Отлична оценка за Max Cavalera на шестото гостуване на SOULFLY в България

6 юли 2015, 08:54 ч. 4288 / 10 30
пред./следв.

   Изминаха три години от предишното гостуване на SOULFLY на българска земя. Феновете на Max Cavalera и компания жадуваха да видят любимците си отново и това най-после се случи. На 5 юли те отново показаха, че има причина българската публика да ги обича.

   Немалко хора се чудеха доколко клуб като "Маймунарника" е подходящ за изява на група от такъв ранг, но, както се оказа, организаторите от "Строежа" бяха избрали правилното място - клубът беше доста пълен, но не и претъпкан, затова и феновете можеха да дивеят на спокойствие, а откритото пространство в Борисовата градина създаде приятна атмосфера. Звукът също беше на необходимото ниво - ясен, чист и добре балансиран.

   Беше обявено, че концертът ще започне в 20:30 ч., но точно в 20:00 народен мотив, изсвирен на гайда, постави началото на изявата на подгряващата група. В продължение на половин час българската хардкор/метълкор банда O.H. показа весело настроение и музикантска класа, а и определено успя да привлече вниманието на чакащите отвън фенове на SOULFLY - още в първите минути на изпълнението им пространството пред сцената в почти празния до тогава клуб се напълни с хора. Вокалистът Жоро не спря да подканя хората да крещят и да беснеят, а в един момент дори накара публиката да направи "wall of death". Българите завършиха с нова песен, която ще излезе през септември - "C2H5OH", в която стана ясно, че "си говорим за метъл, а не за рокендрол".

   А изявата на SOULFLY тепърва предстоеше. С напредването на времето публиката се сгъстяваше все повече и повече, а виковете за излизането на групата не стихваха. Около 21:15 ч. те се появиха на сцената и още в самото начало на "Seek 'N' Strike" стана ясно, че концертът им ще се запомни. Енергията, с която четиримата забиха, помете публиката като ураган. Феновете не спряха да крещят, да подскачат, да дивеят... В края на "Prophecy" Max поиска да види съркълпит и, разбира се, желанието му веднага беше изпълнено - публиката просто полудя и не се успокои до края на концерта. Всяка песен беше посрещана възторжено, а изпълнението на SOULFLY не заслужаваше нищо по-малко.

   Китаристът Marc Rizzo демонстрира поразяващо майсторство и показа диво сценично поведение, а двамата синове на Max, Zyon и Igor Cavalera, не му отстъпваха по нищо. Zyon демонстрира меко казано впечатляваща техника като барабанист, а Igor, присъединил се към групата едва тази година, показа същото като басист и беквокалист. Освен това, той пое и част от водещите вокали в "Bloodshed". За самия Max пък не може да се каже достатъчно. Именитият фронтмен има феноменално присъствие на сцената, а могъщият му глас беше в прекрасна форма. Певецът и ритъм китарист напускаше мястото си зад микрофона рядко - най-вече за да смени китарата или да пийне глътка вода - но от повече нямаше нужда. Феновете следваха всяко негово движение и всеки път, когато той поискаше публиката да запее, в отговор получаваше експлозия от гласове.

   Сетлистът беше очаквано силен. SOULFLY разходиха публиката из цялата си дискография - всеки от издадените досега албуми беше представен с поне една песен. Тъй като именно с концерта в София започва сегашното турне на групата, българските фенове имаха щастието да са първите, чули на живо новата песен - "We Sold Our Souls to Metal". Разбира се, беше приета както всичко останало - с емоции, пригласяне и викове. Песни на SEPULTURA почти нямаше - в основната част от концерта беше изпълнена само "Refuse/Resist". Естествено, в задължителния бис беше изпълнена и "Roots Bloody Roots" - и реакцията на публиката не може да бъде сравнена с нищо. Толкова емоция... А след това, в "Eye for an Eye", Max разпя почитателите си с "Оле, оле-оле-оле! SOULFLY! SOULFLY!"…

   Концертът приключи с "Eye for an Eye" в 22:15 ч. Феновете се опитаха да извикат групата за втори бис - с викове, аплодисменти и повторение на гореспоменатия футболен възглас - но, уви, не успяха. Имаше недоволни от краткото времетраене на шоуто - едва един час - но в този един час SOULFLY дадоха на почитателите си всичко, което биха могли да желаят. Наистина ще се запомни...

