Последният поход на АХАТ - прощално турне за 30-годишнината на групата

7 окт 2016, 14:11 ч. 10994 / 15 78
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

От създаването си през 1986-та и до днес рок група АХАТ безспорно е запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок. Стила и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове АХАТ неотменно носят ореола на пионери на този стил музика в България. Няма съмнение, че това ексклузивно събиране на членовете на групата за това юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България за тази година.

„Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече, поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните феновете на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика, да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години…“, споделя фронтмена на Ахат, Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на АХАТ от последните години - като съпорт на Дийп Пърпъл, Юрая Хийп, Уайтснейк, Дъ Кълт, Блек Сабат, Скорпиънс, Айрън Мейдън, както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години АХАТ не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30 годишния ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край.“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графика за протичане на „Последния поход” е:

22 Ноември - Велико Търново, Дворец на Културата и Спорта „Васил Левски”.
25 Ноември – Варна, Дворец на Културата и Спорта, зала МЛАДОСТ
27 Ноември – Бургас, Спортна зала Младост
28 Ноември – Пловдив, Панаирна палата 2
30 Ноември – Благоевград, Спортната зала Скаптопара
17 декември – София, НДК - Зала 1

Съпорт на турнето на АХАТ е първата рок дама на България Милена Славова с нейната банда.

Групата пази като тайна и изненада сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои пести, които отдавна или никога не са изпълнявани на живо.

Очаква се финално потвърждение за още няколко концерта – информация за допълнителни градове и билети ще намирате на сайта и в мрежата за продажби на Евентим.


Билети за турнето на АХАТ се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, на място в касите при залите в градовете, както и онлайн на www.eventim.bg

  Може да поръчате билети онлайн за концертите в обявените досега градове от връзките по-долу:

Велико Търново
Варна
Бургас
Пловдив
Благоевград
София

 



Коментари   (78)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ннн 29.10.2016 21:55:39 отговори + 0 0
Леко са го отменили - http://www.eventim.bg/bg/novini/2016/10/-3950.html Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Донка Казиска 21.10.2016 12:34:36 отговори + 1 0
Какво става с турнето? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 20.10.2016 16:26:03 отговори + 0 1
Много шум за нищо. 30 гони празнуват, а 25 от тях нищо не правят. На стари лаври лежат и с комерс на гърба на фена забогатяват. Велики били, най- добрата БГ група били. Ще кажа само Ривендж Проджект и 10-ките къде-къде по- добери групи от Ахат със истинска дискография, издавана с лични средства, концентриращи нон- стоп и повече не коментирам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо ви рок от епохата на 14.10.2016 14:16:02 отговори + 0 0
Въпрос към WEROCK.BG.


Албумът на АХАТ-ВСИЧКО НЕИЗДАВАНО 1986-2013 е излязъл през май 2015 във България.Но къде се продава на лицензиран диск и кой е издателя.Няма информация.Моля за повече информация.Такъв диск има произведен но къде може да се купи...............
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

г-н Никой 15.10.2016 13:35:03 + 0 0
Заинтригувахте ме и се разтърсих. Намерих албума в Дийзър къде го има за стрииминг: http://www.deezer.com/album/10711306
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

old metalist 13.10.2016 08:30:27 отговори + 1 1
АХаааааааааат! Само дето тоя филм с прощалните турнета се изтърка - КИСС се прощаваха вече няколко пъти... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бог Насти 18.10.2016 00:49:02 + 1 0
Братко,не бъркай KISS със SCORPIONS Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 12.10.2016 14:01:14 отговори + 9 1
Походът е чудесен музикален албум, който неслучайно има култов статут, заради своята музикална и идейна същност.
Лично за мен Черната овца, като музика е единствената по-слаба песен в албума, но иначе си стои добре като част от него.Всичко останало е съвършен хард/хеви метъл с много умисъл и послание.
Божидар Главев се е оттеглил от групата и от светския живот, като цяло по собствено желание.Решението е странно, но гениите обикновено не се съобразяват с нищо и се концентрират върху своите потребности.Останалите от групата едва ли са доволни от това, но уважават неговото решение.Те нямат вина, че идеологът на групата ги е изоставил.
Група Ахат в настоящия си състав са допринесли по най-добрия начин тези песни, заедно с Монолог и още няколко по-стари парчета да бъдат реализирани.
Да, Даниел Ризов има кофти тежкарско поведение, Звезди освен,че е поизгубил форма, вкарва и някакъв неподходящ за тези песни американски акцент, но в албума тези неща ги няма.
Има само чиста проба откровена и истинска музика.
Тук някой десет пъти написа колко бройки са продали в Америка, но така само умаловажава постигнатото.
Музиката не е състезание, да не говорим че "американския" им албум е ужасно слаб и посредствен и е просто една голяма грешка.
Турнето е чудесна идея, и Милена е най-подходящия съпорт при положение, че на Ер Малък - още една оригинална и истинска българска група, нещо не им се получи реюниъна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

