Полицаят, застрелял убиеца на Dimebag Darrell, е напуснал работа заради посттравматичен стрес

9 дек 2014, 19:51 ч. 888 / 6 5
пред./следв.

   Вчера се навършиха 10 години от трагичната смърт на китариста Dimebag Darrell (DAMAGEPLANPANTERA), който бе застрелян от психично неуравновесен фен по време на концерт в град Калъмбъс, Охайо. Във вечерта на 8 декември 2004-а в местен клуб по време на лайв на DAMAGEPLAN бившият морски пехотинец Nathan Gale излезе въоръжен на сцената и уби на място Dimebag, други трима души и рани седмина. Касапницата бе спряна от полицая James Niggemeyer, успял да влезе през задния вход в залата и да вземе на мушка в гръб разбеснелия се убиец. 

   Сега Niggemeyer признава, че никога не е успял да се възстанови емоционално от случката. Той е бил диагностициран с посттравматичен стрес и остра страхова невроза. Три години след като се превърна в герой, ликвидирайки GaleNiggemeyer е напуснал полицията, тъй като не е бил способен да се справя с работата си. В момента бившият полицай е на 41 години и още живее в Калъмбъс, но се занимава с консултантски бизнес. "Разбрах, че нямаш никакъв контрол над мозъка си. Той ще направи, това което ще направи. Ченгетата са нормални човешки същества - нещата им се отразяват по същия начин, както и на обикновените граждани", коментира James.

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Баба 9.12.2014 22:01:05 отговори + 0 17
Е па ,миличкия полицай ..пффф ..хахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

f-0ff 9.12.2014 22:44:00 + 12 0
E па, отивай да лягаш, че училище те чака утре, "Бабе"!
Големи разбирачи голямо нещо, па да бяхте виждали пищов на живо, да бяхте стреляли, поне срещу хартиена мишена, да се изкажете! Това не ви е CS- пуцаница !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 9.12.2014 20:01:21 отговори + 16 0
Човека си е свършил работата,не е трябвало да се затормозява психически... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jarhead 9.12.2014 20:06:08 + 11 1
Е явно не е бил много за тая работа. Май почиват на истински случаи репликите по американските филми като "От 20 години съм ченге и два пъти съм вадил пистолет" и "От 20 години съм ченге и сега за пръв път стрелям по човек".... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крокодил с ориз 10.12.2014 01:05:15 + 6 0
Вярно е, че си е свършил работата... Само дето ченгетата до онова време особено по време на служба не стреляха почти никога. А да убиеш човек, дори и да си напълно в правото си да го направиш, със сигурност не е шега работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".