Сетлист:

01. Sеek 'N' Strike
02. Prophеcy
03. Back to the Primitive
04. Blood, Fire, War, Hate
05. Carved Inside
06. World Scum
07. Refuse/Resist (Sepultura cover)
08. Downstrоy
09. Bloodshеd
10. We Sold Our Souls To Metal (World premiere)
11. Tribe
12. No Hope = No Fear / Umbabarauma (part)
13. Rise of the Fallen
14. No
Бис:
15. Roots Bloоdy Roots (Sepultura cover)
16. Jumpdafuckup (part) / Eye for an Eyе


Текст: Tigermaster
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате над 40 снимки от концерта на SOULFLY в София.

 



Коментари   (30)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ida_s_toqgata 19.07.2015 23:49:40 отговори + 1 1
отличен концерт от начало до край Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

old metalist 9.07.2015 14:20:09 отговори + 2 0
КАТО ЧЕТА ТУКА ЯВНО ТВА ЩЕ Е ПОСЛЕДНОТО ИДВАНЕ НА МАКС В БГ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ккк 8.07.2015 22:48:06 отговори + 4 3
Не спирате да мрънкате... Но такива сме си българите явно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хаха 7.07.2015 21:39:55 отговори + 5 4
Тук нещата са на два лагера - с право недоволни фенове и организатора с подкрепата на един-двама глухи фена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

И аз бях там 7.07.2015 15:26:54 отговори + 8 0
" могъщият му глас беше в прекрасна форма"... да, ама на първия концерт в зала "Христо Ботев"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