г-н Никой 15.10.2016 13:32:08 + 0 0
Чудесно изразено, премерено и с много искреност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 11.10.2016 20:29:19 отговори + 3 1
Какъв хейт чета тук само! Да, ама гледайте как само с един албум ще напълнят всяко едно място на това турне. И това е хеви метъл група в България. Пък вие говорете каквото си искате! Аз отивам да хедбенгвам на "Брадвата" , да се знае! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо ви рок от епохата на 10.10.2016 22:39:36 отговори + 0 1
Дядо рок от епохата на Толкин и властелинът на пръстените.

Какво лошо има да поплача за концертна дирекция и Балкантон.Българските групи ще се продават успешно навън когато има нов вариант на Балкантон който да ги финансира-храни-продава и е икономически гръб на музикантите.Индустрия.Само да напомня че точно Балкантон издава и продава на запад до 1989-Мистерията на Българските гласове-плочи и турнета.Касетки и турнета -във няколко милиона тираж.

Но-хайде-да идват концертите на АХАТ със вечните хитове.И без големите пари на западната индустрия АХАТ просто смазват отвсякъде грохнали и изцедени от същата индустрия групи като Металика.Просто ги размазват.Металиката не приличат на себе си и изглеждат дори и физически вече ужасно.Ларс Улрих със видимо шкембе и без коса.Sory но трябва да знаеш кога да спреш........
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 20.10.2016 16:08:55 + 0 0
Как по дяволите свърза Ахат с Металика не знам. Явно поредния хейтър, който на всяка новина пише колко е изтъркана Металика. Място за сравнение няма приятелю, така че не се излагай. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bsf 10.10.2016 14:50:55 отговори + 1 1
Някой знае ли какво стана с албума 1986-2013 Всичко Неиздавано? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз знам 14.10.2016 14:35:15 + 0 0
Да . Нищо не стана ,както с всяко нещо за което прекалено заетите нямат време,а ние феновете видяхме само една обложка във фейсбук. А същите тези заети даже не отговарят на лични съобщения с въпроса: Искам да си купя диска ,защото ви харесвам ,кога ще излезе ? ************* с прекалено самочуствие ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

г-н Никой 15.10.2016 16:46:51 + 0 0
В интернета има статии според които Д Ризов щял да го пусне за свободно сваляне. В неговия Фейсбук има снимка на албума на физически носител, но не мога да намеря инфо къде се продават. Малко по горе съм сложил линк към сайт къде албума го има за безплатно онлайн слушане...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо ви рок от епохата на 10.10.2016 13:16:02 отговори + 2 2
Само да пропомня на тези които са забравили кои групи се прегръщаха със Михаил Горбачов и кои групи след това станаха мега-звезди със отварянето на огромните пазари на социализма през и след 1989-Металика-Скорпионс-AC/DC-Бон Джови-Юрая Хийп-Пантера.Какво чудо е целувката със другаря Михаил Горбачов........

Българските музиканти като АХАТ-ЕР МАЛЪК-КЛАС-ФАКТОР-нямаха късмета да се целунат със Михаил Горбачов на Червеният Площад и да се отворят огромните пазари.Някой едва ли може да каже колко милиона диска са продадени от черният албум на Металика от 91 на съветският и или руски пазар под формата на касетки-дискове и фланелки.А Скорпиопс....Със сигурност във пъти-много пъти повече отколкото във Западна Европа и САЩ.

