Последни подробности за концерта на A PLACE TO BURY STRANGERS в София

11 ное 2015, 09:27 ч. 528 / 10 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Този четвъртък София ще се запознае отблизо с нюйоркския ъндърграунд. Тогава американските нойз рок герои A Place To Bury Strangers и Grooms, заедно с обещаващата българска група The Black Swells, ще бъдат на сцената на Mixtape 5 (B-Side).

И трите групи са на линия, за да представят нови издания. A Place To Bury Strangers ще изсвирят част от Transfixiation, в който според Slant Magazine, “те звучат изненадващо живо за група, която е толкова фокусирана върху темата за смъртта”. За APTBS, чиято кариера преминава през лейбъли като Mute Records, определения като „най-шумната група на Ню Йорк“ и турнета с Nine Inch Nails и MGMT, това ще е втори концерт в София след гостуването им през 2013 г.

Преди тях публиката ще види също идващите от Бруклин Grooms. Те издадоха четвъртия си албум Comb The Feelings Through Your Hair, спечелил вниманието на медии като Pitchfork, Stereogum и Allmusic. „През 90-те единствената информация за региона, която достигаше до САЩ, беше свързанa с размириците в Югославия. Сега, когато имам възможност да съм тук, виждам колко красиво е всичко наоколо и просто искам да запазя този спомен”, казва вокалистът Травис Джонсън пред Boyscout.

Песните в новия им проект са записани в студиото на A Place To Bury Strangers – Death By Audio, под чийто бранд лидерът на групата Оливър Ахерман произвежда китарни ефекти за имена като U2, TV on the Radio и Nine Inch Nails.

Концертът ще бъде открит от българската група The Black Swells, които по-рано тази седмица издадоха дебютното си EP Dead Lovers Club. То съдържа пет самопродуцирани и мастерирани песни и може да бъде намерено на http://theblackswells.bandcamp.com/releases. Създаденото преди две години трио ще излезе на сцената точно в 20:30 ч.

A Place To Bury Strangers и Grooms пристигат в София тази вечер.

Все още могат да бъдат намерени билети в Ticketlogic на цена 25 лв. В деня на събитието те струват 35 лв.

Ето и как ще се развива вечерта:
20:00 – отваряне на вратите
20:30 – The Black Swells
21:10 – Grooms
22:10 – A Place To Bury Strangers

 



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


глад 11.11.2015 09:46:36 отговори + 2 1
Концертът на месеца! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".