Първи новини за "Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2016"

1 дек 2015, 11:28 ч. 2291 / 1 7
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

От 1-ви декември до 5-ти февруари 2016 ще бъдат приемани заявки и документи за второто издание на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria. Около седмица по-късно ще знаем кой ще участва, датите и мястото на провеждане на концертите.
Победителя ще представи страната ни в големия финал пред публиката и международното жури на фестивала Wacken Open Air 2016 – най-големият и престижен метъл фестивал в света.

Условията за участие тази година са:
– Групата трябва да е от България;
– Музиката, с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими (!!!);
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни;
– До 5-ти Февруари 2016 година ни изпратете на адрес: MetalBattleBG@bgtsc.eu като прикачени файлове:
1. В мр3 формат 4-6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да е допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;

От миналогодишните кандидати и участници не могат да участват единствено победителите от Dash The Effort. Всички останали групи могат да кандидатстват отново и при новите условия. А тези, които следят конкурса помнят, че миналата година финалите се проведоха в 6 дни като 61 групи бяха допуснати да се представят на откритата сцена в столичното заведение «Маймунарника».

По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от три години и на Headbanger’s Stage на W: O: A. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да й покажат как и какво означава метъла в родната им страна. В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди.
W:O:A Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на W:O:A групите могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании. За 11 годишната си история конкурса и неговите партньори подкрепи няколко групи в стартирането на кариерите им, като например: Drone, Torture Squad, Hammercult и Battle Beast (които видяхме миналата година на една сцена със Sabaton и Delain). Участието в него е не само фантастична възможност за групите да представят себе си на световната публика, но и шанс за страните, на които светът не обръща особено внимание, въпреки страхотната им метъл сцена. Това е и причината в конкурса W:O:A Metal Battle да участват повече от 40 страни. Като някои страни като някои от тях например Хондурас, Коста Рика, Израел, Египет, бившите Югославски и някои от бившите съветски републики участват в общи групи, избирайки една банда, която да представя общата им сцена на финалния кръг на Wacken Open Air.

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Некъф 2.12.2015 20:09:53 отговори + 6 7
Защо направо баш майстора да не каже от коя група има нужда и да спестят разочарованието на талантливите ни музиканти? Миналият път всичко беше меко казано срамно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кой 1.12.2015 20:22:25 отговори + 10 8
И без това всичко е нагласено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Супер разбирач 1.12.2015 19:13:22 отговори + 11 6
Мафия!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бошко 1.12.2015 15:53:45 отговори + 10 2
Ас сам твоя вече конкорент Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жоро 1.12.2015 12:36:40 отговори + 6 7
И как точно да ви изпратим 4-6 песни в мп3 формат прикачени в имейла ??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Даскал 1.12.2015 12:45:06 + 10 4
Който има желание, ще намери начин
Чисто и просто им намалете битрейта и няма да са толкова големи, че да не могат да се прикачат. Или пък ги изпратете в няколко имейла. Евентуално. Ако не е толкова трудоемко вместо 1 да пратиш 5 мейла.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 1.12.2015 13:08:27 + 9 5
Миналата година ревахте, че трябвало по пощата
На ви сега
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".