Единствената разлика е че няма Балкантон и няма индустрия зад АХАТ или КЛАС или ТАНГРА.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


пор4о 10.10.2016 13:35:03 + 3 0
Деде, да не заплачеш и за Концертна дирекция че я няма. Иначе си прав за Горбачов и съветския пазар в годините на пересройката. Това не значи че Горбачов е метъл фен. Решенията на Политбюро кой да се покани или не е било обосновано на конкретните сили на деня. И да не забравяме, че преди отварянето на СССР към западната музика в случая, тази въпросна музика е била забранена. И е имало глад за рок и метъл във всички страни от грешната страна на Желязната завеса. А съвсем друга е темата кой може да издава и кой не в Балкантон през соца. Кой музикант/група ще мине през ситото на комисията по цензура. Искам ясно да проумееш, че ако ще не целувки а порно филм с Михаил Горбачов която и да група от соц. България няма как да постигне това за комерсиалния успех на изброените от теб групи. Не искам да кажа, че нашите групи не струват, просто не са конкурентни на западни такива. Модата в рока се диктува от запад на изток, не обратното. БГ рок музиката не е конвертируема стока през който и да е исторически период. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо ви рок благодари на 9.10.2016 22:30:49 отговори + 2 7
Единствената разлика между АХАТ със 150 000 хиляди плочи от епохата на Балкантон и 300 000 поне на американският пазар и грохнали и изцедени групи от индустрията като Металика-та е че последните са машина за пари със много силна икономика.Много силната икономика на САЩ превръща жалкото и абсурдно албумче на Металика от предстоящият месец ноември във бизнес и фабрика за пари-много-пари.

За съжаление зад Ахат няма вече Балкантон който да рекламира и продуцира продукта им.Факта че имат от американският албум 300 000 продадени копия на същият пазар е огромен успех за българска група вобще.Иначе АХАТ са много-много-много-ама много класи на сегашната Металика или това което е останало от нея във времето.Направо размазват това което е останало от Металиката.Голямата индустрия за парите срещу гигантите Ахат.Денис Ризов с нищо не отстъпва на Кърк Хамет.Вторият е продукт за адски много пари.Парчето ''Земя на Слепци'' е много-недостижимо за днешните западни метъли и емота.

Евала на Денис Ризов и компания за волята да мачкат грохналите старци на музикалната индустрия.Тъжно но вярно както се пееше във едно велико парче на реалната Металика от черният албум от 1991.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 10.10.2016 12:04:56 + 2 0
Смешен си дедко ама много си смешен. Не можеш да сравняваш соц звезди от Източна Европа със която и да е стадионна група. Без значение какъв стил музика свирят. Относно бизнеса си прав. Който може да прави бизнес го прави, а за другите гроздето е кисело. Не ми стана ясно как точно си чул все още неиздадения албум на Металика, че го и оплю даже. Предполагам имаш хубави помени от когато си бил тийнейджър и си слушал Ахат. Затова и ще идеш на концерта, за да си припомниш младоста и емоциите които си изпитвал тогава. Но да ми пишете че Ахат, Тангра, Ер малък и Ера не са с остарели послания няма как да стане. Това е било най-доброто от тази страна на Желязната завеса. Да станали са легендарни тези групи заради епохата в която са се появили. Яхнали са вълната както е израза. А да не забравим и група Клас която преди време припомни че някога е съществуавала с реюнин концерт и двд. 30 години от нещо си. Последните "походи" на тези бг групи са приключили в първите години след '89. След това пръст и кръст. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо ви рок от епохата н 9.10.2016 19:22:29 отговори + 1 7
Американският албум на АХАТ излиза през май 2004 и до 2011 са продадени от него 300 000 бройки на американският пазар.За българска рок и метъл банда е адски много.За американският пазар-абсолютно нищо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо рок от епохата на то 9.10.2016 16:03:52 отговори + 0 7
150 000 хиляди плочи със логото на Балкантон и със логото на Балкантон от краят на 80-те.

300 000 диска на американският пазар.лицензирани.

