Промоция на дебютния албум на ЛЕТЦИТЕ на 9 юни

29 май 2016, 19:25 ч. 985 / 4 5
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Заповядайте на 9-ти юни на промоция на първия албум на група Летците. В концерта се включват ска купонджиите The Shuffles и добре познатите ска-пънк машини от Сърбия - Kontras. Забавата ще допълни и Сашо "Стиха", със своя хумор и сатира. Елате да се позабавляваме заедно и да си спретнем един ска - пънк – рок купон на открито!!!

Летците е пънк-рок група, основана през 2011г. от Никола Ранкович, Радослав Рангелов и Радостин Стойков. Идеята за група се заражда след първия рок-фест в родния им град - Сливница, през пролетта на 2011г. След първите им репетиции заедно те установяват, че кавър и трибют бандите са явление, което все повече обзема сцената и решават да направят своя група, която да е с авторска насоченост. Впоследствие се присъединяват и Димитър Йосифов и Ивайло Цандев. Текстовете на ЛЕТЦИТЕ са предимно социални, но често опират и до сатирата, като по този начин не пропускат да се надсмеят дори и на себе си - някои песни засягат истории и преживявания и са откровена самоирония. Всички членове на групата са фенове на суровия, бърз и директен звук на пънка, но нерядко в песните им се срещат и ска, гръндж, метъл и дори фолк елементи. Участие взимат и гост-музиканти, които акомпанират основно с духови инструменти.

Kontras стартират като пънк банда през 2008г, но през 2011г. сменят името, както и част от членовете на групата и вкарват ска елементи в композициите си. В резултат на това се получават весели брас мелодии, смесени с бързи и тежки китарни рифове, характерни за тях и до днес. Имат един албум "Grad", издаден през 2013-та за "Balkanrock Records". Видеото към сингъла "Ajfon 6" е анонс към втория албум на групата, който предстои да излезе през лятото. Kontras са подгрявали за легендите The Toasters (САЩ) в Ниш, а в последната година често свирят в България.

The Shuffles са 2-tone ska банда, формирана в София през 2009г. Имат чести изяви предимно в София, на които успяват да сътворят истински ска купон. Подгрявали са групи като The Toasters (САЩ), Skarface (Франция), Rotterdam Ska-Jazz Foundation (Холандия) и др. През 2016г. се очаква да бъде записано първото им издание.

9 Юни 2016 г. (четвъртък)
Начало: 19:00 ч.

Вход свободен!!!

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Козлодуйците металяги 1.06.2016 00:03:52 отговори + 0 0
Бигъп за тва събитие! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 31.05.2016 10:13:50 отговори + 2 0
То какво излезе, че Сашо стиха ще има за съпорт Летците. Сашо е култ все признат. Ще е яко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 29.05.2016 23:46:43 отговори + 2 2
Летците са много яка банда. Нямам търпение да чуя албума им. А Сашо е култ цяла София го знае Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sour 29.05.2016 19:59:44 отговори + 2 2
Очертава се яко парти и мястото е супер. А Сашо стиха е култ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 29.05.2016 19:54:22 отговори + 4 2
Сашо Стиха винаги се появява изневиделица и започва да ти надува главата. Последния път замалко да го бия след като изгони "готовата" мацка...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".