от пианото,а пък в "Hail to the king" имаше тооооооооооооооолкова заемки от други групи та чак дразнеше. Новият албум не е нито много добър,нито много лош - става за музикален фон,има и добри парчета,но не е шедьовър. Не разбирам как някои след 5-тото слушане почват да го оценяват - разбира се,ясно е,че има нюанси,идеи,които не се откриват веднага,но това звучи все едно насила го слушат 5 пъти за да го харесат. То по тази логика от 20 слушания и ...... (попълнете с група,която не харесвате) ще ви се стори съдържателна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

про анти 28.10.2016 20:23:06 отговори + 1 5
ужасно скучна група и не знам как това решихте, че е прог, при положение, че просто са направили класическо хеви

нали не се кефехте на хеви, момчета, какво стана изведнъж?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 28.10.2016 19:24:32 отговори + 0 2
Еми за мен "City of evil" и едноименния "Avenged sevenfold" си остават най-дборите им постижения.Новия албум м ие скучен.Съжалявам ама не харесвам бавни рок песни и някакви сола.Знаем,че Синистър ги умее,ама ми не съм 50 годишен чичко да се кефя на скучни рок песнички.Има 304 добри песни,първите няколко в албума.После направо ми се доспива.То и предния не беше кой знае какво,но пак имаше повече здрави китари.
Колкото до Linkin park,те също винаги са хедлайнери навсякъде,защото първите им 2 албума са култови.Но те сами се прецакаха,като тотално си смениха стила на скучен поп-алтърнатив.Disturbed навсякъде са култови,не съм ги гледал наживо все още.И нямат албум,който да не е Disturbed.Може да е са по-едноонразни,но по-добре така,отколкото да очаквах нещо яко и да ти изсерат едно лайно като този новия на Avenged sevenfold.Скука.Още малко и като Deep purple ще започнат да звучат.Както каза някой по-долу,да свириш неща свирени преди 30 години,щото си се "осъзнал" е меко казано тъпо.За мен тази група след Nightmare върви надолу.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 28.10.2016 12:32:28 отговори + 9 0
Много добър албум с доста прогресив звучене (макар че A7F отдавна си показват залитанията в тази посока)...а ако все още някой се съмнява в качествата на Synyster Gates като китарист-това е албума, в който окончателно затвърждава мястото си сред най-големите...А относно фенове на Годсмак и Дистърбд-не очаквам да разбират от такъв тип музика....малко сложничка ще им дойде ..твърде много ноти (както бяха казали с нескрита омраза Оейзис за Dream Theater преди време в едно интервю Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Къци Вапцаров 28.10.2016 14:29:50 + 2 6
Ахаха, Avenged Sevenfold - сложна музика. Днес консерваторията да не е в отпуска, момчета, че сте дошли да разкриете магията на сложната мичаликакор музика. Че чак едните фенове на попкомерса обиждат другите фенове на попкомерса, щото не били достатъчно прог, хаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 28.10.2016 14:48:49 + 4 1
Къци, явно няма място в телевизионния ефир, че си дошъл в този форум да си разказваш вицовете. Е, съжалявам за теб ,че освен тук, никъде нямаш възможност да си ръсиш глупостите.
P.S. Глупостите написани на висок стил, не ги прави по-малко глупости.
А относно A7F-радващото е, че има групи като тях и от новото поколение, които търсят истинската музика....а това ти Къци ще го разбереш ако поне седнеш да прослушаш албума, а не само да се правиш на интелектуалец -тип дървен философ! Хау!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Къци Вапцаров 28.10.2016 15:39:07 + 2 2
Аз разказвам вицове и говоря глупости, пи положение, че ти говориш за точно тази група колко е прог и истинска?!

Или по-скоро вие ръсите бисери за любимците си, които са просто поредните посредственици, които разбраха, че dadrock-ът, в който се превърнаха отбрано количество класически хеви групи, се котира най-добре и изоставиха кор позата, за да наблегнат на "прог", както ти сам се изразяваш. Т.е., всичко над нааай-баналния метълкор ритъм риф, вече е прог и е свирено от виртуози, хаха.