Това са просто факти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 9.10.2016 18:31:34 + 10 0
Аз харесвам Ахат, но това за 300 000 бр. ми се струва прекалено. Мегадет не могат да продадат толкова. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пустиняк 11.10.2016 16:03:21 + 0 0
тези цифри може и да са верни....друг е въпросът колко от тях реално са продадени , нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дедо Гого 15.10.2016 01:15:22 + 1 0
Ходи се прегледай......Лили Иванова издаваше навремето такива тиражи. На Ахат албума е издаден в 5-хиляден тираж/от който половината е на касети/ Не пиши глупости,ами се обади в Б-тон и направи справка.......
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 9.10.2016 05:25:59 отговори + 5 7
В един друг живот Ахат щяха да бъдат в същата категория на групи като Saxon, Manowar и Accept, с множество албуми, световни турнета и легиони от фенове. За жалост в Чалгария няма почва за праведната музика и Ахат са имали нещастието да се родят българи (по онова време). Но това, което направиха тогава е повече от достатъчно за българската метъл сцена! Благодарение на групи като тяхната се зароди цяло едно поколение метъл воини! Бяха тежки и различни, за разлика от комунистическия поп, пардон, естрада от онова време. Дори днес са по-тежки от така наречените модерни "метъли", ревящи за това колко са нещастни, които MTV развъжда. Една българска група, с която дори Один би се гордял! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 9.10.2016 01:09:40 отговори + 9 5
30години, 2 албума,15 концерта...нема що! Па и прощално турне.Аре нема нужда. Кат ви треат пари искайте назаем. Уважавах ви преди ама сега тотално ми пропаднахте в очите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дядо ви рок от епохата на 8.10.2016 17:34:40 отговори + 5 9
Когато българска метъл-хардрок-попрок или мелодичен рок вобще продаде поне толкова лицензирани дискове-касетки -плочи колкото Ахат са продали..........Когато български музиканти имат футболните топки да излязат на една сцена със Пърпъл и после да продават 50 000 копия от концертният албум преди шоуто на Пърпъл..................Когато български музиканти имат приходи от музикалният бизнес че дори да си направят и офис във САЩ и да запишат албум продаден във поне 300 000 бройки на диск........ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анунимен 9.10.2016 18:23:21 + 2 1
дяда, концерта 7 години след.... излезе като притурка на списание "Нов Ритъм", продавал се е само на концерти на групата отделно ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НЕ! 8.10.2016 17:19:49 отговори + 6 3
30 години с "впечатляваща" дискография от има-няма 3 студийни албума, от които 2 никому неизвестни, и една песен...песен ама каква...такава дето и брат'чедите в маалата я пеят...Е как да не отиде човек!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

VAV 8.10.2016 17:11:13 отговори + 2 5
Не съм им фен, но ако мога ще отида. Има какво да се учат сегашните "МУЗИКАНТИ". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хюлия Мурадова 8.10.2016 15:52:31 отговори + 9 7
Ако дойдат в Асеновград ще ги прогоним с домате! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ви рок от епохата на 8.10.2016 15:19:09 отговори + 3 10
През 1989 когаго излиза със логото на Балкантон-плочата със черната овца се продава за своето време във 150 000 тираж.Това е положението.А американският албум е продуциран от икономическият кръг около Пърпъл.Защото това е БИЗНЕС и ИКОНОМИКА.Няма българска метъл или рок-банда която във краят на 80-те продава толкова много все още плочи..........Много приятният поп-рок на БТР от средата на 90-те със баладите и елмаза от стъкло не е метъл.Много приятен поп-рок.Американският албум на АХАТ е продаден във САЩ от издаването си във над 300 000 диска.Това за американският пазар е абсолютно нищо но за български музиканти свирещи метъл от Източна Европа е адски много.

Проблема на тия дето плюят АХАТ ече тази българска група продава или е продавала своята стока във тиражи които не могат да бъдат днес стигнати от други рок и метъл родни банди със претенции и капризи за ТРЮ.Да -обаче така нареченото ТРЮ просто не се продава на родната сцена.Продават АХАТ.И то ммммммммммммммммного добре

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Язе 8.10.2016 17:57:02 + 5 0
Е са са продали 300,000 бройки в САЩ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иван 9.10.2016 06:33:21 + 2 0
На кого е продаден в 300 000 бройки, че ми стана интересно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 8.10.2016 14:48:15 отговори + 6 7
Каквото и да ми обяснават разни феи от мъжки род, Ахат са направили жесток албум. Един, ама много добър. А Звезди е страхотен певец. Аз ще отида. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Malloy 8.10.2016 14:14:45 отговори + 16 0
Ахат са прогресив точно толкова, колкото е прогресив Васил Найденов. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bgrocker 8.10.2016 13:31:33 отговори + 1 3
Можеха и през Ловеч да минат, ама... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dickinson 8.10.2016 10:33:46 отговори + 14 1
Това, което са издали е добро! Но същото това издадено е един истински албум и няколко песни в допълнение. Да кажем два албума Идиотско е да се пише за някоя група, че има 30 годишнина, при положение, че те от тези 30 години 20 не са били активна група!
Остават си с една наистина хит песен като "Черната овца" и толкова. Не мога да разбера, защо някои си мислят, че повечето коментари са хейт. Това са просто факти!
Иначе за времето си Ахат бяха явление!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.10.2016 02:00:51 отговори + 13 5
Нито ще е последен, нито ще е поход, нито има с какво да се гордеят при условие, че за толкова години нищо свястно не са сътворили. Но като няма нищо по-човешко наоколо, ще се радвате и на това, къде ще ходите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Unbiased 8.10.2016 05:49:04 + 4 16
Ти какво си сътворил и с какво ще бъдеш известен след 30 години? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.10.2016 12:21:45 + 12 4
Какво е нужно да съм сътворил за да изкажа мнение или за да забележа колко жалко изглежда да се гордееш с 30 годишна история при условие, че в нея има едно-единстветно значимо събитие, случило се преди наистина много време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо рок от епохата на То 7.10.2016 23:28:50 отговори + 5 13
Тия дето пишат глупости и някакви клишета срещу АХАТ-не ходете на концерта-не купувайте билети-не купувайте албумите стари или нови.

