Правят значителни промени в регламента и гласуването на наградите "Грами"

2 май 2021, 10:45 ч. 778 / 11 0
пред./следв.

   В петък, 30 април, звукозаписната академия на Америка обяви, че ще направи сериозни промени в процеса по определяне на наградите "Грами", за да изпълни ангажимента си да се променя заедно с музикалния свят, и за да е сигурна, че правилата и указанията при избирането на победителите са честни и прозрачни.

   Премахват се Комитетите за преглед на номинациите, намалява се броят на категориите, в които избирателите ще могат да гласуват (от 15 на 10), добавят се две нови категории и др. Новите кагегории са "Най-добро глобално изпълнение" и "Най-добър Musica Urbana албум" (в секцията за латино музика). Промените са резултат на многобройни дискусии и обсъждане през последната около една година и ще влязат в сила още от 2022-ра. Ръководството на Академията вече е одобрило предложенията.

   Предстои да се подложат на обсъждане още няколко допълнителни правила, което ще се случи през този месец, а резултатът ще бъде публично обявен. Следващите номинации ще бъдат направени между 1 и 30 септември, а 64-ата церемония по връчване на призовете ще бъде на 31 януари 2022 г.

 

още за:

Grammy


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".