Подробности за концертите на JAMES LEG и MENTAL ARCHITECTS в София и Пловдив

29 май 2018, 08:45 ч. 595 / 10 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

„Аларма Пънк Джаз“ представя: James Leg и Mental Architects в София и Пловдив

31 май, четвъртък – 21:00 ч. – София, клуб "Mixtape 5", B-Side (бул. „България“ 1, подлез „Галерия“)
1 юни, петък – 20:00 ч. – Пловдив, „Пост-културна сцена“ (ул. „Йоаким Груев“ 36)

Финалът на радиофестивала “Аларма Пънк Джаз“ на БНР за сезона е с клавирен „дърти олд рокендрол“ Апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег (James Leg). Музиката на Джеймс Лег е ритуал, откровение, „кръв по клавишите” (ако трябва да използваме заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване. Форматът, в който познаваме музикалните му представления, е дуо за кийборди и барабани, над които се извисява (а понякога и пропълзява като от Долната земя) невероятното гласище на Джеймс Лег.

Подходът на Джон Уесли към „изпяването“ е някъде на границата между Леми (мир и уиски на душата му!) и Том Уейтс. А творчеството на родения през 1983г. в Тенеси музикант включва както няколко албума с авторски песни (под името Джеймс Лег и в триото Black Diamond Heavies с Ван Кембъл, чийто продуцент за един ключов период е Дан Ауербах от The Black Keys), така и изключително запомнящи се интерпретации по Джими Хендрикс, Нина Симон, Хаунд Дог Тейлър, Робърт Джонсън и Джон Лий Хукър. Записва за легендарния лейбъл Alive Records, към чието семейство се числят музиканти и групи като G.G.Allin, Radio Moscow, The Murder Junkies, The Black Keys, U.S.Bombs и посетилите „Аларма“ преди месец северноирландци The Bonnevilles.
И двата концерта са със специалното участие на Mental Architects, които миналия месец се преродиха също като (пост)апокалиптично дуо (Максим Стоименов – барабани и Антон Велев – китари) с ЕР-изданието Truesight.

Билети в EpayGo и на касите на EasyPay.
- за София – 17 лв предпродажба и 20 лв на входа на клуба преди концерта
- за Пловдив – 8 лв предпродажба и 10 лв на входа на клуба преди концерта

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".