А -за останалите-там сме за да слушаме остарялото послание на АХАТА.По-голяма глупост че посланията били остаряли във историята на този музикален сайт не бях чел.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 10.10.2016 11:44:30 + 1 0
Това е, защото не четеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дидро 7.10.2016 21:19:55 отговори + 14 6
Все едно какво пишете бе. Що се занимавате с нещо което не обичате. Ахат си е Ахат и винаги ще останат като най- слушаната хеви банда в България. С кеф ще отида без значение колко струва билетът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо Боже 7.10.2016 16:35:06 отговори + 22 1
Без попа няма Ахат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EVRO 7.10.2016 16:22:27 отговори + 15 5
Ер Малък са по яки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 7.10.2016 21:59:41 + 5 3
Какво значение има това сега?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 7.10.2016 16:22:26 отговори + 8 14
В Бг, групи в истинския смисъл на думата Хеви Метъл – като Саксън, Джудас, Аксепт– никога не е имало на официална сцена и още повече пък с подобни записани албуми. Ако говорим за Ъндърграунд групите у нас, там нещата винаги са били коренно различни: винаги е имало много корави метъли музиканти и банди- и преди 1989 и след това. Да ме прощават т.нар. фенове на Ахат, но продуктът "Походът" не е Хеви Метъл, пък да не говорим за...Прогресив, а е някаква смесица между по- твърд хард рок и хеви. За мен, най-стойностната бг група- създадена, работила, концертирала и записвала албуми плюс музика за филми- която за винаги ще остане Титан в бг музиката е ФСБ, независимо от факта, че никога не са свирили хеви метъл! И, като стана въпрос за Ахат- никога не съм ги слушал. Бяха ми...безразлични. В този ред на мисли- Аналгин е съвсем друга работа. И, определено ми харесват! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


пор4о 7.10.2016 19:29:59 + 5 7
Браво Фейо, коментарът ти е много точен. Ахат са били актуални за оц. времето. Вярно, че Овцата ще е един от евъргрийните на БГ цената. Наред с вечни хитове на родната естрада от соца. (В което няма нищо лошо.) Всеки има спомен или представа за спомен за тези песньовки. Подобно на група Тангра и Ахат са репертоар съставен от песни с остаряло послание. Но ще има публика в което съм сигурен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 7.10.2016 21:57:22 + 6 1
Пор, ти добре ли си? Как ще са с остарели послания?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 7.10.2016 22:02:15 + 2 7
Абе я слезни на земята от бюфета в кухнята! На Ахат "Похода", на Ера албумът и на Ер Малък 2-та са 1000% хеви метъл, чист и от сърцето. Прехвалените БФС имат една известна поп песен и тя е кавър! Това, че твоето либидо поскача от тях не е повод да занимашаш всички с дългите ти безмислени редове - пази ги за приятелите си, ако имаш и са склонни да те слушат!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станимир 7.10.2016 23:12:07 + 3 3
"Походът" не е хеви метъл? Хаха, ти нормален ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фаята го блоува 8.10.2016 12:22:07 + 6 3
Има истински Хеви Метъл и то много по добър от този на Ахат. Най яката банда беше Импулс и албума ми Гладиатор. Стоунхендж също. Медиите наложиха Ахат, заради кинтите които Пениз Ризов кихаше за реклама. А Импулс бяха низвергнати и оплюти по стар български обичай. Ахат са били група доката Божидар Главев не ги напусна и реши да става поп. След това - жалка кавър група на самите себе си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 9.10.2016 04:57:53 + 0 0
Най-после спор за това що е (Истински) метъл, в който да нямам пръст Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marooned 7.10.2016 15:50:00 отговори + 11 3
И се почна с хейта...

"За 30 години само един албум..."