cavalera 6.07.2015 23:35:18 отговори + 7 0
По мой спомен обаче jumdafuckup си беше интро преди seek'n'strike половинминутно. Репортажа е на ниво, освен частта със вокалите на Макс - не бяха ОК, само че аз си бях готов за това и не съм разочарован, знам, че има проблеми, все пак не е спирал от години и всяка година изкарва албум с някой от проектите си, тунета и т.н. Аз бях там за видя легенда, лчно за мен. И се накефих, но за да сме честни - Макс си издишаше
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВУДУ ПИПЪЛА 6.07.2015 17:35:35 отговори + 11 6
Сега остава и Ризо да си замине,а Макс да вземе жена си за китарист. Така ще се заформи семейната идилия... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ushikawa 6.07.2015 22:01:29 + 4 3
Жена му беше мениджър на групата, не знам дали още е... Иначе се радвам, че пропуснах този концерт, както и предишния на групата. Отдавна се изчерпа бразилецът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DonkeyCock 6.07.2015 13:44:08 отговори + 10 9
Бил съм на всички концерти на Soulfly в БГ, този беше най-тъпия!!! Макса Валера по-добре да вземе някоя и друга година почивка или да закрива направо!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гайдан 6.07.2015 12:25:08 отговори + 7 6
След Smallman вече звучало нелепо ? Хахах ? Пич, на Smallman гайдата е повече за екзотика. Толкова нескопосано композирани мелодии рядко може да чуеш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 6.07.2015 12:05:11 отговори + 11 6
Аз бях най-отпред,точно срещу Макс,звукът беше ужасен.Иначе не знаех,че Тони Кампос го няма и него,а още един син на Макс се изявява.Явно не му се дават заплатки,та го кара по семейно.А,че Макс го мързи вече,това всеки го знае от години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Трол 7.07.2015 14:23:03 + 4 2
Не е невъзможно, макар че от там, където аз бях през повечето време - около дърветата зад пулта - се чуваше идеално. Дали проблемът ти не е бил, че си бил твърде близо до сцената и си чувал мониторите, вместо реалния звук? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хаха 7.07.2015 21:35:12 + 3 0
Трол, какво значи "твърде близо"? Обикновенно твърде близо е най-скъпо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ugly joe 6.07.2015 11:21:19 отговори + 12 5
Концерта си беше ок не знам кво се оплаквате постоянно? А колкото до бай Гани и на малкия пръст не можеш да му стъпиш смехурко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ageNt oraNge 6.07.2015 11:25:49 + 10 10
Явно никога преди това не си бил на концерт на Soulfly, за да кажеш, че този концерт беше ОК. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 6.07.2015 10:59:42 отговори + 8 18
Организатора е този, който подбира мястото за дадено събитие и се видя, че Маймунарника е най-лошото за Soulfly!!!!
От тук нататък никакви извинения не се приемат!!!!!!!!!
Да не говорим за това, че цялото представяне на концерта от обявяването до изчезването на "организатора" при съмненията за отпадане на лайва си беше подигравка с нас феновете!!!!
Строежа се оказаха по-големи мърлячи от бай Гани!!! Да си правят реге и алтернатив концерчетата или да се размърдат и отворят кесиите малко!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 6.07.2015 11:01:31 + 15 5
Счупил ти се е бурканът с удивителните. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kosta 6.07.2015 10:13:59 отговори + 13 7
Малка сцена, логично ако и седите от крайно ляво или крайно дясно да ви се струва непълен звука. Аз бях почти централно около борчетата и звука си беше чук от всякъде. Много по-добър от оная пумия в Бургас. Концерта беше кратък но и песните на Soulfly са кратки. 16 песни си бяха все пак. От към организация нямам никакви забележки. НИто имаше дълги опашки за влизане, нито за бира, нито за манжа. Всичко беше на 6! А Макс не е на 20 вече, личи му че има здравословни проблеми. Но въпреки всичко, концерта беше супер!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 6.07.2015 11:05:24 + 9 10
Я стига глупости! Не знам къде си бил, но звука беше гаден, а на моменти липсваха инструменти и микрофон! А 16 песни като някои изсвирени на високи обороти + липсата на пълен контакт с публиката за какво ти говорят??? Ако имаше проблеми със здравето нямаше да обявяват нови участия, а дори щяха да спрат настоящите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 6.07.2015 11:12:33 + 10 4
Удивителния, ще дефинираш ли "пълен контакт с публиката", че ми стана интересно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 6.07.2015 11:42:09 + 6 8
Трол, жалко, че ти като организатор не знаеш какво е контакт с публиката или знаеш, но по коментарите ти личи, че освен некадърен и страхлив си злобен и заядлив! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 6.07.2015 17:35:48 + 4 3
ВТФ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Никой 6.07.2015 09:52:16 отговори + 11 10
На мен пък ми хареса. Маймунарника винаги ме е кефил като място за концерти. От звукът също нямам забележки. Единствено, че беше толкова кратко ме изненада, но това може би донякъде обяснява ниската цена на билетите. Изкефих се на басистчето, раздаде се момчето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аркадий Гайдар 6.07.2015 09:50:17 отговори + 5 11
Това с гайдата е оригинално само първия път. Всички, след smallman, са просто нелепи... O.H. не си правят услуга по този начин... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Максим Горки 6.07.2015 10:30:23 + 14 1
Не знаех, че Смолмен са първата рок банда използвала гайди в песните си. И продължавам да не го знам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Проба 6.07.2015 09:40:44 отговори + 17 9
Sepultura в Mixtape беше по-добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Игор 6.07.2015 09:33:59 отговори + 12 10
До последно организатора не казваше дали ще има концерт или не въпреки многократните запитвания! Дори накрая си позволи да ни държи сметка защо се съмняваме!?! Организация много зле, ужасен звук, сцената имаше вид на нещо сглобено набързо с подръчни материали и по всичко личеше, че Макс нещо не го кефи...всичко му беше като насила! По добре да не бяха идвали! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bodhi 6.07.2015 09:14:10 отговори + 13 11
Звука беше мн зле. Пълно моно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 6.07.2015 11:06:38 + 12 6
Моно аз чувах само от тоалетните. Надявам се, че не си гледал концерта от там. Фронтално срещу сцената звукът беше идеален. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".