А тъжната истина е, че тоя албум е свирен преди 30 години на 70-80 процента. Между другото го чух.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 28.10.2016 12:24:37 отговори + 4 1
През 2012 А7F бяха хедлайнери на сума ти европейски фестивали, вкл. ги гледах на един от тях. Шоуто беше впечатляващо!
Disturbed ги гледах тази година на друг фестивал по някое време следобед. Техният концерт беше най-голямото разочаровение от години насам - по-бездушно изпълнение не бях гледал. Скапаха всичките си песни (не броя The Sound of Silence, която беше единственото хубаво нещо).
Новият албум на A7F още не съм го слушал, но заглавното парче не ми хареса. Последните им албуми обаче са доста добри за мен. Много добро съчетание между класическо и по-ново звучене. Идеята за концерта на покрива и на мен ми е тъповата.
В заключение, за мен А7F са доста качествена банда и не разбирам плюенето по нея m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 28.10.2016 15:09:39 + 2 1
Бе... Те нека само дойдат. С удоволствие ще ида да видя как ще си "скапят всичките песни". Нали се сещаш, че е изключително субективно. Просто феновете им ще си пукнем главите. А ако искат и А7F да идват, така или иначе ще са заедно на турне. Дет' се вика: С един куршум, два заека. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maxXx 28.10.2016 12:10:25 отговори + 3 1
Албума е чук! На първо слушане и аз не схванах някои неща, като например онези тромбони, или каквито са там, в Sunny Disposition, но малко по-малко свиквам и се кефя на макс!

Angels ми е първия фаворит.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 28.10.2016 11:42:03 отговори + 1 7
Скучно като на концерт на Ю-ту. Нищо впечатляващо нито като музика, нито като ефекти, нито като сценично поведение и излъчване /ако този покрив може да се нарече сцена/. Пък и идеята да се свири на покрив на сграда също е стара и скучна. Няма база за сравнение нито с музиката нито със статуса нито с поведението на Дистърбд и Годсмак. Ония са големи и по света, а тази банда е голяма само в Щатите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sixx 28.10.2016 09:37:08 отговори + 9 6
Тази банда размазва разбирането, което се наложи благодарение на банди като Годсмак или Дистърбд (имащи култов статус единствено в България), че новите групи не правят музика и са пълни некадърници. Евала, със всеки албум стават все по-добри. Честно казано не сещам за нито една по-нова група, която отбелязва такъв растеж и градация!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

....... 28.10.2016 09:50:19 + 6 2
Те нека Disturbed дойдат в БГ, пък ще си говорим... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 28.10.2016 09:54:25 + 7 2
Не ми се рови я някой да каже колко златни и платинени албуми имат Disturbed в САЩ, че само в България да са с култов статус? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sixx 28.10.2016 16:09:25 + 2 2
Те и Линкин парк имаха много платинени албуми в САЩ, ама......."имаха". Това написах, че Avenged Sevenfold се оказа, че не са банда еднодневка с три-четири хита като гореизброените. А това колко са продали, все тая, мисля че Ники Минаж е продала много повече от тях, така че слушай нея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 28.10.2016 16:23:41 + 1 2
Платинените албуми не изветряват с времето. Остават си такива. Някои даже стават платинени 10 и повеме години след издаването си. Когато Линкин продаваха много да не би да нямаха култов статус? А Дистърбд продават и сега.
И как още не си разбрал, че ако си говорим за продажби в рок музиката то сравнения с поп, рап, чалги и др. са напълно некоректни.
Ти пък слушай некои завряни блек метъли с 5 фена и култов статус сред 3ма от тях щом така ще си говорим.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

A7X fan 28.10.2016 09:03:57 отговори + 10 5
Вече поне 10 пъти го слушах. Първоначално ми беше странен, но на 4-тото слушане ми се отвориха очите. Новият барабанист тотално променя звученето. Някои парчета са доста прог, но не и прекалено. Всичко останало както винаги е на високо ниво. Страхотна банда, страхотни музиканти. Музика за ценители. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Къци Вапцаров 28.10.2016 09:31:38 + 8 16
"Прог", "музика за ценители", "отвориха ми се очите"???

Кой разреши на глухите хумористи да коментират? Някои ползват вече очите, за да чуят тези титани на прогресива за ценители явно? Роня тежки сълзи пред смайващата класа на тези музикални герои и техните верни 15-годишни почитатели, които са открили прога.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".