- Невярен хейт. 2 албума, ЕП издания с нови песни, преиздания, и т.н. Поне фактите ви да са верни, хейтърчета

Като не ви кефи, не ходете и не купувайте, простичко е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.10.2016 01:55:33 + 1 2
Когато се каже "30 години само един албум", определението "свесен" се подразбира. Може да е простично, но явно за теб не достатъчно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кифла 7.10.2016 15:38:39 отговори + 12 9
Уфцътъ ше я има ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Козунак 7.10.2016 16:04:29 + 11 5
Не ше го има смока! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 8.10.2016 00:49:00 + 4 3
Ще има също еднодневин билети и блек (уфсъ). Бееее! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иван 7.10.2016 15:22:26 отговори + 14 3
За 30 години - 1 (един) албум...Някои казват: "Един албум, но се равнява на 10 други. На 10 други кои? Моля някой да изреди 10 класически-български-метъл албума? Жалка работа е сцената ни.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зико 7.10.2016 15:25:45 + 5 8
То значи ли, че като ти кажа, че някой човек е силен колкото 10 души после трябва и да изброя кои точно 10 души Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фаята го блоува 8.10.2016 12:25:39 + 6 0
Гладиатора на Импулс е много по-добър и е от същите години. А ако сравняваме скапанеят щатски албум, с албума ва Стоунхендж, и двата са на анлийски, Ахат са на колене....Тази група реално не съществува, откакто Божо напусна. Слад това са жалка карикатура на това което са били. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

псевдо 7.10.2016 14:53:18 отговори + 24 3
За 30 години албум и половина ....... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зико 7.10.2016 14:55:50 + 13 20
Албум но какъв. Равнява се на 10 други. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 7.10.2016 15:21:31 + 7 12
"Албум но какъв. Равнява се на 10 други. " - тия които са цъкнали минуси тук, могат ли да дадат по-добри примери, или показалчето им по навик се е свило понеже цял ден им е отзад и ги самостимулира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Халил 7.10.2016 17:28:43 + 4 3
"или показалчето им по навик се е свило понеже цял ден им е отзад и ги самостимулира"

със средния пръст е много по-лесно и хубаво!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 20.10.2016 16:21:08 + 0 0
Cronos ще назова само 2 от 10- Ривендж и Хуперборея. Това е метъл и то направен искрено и издаван с лични средства. Другите 8 оставям на теб да се сетиш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Seventh Son of a Seventh 7.10.2016 14:46:03 отговори + 10 4
Соколе, колко трябва да е билетът според теб? На цената на билетче от градския транспорт ли? Първо, концертът е на една от най-големите групи в България, второ, не е в кварталната кръчма, а в НДК, трето, нали се сещаш, че и музикантите трябва да изкарат по нещо от тия концерти... И 2 лв. да е, все ще има някой да се провикне "От' па да им давам пари на тия..." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sixx 7.10.2016 14:43:51 отговори + 8 3
Зала 1 на НДК?! Дъ фак, там не става за такъв концерт, дайте Фестивална или Универсиада Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Запознат 7.10.2016 14:43:08 отговори + 30 1
За мен тази група умря след като отчето си тръгна! Много добър пример за това, че групата е предимно човека, който пише песните... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 8.10.2016 01:52:04 + 11 0
Определено! И десетилетия наред карат на неговите изпарения. От много отдавна са просто кавър група на това, което са били някога. Късно са се сетили да се прощават при условие, че реално от много време ги няма... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

То хубаво... 7.10.2016 14:41:40 отговори + 19 1
... ама да беа викнале и дедо поп да подрънка на старини, че без него нищо немаше да е станалО. Инак ще уважим сигурно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Poluno6t 7.10.2016 14:41:19 отговори + 1 2
На плаката е обявена дата и за Русе, над него - не. Ще има или няма да има концерт? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станислав 7.10.2016 14:35:22 отговори + 8 6
"Походът" е един от най-великите метъл албуми правени някога! Мисля, че имат още един албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


зико 7.10.2016 14:38:23 + 7 5
И най-великият български метъл албум. Имат още Made In USA от който така и нищо не излезе и някакъв май полу сборен - 7 рани 7 кръста. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дрогаря Снегофф 7.10.2016 16:34:10 + 3 0
Седемте рани са на Аналгин, другата банда на Звезди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

зико 7.10.2016 16:42:31 + 4 0
Моя грешка. Обърках го с Изпод Руините Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 7.10.2016 14:33:40 отговори + 9 14
20 лв билета, множко ми се види. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".